“محمد منصور” از اسرای آزاده فلسطینی اهل استان طولکرم که اخیرا از زندان های صهیونیستی آزاد شده است تاکید کرد که اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی در اواضاع معیشتی سختی به سر می برند و هر روزه در معرض انواع شکنجه ها و اهانت ها از سوی زندانبانان و مسئولان زندان های صهیونیستی قرار می گیرند. وی با اشاره اوضاع معیشتی و بهداشتی نامساعد اسرای فلسطینی در زندان های صهیونیستی خاطر نشان کرد که بسیاری از اسرا از انجام عملیات های جراحی محروم بوده و مقامات زندان ها توجه چندانی به مسائل بهداشتی و پزشکی اسرا نمی کنند.
این اسیر آزاده فلسطینی در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تصریح کرد که اداره زندان های صهیونیستی برای ارائه خدمات پزشکی به اسرای بیمار فلسطینی سعی در معامله با آنها و دریافت اطلاعات در مقابل ارائه خدمات دارد، که خوشبختانه اسرای فلسطینی از قبول این خواسته آنها خودداری می کنند.
وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود به اقدامات مسئولان زندان های صهیونیستی در زمینه بازرسی عریان از اسرا اشاره کرده و هدف از آنرا شکستن روحیه معنوی و پایداری آنها خواند. منصور همچنین با اشاره به بی توجهی دولت های عربی و اسلامی به مساله اسرا از این کشورها خواست که مساله اسرای فلسطینی را در راس اولویت های خود در تمامی محافل قرار دهند.
متن مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با “محمد منصور” را در زیر با هم می خوانیم:
* در آغاز به نمایندگی از مرکز اطلاع رسانی فلسطین آزادی شما از زندان های صهیونیستی را تبریک می گویم.
** ممنون از لطفتان. خدا از شما راضی باشد.
* ممکن است اوضاع اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی را برای ما تشریح کنید؟
** اسرای فلسطینی در اوضاع بسیار سختی به سر می برند؛ چرا که نظامیان صهیونیستی و اداره زندان ها به هیچوجه رعایت حال آنها را نکرده و اوضاع معیشتی و بهداشتی مناسبی را برای آنها فراهم نمی کند، بلکه همواره سعی دارد با اهانت و توهین به این عزیزان، آنها را تحقیر کند.
از لحاظ اوضاع معیشتی اسرا در زندان ها باید گفت که آنها در قبال اداره زندان ها با محدودیت های شدیدی روبرو هستند؛ چرا که اداره زندان ها غذاهای نامناسب و غیر بهداشتی در اختیار اسرا قرار می دهد و این مساله باعث می شود که آنها با هزینه خود غذاهای دیگری را از فروشگاه های (بوفه ها) داخل زندان ها تهیه کنند که این مساله با توجه به گرانی قیمت مواد ارائه شده در بوفه ها، هزینه های اقتصادی گزافی را بر گرده آنها تحمیل می کند.
درباره اوضاع بهداشتی و خدمات پزشکی به اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی نیز باید گفت که این مساله به مشکل اصلی اسرا تبدیل شده است و اداره زندان های رژیم صهیونیستی توجه چندانی به مشکلات اسرای بیمار و مریض ها نمی کند. به عنوان مثال شمار زیادی از اسرا از بیماری های سختی رنج می برند و نیاز به عمل جراحی دارند، اما اداره زندان ها آنها را از این خدمات محروم کرده و حتی در صورتی که بعد از دهها بار تاکید اسرا حاضر به انجام عملیات جراحی بر روی آنها می شود، از پزشکان تازه کار برای انجام این عملیات ها استفاده می کند تا این پزشکان بتوانند با کار آزمایشی بر روی این افراد آموزش های لازم را فرا بگیرند و این واقعیتی است که صدها مورد عینی از آنرا می توان در میان اسرا یافت و البته این گونه خدمات پزشکی و عمل های جراحی 100 درصد ناموفق بوده اند.
