شنبه 10/می/2025

خسارت های سنگین وارده به پروژه های آب و فاضلاب نوار غزه

دوشنبه 27-جولای-2009

مرکز “حقوق بشر” فلسطین تاکید کرد که تجاوز دشمن صهیونیستی به نوار غزه باعث ویرانی های کلی وجزئی بخش آب و فاضلاب شده و حجم خسارت های وارده به پروژه های این بخش 6 میلیون دلار برآورد می شود.

این مرکز حقوقی طی گزارشی تحت عنوان “آثار تجاوز دشمن صهیونیستی بر بخش آب و فاضلاب در نوار غزه” آثار نتایج ویرانگر تجاوز اخیر دشمن صهیونیستی در بخش آب و فاضلاب را مورد بررسی قرار می دهد.

 

شواهد عینی خرابی های جنگ غزه

این مرکز حقوقی روز سه شنبه (14/7/2009) طی گزارشی که نسخه ای از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین نمابر شد، خاطر نشان کرد این آمارها در چارچوب مستند سازی و نشر آثار ویرانگری های دشمن صهیونیستی و جنایت های جنگی اش علیه شهروندان نوار غزه و املاک و دارایی های آنها در این منطقه از جمله نابودی زیر ساخت های بخش آب و فاضلاب از تاریخ 27/12/2008 تا 18/1/2009 می باشد.

در این گزارش همچنین به همزمان بودن این تجاوز با تشدید محاصره نوار غزه از سوی نظامیان رژیم صهیونیستی و محاصره کامل گذرگاه های نوار غزه اشاره شده است.

 

درد و رنج مداوم شهروندان

در ادامه این گزارش آمده است که با تداوم محاصره نوار غزه پس از گذشت بیش از 6 ماه از اتمام جنگ اخیر، کما کان بخش آب و فاضلاب به خاطر ممنوعیت ورود تجهیزات و لوازم زیست محیطی که این منطقه جهت توسعه و اصلاح زیر ساخت های این بخش نیاز دارد، با بحران جدی مواجه است به ویژه در پرتو موانع فنی عظیمی که ناشی از تجاوز دشمن صهیونیستی پبیش آمده نیاز به وارد کردن مصالح عمرانی جهت بازسازی و ترمیم و حفاظت بخش آب و فاضلاب دارد.

در این گزارش همچنین به بحرانی بودن بخش آب و فاضلاب به خاطر تعویق انداختن بازسازی نوار غزه و بی اعتنایی سران رژیم صهیونیستی و طرف های اعطا کننده کمک های مالی به تعهدات قانونی شان بر اساس مفاد حقوق بشر بین المللی و قوانین بین المللی وضع شده در زمینه حقوق بشر اشاره شده است.

 

تخریب همه جانبه

این گزارش همچنین به جنگ بی رحمانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که منجر به ویرانی بخش آب و فاضلاب و وارد کردن خسارت به پروژه های مختلف این بخش پرداخته و حجم این خسارت ها را 6 ملیون دلار برآورد کرده است.

مرکز حقوق بشر فلسطین در این گزارش به تشدید رنج و محنت ساکنان نوار غزه به خاطر این اقدامات به ویژه بحران بخش آب و فاضلاب در نتیجه ممنوعیت ورود تجهیزات و لوازم یدکی مورد نیاز برای بازسازی و تجهیز چاه های آب و شبکه های داخلی و تصفیه خانه های آب بهداشتی همزمان با چالش های عظیم خسارت های وارده ناشی از تجاوز دشمن صهیونیستی در این بخش اشاره کرده است.

 

از کار افتادن پمپ های آب و فاضلاب

این نهاد بشر دوستانه خاطر نشان کرده است که 4 ایستگاه پمپاژ فاضلاب های شهر غزه به دلیل کمبود سوخت از کار افتاده است و در شهر بیت حانون خط لوله 16 اینچی متصل کننده منبع پمپاژ آب و منبع تصفیه از بین رفته است و به دلیل محاصره منطقه جنوبی شهر غزه توسط نظامیان صهیونیستی تصفیه خانه آب بهداشتی واقع در جنوب منطقه شیخ عجلین این شهر نیز از کار افتاده است.

این نهاد حقوقی یادآور شده است که عملیات بازسازی و توسعه منابع تصفیه آب؛ به ویژه منبع آب شهر بیت لاهیا متوقف شده است به گونه ای که سران رژیم صهیونیستی از ادامه کار مسئولان فنی این بخش در محل کارشان ممانعت کرداه اند همچنین ادامه کار ایستگاه مرکزی منطقه شرقی شمال نوار غزه به تعویق افتاده است.

