شنبه 03/می/2025

هدف رژیم صهیونیستی از بمباران مساجد نوار غزه در جریان جنگ غزه پایان دادن به نقش محوری این مراکز بود

شنبه 14-فوریه-2009

دکتر “طالب ابو شعر” وزیر اوقاف و امور دینی دولت منتخب فلسطین به نخست وزیری “اسماعیل هنیه” اظهار داشت که ارتش صهیونیستی در جریان جنگ 22 روزه علیه نوار غزه 45 باب مسجد را به طور کامل و 55 باب مسجد دیگر را نیز به صورت جزئی تخریب کرده و به دهها مسجد دیگر نیز خسارت هایی وارد کرد که دیگر امکان ادای نماز در آنها وجود ندارد.

این وزیر فلسطینی در مصاحبه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که نظامیان و جنگنده های ارتش صهیونیستی در جریان جنگ غزه در برخی موارد با اینکه شهروندان فلسطینی در داخل مساجد در حال ادای نماز بودند و یا در نزدیکی این مساجد حضور داشتند، اقدام به بمباران مساجد این منطقه می کردند و علاوه بر این، آنها در جریان حملات خود 5 گورستان این منطقه را نیز بمباران کردند.

وی در ادامه، ضمن تکذیب ادعاها و توجیهات دروغین نظامیان صهیونیستی مبنی بر بمباران این مساجد به دلیل ذخیره سازی سلاح های گروه های مقاومت در آنها تصریح کرد که رژیم صهیونیستی بارها چنین ادعاهایی را مطرح کرده است، اما همگان می دانند که این توجیهات کاملا ساختگی و بی پایه و اساس هستند.

ابو شعر تاکید کرد که واقعیت های نوار غزه کذب و دروغین بودن این ادعاهای رژیم صهیونیستی را بر ملا کرده و به همگان اثبات کرد که این رژیم با دروغ پردازی و تبلیغات رسانه ای سعی در زمینه سازی برای ارتکاب جنایت های بیشتر و تخریب مساجد دارد و در این راه از حمایت های بی شائبه دولت عبری و دیگر کشورهای جهان نیز بهره می برد، اما کذب و دروغین بودن این ادعاها بر همگان ثابت شده است و دیگر کسی به این شایعات توجه نمی کند.

وی ضمن درخواست حمایت از مساجد و پرستشگاه ها و اماکن مقدس، بر لزوم کمک به پایداری ملت فلسطین و پشتیبانی از آن در مقابل تجاوزات ارتش صهیونیستی تاکید کرده و عبادت و ادای آیین های مذهبی را حق طبیعی ملت فلسطین عنوان کرد. وی در عین حال از جنایت های رژیم صهیونیستی با عنوان جنایت های جنگی یاد کرده و اظهار داشت که این جنایت ها نشانگر بی تفاوتی نظامیان صهیونیستی نسبت به کشتار شهروندان فلسطینی و تخریب اماکن مقدس و نیز ماهیت جنایتکارانه و خصمانه مقامات این رژیم است.

تخریب 100 مسجد طی 23 روز

ـ در آغاز می خواهیم این سوال را مطرح کنیم که جنگ اخیر رژیم صهیونیستی در نوار غزه چه تاثیری بر روی مساجد این منطقه داشت؟ و در این جنگ چه تعداد از مساجد تخریب شدند؟

دکتر “طالب ابو شعر”: در آغاز بر خودم واجب می دانم که از تلاش های رسانه ای و اطلاعاتی مرکز اطلاع رسانی فلسطین در جریان جنگ غزه و نیز توجه ویژه این مرکز به مساله “تخریب مساجد نوار غزه توسط ارتش صهیونیستی” تشکر و قدردانی کنم. اما در پاسخ به سوال شما باید بگویم که جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم بی پناه نوار غزه در واقع چهره واقعی آنها را به جهانیان نمایاند و افکار عمومی جهان به عینه این مساله را مشاهده کردند که این رژیم با استفاده از تمامی تجهیزات نظامی ارتش تا بن دندان مسلح خود؛ از جمله جنگنده ها و هواپیماهای نظامی، قایق های جنگی، توپخانه سنگین و حتی سلاح های ممنوعه، پیر و جوان، زن و مرد و جمادات و نباتات را هدف آتش سنگین خود قرار داده و منازل شهروندان فلسطینی را بر سر آنها خراب کرد، اما همه این همه کشتار و تخریب نتوانست خوی وحشیگری و جنایت پیشگی آنها را سیراب کند تا اینکه در ادامه اقدام به بمباران و تخریب مساجد، قبرستان ها و دیگر اماکن مقدس این منطقه کردند.

