جمعه 02/می/2025

بحر: جنبش فتح از طریق همکاری با رژیم صهیونیستی سعی در ممانعت از فعالیت پارلمان فلسطین دارد

یکشنبه 13-سپتامبر-2009

  دکتر “احمد بحر” معاون اول رئیس پارلمان فلسطین اقدامات تشکیلات خودگردان فلسطین علیه نمایندگان آزاد شده از زندان های صهیونیستی و در راس آنها دکتر “عزیز دویک” رئیس پارلمان را غیر اخلاقی و به دور از اصول ملی و سنت های ملت فلسطین توصیف کرد.

دکتر بحر در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین در دفتر خود در غزه، تمامی اقدامات شبه نظامیان عباس علیه نمایندگان آزاد شده پارلمان فلسطین از قبیل ممانعت از ورود دکتر دویک به دفتر ریاست پارلمان، بازداشت نمایندگان از سوی شبه نظامیان جنبش فتح، به آتش کشیدن منزل رئیس پارلمان، حملات مختلف علیه نمایندگان زن پارلمان و تلاش برای بازداشت آنها و نیز تیراندازی اخیر عناصر مسلح جنبش فتح به سوی سالن محل استقبال از نمایندگان آزاد شده پارلمان در استان جنین را محکوم کرد.

وی تصریح کرد که جنبش فتح از طریق همکاری و هماهنگی با دشمن صهیونیستی سعی در به تعطیلی کشاندن فعالیت های پارلمان فلسطین را داشت و هیچگاه حاضر به پذیرش نتایج انتخابات سالم و قانونی پارلمان نشد. بحر افزود:« اما پارلمان فلسطین علی رغم تمامی این مشکلات به فعالیت های خود ادامه داده و توانست 14 قانون مهم در تاریخ ملت فلسطین را به تصویب برساند که از جمله آنها می توان به قانون حمایت از مقاومت و ممنوعیت هر گونه عقب نشینی یا امتیازدهی در زمینه مساله قدس و تعیین زکات و دیگر قوانین سرنوشت ساز اشاره کرد.»

نایب رئیس پارلمان فلسطین برگزاری هر گونه انتخاباتی در کرانه باختری و مستثنی کردن نوار غزه از آنرا نشانگر نیات پلید تشکیلات رام الله قلمداد کرده و تاکید کرد که این اقدام ممکن است باعث گسترش دامنه شکاف و اختلافات داخلی فلسطین و جدایی بیشتر دو پاره فلسطین (کرانه باختری و نوار غزه) از هم شود، اما در عین حال ما مطمئن هستیم که ملت فلسطین چنین انتخاباتی را نخواهد پذیرفت.

متن مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با دکتر “احمد بحر” معاون اول رئیس پارلمان فلسطین را در زیر با هم می خوانیم:

* خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین: دکتر بحر در آغاز حفظ نعمت سلامتی شما را شکر گفته و از شما می خواهیم که درباره فعالیت های پارلمان فلسطین در برهه کنونی برای ما صحبت کنید.

** خدا از شما راضی باشد. بی شک پارلمان فلسطین از آغاز فعالیت خود با مشکلات زیادی مواجه بوده و اکنون نیز که سعی در از سر گیری فعالیت های خود دارد، همین موانع و مشکلات را در مقابل خود می بیند. بعد از گذشت 3 الی 4 ماه از آغاز به کار پارلمان فلسطین، رژیم صهیونیستی به منظور ممانعت از تکمیل حد نصاب قانونی جلسات پارلمان و فعالیت آن شماری از نمایندگان پارلمان و در راس آنها دکتر “عزیز دویک” رئیس پارلمان را بازداشت کرد تا بدین ترتیب جنبش مقاومت اسلامی “حماس” نتواند از رای اکثریت پارلمانی خود استفاده کند. در ادامه این روند، 40 نماینده دیگر پارلمان فلسطین نیز بازداشت شدند تا بدین ترتیب اکثریت پارلمانی جنبش حماس نتواند از حق دمکراتیک خود استفاده کند. اما علی رغم این مشکلات ما توانستیم به حول و قوه الهی فعالیت خود را از سر گرفته و با دریافت وکالت نامه از نمایندگان اسیر فلسطینی حد نصاب لازم برای تشکیل جلسات پارلمان را تکمیل کنیم و بدین وسیله توطئه رژیم صهیونیستی برای به شکست کشاندن پارلمان را ناکام بگذاریم.

