پنج شنبه 01/می/2025

در صورت مخالفت فتح با دیکته های خارجی مذاکرات ملی سریعا به نتیجه می رسد

پنج‌شنبه 23-آوریل-2009

 دکتر خلیل الحیه ، یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس گفت که دور آینده مذاکرات ملی که در بیست و ششم ماه جاری برگزار خواهد شد، یک ساعته به نتیجه می رسد به شرطی که فتح فشارهای خارجی را نادیده بگیرد .

الحیه روز دوشنبه گذشته در گفت و گو با دفتر جنبش اطلاع رسانی در غزه اظهار داشت : جنبش حماس طرح پیشنهادی مصر در مورد تشکیل دولت را مورد بررسی قرار و تغییراتی را نیز در آن داده است که به زودی در دور آینده مذاکرات مطرح خواهد شد و ما امیدواریم که این مذاکرات به راه حلی در جهت خروج از بحران کنونی دست یابد.

در همین رابطه وی افزود: در صورت شکست مذاکرات ملی تمامی گزینه ها در مورد لغو محاصره نوارغزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت و ما حتی در صورت موفقیت این مذاکرات به سبب سابقه زورگویی و قلدرمآبی صهیونیست ها انتظار نداریم که بازسازی این منطقه آغاز و محاصره لغو شود .

وی در مورد احتمال حمله مجدد به نوارغزه نیز گفت : ما هر چیزی را از اشغالگران انتظار داریم و احتمال می دهیم که آنان جنگ شدیدتری را آغاز کنند . آنان کارشان اشغالگری است و ملت ما در طول شصت سال گذشته تجربیات و خاطرات زیادی از اشغالگری آنان دارد و مقاومت فلسطین خود را برای مقابله با هرگونه حملات احتمالی آماده کرده است .

الحیه همچنین در مورد تجاوزات اخیر صهیونیست ها به شهر قدس و علیه ساکنان آن نیز اظهار داشت :

اشغالگران باید بدانند که بلعیدن حقوق این ملت چندان آسان نخواهد بود و این ملت هیچگاه مقدسات خود از جمله مسجدالاقصی را فراموش نخواهد کرد و انتظار می رود، انتفاضه جدیدی در برابر اقدامات صهیونیست ها شکل بگیرد. 

وی تاکید کرد ، هرکس تصور بکند که جنگ اخیرغزه حماس را تضعیف و خانه نشین کرده است، سخت در اشتباه می باشد . این افراد باید بدانند که حماس و دولت و رهبران و فرماندهان و عناصر این جنبش طبق رعایت اصول امنیتی به کار خود ادامه می دهند و به وظایف خود عمل می کنند.

الحیه مسئولیت اقدامات اخیر در قدس و کرانه باختری را به دلیل همکاری تشکیلات رام الله با اشغالگران و تحت تعقیب قرار دادن نیروهای مقاومت و بر ملا ساختن اسرار آنان بر عهده این تشکیلات دانست و آن را تقبیح کرد.

در زیر توجه خوانندگان گرامی را به مشروح این مصاحبه جلب می کنم :

س : هیئت حماس چه زمانی برای ادامه مذاکرات به قاهره خواهد رفت و چه موضوعاتی را مورد بررسی قرار خواهد داد؟

ج : بر اساس توافق به عمل آمده با مسئولان مصری موعد برگزاری دور آینده مذاکرات ملی میان حماس و فتح تحت نظارت مصر در بیست و ششم ماه جاری میلادی ( آوریل) است و حماس پرونده هایی را که در مذاکرات قبلی بلاتکلیف و حل نشده باقی مانده بودند، مجددا مورد بررسی قرار خواهد داد که از جمله می توان به موضوعات زیر اشاره کرد : سازمان آزادی بخش ، انتخابات آینده ، قانون انتخابات ، فعال سازی مجلس قانونگذاری ، پرونده امنیتی و موضوعات مربوط به آن ، ضرورت بازسازی ساختار سرویس های امنیتی در کرانه باختری و نوارغزه به طور همزمان و موضوع دولت .

