شنبه 03/می/2025

دبیر کل حزب عدالت و توسعه اسلامی مراکش: حماس مادر مقاومت است

دوشنبه 16-مارس-2009

دکتر “عبدالله بن کران” دبیر کل حزب “عدالت و توسعه اسلامی” مراکش تاکید کرد که مراکشی ها ملت فلسطین را ملتی مبارز، نستوه و آزادیخواه و دلیر می دانند؛ به ویژه پس از حماسه آفرینی ها و رشادت های عظیم ساکنان نوار غزه در عرصه مبارزه و مقاومت و مقابله با توطئه های رژیم صهیونیستی برای حذف حقوق و اصول و آرمان ملت فلسطین.

 وی در گفت و گوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان ساخت که مردم مراکش جنبش مقاومت اسلامی “حماس” را مادر مقاومت و پایداری و استقامت می دانند و به آن عشق و علاقه وافری دارند.

این شخصیت مراکشی خاطر نشان ساخت که دل مردم مراکش به خاطر تجاوزات و جنایات دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین و مسجد مبارک الاقصی و شهر بیت المقدس اشغالی خون گشته است و وجود مرزها مانع از حضور این مردم مراکش در فلسطین شده است و اگر مرزها باز بود و هیچ مانعی وجود نداشت در آن صورت می دیدید که چگونه خیل عظیم مردم مراکش برای یاری و نصرت مسجد الاقصی و قدس به فلسطین اشغالی می شتابند و به احتمال قوی دولتمردان مراکش در آینده با اتخاذ تدابیر و تصمیماتی زمینه حضور مردم غیور مراکش در کنار مردم فلسطین را فراهم خواهند ساخت تا آنان وظیفه خود را در قبال مسجد الاقصی و مقدسات شهر قدس اشغالی به جا آورند.

اینک متن کامل این مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:

همبستگی مردم مراکش با مردم فلسطین

آقای دکتر عبدالله بن کیران از حضرتعالی تقاضا داریم تا میزان حمایت مردم مراکش از مسئله فلسطین و ساکنان نوار غزه را برای ما تشریح کنید؛ به ویژه پس از جنگ اخیر نوار غزه؟

مردم مراکش نه تنها همبستگی با ملت فلسطین و حمایت از آنان را برای خود یک تکلیف قلمداد می کنند، بلکه مشتاق جهاد در کنار برادران فلسطینی هستند و همه آنان نسبت به ملت فلسطین عشق و علاقه دارند و دلهایشان پیش ملت فلسطین است. پیروزی ملت فلسطین را پیروزی خود و شکست آنان را شکست خود و پیروزی و برتری و موفقیت فلسطینیان را مایه سربلندی و سرافرازی خودشان قلمداد می کنند.

متاسفانه شرایط سیاسی و مرزها و حضور نیروهای رژیم اشغالگر قدس مانع از تجلی همبستگی این احساسات می شود.

برای چندین بار است که به غزه سفر می کنید؟ آیا می توانید احساسات خود را از زمان ورودتان به نوار غزه برای ما تشریح کنید؟

دوست داریم یک مسئله را خدمت شما عرض کنم و آن اینکه از سال 1968 سعی داشتم وارد فلسطین اشغالی شوم، ولی این امکان برای من فراهم نبود؛ به ویژه این که از دو سال پیش دلم برای سفر به سرزمین مقدس فلسطین بال بال می زد و هر سال بر شور و شغفم افزوده می شد. این شور و اشتیاق پس از نگارش نمایشنامه ای برای جوانان فلسطینی شکل گرفت. درست زمانی که چهارده ساله بودم این مسئله اتفاق افتاد و از آن زمان به بعد هماره رویای سفر به فلسطین را در سرم می پروراندم. خداوند متعال را شاکرم که پس از 41 سال توفیق سفر به فلسطین اشغالی را به بنده عنایت کرد.

زمانی که وارد فلسطین اشغالی شدم احساس عجیبی به بنده دست داد؛ به گونه ای برای سپاسگذاری از مقام باری تعالی به سجده افتادم و از فرط خوشحالی گریستم؛ گریستیم از آن روی که وارد سرزمینی شدم که همواره به آن می اندیشیدم؛ سرزمینی که ساکنانش انسان هایی دلیر و بی باکند؛ انسان های که جنگنده های و پیشرفته ترین ساز و برگ های نظامی دشمن صهیونیستی را به مبارزه می طلبند، انسان هایی که به مصاف با دشمن تا بن دندان مسلح می شتابند و در مقابل آنان سلحشورانه ایستادگی می کنند و هرگز در مقابل این دشمن سر تسلیم فرود نمی آورند. بر عکس کسانی که از آمریکا و اسراییل می هراسند پس خوشا به حال و سعادت ملت فلسطین.