وی با اشاره به حجم بالای خسارت های وارده به مساجد نوار غزه در جریان جنگ 23 روزه غزه تاکید کرد که ارتش صهیونیستی در این مدت 45 باب مسجد را به طور کامل و 55 باب مسجد را نیز به طور جزئی ویران کرده و خسارت هایی نیز به دهها مسجد دیگر وارد کرد؛ به طوری که برخی از این مساجد برای ادای نماز مناسب نیستند. ابو شعر خاطر نشان کرد که نظامیان و جنگنده های ارتش صهیونیستی در برخی موارد حتی با وجود اینکه شهروندان فلسطینی در داخل و یا در نزدیکی مسجد حضور داشتند، آنها را بمباران کردند و حتی به قبرستان های این منطقه نیز رحم نکرده و 3 قبرستان را در نوار غزه، یک قبرستان را در استان خان یونس و یک قبرستان دیگر را در منطقه شمالی نوار غزه بمباران کردند که در نتیجه این حملات اجساد اموات مدفون در این قبرستان ها از قبرها خارج شده و به اطراف پراکنده شدند. وی افزود رژیم صهیونیستی در این جنگ تعدادی از ساختمان های وابسته به وزارت اوقاف را نیز بمباران کرده و زمین های زراعی تحت تملک این وزارتخانه را نیز تخریب کرد. علاوه بر این، در اثر اصابت یک فروند موشک ارتش صهیونیستی به ساختمان رادیو “قرآن کریم” خسارت های زیادی به آن وارد آمد.

جنایت های سازمان یافته

ـ به نظر شما رژیم صهیونیستی با تخریب مساجد نوار غزه چه اهدافی را دنبال می کرد؛ به ویژه اینکه این رژیم حملات خود به مساجد را توجیه می کرد؟

ـ ما با اطمینان کامل این مساله را اعلام می کنیم که اقدام رژیم صهیونیستی در بمباران مساجد نوار غزه در راستای سیاست های هدفمند این رژیم صورت گرفت و ارتش صهیونیستی با این اقدام خود تعالیم تمامی ادیان آسمانی و اصول انسانی و نیز قوانین بین المللی را زیر گذاشت و این جنایت رژیم اشغالگر قدس در واقع رویکرد و نگرش واقعی این رژیم در قبال منازعه دیرینه صهیونیستی ـ فلسطینی را به همگان معرفی کرد؛ چرا که ارتش صهیونیستی در جریان این حمله یک جنگ مذهبی را علیه اسلام و مسلمانان به مرحله اجرا درآورده و با توجه به نقش و جایگاه تربیتی، دینی، اخلاقی و جهادی مساجد در میان مسلمانان و به ویژه مردم مسلمان فلسطین که تربیت هزاران حافظ قرآن کریم یکی از نمونه های آن است، اقدام به بمباران و تخریب این مراکز کرد.

ابو شعر در ادامه اظهارات خود تصریح کرد که رژیم صهونیستی در جریان جنگ اخیر سعی کرد اقدام خود در بمباران مساجد نوار غزه را انبار شدن سلاح های گروه های مقاومت در آنها عنوان کرده و بر جنایت های خود در تخریب این مساجد سرپوش بگذارد، اما چنین ادعاهایی هیچگاه نمی تواند باعث تحریف افکار عمومی مردم فلسطین و جهانیان شود و همگان می دانند که این جنایت های رژیم اشغالگر قدس در راستای سیاست های ظالمانه آن صورت می گیرد که به نظامیان خود اجازه شلیک موشک و بمب و دهها تن از مواد منفجره به سوی مساجد و نزدیکی آنها را می دهد تا بدین ترتیب باعث ترس و نگرانی نمازگزاران از نزدیک شدن به این مراکز و در نتیجه خالی شدن مساجد از شهروندان فلسطینی شود.

وی افزود وزارت اوقاف و امور دینی در همین راستا خواستار تشکیل کمیته تحقیق بین المللی به منظور رسیدگی به جنایت های رژیم صهیونیستی در زمینه حمله به مساجد و پرستشگاه ها نوار غزه شده و بر لزوم محاکمه مقامات این رژیم به دلیل ارتکاب جنایت های جنگی در نوار غزه تاکید داریم. ابو شعر خاطر نشان کرد که ما از سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان های حقوقی خواسته ایم که این مساله را در محافل و سازمان های بین المللی مطرح کنند و از جمعیت های خیریه در سراسر جهان اسلام نیز خواسته ایم که با کمک وزارت اوقاف کمک هایی را برای بازسازی مساجد تخریب شده در جنگ غزه جمع آوری کنند تا از این طریق بتوانیم با اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر قدس مقابله کنیم.