در نشست های گذشته فتح بر مواضع خود اصرار می ورزید و در موضوعات مذکور قدمی به پیش ننهاد و به همین دلیل توفیقی نیز در این زمینه حاصل نشد ولی ما امیدواریم که در نشست آینده موضع گیری های جدیدی را مطرح سازد و به فشارهای خارجی اهمیتی ندهد زیرا ما در مرحله ملی حساسی قرار داریم و ما باید به چشم داشت ها و خواسته های ملتمان بیش از گذشته و بیش از دیکته های خارجی اهمیت بدهیم ، دیکته هایی که این مذاکرات را تاکنون ناکام گذاشته است .

س : ما می بینیم که این پرونده ها همان پرونده هایی هستند که در دور گذشته مذاکرات مورد بررسی قرار گرفته اند … موضوعات کوچک باقی مانده دارای اهمیت راهبردی زیاد که محمود الزهار چند روز قبل در باره آن ها سخن گفته است، کدامند ؟

ج : من درباره قضایای حل نشده صحبت کردم ، ما درباره تمامی پرونده ها دستاوردهای زیادی داشته ایم و برخی از آن ها حل و فصل شده است و برخی نیز حل نشده باقی مانده اند و بسیار حساس و راهبردی نیز هستند به طور مثال قانون انتخابات موضوع راهبردی است که بر آینده دمکراسی در فلسطین تاثیر خواهد گذاشت .

اما در مورد سازمان آزادی بخش هفت نکته اصلی آن حل شده و تنها یک موضوع باقی مانده است و آن تشکیل چارچوب رهبری آن می باشد که فتح در صدد بی اعتبار کردن محتوای آن است و می خواهد رهبر این سازمان رهبر ملت فلسطین نیز باشد و قضایای راهبردی مورد بررسی قرار دهد و در این زمینه مرکز تصمیم گیری باشد و در دوره انتقالی این مسئولیت را بر عهده داشته باشد.

س : هنگامی که در باره دولت سخن می گوییم با سوالات مختلفی مواجه می شویم از جمله این که آیا این دولت به دیکته های کمیته چهارجانبه و صهیونیست ها توجهی خواهد کرد و به آن ها پاسخ مثبت خواهد داد؟

ج : در این زمینه مصری ها پیشنهادهایی را مطرح کرده اند و حماس نیز اعلام کرده است که پیشنهاد مصر و پیشنهاد های دیگر را مورد بررسی قرار داده است و در این زمینه نظراتی دارد و با دیدگاه های جدیدی در این زمینه به مصر خواهد رفت .

س : طرح مصر چیست و واکنش حماس در این زمینه چه بوده است ؟

ج : به نظر ما مدت زمان و فرصتی که در اختیار این دولت قرار داده می شود، بسیار کوتاه است ولی این دولت کارها و مسئولیت های سنگینی را بر دوش خواهد کشید و ما خواستار تشکیل دولتی هستیم که بر اساس قانون اساسی به وظایف خود عمل کند . جنبش حماس از همان ابتدای مذاکرات این پیشنهاد را مطرح کرده بود و بسیاری از گروه ها نیز با ما هم رای بودند و هستند که از جمله می توان به جنبش جهاد اسلامی و جبهه خلق برای آزادی فلسطین و جبهه خلق فرماندهی کل نام برد ولی مشکل زمانی خود را نشان داد که جنبش فتح بر این نکته اصرار ورزید که این دولت باید برنامه سیاسی خاصی داشته باشد و این به این معنی است که دولت باید به توافقاتی که سازمان آزادی بخش آن را امضا کرده است پایبند باشد؛ همان توافقاتی که صهیونیست ها از پذیرفتن آن شانه خالی می کنند .

حماس برای خروج از این بن بست پیشنهاد داد تا دولتی تشکیل گردد که صرفا به امورخاص و محدودی بپردازد و بسیاری از کشورهای در برخی از مواقع چنین دولتی را تشکیل می دهند که موضوعات مشخصی را سر و سامان بدهد و به هیچ یک از مسایل سیاسی نپردازد و مهم ترین وظیفه آن برگزاری مذاکرات باشد ولی متاسفانه فتح بر تحقق خواسته های خود اصرار می ورزد.   

س : دولت پیشنهادی حماس در واقع همان دولت پیشنهادی مصر است ؛ آیا این بدین معناست که مصر با دولت پیشنهادی حماس موافق است ؟

ج : نه … مصر این دولت دارای وظایف خاص را پیشنهاد نکرده است بلکه این طرح حماس است … مصر در دیدار اخیر کمیته مشترکی را برای اداره نوارغزه در مرحله آینده مطرح کرده است و این دیدگاه به طور کامل واضح نیست .

