مقامات سازمان های حقوقی طی چند روز گذشته جنایات وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی علیه ملت فلسطین را به باد انتقاد شدید گرفته و محاصره جائرانه نوار غزه را یک جنایت غیر انسانی خواندند و خواستار مجازات سران تل آویو در دستگاه های قضایی بین المللی شدند. این تحرکات بشردوستانه همزمان با شصتمین سالروز صدور منشور جهانی حقوق بشر صورت می گیرد.
سیاست مجازات دسته جمعی
ریچارد فولک یکی از مسئولان حقوق بشر سازمان ملل در فلسطین اشغالی از دادگاه کیفری بین المللی (لاهه) خواست تا سران تل آویو را به خاطر محاصره نوار غزه که موجب تشدید بحران معیشتی و اقتصادی و اجتماعی و بهداشتی ساکنان این منطقه شده است، محاکمه کنند.
وی طی بیانیه ای اعلام کرد که رژیم اشغالگر قدس ساکنان نوار غزه را به صورت دسته جمعی مجازات می کند که این اقدام به مثابه یک جنایت جنگی است.
در بخش دیگر این بیانیه آمده است که دادگاه کیفری بین المللی باید سران نظامی و امنیتی و سیاسی اسرائیل را به خاطر این محاصره مجازات کند.
وی افزود که اسرائیل از وارد کردن مواد غذایی و دارویی به نوار غزه و سوخت رسانی به این منطقه ممانعت می کند.
فولک رژیم صهیونیستی را به خاطر عدم پایبندی به تعهدات مندرج در طرح آرام سازی مسئول نقض این طرح خواند.
عملی کردن وعده ها
“فولک” سازمان ملل و جهانیان را به تحرک فوری در جهت حمایت از فلسطینیانی که در معرض مجازات دسته جمعی قرار گرفته اند، فرا خواند و خواستار عملی کردن وعده ها شد و تاکید کرد که زمان تحرک محافل بین المللی برای لغو محاصره نوار غزه فرا رسیده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل از سران تل آویو خواسته بود که محاصره نوار غزه را لغو و اسیران فلسطینی را آزاد کنند.
پیگرد قانونی برای احقاق حقوق ملت فلسطین
در همین راستا، حقوقدانان چندین کشور در مورخه 10/12/2008 علیه سران تل آویو به خاطر ارتکاب جنایات جنگی علیه ملت فلسطین شکوائیه ای را تنظیم و به دادگاه لاهه ارسال کردند و خواستار مجازات این مقامات شدند.
این شکوائیه علیه ایهود اولمرت نخست وزیر، ایهود باراک وزیر جنگ، ماتان فلنائی معاون وزیر جنگ، آوی دیختر وزیر امنیت داخلی و گابی اشکنازی رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل تنظیم شده است.
هدف سازمان “ائتلاف بین المللی مبارزه با مجازات دسته جمعی” از ارائه این شکوائیه واداشتن مسئولان دادگاه لاهه به بازجویی از سران تل آویو و محاکمه آنان است.
می الخنساء یکی از وکلای مدافع این سازمان گفت:« ما این شکوائیه را تنظیم کردیم و تحویل مقامات قضایی بین المللی دادیم، زیرا جنایات وحشیانه اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه به حدی رسیده است که دیگر نمی توان در قبال آنها سکوت اختیار کرد.»
از سوی دیگر، رئیس این سازمان تاکید کرد:« باید برای احقاق حقوق ملت فلسطین دست به دامن دستگاه های قضایی شویم و رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهیم تا جهانیان بدانند که اسرائیل رژیمی تروریست است.»
از سوی دیگر، “کارین ابوزید” کمیسر عالی آژانس امداد رسانی و استخدام آوارگان فلسطین “آنروا” خواستار پاسداری از حقوق مردم فلسطین شد و ادامه تعرضات “اسرائیل” به حقوق مردم فلسطین را یک ننگ جهانی خواند.
از سوی دیگر، الینا ماتیری نماینده این آژانس در سازمان ملل طی نطقی به مناسبت شستمین سالروز صدور منشور جهانی حقوق بشر گفت :« به فرض این که نگاه امضا کنندگان این منشور یک واقعیت باشد پس در این صورت تداوم نقض حقوق بشر یک ننگ جهانی به شمار می رود.» وی تاکید کرد که محاصره غیر انسانی نوار غزه به مثابه مجازات یک میلیون و پانصد هزار فلسطینی ساکن نوار غزه به شمار می رود و بیش از 600 پست بازرسی در کرانه باختری وجود دارد و این محاصره و این پست ها نشانگر ناکامی سازمان ملل در اجرای بند 13 این منشور است که بر لزوم آزادی رفت و آمد شهروندان تاکید می کند. این مقام بین المللی ضمن اشاره به شهادت بیش از 500 فلسطینی از جمله 37 کودک طی یک سال جاری افزود که بیش از 10 هزار فلسطینی بی گناه و بی دفاع در زندان های “اسرائیل” به حبس کشیده شده اند.