ام نضال فرحات از نمایندگان پارلمان فلسطین در مصاحبه ای ویژه با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین خواستار توقف روند گفتگو با قاتلان و آدم کشان شد و تاکید کرد: “کشتارها، تعقیب و گریزها، تضییع حقوق ها و حمله به مساجد و موسسات خیریه یک جنایت واقعی است و عاملان آن ارزش ها، اعتقادات دینی و حس میهن پرستی را زیر پا گذارده اند.”
این شیرزن فلسطین در ادامه با طرح این سوال که چگونه (فتح) خواستار گفتگو است و حال آنکه اعضای حماس در کرانه باختری را هدف کشتار قرار می دهد، گفت: «ابومازن و جنبش فتح در انجام گفتگو و پایان دادن به شکاف موجود جدی نیستند و تنها برای اجرای برنامه هایی می کوشند که هرگز در آن میهن پرستی و دفاع از حقوق و آرمان های ملی جایی ندارد. فتح امیدش به عامل زمان است تا شاید موفقیتی را برایش به همراه داشته باشد.»
مادر شهدای فلسطین تصریح کرد: “آنچه در نوار غزه شاهدش هستیم، یک خیانت است. تقاضای ما از مبارزان فلسطینی این است که هرگز دست تسلیم بالا نبرند و ثابت قدم و استوار بایستند ؛ زیرا امروز با یک دسیسه هولناک رو به رو هستند، دسیسه ای که هدف از اجرای آن حذف مقاومت و تسهیل در روند اجرای طرح های سازش و تسلیم است.”
وی در بخشی دیگر از اظهارات خود عنوان داشت: “ربودن زنان فلسطینی در کرانه باختری به دست سرویس های امنیتی ابومازن یک مصیبت عظیم است و در قاموس اخلاقی ملت جایی ندارد. انجام چنین اقدام نشانگر پستی و رذالت عاملان آن است.”
این نماینده فلسطینی افزود: “نمی دانم چگونه به خود جرات می دهند که بدون هیچ گونه اتهامی، زنان آزاده و همسران شهدا و اسرای فلسطینی را بازداشت نمایند؟!”
متن کامل مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با ام نضال فرحات، به منظور اطلاع خوانندگان عزیز به فارسی ترجمه شده و از نظر می گذرد:
س: فراکسیون پارلمانی تغییر و اصلاح چند روز پیش با تاکید بر اینکه گفتگوهای ملی در قاهره تنها وقت هدر دادن است، خواستار توقف این گفتگوها شد. آیا این بدان معنا است که ما بعد از چند ماه، به نقطه پایان مذاکرات رسیده ایم؟
ج: این یک حقیقت است. بنده موکدا خواستار توقف گفتگوها در قاهره هستم و معتقدم که گفتگو با آدم کشان هیچ فایده ای ندارد. بنده از رهبران جنبش حماس می خواهم که هر چه سریعتر به روند مذاکرات خاتمه دهند ؛ زیرا واقعا بی معناست که از یک طرف با حماس مذاکره کنند و از طرف دیگر اعضای این جنبش را در کرانه باختری به قتل برسانند.
ابومازن و جنبش فتح در انجام گفتگو و پایان دادن به شکاف موجود جدی نیستند و تنها برای اجرای برنامه هایی می کوشند که هرگز در آن میهن پرستی و دفاع از حقوق و آرمان های ملی جایی ندارد. فتح امیدش به عامل زمان است تا شاید موفقیتی را برایش به همراه داشته باشد.
ضمنا جنبش زنان فلسطینی با برگزاری راهپیمایی گسترده در مقابل مقر پارلمان فلسطین در غزه، به صراحت از مسئولان خواستند تا گفتگوها را تنها به شرط آزادی تمامی زنان و مردان ربوده شده فلسطینی در کرانه باختری و نیز توقف حملات وحشیانه سرویس های امنیتی علیه اعضا، رهبران و نهادهای وابسته به جنبش حماس، از سر گیرند.
س: موضع شما به عنوان نماینده ملت فلسطین در پارلمان نسبت به کشتار و تعقیب و گریز مبارزان در کرانه باختری چیست؟
ج: کشتارها، تعقیب و گریزها، تضییع حقوق ها و حمله به مساجد و موسسات خیریه که امروز در کرانه باختری شاهد آن هستیم، یک جنایت واقعی است و عاملان آن ارزش ها، اعتقادات دینی و حس میهن پرستی را زیر پا گذارده اند و تنها به اجرای حرف به حرف توافقات امنیتی به امضا رسیده میان ابومازن و رژیم اشغالگر قدس مبادرت می ورزند.
آنچه در کرانه باختری می گذرد، یک خیانت است. تقاضای ما از مبارزان فلسطینی است که هرگز دست تسلیم بالا نبرند و ثابت قدم و استوار بایستند ؛ زیرا امروز با یک دسیسه هولناک رو به رو هستند، دسیسه ای که هدف از اجرای آن حذف مقاومت و تسهیل در روند اجرای طرح های سازش و تسلیم است. وضعیت امروز کرانه باختری ما را به یاد وضعیت دو سال پیش نوار غزه می اندازد.