از سوی دیگر ما طرح مصر را مورد بررسی قرار دادیم و در آن تغییراتی را به وجود آوردیم و به زودی به مصر خواهیم رفت و این طرح و طرح های دیگر را با آنان مورد بررسی قرار خواهیم داد و امیدواریم راهی را برای خروج از بحران کنونی و تشکیل دولت بیابیم.

س : در صورت تشکیل دولت آینده با توافق حماس و فتح آیا این دولت به وظایف خود در مورد بازسازی و لغو محاصره و حل و فصل سایر موضوعات حل نشده عمل خواهد کرد؟

ج : ما خواهان بررسی تمامی موضوعات به صورت یک جا و هم زمان هستیم و نمی پذیریم که موضوعی حل شود و سایر موضوعات به دست فراموشی سپرده شوند … ما خواستار مذاکرات فراگیر درباره تمامی پرونده ها هستیم و از نظر ما موضوع کم اهمیت تری وجود ندارد . موضوع دولت مهم تر از موضوع سازمان آزادی بخش نیست و یا این که موضوع سازمان آزادی بخش کم اهمیت تر از موضوع سرویس های امنیتی نمی باشد .

س : در بیست و ششم ماه جاری میلادی دور چهارم مذاکرات قاهره برگزار می شود … این مذاکرات چقدر طول خواهد کشید و آیا انتظار دارید که واکنش فتح به مذاکرات مثبت باشد ؟

ج : در مورد مدت این مذاکرات باید بگویم که در کم تر از یک ساعت حل و فصل خواهد شد به شرطی که فتح از موضع گیری های خشک و غیر قابل انعطاف خود دست بردارد و زیر بار فشارهای خارجی نرود . به باور من در یک جلسه کمتر از دوساعت ما می توانیم تمامی موضوعات را حل و فصل کنیم ولی با توجه به مذاکرات گذشته و فشارهای خارجی و موضع گیری های سفت و سخت انتظار می رود که مدت آن محدود نباشد و دور آینده این گفت و گو ها نیز ممکن است به شکست منجر شود.

س : در صورت شکست مذاکرات، حماس در مورد بازسازی و لغو محاصره چه خواهد کرد؟

ج : به صراحت می گویم که ما انتظار نداریم حتی در صورت دست یابی به توافق دری به روی بازسازی و لغو محاصره باز شود و این موضوع دو علت دارد : اول این که ما با دشمنی سر و کار داریم که به طور مداوم تلاش می کند تا از اجرای توافقات شانه خانه خالی کند و به تعهدات خود عمل ننماید . دوم این دشمن محاصره را از همان آغاز مطرح شدن موضوع تبادل اسرا به اجرا درآورده است . به همین دلایل ما انتظار داریم که این محاصره حتی بعد از توافق میان فلسطینیان نیز ادامه داشته باشد .

بنابراین خدای ناکرده اگر ما در برابر لجاجت های فتح و سخت گیری های این جنبش و تمسک به شروط بیگانگان شکست بخوریم، جنبش حماس به مسئولیت ملی و اخلاقی خود عمل خواهد کرد و از هیچ کوششی در جهت کاهش درد و رنج ملت فلسطین کوتاهی نخواهد کرد و تمامی گزینه ها را در مورد لغو محاصره و بازسازی نوارغزه مورد بررسی قرار خواهد داد .

بعضی ها تلاش می کنند که موضوع بازسازی را وسیله ای برای باج خواهی از ملت فلسطین و حماس قرار دهند و از حقوق ملت فلسطین چشم پوشی کنند ؛ بنابراین می گویم اگر مذاکرات به شکست کشانیده شود که این خواسته درونی ما نیست و هیچگاه آرزویش را نمی کنیم، ما به مسئولیت خود طبق معمول عمل می نماییم و تلاش می کنیم که با هم فکری خیراندیشان امت و کسانی که حس انسان دوستانه دارند به دنبال گزینه های جایگزین دیگری باشیم و به تعهد خود در قبال ملت فلسطین عمل نماییم .

