شنبه 03/می/2025

جانشین رئیس پارلمان: سهم اشغالگران از جنگ نوار غزه چیزی جز شکست نبوده است

جمعه 20-فوریه-2009

دکتر احمد بحر، جانشین رئیس پارلمان فلسطین تاکید کرد که حملات دشمن صهیونیستی به نوار غزه برایش نتیجه ای جز شکست به همراه نداشته و اشغالگران موفق به تحقق هیچ کدام از اهداف شان نشده اند.

وی خاطرنشان ساخت که حمله صهیونیست ها به مقر مجلس قانونگذاری فلسطین و نمایندگان این مجلس در جریان یورش وحشیانه شان به نوار غزه و پیش از آن، در واقع گامی در راستای تلاش های مستمر رژیم اشغالگر قدس جهت انکار گزینه ملت فلسطین است، ملتی که حماس را به عنوان نماینده و زمامدار امور خود انتخاب کرده است.

این چهره پارلمانی در گفتگویی ویژه با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین، تصریح کرد که پیروزی غزه در جنگ فرقان باعث وحدت امت عربی و اسلامی و انگیزه ای برای حرکت آزادیخواهان جهان در مسیر دفاع از آرمان فلسطین و پرده برداشتن از چهره زشت و قبیح رژیم صهیونیستی شد.

این مسئول فلسطینی در ادامه ابراز داشت: “تجاوزات رژیم صهیونیستی باعث در هم شکستن اراده ما نشد ؛ ضمن آنکه هدفگیری پارلمان و نمایندگان آن هرگز به توقف فعالیت های آن و نیز ناتوانی این نهاد در انجام وظایف محوله نخواهد انجامید.”

جانشین رئیس پارلمان فلسطین گفت: “بر اساس نص صریح قانون اساسی، دوره ریاست محمود عباس بر تشکیلات خودگردان در تاریخ 9/1/2009 پایان یافته است و بر اساس ماده 36 این قانون، وی از تاریخ مذکور به بعد حکم یک شهروند عادی را دارد و اگر پست ریاست را تحویل ندهد، به عنوان فردی به شمار می رود که بر خلاف مفاد قانون اساسی ریاست را اشغال کرده است. ما در تاریخ مذکور به خاطر اهمیت فوق العاده ای که برای حفظ جان شهروندان فلسطینی در جریان حملات دشمن صهیونیستی به نوار غزه قائل بودیم، به این مسئله نپرداختیم. به هر حال، امیدواریم که این مسئله در جریان مذاکرات میان جنبش فتح و حماس در قاهره بحث شود و دو طرف در خصوص سرنوشت ریاست تشکیلات خودگردان به توافق برسند. البته باید این نکته را نیز ذکر کنم که هر گونه تصمیم در این خصوص ابتدا باید با موافقت اکثریت نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین همراه شود.”

دکتر احمد بحر در ادامه اظهار داشت: “امیدوارم خون های پاکی که در غزه ریخته شده است، باعث وحدت ملت و پایان شکاف موجود شود. ضمنا نباید فراموش کرد که یکی از اصلی ترین فاکتورهایی که در به نتیجه رسیدن گفتگوها دخیل است، نیت صادقانه و تلاش برای ایجاد فضای مناسب می باشد. در مورد چارچوب لازم برای موفقیت مذاکرات داخلی نیز باید عرض کنم توافق در این باره انجام گرفته و توافق نامه قاهره، سند وفاق ملی و توافقات مکه چارچوب اصلی مذاکرات خواهند بود.”

وی متذکر شد: “بعد از پیروزی در جنگ غزه، یک سری اصول دیگر نیز باید در هنگام حضور در پای میز مذاکره، لحاظ شود که از آن جمله باید به مقاومت و آرمان های فلسطین اشاره کرد، آن هم در این شرایط که پروژه سازش بعد از پانزده سال هیچ نتیجه ای را با خود به همراه نداشته است و دشمن صهیونیستی نیز همچنان به خودسری های ادامه می دهد.”

