جمعه 09/می/2025

امتیاز دهی بی حساب و کتاب ابومازن و لجاجت ورزی بی پایان نتانیاهو

چهارشنبه 2-سپتامبر-2009

 

ناظران امور فلسطین موافقت محمود عباس رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان فلسطین جهت دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به عنوان اقدامی برای از سرگیری مذاکران سازش میان دو طرف تقبیح کردند به ویژه اینکه موافقت عباس فقط بعد از یک روز از اظهارات تند نتانیاهو در مورد پرونده های شهر قدس و آوارگان فلسطینی و تمامیت ارضی و شهرک سازی مطرح شد؛ اظهاراتی که ـ در نظر آنان ـ هر گونه امکان توافق سیاسی را بی ثمر می گذارد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانس مطبوعاتی اش با “آنگلا مرکل” صدر اعظم آلمان موافقت این رژیم در مورد توقف شهرک سازی به عنوان پیش شرط سران رام الله برای از سرگیری مذاکرات سازش طرفین را رد کرد. وی حتی هنگامی که تاکید کرد فلسطینیان باید اقداماتی مشابه برای تشکیل دولت فلسطین بدون سلاح و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به عنوان کشوری یهودی انجام دهند، فراتر از این رفت.

 

تمجید نتانیاهو از عباس

به خاطر موافقت بدون هزینه عباس و کوتاه آمدن از اظهارتی که در آن متعهد شده بود قبل از توقف شهرک سازی در راضی اشغالی کرانه باختری و قدس شرقی مذاکرات را از سر نگیرد، نتانیاهو ابراز خرسندی کرد و از او به خاطر این مسئله تمجید کرد؛ چرا که این موافقت به منزله موفقیت نتانیاهو در لجاجت ورزی بر مواضعش و باجگیری از تشکیلات خودگردان می باشد و این موافقت عباس با دیدار با نتانیاهو بدون کوچکترین امتیازدهی نخست وزیر رژیم صهیونیستی صورت گرفته است. همچنین در مقابل، تشکیلات محمود عباس مسائل مربوط به مذاکرات نهایی (قدس، آوارگان و دیگر مسائل اساسی مربوط به قضیه فلسطین) چشم پوشیده و نادیده می انگارد.

نتانیاهو تصمیم عباس را در این مورد “گامی مثبت” ارزیابی کرد و در پایان دیدار با “هورست کوهلر” رئیس جمهور آلمان اظهار داشت: دیدار با عباس برای از سرگیری روند سازش اقدامی مثبت است.

 

گام به عقب آمریکا

پیش بینی می شود دیدار رئیس تشکیلات خودگردان با نتانیاهو با حضور باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در ماه سپتامبر آینده در نیویورک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گیرد.

امتیاز دهی عباس در حالی صورت می گیرد که دولت آمرکا عملا از مطالبات خود از رژیم صهیونیستی مبنی بر توقف شهرک سازی در اراضی اشغالی سال 1967 یک گام عقب نشینی کرد.

گفتنی است که منابع آمریکایی ضمن اشاره به امکان از سرگیری مذاکرات میان طرف فلسطینی و صهیونیستی بدون توقف کامل شهرک سازی در کرانه باختری تاکید کردند که دیگر آمریکا توقف شهرک سازی را به عنوان پیش شرط از سر گیری مذاکرات به شمار نمی آورد.

خبرگزاری “رویترز” روز پنجشنبه (27/8/2009) به نقل از یک مقام بلند پایه آمریکایی که نخواست نامش فاش شود اعلام کرد که موضع آمریکا در مورد درخواست از نتانیاهو مبنی بر توقف شهرک سازی در کرانه باختری تغییر نکرده است، ولی بر این اقدام به عنوان پیش شرط اصرار نمی کند و اگر طرفین به توافق برسند، شهرک سازی هرگز به عنوان مانع میان آنها نخواهد بود.

وی خاطر نشان کرد که مهمترین مسئله این است که دو طرف با چهارچوب توقف شهرک سازی مواقت کنند نه آمریکا.

منابع مذکور به نقل از یک دیپلمات عرب در واشنگتن اعلام کردند که هیچ یک از دو طرف فلسطینی و صهیونیستی به تمامی خواسته های خود نخواهند رسید و وی ترجیح داد که فلسطینیان (تشکیلات رام الله) به ازای اقدامات نمادین “اسراییل” در زمینه عادی سازی روابط با کشورهای عربی به چیزی کمتر از توقف کامل شهرک سازی راضی باشند.

 

تلاش حفظ آبروی رئیس تشکیلات خودگران

به خاطر حفظ آبروی عباس حرف و حدیث های پیرامون مذاکرات دولت آمریکا (از طریق “جورج میچل” فرستاده ویژه اش به خاورمیانه) با کابینه رژیم صهیونیستی برای توقف موقت شهرک سازی به مدت کمتر از یک سال ـ به استثنای قدس شرق ـ به میان آمده است.