ج : تا کی نوارغزه در حال نه جنگ و نه صلح باقی خواهد ماند ؟ آیا ادامه چنین شرایطی از نقش حماس و دولت آن نخواهد کاست ؟

س : اولا طبیعی است که شرایط کنونی حاکم میان ما و دشمن این گونه باشد ؛ گاهی جنگ ظالمانه و جنایت کارانه غیر اخلاقی به وقوع می پیوندند و گاهی نیز طرح آرام سازی با توافق و بدون توافق برقرار می شود و گاهی نیز حالت نه جنگ و نه صلح حاکم و گاهی نیز به حالت فرسایشی کشانده می شود … به هر حال روابط میان طرف های درگیر به صورت یکی از حالات مذکور خواهد بود.

امروز راهی جز این که منافع ملت را در نظر بگیریم، فراروی ما قرار ندارد و باید به دنبال راهی باشیم که کمتر به ما آسیب برسد و هر کس که تصور می کند، حماس تحرکی ندارد در اشتباه است و ما طبق رعایت امور امنیتی فعالیت می کنیم و دولت و سرویس های امنیتی به وظایف خود به خوبی عمل می کنند و هر کس گمان کند که دست و پای حماس بسته شده است، اشتباه می کند . دشمن تلاش می کند که به مردم خود اطمینان دهد که حماس ناکام مانده و شکست خورده و ساکت مانده است و اعضا و رهبرانش تحرکی از خود نشان نمی دهند ولی باید بداند که در خیال واهی به سر می برد و همه اعضا و رهبران این جنبش به مسئولیت های خود به خوبی عمل می کنند و در این مسیر به ابعاد امنیتی نیز توجه خاصی دارند زیرا هیچ اقدامی از دشمن بعید به نظر نمی رسد.

س : دستگاه های خبری و رسانه ای و تحلیل گران هم اکنون درباره جنگ جدیدی علیه نوارغزه سخن می گویند … آیا احتمال چنین جنگی وجود دارد ؟ حماس در مقابل چه اقداماتی را به عمل آورده است ؟

ج : ما هر چیزی را از اشغالگران توقع داریم، حتی نبردی مانند نبرد گذشته و یا شدیدتر از آن ؛ ما در برابر دشمن اشغالگری قرار داریم و ملت ما در طول شصت سال گذشته به خوبی دشمن را آزموده است و ما این تهدیدات و تحلیل ها را جدی می گیریم .

ما در مقابل با تمام توان و تجهیزات خود آماده هستیم و ما راهی جز مقاومت نداریم و در حال گردش و تفریح نیستیم بلکه در شرایط خاصی به سر می بریم و باید همیشه آماده هر تحولی باشیم.

س : آیا تحرکات جدیدی در مورد طرح مبادله اسرا وجود دارد؟

ج : تا آن جایی که من می دانم، مذاکرات در مورد طرح مبادله اسرا پس اعلام اولمرت در مورد توقف آن متوقف شده است ولی وی رسما اعلام کرد که این مبادله متوقف نشده است و ما می دانیم که در مذاکرات در این زمینه مسدود نشده است ولی با به قدرت رسیدن دولت جدید چیز تازه ای در این باره اعلام نشده است ولی برخی از کانال های مرتبط در این زمینه گفته اند که شاید دولت آینده مذاکره در این زمینه را از سر بگیرد .

س : رهبران حماس و گردان های قسام از فلسطینیان به ویژه ساکنان اراضی اشغالی سال 48 خواسته اند که به خاطر دفاع از قدس و مسجدالاقصی دست به انتفاضه جدید بزنند ؛ نظر شما در این زمینه چیست؟

ج : موضوع قدس و مسجدالاقصی همیشه جرقه هایی را در مورد به راه اندازی انتفاضه جدید ایجاد کرده اند و اشغالگران باید بدانند که حقوق این ملت را نمی توان بلعید و این ملت به سادگی مقدسات خود از جمله مسجد الاقصی را فراموش نخواهد کرد .

ما بعید نمی دانیم که ملت ما دوباره در برابر تلاش اشغالگران برای یهودی سازی مسجد الاقصی دست به انتفاضه بزند و هیچ کس نمی تواند ادعا کند که این ملت سست شده است و شاید در برابر اقدامات صهیونیست ها و سیاست نابودی مقاومت در کرانه باختری و محاصره تسلیم شود.