ایشان همچنین تاکید کردند: “هرگز تهدیدات رژیم صهیونیستی و تجاوزاتش به نوار غزه باعث نمی شود مجلس قانونگذاری دست از انجام وظیفه بکشد. همین جا اعلام می کنیم که هرگز دست از هدف خود بر نمی داریم و نتیجه راه مقاومت یا جهاد است و یا شهادت.”

ترجمه متن کامل مصاحبه از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان مرکز اطلاع رسانی فلسطین می گذرد:

 س: خداوند متعال را در هر حال شاکریم و به شما به خاطر مقاومت و پیروزی قهرمانانه ای که در غزه حاصل شد، تبریک عرض می کنیم. سوالی که از خدمت تان دارم، این است که بعد از توقف حملات وحشیانه دشمن صهیونیستی و عقب نشینی اشغالگران، ارزیابی شما از وضعیت کنونی نوار غزه چگونه است؟

ج: بنده نیز به نوبه خود این پیروزی را تبریک عرض می کنم و اعلام می دارم که حمله به نوار غزه جز یک شکست مذبوحانه، هیچ نتیجه دیگری برای اشغالگران به دنبال نداشت و صهیونیست ها هرگز موفق به تحقق اهداف علنی خود یعنی براندازی دولت حماس، نابودی مقاومت، متوقف ساختن حملات موشکی، آزادی گلعاد شلیت و خاتمه دادن به روند قاچاق اسلحه نشد و مجبور گردید تا به خاطر رادمردی های مبارزان فلسطینی و حمایت همه جانبه ملت از مقاومت عقب نشینی نماید و برای آنکه سرپوشی بر شکست خود بگذارد به موسسات، مدارس، بیمارستان ها، مراکز درمانی و مساجد حمله کرد و بیش از 1400 نفر را به شهادت رساند و بیش از 2500 نفر از شهروندان فلسطینی که بیشتر آنان را کودکان، زنان و سالمندان تشکیل می دهند را زخمی کرد.

در همین جا فرصت را مغتنم شمرده و تاکید می کنم که پیروزی غزه در جنگ فرقان باعث وحدت امت عربی و اسلامی و انگیزه ای شد تا تمامی آزادیخواهان جهان برای حمایت از آرمان فلسطین و پرده برداشتن از چهره قبیح و زشت رژیم صهیونیستی وارد عمل شوند.

مقاومت در غزه یک الگو و نمونه بی نظیر است ؛ چرا که با وجود شمار اندک نیروها توانست بر ارتش شکست ناپذیر صهیونیستی غلبه کند. مقاومت مصداق آیه شریفه “کم من فئة قلیلة غلبت فئة کثیرة بإذن الله و الله مع الصابرین” است. به هر حال، مقاومت صبر، پایداری، وحدت در سنگ مبارزه، تحکیم روابط با تمامی طرف های عربی و اسلامی و نیز بین المللی تا آزادسازی کامل فلسطین را می طلبد و صد البته که تحقق این آزادی برای خداوند متعال کار سختی نیست.

 س: صهیونیست ها با هدفگیری پارلمان فلسطین قصد انتقال چه پیامی را داشتند و این امر تا چه حد بر عملکرد شما تاثیر گذاشته و یا خواهد گذارد؟

ج: موج اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مجلس قانونگذاری فلسطین از همان روز اول پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی آغاز شد. صهیونیست ها در همان آغاز چهل تن از نمایندگان عضو فراکسیون تغییر و اصلاح در کرانه باختری و نوار غزه از جمله ریاست مجلس را ربودند. اشغالگران قدس همچنین به بمباران و پلمپ دفاتر نمایندگان فراکسیون پارلمانی حماس مبادرت ورزیدند و پس از آن نیز، منازل نمایندگان عضو حماس در غزه را هدف گرفتند.

