یکشنبه 04/می/2025

وزیر مشاغل عمومی دولت هنیه: ما مخالف سیاسی کردن بازسازی نوار غزه هستیم

دوشنبه 16-مارس-2009

مهندس “یوسف منسی” وزیر مشاغل عمومی و اسکان دولت منتخب و مردمی فلسطین به ریاست “اسماعیل هنیه” تاکید کرد:« ما مخالف سیاسی کردن بازسازی نوار غزه و سوء استفاده از نیاز مردم برای باج خواهی سیاسی از آنان هستیم.» وی تاکید کرد: تا زمانی که گذرگاه های مرزی گشوده نشود و محاصره لغو نگردد هر کنفرانسی که به منظور بازسازی نوار غزه برگزار می شود بی ارزش و بی فایده خواهد بود.

وی در مصاحبه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تاکید کرد که دولت منتخب و مردمی فلسطین مخالف سیاسی کردن مسئله بازسازی نوار غزه است. وی از تمامی علاقه مندان به بازسازی نوار غزه و خدمت رسانی به ساکنان جنگ زده نوار غزه خواست تا به جای اعمال فشار بر ساکنان خسارت دیده نوار غزه که خانه و کاشانه شان را از دست داده اند سران رژیم اشغالگر قدس را به خاطر ارتکاب جنایات جنگی مجازات کنند.

اینک متن مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:

جناب وزیر لطف بفرمایید تاثیر تجاوزات اخیر “اسراییل” بر زیر ساخت های نوار غزه را برای ما بازگو کنید؟

در آغاز از بذل عنایت شما به این مسئله حیاتی تشکر می کنم. تجاوزات اسراییل علیه ملت فلسطین مسئله تازه ای نیست، این تجاوزات از مدت ها پیش علیه فلسطینیان آغاز شده است و از سال 2000 روند فزاینده ای به خود گرفته است و در بیست و هفتم ماه دسامبر گذشته اوج گرفت. پس از پیروزی جنبش مقاومت اسلامی حماس در انتخابات پارلمانی وارد مرحله تازه ای شد و آن هم محاصره نوار غزه و بسته شده گذرگاه های مرزی نوار غزه است؛ به گونه ای که دشمن صهیونیستی از وارد کردن مصالح ساختمانی و بازسازی ممانعت می کند که این مسئله ضربه بزرگی به زیر ساخت ها و تاسیسات و مناطق حساس و راهبردی این منطقه زده است.

تجاوزات دشمن صهیونیستی اوج گرفت و این تجاوزات ویرانگرانه بر منطقه نوار غزه متمرکز بود که به پیروزی ساکنان نوار غزه و نابودی تمامی توطئه های دشمن صهیونیستی انجامید. در اینجا خسایر ناشی از تجاوزات دشمن صهیونیستی به نوار غزه را عنوان می کنیم که به بیش از 2 میلیارد دلار رسد و ما در وزارت مشاغل عمومی و اسکان یک برآورد دقیقی به عمل آورده ایم و پیش نویس اولیه را تدوین و بر روی پایگاه های اینترنتی وزارتخانه های مشاغل و برنامه ریزی منتشر کردیم تا دست اندرکاران و متولیان امر در جریان آن قرار گیرند. 

آیا می توانید حجم خسارت های ناشی از تجاوز اخیر اسراییل به نوار غزه را برای ما بیان بفرمایید؟

میزان خسارت های ناشی از حمله اخیر متجاوزان صهیونیست به نوار غزه به بیش از 10 میلیارد دلار می رسد و کسری واحدهای مسکونی با توجه به افزایش جمعیت و ویرانگری های برنامه ریزی شده به بیش از 63000 واحد می رسد. برخی از پروژه های عمرانی و آبادانی پس از پیروزی حماس در انتخابات متوقف شد و علت این مسئله به سیاست تحریم بین المللی بر می گردد. دشمن صهیونیستی بیش از 5000 واحد مسکونی را به صورت کامل و بیش از 10000 واحد مسکونی را به صورت جزیی ویران کرد و تعداد خانه هایی که به صورت جزیی هدف حملات وحشیانه ارتش عبری قرار گرفته است به بیش از 50000 واحد مسکونی می رسد و به همین خاطر رنج و مشکلات مردم فلسطین به شکل فزاینده ای اوج گرفته است.