علاوه بر این، مساله مهم و قابل توجه در این زمینه این است که اسرای بیمار فلسطینی از لحاظ امنیتی تحت فشار قرار می گیرند و به عنوان مثال یکی از اسرای فلسطینی که از سنگ کلیه به شدت رنج می برد و بارها از اداره زندان ها خواسته بود که با انجام عمل جراحی و خارج کردن سنگ کلیه وی، او را از این درد نجات دهند، ولی سازمان اطلاعات در پاسخ به وی اعلام کرده بود که «ما حاضر هستیم شرایط معالجه تو را در بیمارستان های اروپایی فراهم کنیم، اما به شرطی که حاضر شوی با ما همکاری کرده و به عنوان مزدور ما فعالیت کنی.» ولی من مطمئنم که اسرای فلسطینی هیچگاه حاضر به همکاری با سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی نشده و همواره این خواسته های آنها را رد می کنند.
* مهمترین موارد نقض حقوق اسرا از سوی نهادهای صهیونیستی و یا اداره زندان ها چیست؟
** رژیم صهیونیستی در کل از شیوه های سرکوبگری و اقدامات تحریک کننده علیه اسرای فلسطینی اسفاده می کند که از مهمترین آنها می توان به سیاست بازرسی عریان (عریان سازی افراد به هنگام بازرسی بدنی) اشاره کرد که در جریان آن زندانبانان صهیونیستی به بهانه بازرسی برای یافتن مواد مخدر و یا دیگر مواد ممنوعه اسرا را وادار به درآوردن لباس های خود می کنند.
من با اطمینان کامل اعلام می کنم که هدف از این اقدامات رژیم صهیونیستی تحقیر اسرای فلسطینی و اعمال فشار علیه آنها به منظور پایین آوردن روحیه معنوی افراد و شکستن اراده آنهاست، اما مساله عجیب در این زمینه سکوت جامعه بین المللی در قبال اوضاع نامساعد و دشوار اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی است که ما خواستار پایان این وضعیت و اقدام فوری و موثر نهادهای بین المللی به منظور نجات اسرای فلسطینی از اوضاع اسفبار کنونی هستیم.
* مهمترین زندان هایی که شما در طول دوره اسارت 25 ساله خود در آنها حضور داشتید کدام زندان ها بودند؟ و شما اوضاع معیشتی آنها را چگونه ارزیابی می کنید؟
** رژیم صهیونیستی در طول 25 سال اسارت من در زندان های صهیونیستی مرا به بیش از 20 زندان منتقل کرد و می توانم بگویم که غیر از زندان های عوفر و جلبوع در تمامی زندان های صهیونیستی حضور داشته ام که اوضاع معیشتی اکثر آنها نامساعد و دشوار بود و اسرای فلسطینی حتی از ابتدایی ترین حقوق مورد اشاره در تمامی منشورهای بین المللی نیز محروم بودند.
* مهمترین پیام اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی به ملت فلسطین چیست؟
** اسرای فلسطینی مساله خود را بسیار حساس و مهم تلقی کرده و علاوه بر توجه به بعد انسانی آن، از همگان انتظار دارند که از تمامی ابزارها و راهکارهای ممکن برای آزادی و نجات آنان از زندان های صهیونیستی استفاده کنند؛ چرا که آنها در حال حاضر در اوضاع معیشتی بسیار سختی به سر می برند و برخی از آنها از 20 سال پیش و یا حتی بیشتر از آن در اسارت زندان های صهیونیستی به سر می برند.
ما نیز به نوبه خود امیدواریم که با امضای قرارداد مبادله اسرا هر چه زودتر زمینه آزادی شمار زیادی از اسرای فلسطینی فراهم شده و این مساله باعث سربلندی و سرافرازی ملت فلسطین در جوامع بین المللی شود.