صهیونیست ها در بخشی دیگر از اقدامات خود علیه پارلمان، سعید صیام از اعضای این نهاد و وزیر کشور فلسطین را ترور کردند و پس از آن نیز هواپیماهای اف ـ 16 شان با شلیک سه موشک، مقر پارلمان را هدف دادند و آن را به تلی از خاک مبدل کردند.

بی تردید، هدف از این همه اقدامات علیه مجلس قانونگذاری فلسطین، در واقع مختل کردن فعالیت این نهاد و سلب رای اکثریت از حماس است ؛ زیرا صهیونیست ها از آن هراس دارند که با حضور نمایندگان مذکور تصمیمات و قوانیتی وضع شود که جهت خدمت به جامعه فلسطین باشد ولی مجلس ـ با وجود تمامی این دسیسه چینی ها ـ به کار خود در زمینه وضع قوانین، نظارت بر کار دولت، اتخاذ تصمیمات سرنوشت ساز و ارتباط با مردم ادامه داد. به ملت فلسطین و امت اسلامی و عربی این اطمینان را می دهم که ما راه خود را ادامه خواهیم داد و جلسات خود را بر روی ویرانه های مجلس نیز برگزار می کنیم.

 س: صهیونیست ها از یک طرف سعید صیام، وزیر کشور فلسطین و نماینده مجلس قانونگذاری را ترور می کنند و از طرف دیگر به بازداشت نمایندگان در کرانه باختری مبادرت می ورزند. به نظر شما، هدف از این اقدامات برنامه ریزی شده علیه نمایندگان ملت چیست؟

ج: همان طور که خدمت تان عرض کردم، هدف از این کار مختل کردن فعالیت مجلس قانونگذاری، به تعطیلی کشاندن این نهاد، در هم شکستن اراده ملی و سلب رای اکثریتی است که حماس در پارلمان از آن بهره مند است. دشمن با این اقدامات می خواهد تا نظام سیاسی فلسطین را نابود کند ؛ ولی با این همه، مجلس به وظیفه ای که به عهده اش گذارده شده است، عمل خواهد کرد.

 س: امروز بحث های زیادی در مورد آنچه در غزه گذشت، می شود. برخی ها معتقدند که مقاومت و جنبش حماس در جنگ اخیر پیروز شده اند و عده ای دیگر زبان به سخره آنان می گشایند و می گویند مقاومت و حماس باعث ویرانی غزه و مرگ افراد شده اند؟

ج: بی شک، پیروزی غزه یک معجزه الهی و هبه ربانی بود. خداوند متعال بر مردم غزه منت نهاد و این پیروزی را به آنها عطا نمود. باری تعالی کید ارتش شکست ناپذیر صهیونیستی را به خودشان بازگرداند و نظامیان صهیونیست دست از پا درازتر از غزه عقب نشینی کردند، بدون آنکه به هیچ کدام از اهداف خود نائل شوند.

اشغالگران بعد از آنکه خود را شکست خورده دیدند، به کشتار کودکان و زنان و غیر نظامیان مبادرت ورزیدند و موسسات دولتی، مدارس و بیمارستان ها را به وحشیانه ترین و بی سابقه ترین شکل ممکن در طول تاریخ بمباران کردند تا از این طریق رضایت جامعه بزدل صهیونیستی را کسب کنند و تعداد هر چه بیشتر آرا را به خود اختصاص دهند.

بی هیچ شکی، مقاومت و در راس آن جنبش حماس پیروز جنگ بود تا جایی که جنبش مقاومت اسلامی به نماد مقاومت مبدل شد و میلیون ها عرب، مسلمان و تمامی آزادیخواهان جهان در کشورهای مختلف زبان به ستایش این گروه مبارز گشودند و همه یکصدا حمایت خود را از غزه و مقاومت اعلام کردند.