این قاتلان چند روز پیش هیثم عمرو را تا سر حد مرگ شکنجه دادند و کشتند که البته به اعتقاد بنده، ایشان شهید شده اند و امیدوارم که در نزد خداوند متعال نیز نام شان در کاروان شهدا نوشته و در روز قیامت، شفیع خانواده اش شود ؛ زیرا وی مظلومانه به دست اقمار رژیم صهیونیستی کشته شده است. بنده به خانواده هیثم به خاطر شهادت فرزندشان تسلیت و تهنیت عرض می کنم و از باری تعالی می خواهم تا به این خانواده عزیز صبر و اجر عنایت فرماید.
س: نظر خود را درباره اقدام دستگاه های امنیتی کرانه باختری در ربودن زنان فلسطینی و حبس آنان در زندان های تشکیلات خودگردان بفرمایید.
ج: ربودن زنان فلسطینی یک مصیبت عظیم است و قلب انسان را به درد می آورد. چنین اقدامی در قاموس اخلاقی ملت ما جایی ندارد و نشانگر پستی و رذالت عاملان آن است.
نمی دانم چگونه به خود جرات می دهند که بدون هیچ گونه اتهامی، زنان آزاده و همسران شهدا و اسرای فلسطینی را بازداشت نمایند؟! هر کس که به ربودن زنان مبادرت می ورزد، بویی از اخلاق و شرف نبرده است. سرویس های امنیتی عباس زنان فلسطینی را موجوداتی ضعیف می دانند و از این رو، به بازداشت و شکنجه آنها مبادرت می ورزند.
بنده همین جا اعلام می کنم کسانی که به زنان فلسطینی در کرانه باختری حمله و بازداشت می کنند و تحت شکنجه قرار می دهند، باید تحت تعقیب قرار گرفته و تحویل قانون داده شوند. حتی اگر حماس و فتح در مصر به توافق رسیدند، این مجرمان باز هم باید به کیفر اعمال زشت شان برسند. من از تمامی آزادگان و انسان های میهن پرست می خواهم که فتح را برای مهار اقدامات دستگاه های امنیتی اش علیه زنان فلسطینی تحت فشار قرار دهند.
س: مجلس قانونگذاری فلسطین اولین جلسه خود را بعد از جنگ اخیر در غزه برگزار نمود. ارزیابی خود را از فعالیت و عملکرد مجلس بفرمایید.
ج: در ابتدا باید مراتب تاسف و اندوه خود را از اینکه به خاطر شرایط جسمی نتوانستم در جلسه حضور یابم، اعلام کنم ؛ البته برادران و خواهران عضو فراکسیون پارلمانی تغییر و اصلاح از لحظه پیروزی در انتخابات، برای یک لحظه نیز از خدمت به آرمان فلسطین دست نکشیده اند.
نمایندگان عضو فراکسیون فرزندان و خانواده های خود را تقدیم میهن کرده اند و ضمن به جان خریدن رنج سفر، برای تامین سعادت ملت و نیز باز گرداندن حقوق از دست رفته اش هر دری را زدند. پر واضح است که در مجلس قانونگذاری، طیف دیگری از نمایندگان وجود دارند که متاسفانه در مسیر منافع و حقوق ملی مردم حرکت نمی کنند و از تمام توان خود برای تداوم روند محاصره و انزوای تحمیلی علیه نوار غزه و ساکنان آن استفاده می کنند. نمایندگان این طیف تنها برای حفظ منافع شخصی و گروهی خود می کوشند. از سوی دیگر، افرادی نیز وجود دارند که آشکارا دست به دست دشمن داده اند و علیه ملت فعالیت می کنند و با نادیده گرفتن رای اکثریت، شروع به دسیسه چینی نموده و فتنه ها و آشوب ها را رهبری می کنند.
نمایندگان جلسه اخیر خود را با وجود خطرات و تهدیدات امنیتی برگزار کردند. همان طور که می دانید دشمن صهیونیستی مترصد یک فرصت برای هدفگیری نمایندگان هستند. اعضای مجلس قانونگذاری جلسه خود را در مقر ویران شده پارلمان و در زیر آوارها برگزار کردند و با این کار خود، خطر ریزش آوارها را به جان خریدند و به اعتقاد بنده با این کار خود در صدد القای سه پیام مهم بودند:
پیام اول خطاب به ملت فلسطین و با این مضمون بود که نمایندگان پارلمان در راه بازپسگیری حقوق و حفظ آرمان ها ثابت قدم هستند و هر بهایی را که باید برای تحقق این امر پرداخت، می پردازند. اعضای مجلس قانونگذاری با این اقدام به ملت گفتند که مقر مجلس همچون خانه های شما ویران شده است. پس باید صبر کرد تا اینکه به لطف حق فرجی حاصل شود.
پیام دوم خطاب به کسانی است که قصد داشتند تا مانع از فعالیت پارلمان شوند، پیامی با این مضمون که نمایندگان ملت با وجود دسیسه های فراوان، ربودن نمایندگان، تضییع حقوق افراد و ممانعت از حضور اشخاص در محل کار به فعالیت خود ادامه می دهند و هیچ چیزی باعث ترس و هراس شان نمی شود.
پیام سوم خطاب به میانجیگران و ناظران سیاسی و با این مضمون است که هرگز نمی توان وجود مجلس قانونگذاری و نیز انتخابات دموکراتیک ملت فلسطین در سال 2006 را نادیده گرفت.