متاسفانه باید بگویم که جنبش فتح مواضع خصمانه ای در قبال این مساله اتخاذ کرده و تلاش داشت که از طریق همکاری با دشمن صهیونیستی مانع از تداوم فعالیت پارلمان فلسطین شود و نمونه های این مساله را به راحتی می توان در بازداشت نمایندگان پارلمان فلسطین از سوی سرویس های امنیتی این جنبش مشاهده کرد. در واقع جنبش فتح هیچگاه حاضر به پذیرش نتایج انتخابات پارلمانی نشد، ولی علی رغم آن پارلمان فلسطین به فعالیت خود ادامه داده و توانست 14 قانون سرنوشت ساز در تاریخ ملت فلسطین را تصویب کند که از جمله آنها می توان به قوانین حمایت از مقاومت، ممنوعیت امتیازدهی در زمینه مساله قدس، ساماندهی مساله زکات و دیگر قوانین مهم اشاره کرد.

* دکتر دویک مدتی پس از آزادی خود از زندان های صهیونیستی از تصمیم خود برای پایان دادن به شکاف داخلی فلسطین خبر داده بود، اما واقعیت های موجود در کرانه باختری و ممانعت از حضور وی در دفتر ریاست پارلمان مانع از عملی شدن این تصمیم وی شد. شما این حادثه و نیز نحوه تعامل تشکیلات خودگردان فلسطین با نمایندگان کرانه باختری که علاوه بر تعطیلی دفاترشان، آنها را به صورت شبانه روزی زیر نظر دارد، چگونه ارزیابی می کنید؟

** پس از آزادی دکتر “عزیز دویک” از زندان های رژیم صهیونیستی ما انتظار استقبال گرم مردمی و رسمی از وی را داشتیم، اما جنبش فتح علاوه بر ممانعت از ورود او به دفتر ریاست پارلمان، رئیس پارلمان را در شرایطی کاملا غیر عادی وادار به برگزاری مصاحبه مطبوعاتی کرد که البته این مساله از سوی جنبش فتح تازگی نداشت. آیا همین جنبش فتح نبود که نمایندگان پارلمان را بازداشت کرد؟ آیا این جنبش منزل رئیس پارلمان فلسطین را به آتش نکشید؟! آیا همین جنبش نبود که با حمله به نمایندگان زن پارلمان فلسطین و منازل آنها سعی در بازداشت این نمایندگان را داشت؟! آیا این جنبش فتح نبود که ضمن قطع ارتباط “ویدیو کنفرانس” اقدام به تیراندازی به سوی “یزید عنایت” مسئول نظارت بر این طرح کرد؟! آیا این جنبش نبود که با حمله به منازل نمایندگان و اعضای خانواده هایشان، آنها را تهدید می کرد؟! آیا عناصر مسلح همین جنبش فتح اقدام به تیراندازی به سوی سالن محل استقبال از نمایندگان آزاد شده از زندان های صهیونیستی در استان جنین نکرد؟!

اینها مجموعه اقدامات و تجاوزات جنبش فتح و سرویس های امنیتی آن علیه نمایندگان پارلمان فلسطین بود و ما همچنان شاهد تداوم و اوج گرفتن این اقدامات غیر اخلاقی و به دور از عرف حاکم بر جامعه فلسطینی هستیم و تمامی آنها نشانگر خودداری جنبش فتح از پذیرش نتایج انتخابات پارلمانی سال 2006 و ممانعت آن از خدمت رسانی پارلمان فلسطین به ملت است.