در مورد آن افرادی که حماس و مقاومت را به عنوان مسبب اصلی تخریب غزه و شهادت و زخمی شدن هزاران کودک و زن می دانند، باید بگویم که این افراد دو دسته اند. دسته اول افرادی مشفق و از دیدن صحنه های دردناک ناراحت هستند ؛ ولی توسط افراد مزدور فریب داده شده اند، البته تعداد آنها اندک است و امیدواریم که مشمول هدایت الهی شوند.  

دسته دوم کسانی هستند که در واقع به نقل همان داستان و روایتی می پردازند که اشغالگران قدس از جنگ غزه دارند و برای در هم شکستن اراده ملت فلسطین، ایجاد رعب و وحشت در میان فلسطینیان و نیز متهم کردن مقاومت به عنوان مسئول جنایت های ارتش عبری به نشر آن مبادرت می ورزند. این دسته دوم همان کسانی هستند که آینده سیاسی خود را با موجودیت رژیم صهیونیستی گره زده اند و معتقدند که مذاکرات با یهود، راه دست یابی به صلح کذایی است. این جماعت مسئول اجرای بخش اول نقشه راه یعنی حمایت از امنیت رژیم اشغالگر قدس و تعقیب مقاومت هستند و منتظر لحظه نابودی مقاومت در غزه می باشند تا سوار بر تانک های صهیونیستی وارد این منطقه شوند.

درباره دسته دوم باید گفت که اینان در جریان جنگ غزه در بخش مصری گذرگاه رفح و نیز بخش صهیونیستی گذرگاه بیت حانون منتظر مانده بودند تا بعد از شکست مقاومت، وارد نوار غزه شوند. جماعت مذکور همان کسانی هستند که بعد از توقف حملات اشغالگران، در کمال وقاحت اعلام داشتند که اسرائیل با اعلام آتش بس یک جانبه مرتکب اشتباه بزرگی شد و در پیام شان به مردم غزه می گفتند که منتظر بمانید تا دولت مشروع تان وارد نوار غزه شود. دسته دوم همان کسانی بودند که ده ها شهرک نشین صهیونیستی که پا به مناطق فلسطینی می گذاشتند، را با هزار سلام و احترام به نظامیان ارتش عبری تحویل می دادند.

گروه شکست خورده مذکور ناامیدانه به دنبال آن بودند تا پیروزی را از ملت فلسطین سلب کنند و دستاوردهای هم میهنان را در این جنگ بی اهمیت جلوه دهند ؛ ولی تیرشان به سنگ خورد و به هدف شوم شان نرسیدند. غزه سرافراز با وجود تمامی دسیسه ها و نیرنگ ها پیروز شد و چه زیباست این آیه که می گوید: «یریدون أن یطفئوا نور الله بأفواههم و یأبی الله إلا ان یتم نوره و لو کره الکافرون.» و یا این آیه که «أن تمسسکم حسنة تسؤهم و إن تصبکم سیئة یفرحوا بها و إن تصبروا و تتقوا لا یضرکم کیدهم شیئا إن الله بما یعملون محیط.»

 س: در جریان حملات وحشیانه اشغالگران قدس به نوار غزه، شاهد تحرک گسترده در جهان عرب و اسلام بودیم و دیدیم که پارلمان های کشورهای مختلف برای یاری ملت فلسطین به پا خاستند. ارزیابی شما از این امور چیست؟

ج: واقعیت این است که تحرکات ملی همچون تجمعات و راهپیمایی های گسترده ای که در کشورهای مختلف عربی، اسلامی و خارجی در محکومیت تجاوزات اشغالگران قدس به نوار غزه و نیز یاری مقاومت برگزار شد، در سطحی عالی بود و از همبستگی ملل مختلف با مردم و آرمان فلسطین حکایت داشت ؛ ولی فعالیت نهادهای رسمی و دولت ها هرگز در سطح مطلوب نبود. به هر حال، انتظاری که امروز وجود دارد، ادامه تحرکات مذکور است تا اینکه بر تصمیمات سیاسی دولت ها تاثیر بگذارد و باعث اعمال فشار هر چه بیشتر به اسرائیل شود.