رسانه های عبری زبان اعلام کردند که دولت آمریکا با درخواست کابینه رژیم صهیونیستی مبنی بر توقف شهرک سازی در کرانه باختری به استثتای قدس شرقی و موقتی بودن این توقف به مدت 9 ماه و به شرط شروع مذاکرات صلح با فلسطینیان موافقت کرده است.

روزنامه عبری زبان “هاآرتص” به نقل از یک مقام سیاسی نزدیک به نتانیاهو اظهار داشت که کابینه این رژیم توقف شهرک سازی در کرانه باختری را فقط به مدت 9 ماه آن هم به استثنای 2500 واحد مسکونی که نیمه کاره هستند و ساخت مدارس و کودکستان ها قبول می کند.

به گفته این مقام مسئول، آمریکا با درخواست کابینه رژیم صهیونیستی مبنی بر مطرح نکردن موضوع شهرک سازی قدس شرقی در مذاکرات در مورد آینده شهرک سازی موافقت کرده و هرگز از “اسراییل” نخواهد خواست که شهرک سازی در قدس شرقی را متوقف کند.

 

تقسیم کرانه باختری به دو بخش

خطرناک تر از این مسئله این است که امتیاز دهی های عباس در پرتو اقدامات رژیم صهیونیستی ـ منابع آمریکایی از مسئله پرده برداشتند ـ در مورد ساخت مجتمع های صهیونیستی که از قدس شروع شده و تا منطقه “الاغوار” واقع در مرزهای اردن می باشد، صورت می گیرد. این اقدام به منزله تقسیم کرانه باختری به دو بخش است و با ورود به روند سازش، عملا کرانه باختری به منطقه ای خودمختار تبدیل خواهد شد.

گروه های مقاومت فلسطینی از اهمیت هر گونه اقدامات سیاسی برای از سرگیری مذاکرات میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی می کاهند، به خاطر اینکه این اقدام از یک طرف حقوق ملت فلسطین را نادیده می گیرد و از طرف دیگر با اینکه تشکیلات خودگردان از جانب ملت فلسطین فاقد صلاحیت است.

 

 موضع گیری حماس

  در همین راستا دکتر سامی ابو زهری سخنگوی حماس طی اظهاراتی تصریح کرد که طرح هرگونه اقدام سیاسی در منطقه باید متکی بر حقوق ملت فلسطین باشد و عباس صلاحیت نمایندگی ملت فلسطین در مذاکرات را ندارد؛ چرا که تشکیلات خودگران به خاطر عدم برگزاری انتخابات طبق توافقنامه مارس 2005 غیر قانونی است و حدود یک سال است که تشکیلات خودگردان بدون رئیس است و این مسئله ای است که تمامی طرف ها باید بدان توجه داشته باشند علاوه بر این جنبشی بزرگ و دارای صلاحیت قانونی وجود دارد که نمی توان با هیچ روشی آن را کنار زد و هر اقدام سیاسی که به حقوق ملت فلسطین بی احترامی کند موفق آمیز نخواهد شد.

 

دستاوردهای رژیم صهیونیستی

ناظران سیاسی بر این باورند که رویکرد رژیم صهیونیستی مبنی بر قبول متوقف کردن جزئی شهرک سازی در اراضی فلسطین دارای دستاوردهای زیادی برای این رژیم خواهد بود که یکی از آنها مذاکرات بیهوده با تشکیلات خودگردان است که حتی این تشکیلات تا سطح تشکیلاتی خودمختار با اختیارات محدود ارتقا نخواهد یافت. در مقابل طرف دیگر ،(تشکیلات خودگردان) امتیازاتی خواهد داد، به ویژه این که رژیم صهیونیستی با نادیده گرفتن پرونده های مذاکرات نهایی صرفا سخن از توقف شهرک سازی به میان می آورد.

گفتنی است در عین حال، در به روی عادی سازی روابط با کشورهای عربی باز می شود و به اعتقاد ناظران سیاسی ادعاهای تشکیلات خودگردان در مورد این مذاکرات ـ حجم امتیازدهی ها هر چقدر هم باشد ـ به عنوان کلید نجات آن می باشد ؛ چرا که بسته بودن فضای سازش و لجاجت ورزی رژیم صهیونیستی به منزله مرگ سیاسی این تشکیلات خواهد بود، در مقابل مقاومت که ملت فلسطین برای بازپس گیری حقوقشان بدان اتکا دارند تقویت خواهد شد و این مهم بر شکست طرح سازش که 15 سال پیش یعنی بعد از مذاکرات “اسلو” شروع شده تاکید خواهد کرد.

 

لینک کوتاه:

کپی شد