علاوه بر این، جنبش فتح در مواقع بسیاری توافقنامه هایی را برای حضور و مشارکت در فراکسیون های مختلف پارلمانی امضا کرده و در اقدامی مضحک و خنده آور مدتی بعد از این اقدام خود عقب نشینی می کردند. علی رغم اینکه قرار بود دکتر دویک ریاست پارلمان را بر عهده داشته باشد، اما پس از اسارت وی ما در نشستی که با وی داشتیم برای برگزاری جلسات پارلمان بدون حضور وی به توافق رسیدیم. بدین ترتیب ما یکی از جلساتی را که از قبل مقرر شده بود به ریاست دکتر دویک برگزار شود، در غیاب وی تشکیل داده و مساله قدس اشغالی را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و در نهایت نیز توانستیم تصمیمات مهمی در این زمینه اتخاذ کنیم. پس از این جلسه نیز پارلمان فلسطین به فعالیت های خود ادامه داد و ما در آینده نزدیک در کتابی با عنوان “3 سال محاصره” تمامی موانع و مشکلات پیش روی فعالیت پارلمان فلسطین را تشریح خواهیم کرد.

* فراکسیون های پارلمانی در قبال بازداشت دکتر دویک و نمایندگان چه موضعی را اتخاذ کردند؟

** تمامی فراکسیون های پارلمان حتی با حضور اعضای جنبش فتح با دکتر دویک و دیگر نمایندگان پارلمانی ابراز همدردی کردند.. اما در موارد دیگر، اعضای جنبش فتح سعی داشتند که از قانون برای منافع شخصی و گروهی خود استفاده کنند و از هر اقدامی حتی در حد یک گفتگوی ساده شانه خالی می کردند.

* رژیم صهیونیستی با نقض قوانین بین المللی همچنان به بازداشت نمایندگان پارلمان فلسطین ادامه می دهد.. پیام شما به جهانیان به ویژه در ارتباط با کوتاهی آنها در مساله نمایندگان بازداشت شده پارلمان فلسطین چیست؟

** ما در راستای مسئولیت های خود به ارتباط خود با تمامی کارشناسان حقوقی و پارلمان های کشورهای مختلف ادامه دادیم و تمامی آنها این اقدام رژیم اشغالگر قدس را محکوم کردند و حتی رئیس اتحادیه پارلمان های کشورهای اروپایی خواستار آزادی دکتر “عزیز دویک” از زندان های صهیونیستی و یا ملاقات دو طرف شد، اما رژیم صهیونیستی بر خلاف قوانین بین المللی با این درخواست رئیس اتحادیه پارلمان های اروپایی مخالفت کرد.

ما در مقابل تمامی پارلمان های کشورهای مختلف از آنها این سوال را مطرح کردیم که آیا در تمام جهان یک نمونه از بازداشت نمایندگان را می توان مشاهده کرد؟ در همین راستا ما “کمیته بین المللی آزادی نمایندگان بازداشت شده پارلمان فلسطین” را تشکیل دادیم، ولی خود نیز می دانستیم که رژیم صهیونیستی با حمایت های همه جانبه آمریکا هیچگاه به درخواست های ما تن نداده و حاضر به آزادی نمایندگان فلسطینی نخواهد شد.

سوال ما این است که مصونیت پارلمانی نمایندگان کجاست؟! اما علی رغم ممانعت و خودداری رژیم صهیونیستی از آزادی نمایندگان بازداشت شده ما هیچگاه از تلاش های خود برای دفاع از آرمان های ملت فلسطین و مساله نمایندگان بازداشت شده دست بر نخواهیم داشت تا در نهایت جنایتکاران صهیونیست را به جرم ارتکاب جنایت های جنگی علیه ملت فلسطین به پای میز محاکمه در دادگاه های بین المللی بکشانیم و مطمئن هستیم که در نهایت پیروزی و موفقیت از آن ملت فلسطین خواهد بود و ما به حول و قوه الهی خواهیم توانست تمامی توطئه های بی وقفه رژیم اشغالگر قدس را بر ملا کنیم.