در خصوص پارلمان ها باید گفت که این نهادهای قانونگذار نقشی مهم را در حمایت از مقاومت، محکومیت هولوکاست صهیونیست ها در نوار غزه و نیز معرفی رهبران جنایتکار رژیم اشغالگر قدس به دادگاه های بین المللی داشتند که ما نمونه این حرکت را هنگام بازدید هیات اعزامی پارلمان اروپا و مجلس قانونگذاری سوئیس از مقر تخریب شده مجلس قانونگذاری شده شاهد بودیم.

ضمنا تحرکاتی گسترده و متفاوت با گذشته را از پارلمان های عربی و اسلامی شاهد بودیم تا جایی که دیگر این تحرکات از مرز محکومیت جنایات اشغالگران گذشت و کار به برگزاری جلساتی ویژه برای بررسی اوضاع غزه و نیز درخواست از دولت برای قطع رابطه اقتصادی با دشمن صهیونیستی، اخراج سفیر تل آویو از کشورهای عربی رسید. ضمنا برخی هیات های پارلمانی نیز از مقر تخریب شده مجلس قانونگذاری دیدن کردند و بعضی از جمله دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران آمادگی خود را برای بازسازی پارلمان اعلام کردند.

بنده به نام ملت فلسطین از تمامی رهبران، روسای جمهور، علما، نهادها و پارلمان هایی که از مردم ما حمایت کردند، تشکر و تاکید می کنم که مسئله فلسطین تنها مربوط به فلسطینیان نیست ؛ بلکه مسئله امت عربی و اسلامی است و از این رو، درخواست می کنم ما را تا لحظه پیروزی و آزادی میهن مان تنها نگذارید.

 س: در جریان حملات دشمن صهیونیستی به نوار غزه، از پرداختن و تمرکز بر روی مسئله پایان دوره ریاست ابومازن بر تشکیلات خودگردان خودداری کردید. برخورد شما با این پرونده چگونه است؟ حکم قانون اساسی در مورد وی چیست؟

ج: باید خدمت تان عرض کنم که بر اساس نص صریح قانون اساسی، دوره ریاست محمود عباس بر تشکیلات خودگردان در تاریخ 9/1/2009 پایان یافته است و بر اساس ماده 36 این قانون، وی از تاریخ مذکور به بعد حکم یک شهروند عادی را دارد و اگر پست ریاست را تحویل ندهد، به عنوان فردی به شمار می رود که بر خلاف مفاد قانون اساسی ریاست را اشغال کرده است. ما در تاریخ مذکور به خاطر اهمیت فوق العاده ای که برای حفظ جان شهروندان فلسطینی در جریان حملات دشمن صهیونیستی به نوار غزه قائل بودیم، به این مسئله نپرداختیم. به هر حال، امیدواریم که این مسئله در جریان مذاکرات میان جنبش فتح و حماس در قاهره بحث شود و دو طرف در خصوص سرنوشت ریاست تشکیلات خودگردان به توافق برسند. البته باید این نکته را نیز ذکر کنم که هر گونه تصمیم در این خصوص ابتدا باید با موافقت اکثریت نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین همراه شود.

 س: به نظر شما، جنبش فتح تا چه حد در ادعای خود مبنی بر آمادگی برای انجام گفتگو جدی است؟ بفرمایید که شروط لازم و نیز چارچوب های مذاکرات داخلی چه خواهد بود؟

ج: بگذارید به صراحت خدمت تان عرض کنم که ما پیش از جنگ و در اثنای آن یک کلمه از رهبران فتح در مورد وحدت و همبستگی ملی نشنیدیم ؛ ولی بلافاصله بعد از پایان جنگ و پیروزی مقاومت با عجله و شتاب هر چه بیشتر مسئله وحدت را مطرح کردند. البته بنده قصد پرداختن به جزئیات این امر را ندارم ؛ زیرا کسی که تحولات را به دقت دنبال می کند کاملا نسبت به ابعاد مسئله آگاهی دارد.