دولت فلسطین در جریان حمله اخیر “اسراییل” به نوار غزه دست به چه کارهایی زد؟ آیا از اقدامات ویرانگرانه ارتش عبری خبر داشت؟ آیا به خسارت دیدگان کمک کرد؟

ما در دولت فلسطین از آغاز تجاوز اسراییل به نوار غزه همواره برای پیگیری امور و تحولات نشست های مستمری داشیتم و به منظور کاهش درد و رنج و مشکلات ساکنان نوار غزه دست به اقدامات زدیم. کمک های مالی به ارزش 2 میلیون دلار به جنگ زدگان نوار غزه دادیم و حقوق کلیه کارمندان لشکری و کشوری را پرداخت کردیم و این اقدام در هفته دوم این جنگ صورت گرفت. ما همچنین برای تقویت پایداری شهروندان و بازسازی نوار غزه دست به اقداماتی نیز زدیم و پس از پایان جنگ دست به یک عملیات آماری زدیم و به محض اعلام آتش بس شروع به اجرای طرح دولت کردیم که فاز نخست آن اسکان بود. پس از این جنگ دولت 5 هزار دلار برای هر خانواده که خانه اش با خاک یکسان شده بود، تقدیم کرد. این دولت همچنین 2500 دلار به فلسطینیانی که خانه هایشان خسارت های جزیی دیده بود ارائه کرد و اکنون ما فاز نهایی این طرح را اجرا می کنیم و در حال خانه هایی را خسارت های جزیی به آنها وارد شده است تعمیر می کنیم تا ساکنان آنها بتوانند در آنها اقامت داشته باشند. این دولت همچنین از تمامی تلاش های کشورهای عربی و اسلامی و منطقه ای و بین المللی در راستای کاهش مشکلات و گرفتاری های مردم فلسطین استقبال کرده و می کند. این دولت همچینن با نقش آفرینی تمامی طرف های علاقه مند به بازسازی نوار غزه موافق است.

می بینیم که برخی ها در صدد سیاسی کردن بازسازی نوار غزه هستند و می خواهند از این طریق اهداف سیاسی خود را محقق سازند، با توجه به این مسئله نگاه دولت به این مسئله چگونه است؟ چه اقداماتی در آینده در این خصوص انجام خواهد گرفت؟

ما با سیاسی کردن روند بازسازی نوار غزه و سوء استفاده از نیاز مردم برای باج گیری سیاسی از آنان مخالفیم، از این رو باید علاقه مندان به خدمت رسانی به ساکنان نوار غزه به جای اعمال فشار بر ساکنان نوار غزه سران تل آویو را به خاطر ارتکاب جنایات جنگی شان مجازات کنند. 

همه دستگاه های ذیربط دولت هنیه برای بازسازی نوار غزه بسیج شده است. ما در طول جنگ اخیر شهروندانمان را به حالشان رها نکریدم. ما در طول جنگ به هر وسیله ممکن از این شهروندان حمایت می کردیم. گام دوم دولت آوار برداری از مناطق جنگ زده است؛ البته دوست دارم اینجا مسئله ای را عنوان کنم و آن اینکه یک سری موانعی در این میان وجود دارد.

اینجا باید بگویم که ما با کمبود دستگاه ها و تجهیزات آوار برداری مواجهیم؛ به گونه ای که حجم آوارهای بر جا مانده از اقدامات ویرانگرانه اسراییل به یک میلیون و پانصد تن متر مکعب می رسد و اگر همه تجهیزات دولتی یا شهرداری یا بخش خصوصی را جمع کنیم نمی توانیم این همه آوارها را برداریم.