* مهمترین مشکل اسرای فلسطینی که زندگی آنها در داخل زندان را تحت تاثیر قرار می دهد چیست؟
** بی شک شکاف داخلی و اختلافات موجود در جامعه فلسطینی بر زندگی اسرای فلسطینی در داخل زندان های صهیونیستی تاثیر منفی به جای می گذارد، اما اسرای فلسطینی سعی دارند که خود را از این وضعیت خارج کرده و با دوری از اختلافات سیاسی میان گروه های فلسطینی اتحاد خود در مقابل اقدامات رژیم صهیونیستی را حفظ کنند و نمونه بارز این مساله را می توان به راحتی در مقاومت و ایستادگی اسرا در مقابل بسیاری از اقدامات رژیم اشغالگر قدس مشاهده کرد. اما با این وجود اسرای فلسطینی با بی صبری تمام منتظر لحظه پایان اختلافات و شکاف داخلی هستند و ما امیدواریم که این مساله هر چه سریعتر تحقق یابد.
* آیا اسرای فلسطینی وابسته به گروه های مختلف فلسطینی ارتباط خود با یکدیگر را حفظ کرده بودند؟ و این تداوم ارتباط چگونه ممکن بود؟
** رژیم صهیونیستی اسرای فلسطینی را از ارتباط با جهان خارج و نیز هر گونه تماس و یا ملاقات با خانواده ها و نزدیکان خود محروم کرده است و حتی برخی از آنها اجازه ارتباط و دیدار با دیگر اسرای موجود در داخل زندان ها را نیز ندارند. اما علی رغم این مساله، آنها گاهی موفق می شوند که به عنوان مثال در جریان ملاقات با خانواده های خود و یا ارسال نامه های پستی به صورت غیر مستقیم و غیر منتظره همدیگر را ملاقات کنند و این در حالی است که رژیم صهیونیستی در مرحله کنونی تصمیم گرفته است که با اعمال انواع محدودیت ها علیه اسرا و در مضیقه قرار دادن آنها، این افراد را از ابتدایی ترین حقوق خود نیز محروم کند.
* اسرای بیمار و زنان دربند زندان های صهیونیستی در چه وضعیتی به سر می برند؟
** ما از اوضاع اسرای زن اطلاع چندانی نداریم، اما بر اساس اخبار رسیده بیش از 60 اسیر زن فلسطینی در زندان های صهیونیستی به سر می برند که اوضاع معیشتی سخت و دشواری را تحمل می کنند و علاوه بر این، از ابتدایی ترین حقوق خود که در تمامی قوانین بین المللی به آنها اشاره شده است، بی بهره هستند.
مساله مهمتر این است که بسیاری از این زنان مجبور می شوند در داخل زندان وضع حمل کنند که از جمله آنها می توان به “فاطمه الزق” اشاره کرد که پسر وی “یوسف” خردسال ترین اسیر جهان به شمار می رود.
اسرای بیمار فلسطینی نیز به نوبه خود زندگی دشواری را در زندان های رژیم اشغالگر قدس تجربه می کنند؛ چرا که از یک سو مجبور هستند مشکلات ناشی از بیماری را تحمل کرده و از سوی دیگر در مقابل شرایط دشوار ناشی از برخوردهای ناشایست مسئولان زندان ها صبر پیشه کنند. برخی از این بیماران حتی با وجود اعزام به بیمارستان های زندان ها نیز مشکلات زیادی را تحمل می کنند و از ابتدایی ترین حقوق خود مانند معالجه و درمان نیز محروم هستند که ما امیدواریم این وضعیت در آینده نزدیک بهبود یابد.
* آیا وقتی شما در زندان های صهیونیستی به سر می بردید، بی توجهی و کوتاهی های صورت گرفته نسبت به مساله اسرا را احساس می کردید؟
** به نظر ما مساله اسرای فلسطینی دربند زندان های صهیونیستی تا حد زیادی مورد بی توجهی قرار گرفته است؛ چرا که محافل عربی و بین المللی توجه چندانی به این مساله ندارند و تنها در برخی موارد تلاش های ناچیزی در این زمینه صورت می گیرد که به هیچ وجه مفید و موثر واقع نمی شوند. این در حالی است که مساله اسرا باید در راس اولویت های دولت های عربی و اسلامی و نیز جامعه بین المللی قرار بگیرد و در همین راستا، ما از تمامی گروه های فلسطینی می خواهیم که این مساله اساسی را در راس اولویت های خود قرار دهند و برای حل و فصل آن که دغدغه اصلی تمامی خانواده های فلسطینی می باشد، از هیچ تلاشی دریغ نورزند.