امیدوارم خون های پاکی که در غزه ریخته شده است، باعث وحدت ملت و پایان شکاف موجود شود. ضمنا نباید فراموش کرد که یکی از اصلی ترین فاکتورهایی که در به نتیجه رسیدن گفتگوها دخیل است، نیت صادقانه و تلاش برای ایجاد فضای مناسب می باشد. در مورد چارچوب لازم برای موفقیت مذاکرات داخلی نیز باید عرض کنم توافق در این باره انجام گرفته و توافق نامه قاهره، سند وفاق ملی و توافقات مکه چارچوب اصلی مذاکرات خواهند بود.

بعد از پیروزی در جنگ غزه، یک سری اصول دیگر نیز باید در هنگام حضور در پای میز مذاکره، لحاظ شود که از آن جمله می توان به مقاومت و آرمان های فلسطین اشاره کرد، آن هم در این شرایط که پروژه سازش بعد از پانزده سال هیچ نتیجه ای را با خود به همراه نداشته است و دشمن صهیونیستی نیز همچنان به خودسری های ادامه می دهد.

 س: به نظر می رسد که راستگرایان صهیونیستی قدرت را در اراضی اشغالی به دست می گیرند. نظر شما در مورد این انتخابات چیست و چه برداشتی از تهدیدات نتانیاهو مبنی بر براندازی دولت حماس دارید؟

ج: در اینجا تاکید می کنم که هیچ فرقی میان راستی ها و چپی ها در رژیم صهیونیستی نیست. هر دو گروه در مورد نسل کشی فلسطینیان توافق نظر دارند ؛ ولی هر کدام شیوه مخصوص به خود را پیش می گیرند. نباید فراموش کرد که بیشتر جنگ های صهیونیست ها علیه اعراب فلسطینی در زمان حاکمیت چپی ها انجام شده و ایهود باراک، رئیس حزب چپگرای کار جنگ اخیر را علیه نوار غزه به راه انداخته است.

جامعه صهیونیستی فطرتا تمایل به قتل، کشتار و خشونت علیه ملت فلسطین دارد و از این رو، راستگرایان را انتخاب کرده است ؛ زیرا به این نکته باور دارد که ایهود باراک در جنگ شکست خورده و مطالبات صهیونیست ها را محقق نساخته است. در خصوص اظهارات نتانیاهو مبنی بر نابودی حماس باید خدمت تان عرض کنم که این حرف ها تنها جنبه تبلیغاتی دارد.

بنده اعلام می کنم که حماس ریشه در سرزمین فلسطین دارد. حماس تنها یک حزب یا شماری از افراد نیست ؛ بلکه بیشتر ملت را تشکیل می دهد. حماس در خانه تمامی فلسطینیان، عرب ها، مسلمانان، تمامی آزادیخواهان جهان و مدافعان آزادی و استقلال حضور دارد.

در جواب نتانیاهو باید بگویم که حماس از حق خود دفاع می کند. مقاومت حق مشروع ملت فلسطین است، حقی که تمامی قوانین بین المللی بر آن تاکید دارند. حق با ما است و این شما هستید که به سرزمین و مقدسات ما تجاوز کرده اید و باید از این سرزمین خارج شوید.

تهدیدات نتانیاهو تنها باعث افزایش قدرت و پایداری ما در مسیر بیرون راندن اشغالگران قدس از خاک میهن می شود.