* در حال حاضر روابط پارلمان فلسطین با فراکسیون ها و کمیته بین المللی آزادی نمایندگان اسیر فلسطینی چگونه است؟

** پارلمان در کل روابط خوبی با فراکسیون ها داشته و همواره با آنها در ارتباط است. اما به نظر می رسد که جنبش فتح سعی در تحریم پارلمان را دارد و در همین راستا از حضور در هر گونه جلسه ای خودداری می کند و این مساله به برخی از فراکسیون های دیگر نیز سرایت کرده است، اما تعدادی از نمایندگان مستقل همکاری های خوبی با ما داشته و در جلسات حضور پیدا می کنند. ما با ارسال نامه هایی به طرف های مخالف حضور در جلسات پارلمان سعی کرده ایم مشکلات موجود را حل کرده و در عین حال مسئولیت عواقب و پیامدهای این مساله را متوجه خود آنها بدانیم، اما با این وجود جنبش فتح با مساله برگزاری جلسات پارلمان و اصولا با مساله اخذ وکالت از نمایندگان بازداشت شده مخالفت می کند.

به نظر می رسد که جنبش فتح تصمیم گرفته است در اقدامی سیاسی از پذیرش نتایج انتخابات پارلمانی سال 2006 خودداری کند، ولی ما بارها به آنها اعلام کرده ایم که علی رغم همکاری های مقامات فتح با رژیم صهیونیستی برای به تعطیلی کشاندن پارلمان فلسطین، ما به وظیفه قانونی خود در زمینه نظارت بر عملکرد دولت و ارتباط با شهروندان فلسطینی ادامه می دهیم و در مواعد مقرر گزارش های لازم درباره فعالیت های صورت گرفته را منتشر می کنیم.

از سوی دیگر، ما به حمایت خود از راهکار مقاومت و دولت منتخب فلسطین به نخست وزیری “اسماعیل هنیه” ادامه می دهیم، اما جنبش فتح خواستار تسلیم پارلمان فلسطین در مقابل طرح های آمریکایی و صهیونیستی است و به هیچوجه قصد خدمت رسانی به ملت فلسطین را ندارد. به عنوان مثال، اعضای این جنبش 2 روز پس از انتخابات پارلمانی سال 2006 با برگزاری راهپیمایی به سمت مقر پارلمان در شهر غزه، خودروهای پارلمان را به آتش کشیده و سعی کردند که علیه آن کودتا کنند.

* چند روز قبل تعدادی از نمایندگان فلسطینی از زندان های صهیونیستی آزاد شدند. این اقدام در چه راستایی صورت گرفت؟ و پیام شما در این زمینه چیست؟

** همان طوری که گفتم بازداشت نمایندگان پارلمانی به هیچوجه صحیح نیست، اما رژیم صهیونیستی با زیر پاگذاشتن تمامی قوانین اقدام به بازداشت آنها کرده بود.

ما از همین جا به این نمایندگان به خاطر پایداری و ایستادگی های مثال زدنی خود در راه پایبندی بر روی عهد و پیمان خود با ملت فلسطین و عدم تسلیم در برابر اداره زندان های رژیم صهیونیستی تبریک و تهنیت گفته و آزادی آنها را نشانگر پیروزی پارلمان فلسطین می دانیم.

رژیم اشغالگر قدس فکر می کرد که با بازداشت نمایندگان پارلمان می تواند گروه های مقاومت را برای آزادی “گلعاد شالیت” نظامی صهیونیستی اسیر جنبش حماس در نوار غزه زیر فشار قرار داده و امتیازاتی را در این زمینه از آنها کسب کند، اما با اصرار و پافشاری گروه های مقاومت بر روی شروط و خواسته های خود تمامی نقشه های این رژیم نقش بر آب شد.

