پنج شنبه 08/می/2025

قانون اعتراف به هویت یهودی کشور اسرائیل پروژه ای به منظور مشروعیت بخشی به اخراج فلسطینیان اراضي 48

یکشنبه 31-می-2009

رژیم صهیونیستی در سایه سیطره جناح راستگرایان افراطی بر کنست و دولت “بنیامین نتانیاهو” به جنایت آواره کردن فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 1948 و تشکیل کشور “اسرائیل” در این اراضی اشغالی و حتی درخواست از تشکیلات خودگردان فلسطین برای اعتراف به “هویت یهودی کشور اسرائیل” به عنوان شرط از سر گیری روند موسوم به سازش اکتفا نکرد، بلکه در اقدامی دیگر در راستای عملی کردن این خواسته های خود قوانینی نژاد پرستانه را در کنست به تصویب رساند که هدف اصلی از آنها اخراج فلسطینیان باقی مانده در اراضی اشغالی 60 سال پیش است.

قوانین دیگر در راه کنست

کنست صهیونیستی در نخستین مرحله از این سناریوی جدید در تاریخ 28 ماه مه جاری پیش نویس قانونی را در شور اول به تصویب رساند که به موجب آن هر کس اصل “هویت یهودی و ماهیت دمکراتیک کشور اسرائیل” را قبول نکند، باید به یک سال زندان محکوم شود. این قانون به رژیم صهیونیستی اجازه می دهد که هر کدام از فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 را به اتهام عدم پذیرش “هویت یهودی دولت اسرائیل” مورد تعقیب و بازداشت قرار دهد و این در حالی است که این افراد صاحبان اصلی سرزمینی هستند که در حال حاضر عنوان “کشور اسرائیل” بر آن اطلاق می شود.

اما آنهایی که اخبار و اوضاع سرزمین های اشغالی فلسطین را دنبال می کنند به خوبی از این مساله آگاه هستند که این مساله به همین جا ختم نمی شود، بلکه رژیم صهیونیستی سعی دارد برخی قوانین دیگری را نیز علیه فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 به تصویب برساند که از جمله آنها می توان به ممانعت از بزرگداشت سالگرد فاجعه فلسطین اشاره کرد که متخلفان از آن مجازات خواهند شد. قانون دیگر در این زمینه قانون “وفاداری و تابعیت” است که بر اساس آن، هر کدام از فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 باید به هنگام دریافت کارت شناسایی قسم “وفاداری” به “اسرائیل” را یاد کنند. علاوه بر این، “إویگدور لیبرمن” وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز پیش نویس قانونی را به کنست تقدیم کرده است که به موجب آن وزیر امور داخلی این رژیم می تواند تابعیت هر کدام از شهرک نشینان صهیونیست و فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 48 را در صورت عدم اعتراف به “هویت یهودی اسرائیل” لغو کند و هر کسی را که از انجام خدمت نظامی در ارتش خودداری می کند، به پرداخت مالیات وادار کند.

ناظران بر این عقیده اند که رژیم اشغالگر قدس با تصویب قوانین مشابه سعی در سلب حق بازگشت آوارگان فلسطینی مقیم اردوگاه های کشورهای دیگر دارد و علاوه بر این، به بهانه ترس از برتری جمعیتی فلسطینیان بر صهیونیست ها در داخل سرزمین های اشغالی سال 48 و بحران موجود ناشی از این مساله دست به اقداماتی زده است که هدف نهایی از آنها اخراج فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 از این مناطق و یا اعمال فشار بیشتر علیه آنها به منظور وادار کردن این افراد به کوچ اجباری از شهرها و روستاهای خود است.

انتقال میدان جنگ

شخصیت های فلسطینی و منابع رسانه ای پیش بینی کرده اند که این اقدامات رژیم اشغالگر قدس می تواند به انفجار در روابط فلسطینیان ساکن اراضی 48 و دولت عبری ـ که به خودی خود و به دلیل ظلم و تبعیض گسترده و نیز بازداشت های گسترده رژیم صهیونیستی علیه آنها بحرانی بود ـ بیانجامد. “اسماعیل الاشقر” از نمایندگان پارلمانی جنبش حماس در این زمینه خاطر نشان کرده است که این حملات افراطی گرایانه رژیم صهیونیستی میدان جنگ را از کرانه باختری و نوار غزه به اراضی اشغالی سال 48 انتقال دهد و تصمیم 2 هفته پیش کابینه صهیونیستی مبنی بر ممانعت از برگزاری مراسم بزرگداشت سالگرد فاجعه فلسطین از سوی فلسطینیان اراضی 48 و مجازات شدید متخلفان این احتمال را تقویت می کند.

البته اشاره به این نکته نیز لازم است که فلسطینیان اراضی 48 در حال حاضر سعی در برنامه ریزی برای برگزاری تظاهرات های اعتراض آمیز در روزهای آینده هستند تا بدین ترتیب اعتراض خود نسبت به قانون جدید کنست را اعلام کرده و آنرا به شکست بکشانند.

