شنبه 10/می/2025

نزار ریان.. زندگی سراسر علم و مبارزه در مقابل اشغالگران صهیونیست

یکشنبه 4-ژانویه-2009

عصر روز پنج شنبه (1/1/2009) و پس از حمله موشکی هواپیماهای نظامی ارتش صهیونیستی به منزل دکتر “نزار ریان” از رهبران سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” که به شهادت این رهبر حماس و اعضای خانواده وی انجامید، دهها نفر از شهروندان فلسطینی با حزن و اندوه فراوان در اطراف منزل ویران شده این رهبر حماس در شهرک جبالیا جمع شدند.

ریان بدون توجه به هشدارهای منابع امنیتی مبنی بر لزوم ترک منزل و رفتن به پناهگاه به استقبال شهادت رفت و با بمباران منزل وی از سوی جنگنده های ارتش صهیونیستی جام شیرین شهادت را سر کشید.

وی که مدرک دکتری دانشگاهی را دریافت کرده بود، از محبوبیت زیادی در میان شهروندان فلسطینی برخوردار بود و به امور روزمره خود و مردم اهمیت زیادی می داد. علاوه بر این وی در راه جهاد و مبارزه علیه دشمن صهیونیستی نیز جرات و جسارت زیادی از خود نشان داده و علی رغم جایگاه سیاسی و علمی خود در نهایت ساده زیستی و تواضع در منزل معمولی خود مانند دیگر مردم عادی زندگی می کرد.  

اما جنگنده های ارتش صهیونیستی عصر روز پنج شنبه هفته گذشته با بمباران منزل ریان واقع در شهرک جبالیا در شمال نوار غزه جنایت هولناکی را رقم زدند و علاوه بر به شهادت رساندن این رهبر جنبش حماس، ده ها تن دیگر از شهروندان فلسطینی ساکن منازل اطراف منزل وی را نیز به خاک و خون کشیدند.

دکتر ریان از محبوبیت زیادی در میان شهروندان فلسطینی برخوردار بود و جرات و جسارت فوق العاده وی به او این شجاعت را می داد که در مقابل حملات ارتش صهیونیستی به شهرک جبالیا در طول سال های “انتفاضه الاقصی” همواره در صف اول مبارزان قرار بگیرد و با وجود جایگاه علمی و دانشگاهی خود، بارها با پوشیدن لباس رزم گردان های شهید “عزالدین قسام” شاخه نظامی جنبش حماس همگام دیگر مبارزان گروه های مقاومت در میدان جنگ و مقاومت حاضر شود.

وی همچنین طرح ابتکاری شجاعانه را در مقابل سیاست های دشمن صهیونیستی برای تخریب منازل شهروندان فلسطینی ابداع کرده بود و هر باری که نظامیان صهیونیستی سعی در حمله هوایی به منازل فلسطینیان داشتند، وی از طریق تماس های تلفنی با شهروندان فلسطینی آنها را از این مساله آگاه کرده و سپری انسانی در مقابل عملیات های ارتش صهیونیستی تشکیل می داد. علاوه بر این، پرفسور ریان به هنگام حمله نظامیان صهیونیستی برای تخریب منازل شهروندان فلسطینی، به همراه دیگر شهروندان بر بالای بام خانه ها رفته و شروع به سر دادن تکبیر تا زمان پایان حملات می کرد.

ریان معروف به “نزار ریان عسقلانی” از آوارگان فلسطینی اهل شهرک “نعلیا” در نزدیکی شهر صهیونیستی عسقلان است که در سال 1982 موفق به دریافت مدرک کارشناسی خود در رشته اصول دین از دانشگاه اسلامی “امام محمد بن سعود” ریاض در عربستان شد و مباحث فقه و الهیات را در محضر علمای حجاز و نجد فرا گرفت. وی پس از آن و در سال 1990 موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد الهیات از دانشکده الهیات دانشگاه اردن در شهر امان شد و بالاخره در سال 1994 با دریافت مدرک دکتری خود از دانشگاه “قرآن کریم” سودان به مقام استادی رسید.

پرفسور ریان پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی خود در گروه “حدیث شریف” دانشکده اصول دین دانشگاه اسلامی غزه به تدریس درس حدیث نبوی مشغول بود و حاصل ازدواج او با چهار همسرش 6 فرزند پسر و 6 فرزند دختر بود که همواره آنها را به ادامه راه جهاد و مبارزه در راه دفاع از وطن فرا می خواند.

وی طی سال های 1985 تا 1996 میلادی نیز امام جماعت و خطیب داوطلب مسجد “الخلفاء” در اردوگاه جبالیا بود و 4 سال از عمر شریفش را در زندان های رژیم صهیونیتسی به سر برد و علاوه بر این سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست “محمود عباس” نیز با بازداشت وی، او را به شدت مورد آزار و اذیت قرار داده بودند.

ریان در کنار پژوهش های علمی خود در زمینه های اجتماعی نیز بسیار فعال بود و به ده ها تن از دانشجویان فلسطینی برای گرفتن بورس تحصیلی در دانشگاه های عربی و اسلامی کمک کرده بود. وی همچنین در طول سال های حیات خود رئیس “شورای حل اختلاف” بوده و فعالیت های زیادی را در زمینه اصلاحات اجتماعی انجام داد.

 

لینک کوتاه:

کپی شد