* پیام شما به جهانیان که در قبال تداوم بازداشت نمایندگان پارلمان فلسطین در زندان های صهیونیستی کاملا سکوت اختیار کرده اند، چیست؟

** ما تلاش کرده ایم که این مساله را در تمامی سطوح در دستور کار قرار دهیم، اما همان طوری که گفتم رژیم صهیونیستی تمامی قوانین بین المللی و منشور های جهانی را زیر پا می گذارد و متاسفانه جنبش فتح نیز برای ضربه زدن به پارلمان فلسطین با دشمن صهیونیستی همکاری می کند.

علاوه بر این، باید به این مساله نیز اشاره کرد که پارلمان فلسطین آماج حملات رژیم رژیم صهیونیستی علیه موسسات و نهادهای شرعی فلسطینی قرار داشت و در همین راستا، هواپیماهای صهیونیستی در تاریخ 1/1/2009 مقر پارلمان در شهر غزه را بمباران کردند و حتی شیخ “سعید صیام” از نمایندگان پارلمان فلسطین را نیز به شهادت رساندند تا بدین ترتیب پارلمان را برای عقب نشینی از موضع خود تحت فشار قرار دهد. اما ما همین جا نیز تاکید می کنیم که حتی اگر تاریخ تکرار شود ما هرگز از مواضع خود عقب نشینی نکرده و از حقوق ملت فلسطین نیز چشم پوشی نخواهیم کرد و دشمنان مطمئن باشند که توطئه های بی وقفه آنها به منظور ضربه زدن به پارلمان هیچ نتیجه ای در بر نخواهد داشت.

* هر از چند گاهی بحث احتمال اجرای انتخابات در کرانه باختری و مستثنی کردن نوار غزه از این مساله مطرح می شود. در صورت اتخاذ چنین تصمیمی شما این مساله را چگونه ارزیابی می کنید؟

** اجرای چنین انتخاباتی نشانگر نیات پلید تشکیلات خودگردان فلسطین است و آنها می خواهند کرانه باختری را در واجهه افکار عمومی جهانیان قرار دهند. اما من مطمئنم که ملت فلسطین هیچگاه نتایج چنین انتخاباتی را قبول نخواهد کرد؛ چرا که این انتخابات بیانگر اراده ملت فلسطین نبوده و در صورت برگزاری آن گروه “اسلو” که همواره سعی دارد رضایت دشمن صهیونیستی را جلب کند، مسئولیت کامل تمامی عواقب و پیامدهای این مساله را بر عهده دارد.

واقعیت این است که این یک نگاه مالیخولیایی و توطئه ای علیه ملت فلسطین است، اما هیچکس فریب چنین توطئه هایی را نمی خورد و در صورتی که گروه رام الله عملا دست به چنین کاری بزنند، نشانگر این است که آنها سعی دارند به شکاف و اختلافات داخلی دامن بزنند و از هیچ اقدام خصمانه ای علیه آرمان ملت فلسطین و وحدت ملی ابا نکنند که البته ما با تمامی این مسائل به شدت مخالفت می کنیم.

* شما آینده پارلمان و مساله فلسطین و نیز شکاف داخلی و گفتگوی ملی گروه های فلسطینی در قاهره را چگونه ارزیابی می کنید؟

** در ارتباط با پارلمان باید بگویم که ما همچنان به فعالیت های خود ادامه داده و در مقابل توطئه های رژیم صهیونیستی و جنبش فتح و تشکیلات خودگردان تسلیم نخواهیم شد.

از سوی دیگر، ما از برگزاری انتخابات سالم و قانونمند پارلمانی، ریاستی و شورای ملی بر اساس توافق میان گروه های فلسطینی استقبال می کنیم و این مساله را برای آینده فلسطین مفید می دانیم.

لینک کوتاه:

کپی شد