ـ شما به عنوان وزیر اوقاف و امور دینی دولت منتخب فلسطین، جایگاه مساجد را در جامعه فلسطینی چطور ارزیابی می کنید و آیا این مساجد تاثیری در تقویت پایداری شهروندان فلسطینی دارند؟

ـ مطمئنا مساجد نقش زیادی در تقویت روحیه مبارزه و پایداری مردم در مقابل محاصره، اشغالگری و تجاوزات ارتش صهیونیستی به نوار غزه داشته و کانون پایداری و ایستادگی شهروندان فلسطینی به شمار می رود. علاوه بر این، مساجد باعث تقویت صبر و اراده ملت شده و کانون حل اختلافات و مشکلات اجتماعی آنها قلمداد می شود. مساجد نوار غزه نقش زیادی نیز در تربیت و پرورش حافظان قرآن کریم و آشنایی مردم با مفاهیم قرآنی دارد و تنها در سال 2008 نزدیک به 3000 حافظ قرآن کریم در سراسر نوار غزه پرورش یافته اند که این مساله باعث خشم و نگرانی رژیم صهیونیستی نسبت به نقش اساسی این مراکز در جبهه داخلی فلسطین می شود و از همین رو ارتش صهیونیستی در جریان جنگ اخیر بمباران و تخریب گسترده مساجد را در راس برنامه های خود قرار داد تا به خیال خود به این مساله پایان دهد، اما ما به یاری خداوند تمامی این مساجد را بازسازی کرده و نقش محوری آنها در داخل فلسطین را احیا کنیم.

ـ به نظر شما، آیا بمباران مساجد از سوی ارتش صهیونیستی اقدامی اشتباهی و سهوی بود یا اینکه این اقدامات کاملا برنامه ریزی شده و هدفمند صورت گرفت؟ علاوه بر این، رژیم صهیونیستی چطور به خود اجازه هتک حرمت مساجد را داد؟

ـ رژیم صهیونیستی قبل از بمباران مساجد و پرستشگاه ها، تبلیغات رسانه ای بی شرمانه ای را علیه مساجد و به ویژه مساجد نوار غزه به راه انداخت تا بدین ترتیب زمینه را برای تخریب و پایان دادن به نقش محوری آنها در تقویت پایداری شهروندان فلسطینی آماده کند. مقامات صهیونیستی همواره ادعا می کنند که مساجد نوار غزه سنگر اصلی گروه های مقاومت فلسطین هستند و این در حالی است که واقعیت های موجود کذب و دروغین بودن این ادعاها را ثابت کرده و همگان به این باور رسیده اند که رژیم اشغالگر قدس با این ادعاها و توجیهات سعی در بستر سازی برای ارتکاب جنایت های بیشتر در زمینه تخریب مساجد با حمایت دولت عبری و دیگر کشورهای بزرگ جهان دارد.

ابو شعر افزود به نظر ما هتک حرمت مساجد و ارتکاب جنایت های جنگی علیه آنها از سوی رژیم صهیونیستی مساله ای خطرناک و نقض آشکار تعالیم ادیان آسمانی و نیز قوانین بین المللی به شمار می رود که حق آزدی پرستش و عبادت را یکی از ابتدایی ترین حقوق انسان ها معرفی کرده اند، اما رژیم صهیونیستی خود را به هیچ قانونی پایبند نمی داند و هیچ کس نیز در هیچ جای دنیا نمی تواند رژیم صهیونیستی و ابر قدرت های استعمارگر هم پیمان آنرا به خاطر ارتکاب این جنایت های سازمان یافته مورد بازخواست و محاکمه قرار دهد.

وزیر اوقاف دولت منتخب فلسطین در ادامه اظهارات خود درباره حملات ارتش صهیونیستی به مساجد نوار غزه در جریان جنگ اخیر خاطر نشان کرد که سخنگوی ارتش صهیونیستی در تاریخ 11/1/2009 اعلام کرد که دولت عبری از ارتش این رژیم خواسته است که زیر ساخت های جنبش مقاومت اسلامی “حماس” را به طور کامل نابود کند. “لیبو ویچ” در همین راستا از اقدام ارتش صهیونیستی برای هدف قرار دادن صدها باب انبار و نیز منهدم کردن موشک ها و دیگر مواد منفجره انبار شده در مساجد و دیگر جاها خبر داد.

وی در ادامه اظهار داشت که ارتش صهیونیستی تمامی این دستورات مقامات مافوق خود را اجرا کرده و به بهانه کمین و اختفای مبارزان فلسطینی و تسلیحات آنها در داخل مساجد، صدها تن بمب و مواد منفجره را بر روی این مراکز فرو ریختند، اما در این حملات هیچ مبارزی به شهادت نرسید و بدین ترتیب مشخص شد که تخریب مساجد و افراد پناه گرفته در آنها هدف اصلی حملات جنگنده های ارتش صهیونیستی بوده است.