کاروان مرزهای بسته را درنوردید

مشکلات فرا روی کاروان شما در جریان سفر به نوار غزه از طریق اروپا چه بود؟

من از قاهره ـ پایتخت مصر ـ به این کاروان پیوستم، ولی این کاروان در کل با مشکلات و چالش هایی مواجه بود، اما به حول قوه الهی همه این مشکلات را پشت سر گذاشت و بر آنها فائق آمد و شبانه روز مسیر را طی کرد تا اینکه به مقصد خود رسید و وارد سرزمین غزه و افتخار آفرین شد. این کاروان چندین افتخار را به نام خود به ثبت رساند از جمله این که مرزهای میان کشورها را گشود؛ مرزهایی که سالیان سال بسته مانده بود و این خودش جای شکر دارد.

جنبش حماس و مراکش

نگاه ملت مراکش به حماس و مقاومت فلسطین به ویژه در نوار غزه پس از عقب نشینی ارتش رژیم اشغالگر قدس از این منطقه چگونه است؟

مراکشی ها جنبش مقاومت اسلامی حماس را مادر مقاومت و پایداری و ایستادگی می دانند و به آن عشق و علاقه وافری دارند. دوست ندارند کسی به این جنبش اتهامات ناروایی نسبت دهد و همواره می خواهند رشادت ها و ایثارگری ها و فداکاری های این جنبش برجسته شود. به عنوان مثال روزی یکی از احزاب رسمی مراکش همایشی را برگزار کرد و یک شخص فلسطینی آمد و سخنانی را ایراد کرد، ولی نامی از حماس به میان نیاورد؛ به گونه ای این مسئله خشم همه حضار را برانگیخت و در پی اعتراضات وی مجبور شد که زبان به مدح و ستایش رشادت های این جنبش در عرصه مبارزه و مقاومت بگشاید و این مسئله نشانگر عشق و علاقه مردم مراکش به حماس است.

در پرتو تداوم تجاوزات دشمن صهیونیستی به مسجد مبارک الاقصی و شهر بیت المقدس مردم مراکش چه نگاهی به خطرهایی که این مسجد را در برگرفته است، دارند؟

هر نوع تعدی و تعرض به ساحت قدسی مسجد الاقصی و ظلم و جور علیه ملت فلسطین خشم ملت مراکش را بر می انگیزد و بنده اینجا مایلم که به تجاوزات اسراییل علیه مقدسات مسجد الاقصی اشاره ای داشته باشیم. همه مردم مراکش خود را از آن ملت فلسطین و حامی این ملت و قدس و مقدسات اسلامی شهر بیت المقدس می دانند و اگر مرزها باز بود و هیچ گونه مانعی در زمینه ورود ملت مراکش به فلسطین اشغالی وجود نداشت در آن صورت شتاب عزیمت شیفتگان مسجد الاقصی به فلسطین اشغالی را به عینه به نظاره می نشستید .

دورنمای رژیم صهیونیستی

دورنمای رژیم غاصب صهیونیستی در فلسطین اشغالی را چگونه ارزیابی می کنید؟

ما از اشغالگری بیزاریم و از رژیم غاصب صهیونیستی بیزاریم، زیرا این رژیم دست به رفتارهای وحشیانه و غیر انسانی علیه ملت فلسطین می زند همان طوری که ذلیلانه از جنوب لبنان عقب نشینی کرد امروز نیز شاهدیم که ذلیلانه از نوار غزه پا به فرار گذاشته است.

این رژیم در شکست و سرکوب مقاومت فلسطین ناکام ماند؛ مقاومتی که آن را مجبور به عقب نشینی و فرار کرد و امیدواریم که هر چه زودتر سایه اشغالگری از سر فلسطین زدوده شود.

در پایان از حضرتعالی استدعا داریم به نمایندگی از ملت مراکش یک پیامی به ملت فلسطین و ساکنان نوار غزه بدهید؟

ما ملت مراکش عاشق ملت فلسطین هستیم و همواره آروز می کنیم که در کنار آنان زندگی کنیم و در کنار آنان باشیم، چرا که ملت فلسطین ملتی مبارزه و اهل صبر و شکیبایی و رشادت و شهادت و از خود گذشتگی هستند و ما هرگز آنان را فراموش نخواهیم کرد، چون آنان در دل ما جای دارند.

ما به ملت هم کیش فلسطین می گوییم که صبور و شکیبا باشید و عرصه رزم و جهاد را ترک نکنید و پیروزی نهایی از آن شماست.

لینک کوتاه:

کپی شد