س : آیا شما قبول ندارید که صهیونیست ها فلسطینیان و گروه های مختلف از جمله حماس را به موضوع بازسازی و سایر موضوعات مشغول کرده است و خود با استفاده از فرصت به تجاوزات خود در قدس و مسجد الاقصی ادامه می دهد؟

ج : باید به صراحت بگویم که دشمن به اقدامات متعددی دست می زند تا به اهداف خود برسد ولی چه کسی می تواند ادعا کند که حماس صرفا به مسایل جزئی پرداخته و از مسایل کلی غافل مانده است . ما زمانی که بعد از انتخابات دولت را تحویل گرفتیم کار دولت را از کار جنبش حماس به طور کامل جدا کردیم و دولت به طور طبیعی به کار خود پرداخت و حماس نیز به عنوان یک سازمان و جنبش مبارز به وظایف خود در کرانه باختری و نوارغزه مشغول می باشد. اگر در کرانه باختری مقاومت حقیقی وجود داشت و به اذیت و آزار آن نمی پرداختند و تحت تعقیب قرار نمی گرفت ما مشاهده می کردیم که اشغالگران نمی توانستند به سوی مسجد الاقصی پیشروی کنند و سرگرم مبارزه با مقاومت می شدند.

بنا براین آن چه که بعدا در قدس و مسجدالاقصی رخ داد، نتیجه طبیعی به حاشیه راندن و تحت تعقیب قرار دادن مقاومت از سوی سرویس های امنیتی و دولت سلام فیاض و جنبش فتح بود زیرا این گونه اقدامات اشغالگران و غاصبان و شهرک نشینان را به یهودی سازی قدس و ارتکاب جنایات بیشتر تشویق کرد و اگر این غاصبان می دانستند که مقاومتی وجود دارد و مردان مقاومت سلاح در دست دارند هرگز جرأت چنین اقدامات جسورانه ای را نداشتند .

به همین دلیل ما مسئولیت کامل حوادث کرانه باختری و قدس از جمله یهودی سازی و غصب اراضی و تعقیب مقاومت و نابودی آن را بر عهده تشکیلات رام الله و سرویس های امنیتی آنان می دانیم و بسیار جای تاسف است که آنان اسرار مقاومت را فاش می کنند و افتخار می کنند که مبارزان فلسطینی را تحت تعقیب قرار داده و به اذیت و آزار آنان پرداخته اند.

س : حملات فردی علیه اشغالگران مانند حمله به شهرک های صهیونیستی را چگونه ارزیابی می کنید ؟ و نظر شما در مورد برتری جنبش حماس بر فتح در انتخابات دانشجویی چیست ؟

ج : ملت ما ملت برحقی است و درصدد دستیابی به حقوق خود می باشد و حق دارد که به صورت فردی و یا جمعی و سازمان یافته و غیرسازمان یافته به مقاومت خود ادامه دهد . حق ملت فلسطین است که در برابر اشغالگران مقاومت کند به هر گونه ای که باشد ؛ با چوب و چاقو و ناخن و سلاح و گلوله و با هر چیز دیگر به مقاومت بپردازد و این حق مقدسی است که تمامی قوانین آن را مورد تایید قرار می دهند و ما نیز در این راستا ملت فلسطین را تشویق می کنیم .

این واکنش نتیجه طبیعی تحت تعقیب قرار دادن مقاومت است و اگر مقاومت تحت تعقیب قرار گیرد عده این نیز در این زمینه مقاومت خواهند کرد و به مقابله به مثل خواهند پرداخت و چه بسا چنین اقدامانی بیش از اقدامات سازمان یافته دشمن را نگران کند و این بدین معناست که هر انسانی می تواند بمب ساعتی باشد و در هر شرایطی به مقاومت خود ادامه دهد و ما از هر اقدامی که به مقاومت در برابر اشغالگران بینجامد، حمایت می کنیم و آن را در سرزمین خود تشویق می کنیم .  

اما در مورد نتایج انتخابات دانشجویی نیز باید بگویم که علی رغم این که اعضای حماس تحت تعقیب قرار دارند و در بازداشت به سر می برند و با وجود مبارزه با مقاومت در داخل کرانه باختری که هم اکنون بیش از 600 تن از دانشجویان عضو این جنبش و استادان دانشگاه ها و ائمه مساجد و سخنرانان و اعضای سندیکاها و روسای شهرداری ها و غیره زندانی شده اند ولی این موضوع از ارزش و اعتبار آن نکاسته و نتوانسته است این جنبش را تضعیف کند  و این انتخابات نشان می دهد که محاصره و تعویق بازسازی نتوانسته است از وجهه مردمی حماس بکاهد .