 

محاصره مانع اصلی بازسازی نوار غزه

 

 مرکز حقوق بشر فلسطین در بخش دیگری از این گزارش خود می آورد: با اینکه تجاوز دشمن صهیونیستی پایان یافته ولی به خاطر تداوم محاصره همه جانبه نوار غزه تلاش ها برای بازسازی و نگهداری بخش آب و فضلاب همچنان بی نتیجه مانده است به گونه ای که ورود همه تجهیزات و دستگاه ها و لوازم یدکی مورد نیاز جهت بازسازی و نگهداری بخش آب و فاضلاب ممنوع است.

مرکز حقوقی مذکور تاکید کرد که ساکنان نوار غزه همچنان از کمبود شدید آب در نتیجه عدم بازسازی خرابی های گسترده تاسیسات آبی رنج می برند؛ به گونه ای که تولید میانگین معمولی آب 30 تا 40 درصد کاهش یافته است و این امر باعث قطعی آب آشامیدنی برای ساعت های طولانی می شود به گونه ای که ساکنان منطقه شرقی شهر رفح روزانه تنها 3 ساعت به آب آشامیدنی دسترسی دارند و در منطقه خزاعه واقع در شرق شهر خان یونس نیز همین وضعیت حاکم است و آب در مناطق شرق جبالیا و بیت حانون و فخاری و شوکه واقع در شرق رفح به علت ارتفاع زیاد پمپاژ آب به صورت مداوم و منظم صورت نمی گیرد.

گفتنی است که خرابی های بخش آب و فاضلاب همچنان بر زندگی شهروندان نوار غزه ای تاثیر منفی گذاشته و عدم مهارت کافی کادرهای فنی برای تعمیر شبکه های آب بهداشتی منازل این مساله را تشدید می کند. علاوه بر این، تداوم پمپاژ بدون تصفیه فاضلاب ها به دریا آثار بهداشتی مخربی را بر سلامتی شهروندان و محیط زیست دریایی گذاشته است.

 

کوتاهی و غفلت جامعه بین الملل

گزارش مرکز حقوق بشر فلسطین همچنین حاکی از این است که جامعه بین الملل از جمله کشورهای اعطا کننده کمک های مالی همچنان از پایبندی به قوانین بین المللی حقوق بشر و احترام به آن طفره می روند و در عمل هیچ تدبیری برای اجبار مقامات صهیونیستی به لغو محاصره و گشودن گذرگاه ها و وارد کردن لوازم مورد نیاز بخش آب و فاضلاب جهت بازسازی و نگهداری این بخش اتخاذ نکرده است.

مرکز حقوق بشر فلسطین در پایان گزارش خود خواستار مداخله فوری و سریع نهادهای بین المللی به منظور اجبار دستگاه های نظامی رژیم صهیونیستی به پایبندی و احترام به قوانین بین المللی حقوق بشر و حقوق بشر بین المللی و توقف بحران خطرناک ساکنان نوار غزه و وادار کردن مقامات نظامی این رژیم به توقف مجازات های دسته جمعی ساکنان نوار غزه و تداوم انسداد گذرگاه های این منطقه شد.

 

توصیه ها

مرکز حقوق بشر فلسطین همچنین خواستار فراهم شدن شرایط لازم برای واردات تجهیزات مورد نیاز برای بازسازی و جبران خسارت های ناشی از تجاوز دشمن صهیونیستی به نوار غزه توسط موسسات ذیربط در بخش آب و فاضلاب شده و تاکید کرد که برای این منظور باید با اعمال فشار علیه دستگاه های نظامی رژیم صهیونیستی زمینه بازگشایی گذرگاه ها و واردات لوازم یدکی و تجهیزات لازم جهت راه اندازی و نگهداری تاسیسات آب و فاضلاب را فراهم کرد.

این مرکز همچنین خواستار اعمال فشار به رژیم صهیونیستی جهت توقف تجاوزات گسترده به تاسیسات زیر بنایی بخش آب و فاضلاب؛ به ویژه ایستگاه های تصفیه فاضلاب ها در بیت لاهیا و فراهم کردن شرایط لازم برای ساخت حوض های آب در منطقه شرقی این منطقه و عدم تعرض به کادرهای فنی شد.

مرکز حقوق بشر فلسطین در پایان گزارش خود، تشکیلات خودگردان فلسطین را به حمایت لازم جهت توسعه زیر ساخت ها و برنامه ریزی برای مقابله با مشکلات زیست محیطی و بهداشتی ناشی از فاضلاب های نوار غزه در آینده و نیز ضرورت اتمام پروژه منطقه شرقی شمال نوار غزه فرا خواند.

لینک کوتاه:

کپی شد