 س: مسئله ایجاد یک مرجعیت جدید برای مقاومت که از سوی رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” مطرح شد، بحث های گسترده ای را با خود به همراه داشت. برخی این مرجعیت جدید را جایگزین سازمان آزادیبخش می دانستند. نظر شما در این رابطه چیست و پاسخ خود به مدافعان ساف را توضیح دهید؟

ج: اول اینکه: مهم ترین نکته مورد توافق در پیمان قاهره که در مارس 2005 به امضای گروه های فلسطینی رسید، بازسازی سازمان آزادیبخش فلسطین و اصلاح آن بود. در نشست قاهره همچنین ابومازن به درخواست نمایندگان گروه های مختلف مکلف شد که به این امر رسیدگی کند ؛ ولی تا کنون هیچ خبری نشده و هیچ دعوتی از گروه های فلسطینی در این رابطه به عمل نیامده است.

دوم اینکه: متاسفانه ساف اعتبار خود را از دست داده است و دیگر موجودیتش معنایی ندارد. به هر حال، مسئولان این سازمان هر لحظه که می خواهند یک تصمیم مصیبت بار را برای ملت فلسطین اتخاذ کنند، جلسات آن را تشکیل می دهند که ما نمونه این امر را در مورد تشکیل جلسه شورای ملی ساف در زمان ریاست جمهوری کلینتون در آمریکا داریم. در جلسه مذکور، بندهای مهمی از منشور ساف که مهم ترین آنها مربوط به مبارزه مسلحانه بود حذف شد. شورای یادشده این کار را به منظور تکریم مهمان عزیز خود یعنی کلینتون انجام داد.

سوم اینکه: ساف، شورای ملی و شورای مرکزی اعتبار قانونی خود را نیز از دست داده اند. بر اساس قانون، انتخابات شورای ملی باید سه سال یک بار انجام شود ؛ ولی بیش از هجده سال است که نه جلسه ای تشکیل داده اند و نه انتخاباتی را برگزار کرده اند.

چهارم اینکه: دعوت آقای خالد مشعل برای ایجاد یک مرجع ملی در داخل و خارج هرگز با موجودیت سازمان آزادیبخش فلسطین منافاتی ندارد ؛ زیرا ساف اسرائیل را به رسمیت شناخته و در مسیر سازش حرکت کرده است ؛ ضمن آنکه برای حفظ امنیت اسرائیل و نابودی مقاومت می کوشد. اگر ساف و جنبش فتح به دنبال بازسازی ساف بر اساس اصول و آرمان های ملی هستند، گمان نمی کنم که حماس مانعی برای این کار ببیند. امیدواریم در گفتگوهای جاری مسئله سازمان آزادیبخش نیز مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا این سازمان محل حضور تمامی فلسطینیان باشد و بر اساس اصل دفاع از مقاومت و آرمان های ملی عمل کند.

 س: پیام شما برای ملت فلسطین به ویژه آنهایی که در جریان جنگ غزه متحمل ضرر شده اند، چیست؟

از این فرصت استفاده می کنم و به مقاومت در غزه، شهدا و جانبازان فلسطین درود بیکران می فرستم و می گویم که پایداری و مقاومت شما دلیرمردان باعث شد تا اشغالگران خاک غزه را ترک کنند و امروز این پایداری و نیز پیروزی شما در جنگ باعث شد تا به یک اسوه و الگو برای دیگران مبدل شوید. این پیروزی را به شما تبریک می گویم و از خداوند متعال برای شهدای عزیز رحمت و برای جانبازان شفا و سلامت طلب می کنم.

به برادران عزیزی که در جنگ متحمل زیان و ضرر شده اند یا خانه آنها خراب شده و یا محل کسب و کارشان ویران گشته است، اعلام می کنم که به خدا قسم، شما بهای عزت و کرامت ملت فلسطین و امت عربی و اسلامی را می دهید و بدانید که تاج سر ما هستید. ان شاء الله تمامی منازل بازسازی خواهد شد. ما هرگز شما را تنها نخواهیم گذارد. با خدای خود، شهدا، جانبازان و اسرا عهد بسته ایم که نسبت به شما وفادار بمانیم. هرگز دست از هدف خود بر نمی داریم و می دانیم نتیجه راه جهاد یا پیروزی است یا شهادت.     

لینک کوتاه:

کپی شد