اقداماتی شبیه به عملیات های شبه نظامیان صرب

ـ موضع وزارت اوقاف فلسطین در رابطه با جنایت رژیم صهیونیستی در زمینه “تخریب مساجد” نوار غزه چیست؟

ـ وزارت اوقاف و امور دینی حملات هوایی و توپخانه ای ارتش صهیونیستی به غیر نظامیان و مساجد و نیز ساختمان ها و موسسات مدنی نوار غزه را به شدت محکوم کرده و از همان لحظه اول این اقدام رژیم صهیونیستی را هتک حرمت مساجد قلمداد کرد. اما در عین حال این اقدام ارتش صهیونیستی به هیچ وجه جای تعجب نداشت؛ چرا که آنها هر روزه چندین مورد جنایت های جنگی را علیه ملت فلسطین مرتکب می شوند و جنگنده ها و توپخانه سنگین ارتش همه روزه زنان و کودکان و حتی پناهگاه ها را نیز هدف حملات خود قرار می دهند.

از سوی دیگر، ما در زمان حملات ارتش صهیونیستی به مساجد اعلام کردیم که این حملات دقیقا شبیه اقدامات دهه های 30 و 40 قرن گذشته شبه نظامیان این رژیم در داخل اراضی اشغالی سال 1948 است؛ به طوری که آنها در آنزمان نیز هزاران مسجد و عبادتگاه و اماکن مقدس دیگر را تخریب کرده و علاوه بر این، این اقدامات شباهت بسیار زیادی به عملیات های شبه نظامیان شورشی صرب در زمان جنگ علیه مردم بوسنی و هرزگوین در دهه نود قرن گذشته دارد که اقدام به تخریب عبادتگاه ها می کردند. از همین رهگذر ما بر این مساله تاکید می کنیم که جنایت های رژیم صهیونیستی در تخریب مساجد اقدامی کاملا نامشروع و مغایر شرایع آسمانی و قوانین بین المللی است و از سوی دیگر، کذب و دروغین بودن ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر پایبندی و احترام آن به آزادی ادیان و عبادات را نشان می دهد.

ابو شعر خاطر نشان کرد که وزارت اوقاف و امور دینی فلسطین در هر حالی رژیم صهیونیستی را مسئول کامل حمایت از شهروندان فلسطینی قلمداد کرده و با استناد به قوانین بین المللی اعلام می کند که وجود مقاومت مسلحانه به هر حال ممکن نمی تواند دلیلی بر ارتکاب چنین جنایت های فجیعی از سوی ارتش صهیونیستی علیه مساجد و اماکن مقدس فلسطین باشد.

ـ سوال پایانی ما این است که خواسته های شما در وزارت اوقاف و امور دینی فلسطین چیست؟

ـ ما نگرانی خود از حملات ارتش صهیونیستی علیه مساجد نوار غزه را ابراز داشته و تاکید می کنیم که ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر استقرار مبارزان فلسطینی در داخل مساجد را تکذیب می کنیم؛ چرا که در جریان جنگ تنها زنان و کودکان و افراد سالخورده به دلیل تخریب منازلشان به مساجد پناهنده می شوند. از سوی دیگر، وزارت اوقاف فلسطین خواستار حمایت از مساجد و عبادتگاه ها و دیگر اماکن مقدس فلسطین و نیز دفاع از ملت مظلوم و بی دفاع این مرز و بوم در مقابل تجاوزات اشغالگران صهیونیست هستیم و عبادت و ادای آیین های دینی را حق طبیعی ملت خود می دانیم.

ابو شعر در پایان خاطر نشان کرد که جنایت های ارتش صهیونیستی علیه مساجد نوار غزه برنامه ریزی شده و کاملا عمدی بودند و نشانگر بی توجهی و بی تفاوتی نظامیان صهیونیستی به ریخته شدن خون شهروندان فلسطینی و تخریب اماکن مقدس آنهاست و علاوه بر این، ارتکاب چنین اقداماتی از سوی این نظامیان، از روحیه جنایتکارانه و خصمانه آنهاست و به نظر ما جنایت های ارتش صهیونیستی علیه مساجد نوعی انتقام و مجازات غیر منصفانه علیه فلسطینیان بوده و در عین حال نقض آشکار ماده 33 کنوانسیون چهارم ژنو در زمینه لزوم حمایت از جان شهروندان در زمان جنگ می باشد.

لینک کوتاه:

کپی شد