س : روابط شما با اردن به ویژه بعد از حادثه اخیر چگونه است ؟

ج : ما به طور مداوم به داشتن روابط متعادل و شفاف با تمامی برادران عرب و اردنی علاقه مند هستیم و ما دشمنی در کره زمین جز اشغالگران صهیونیست نداریم و ما تنها در سرزمین خود نه در خارج از آن به مقاومت در برابر اشغالگری می پردازیم .

من به روشنی می گویم که ما حقی بر گردن امت و کشورهای همسایه و امت عربی و اسلامی و سایر آزادگان عالم داریم مبنی بر این که از حمایت از مقاومت ممانعت به عمل نیاورند و ما برای حماس نمی جنگیم بلکه برای قضیه عربی و اسلامی مبارزه می کنیم و آن قضیه ، قضیه فلسطین است . ما از امت عربی و اسلامی می خواهیم که از ما حمایت کنند و کسانی را که با ما تعامل دارند، مورد اذیت و آزار قرار ندهند و ما امیدواریم که برادران عرب ما نه تنها از حمایت لوجستیکی ما ممانعت به عمل نیاورند بلکه به بازداشت حامیان مقاومت نیز نپردازند و علیه آنان حکم صادر نکنند.

ما با همه این مسایل می گوییم که علی رغم همه بی مهری ها به مقاومت خود ادامه می دهیم و با هیچکس اعلام دشمنی نمی کنیم و می گوییم آنان برادران ما هستند و ما حقی بر گردن آنان داریم که اگر آن را تحقق بخشیدند امت و ملت ها از آنان راضی خواهند شد و اگر چنین چیزی تحقق نیافت ما به تنهایی به احقاق حق خود ادامه می دهیم .

س : جنگ علیه تونل های قاچاق را چگونه ارزیابی می کنید ؟

ج : قوانین بین المللی دولت های همسایه را در صورت وقوع بلایای طبیعی ملزم می سازد تا مرزهای خود را بر روی مردم فاجعه زده بگشایند تا این مردم بتوانند فرار کنند و این کشورها را ملزم می کند که برای آنان اردوگاه تدارک ببینند. ما از همسایگان نمی خواهیم تا برای ما اردوگاه بر پا کنند و ما از سرزمینمان خارج نمی شویم ولی قوانین بین المللی دولت های همسایه را ملزم می کند تا به کشور فاجعه زده مانند کشوری را که دچار زلزله و آتش فشان شده باشد، کمک و یاری کنند و ما می بینیم که فاجعه ملت فلسطین بسیار وسیع تر و گسترده تر سایر بلایاست .

آن چه که ما از همسایگان می خواهیم این است که مرزهایشان را بگشایند و ما را تا حد توان خود با نیرو و ” تونل های قاچاق ” یاری کنند و هر هزینه ای را که داشته باشد، با جان و دل بپذیرند . حق طبیعی ملت محاصره شده است که راهی برای ادامه حیات خود بیابد تا بتواند نیازهای خود را برطرف سازد.

ما از تمامی آزادگان جهان و برادران عرب و مسلمان خود می خواهیم تا راه را برای ما آماده کنند و از ما حمایت نمایند و به ما در رساندن آن چه که مقاومت به آن نیاز دارد، کمک کنند و مردان مقاومت و حامیان آن را مجازات نکنند ولی با این حال ما در امور داخلی هیچ کشوری مداخله نمی کنیم و این حق ماست که از امنیت خود محافظت کنیم و ما تاکید می کنیم که به طور مطلق حماس درصدد ایجاد اختلال در امور امنیتی هیچ دولتی نیست بلکه برعکس ما همان گونه که بر امنیت خود اصرار می ورزیم بر امنیت کشورهای دیگر نیز تاکید داریم .

حق طبیعی ملت فلسطین بر گردن همسایگانش است که آشکارا به نوارغزه سلاح وارد کنند ولی اگر چنین کاری را نمی کنند، پس دست کم باید چشمانشان را بر روی اقداماتی که مقاومت برای ورود سلاح به منطقه انجام می دهند، ببندند و مشکلاتی را برای کسانی که از مقاومت حمایت می کنند، ایجاد نکنند و این کمترین حقی است که در هر جایی بر گردن برادرانمان می باشد.                                        

لینک کوتاه:

کپی شد