دولت بارها از کشورهای هم کیش و دوست و همپیمان خواسته است تا برای آوار برداری اقدامات لازم را به عمل آورند؛ به ویژه این که بسیاری از ساختمان ها در حال فرو ریختن است و دولت تجهیزاتی برای پیشگیری از این مسئله ندارد. مسئله دیگری که مانع از آواربرداری می شود بسته شدن گذرگاه های مرزی و محاصره نوار غزه است، از این رو از همین جا از تمامی کسانی که صاحب قدرت و نفوذ هستند می خواهم تا برای بازگشایی گذرگاه های مرزی نوار غزه ؛ به ویژه گذرگاه مرزی رفح به عنوان یگانه گلوگاه ارتباطی میان مصر و فلسطینی اشغالی سران قاهره را تحت فشار قرار دهند. 

تا زمانی که گذرگاه های مرزی گشوده نشود کنفرانس های بازسازی نوار غزه بی فایده خواهد بود. اساسی ترین نیاز فلسطینیان نوار غزه که در حال حاضر چادر نشین شده اند گشوده شدن گذرگاه های مرزی نوار غزه و لغو محاصره نوار غزه و وارد کردن مصالح ساختمانی و بازسازی نوار غزه است؛ چرا مصوبات و تصمیمات پوشالی و غیر عملی و کنفرانس های مقوایی هیچ سودی به حال ساکنان جنگ زده نوار غزه ندارد و نخواهد داشت و ساکنان این منطقه تداوم محاصره را به منزله ادامه جنگ و تجاوز قلمداد می کنند و این مسئله منطقه بیش از پیش ملتهب می کند.

جناب وزیر آیا دولت فلسطین به ریاست اسماعیل هنیه قادر به اجرای طرح بازسازی نوار غزه است یا نه؟

دولت فلسطین به ریاست هنیه قادر به رهبری و مدیریت بازسازی نوار غزه است و از توانمندی ها و امکانات متوسطی برای مدیریت طرح بازسازی برخوردار است و این دولت از هر گونه تلاش و طرح کشورهای عربی و اسلامی و بین المللی در راستای بازسازی نوار غزه استقبال می کند، ولی باید بگوییم که این توانمندی به اندازه کافی نیست و نیازمند حمایت هستیم، همان طوری که در زمینه تجهیزات آوار برداری نیز نیازمند حمایت هستیم. مهندسان کشورهای هم کیش و پیمان در این زمینه به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کرده اند، ولی مشکل عمده ای که در این میان وجود دارد ممانعت اشغالگران صهیونیست از وارد کردن مواد و مصالح ساختمانی به نوار غزه است؛ مسئله ای که نشانگر تداوم سیاست محاصره و بسته ماندن گذرگاه های مرزی است. دولت هرگز اجازه نخواهد داد تا مسئله بازسازی نوار غزه به مسئله امداد رسانی مبدل شود، چرا که ملت فلسطین ملتی آزاده و اصیل و نجیب و شریف هستند و از خود رشادت ها و ایثارگری های زیادی نشان داده اند و این ملت سزاوار یک زندگی شرافتمدانه هستند و باید دشمن صهیونیستی به خاطر ارتکاب جنایاتش علیه ملت فلسطین مجازات شود و باید همگان دشمن صهیونیستی را به منظور پاسخگو بودن در قبال جنایاتش تحت فشار قرار دهند.

درخواست شما برای آغاز روند بازسازی چیست؟ آیا می توانید یک افق زمانی برای آغاز و پایان روند بازسازی مشخص کنید؟

ما بار دیگر از رهبران مصر می خواهیم تا برای بازگشایی هر چه زودتر گذرگاه مرزی رفح و لغو محاصره نوار غزه و وارد کردن مصالح ساختمانی و تجهیزات بازسازی از طریق گذرگاه مذکور تلاش کنند، زیرا این مسئله برای مصر سود اقتصادی دارد.

مسئله بسته شدن گذرگاه ها و تداوم محاصره مانع از تعیین یک افق زمانی برای روند بازسازی می شود؛ مسئله ای که موجب تشدید و افزایش مشکلات و رنج و محنت ملت فلسطین می شود. مشکلات و رنج و محنت ملت جنگ زده نوار غزه جای چانه زدن ندارد و ما مخالفت مشروط کردن بازسازی نوار غزه به دیگر مسائل هستیم و بر این باوریم که مشروط کردن بازسازی به این دیگر مسائل به منزله فرار از تعهدات و مسئولیت های اخلاقی است.  

لینک کوتاه:

کپی شد