گوانتاناموی یهودی

پس از تصویب قانون لزوم اعتراف به “هویت یهودی و ماهیت دمکراتیک کشور اسرائیل” در شور اول جلسه 28 ماه مه جاری، بحث و جدل های سختی میان نمایندگان فلسطینی و عرب زبان و نمایندگان راستگرای یهودی کنست صهیونیستی در گرفت و “جمال زحالقه” طی اظهاراتی که روزنامه عبری زبان “هاآرتص” از او نقل کرده است، خطاب به نمایندگان یهودی گفت:«این قانون دیوانگی محض است.. شما به صراحت نژاد پرستی را ترویج می دهید.. ما از دست شما خسته شدیم.» “أرییه ألداد” از نمایندگان یهودی کنست صهیونیستی در پاسخ به وی اظهار داشت که «این کشور متعلق به یهودیان است.. اگر از تصویب قانون جدید ناراحت هستی می توانی کنست را ترک کنی.» در این هنگام زحالقه خطاب به وی گفت که «اینجا وطن ماست.. شما باید به همان جایی بروید که از آنجا آمده اید.» پس از اینکه درگیری های کلامی میان طرفین بالا گرفت، رئیس کنست صهیونیستی بدون توجه به فریادهای نمایندگان راستگرای صهیونیست و حرف های زشت آنها، زحالقه را از سالن بیرون کرد.

دکتر “عفو اغباریه” از نمایندگان فلسطینی کنست صهیونیستی با لحنی تمسخر آمیز خطاب به نمایندگان یهودی کنست گفت:« رژیم صهیونیستی باید زندان گوانتانامو را از آمریکا اجاره کند؛ چرا که در صورت تصویب قانون مذکور در کنست،فکر نمی کنم که در زندان های رژیم صهیونیستی جایی باقی بماند.»

گروه ها و تشکل های فلسطینی نیز در واکنش به این اقدام رژیم صهیونیستی اظهار نظرهای مختلفی را بیان کرده اند. نمایندگان پارلمانی جنبش حماس در کرانه باختری، قانون مذکور را مقدمه ای برای اجرای سیاست اجبار فلسطینیان داخل اراضی اشغالی سال 48 از این مناطق عنوان کرده و علاوه بر این خاطر نشان شدند که تصویب قانون اخیر این نگرانی را ایجاد می کند که دولت عبری حق بازگشت آوارگان فلسطینی را از آنها سلب کند و این در حالی است که ملت فلسطین پس از گذشت سال ها همچنان این حق را برای خود محفوظ می دانند.

درخواست ها برای تقویت جبهه داخلی

“جبهه خلق برای آزادی فلسطین” تصمیم اخیر دولت عبری را به منزله نمونه ای از رفتار یک کشور نژاد پرست و سیاست “آپارتاید” خوانده و تاکید کرد که این مساله نشانگر ماهیت ظالمانه و خشونت آمیز رژیم صهیونیستی و مخالف اصول و ارزش های دمکراتیک و حقوق بشر و نیز فرهنگ جهان معاصر است.

اتحادیه عرب نیز به نوبه خود تصویب پیش نویس قانون “هویت یهودی و ماهیت دمکراتیک اسرائیل” در کنست صهیونیستی را محکوم کرده و آنرا دلیل آشکاری بر نژاد پرستی این رژیم و تلاش آن برای حذف حق ملت فلسطین در زمینه بقاء در سرزمین خود و نابودی تاریخ و میراث این ملت و نیز حذف حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود عنوان کرد.

این اتحادیه خاطر نشان کرد که پیش نویس قانون اخیر ارائه شده به کنست صهیونیستی نقض آشکار قوانین بین المللی و قوانین حقوق بشر و در راس آنها کنوانسیون چهارم ژنو است. علاوه بر این، دولت عبری با تصویب این قانون سعی دارد آوارگان فلسطینی را از حق قانونی خود در بازگشت به سرزمین مادری محروم کند و فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 را به مهاجرت اجباری از این سرزمین وادار کند. اتحادیه عرب همچنین تداوم تصویب قوانین مشابه از سوی رژیم صهیونیستی را نشانگر بحران واقعی خواند که دولت عبری در آن گرفتار شده است.

شخصیت ها و گروه های فلسطینی خواستار مقابله با قوانین مذکور صهیونیستی شده و هدف از تمامی قوانین مذکور را ضربه زدن به پایداری و ایستادگی ملت فلسطین عنوان کردند. یکی از نمایندگان پارلمانی جنبش حماس در همین راستا از کشورها و ملت های عربی خواست که از جبهه داخلی فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 حمایت کرده و آنها را در مقابل رویکردهای جدید دولت عبری تقویت کنند تا این گروه از فلسطینیان پس از 6 دهه مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن صهیونیستی مجبور به تسلیم در برابر این رژیم نشوند.

سخنگوی جبهه خلق برای آزادی فلسطین نیز خاطر نشان کرد که باید هر چه بیشتر جبهه داخلی فلسطینیان اراضی اشغالی سال 48 را در مقابل توطئه های صهیونیستی تقویت کنیم تا این گروه به مبارزات جهادی خود به منظور آزاد سازی فلسطین و شکست بت هیبت و اقتدار رژیم اشغالگر قدس ادامه دهد.

لینک کوتاه:

کپی شد