بعد از برکناری اکثریت مسئولان سابق جمعیت های خیریه اسلامی توسط دولت غیر قانونی سلام فیاض و انتصاب اعضای جدید این جمعیت ها و نیز تعطیلی و مصادره اموال برخی دیگر از این جمعیت ها توسط رژیم صهیونیستی، “ام نایف” امسال بعد از فوت همسرش موفق به دریافت مساعده و کمک مالی از این جمعیت ها برای تامین هزینه خانواده 9 نفره خود نشده است.
ام نایف در گفت و گو با مرکز اطلاع رسانی اظهار داشت که همسر وی 5 سال پیش در حاثه رانندگی در اراضی اشغالی 1948 جان خود را از دست داد و وی با مراجعه به یکی از جمعیت های خیریه شهر الخلیل، اسم خانوداه اش را به عنوان خانواده ای بی سرپرست جهت برخورداری از کمک های این جمعیت ثبت کرد.
تنها قربانی بسته شدن این جمعیت ها
وی در ادامه گفت که طی دو سال اخیر، بعد از اینکه نظامیان رژیم صهیونیستی با یورش به مقر این جمعیت اموال و کمک های موجود در آن را مصادره کرده و برخی از مسئولان آن را بازداشت کردند و به دنبال آن سرویس های امنیتی محمود عباس رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با هماهنگی دولت غیر قانونی سلام فیاض هیات مدیره جدیدی برای این جمعیت انتخاب کردند، جمعیت خیریه مذکور به بهانه کمبود مساعدت ها کمک های خود خانواده وی را قطع کرده است.
ام نایف ضمن تاکید بر اینکه وی بارها به دفتر کارمندان جمعیت خیریه مراجعه کرده و درخواست کمک کرده ولی هر بار آنان گفته اند که این کار در حوزه اختیارات آنان نیست و مدیران جدید وابسته به جنبش فتح مسئولیت این کار را بر عهد دارند، تصریح کرد که سال گذشته نیز این اتفاق چندین بار تکرار شد و این مسئله او را مجبور کرد برای طلب مساعدت پیش یکی از افراد خیر شهر الخلیل برود برود.
حال و روز این مادر فلسطینی شرح حال مختصری از اوضاع رقت بار هزاران خانوداده نیازمند الخلیل و کرانه باختری است.
بعد از تصاحب اکثر جمعیت های خیریه توسط جنبش فتح و جایگزین کردن مدیران جدید ـ به ادعای وابستگی و یا ارتباط نزدیک مدیران سابق با جنبش حماس ـ بسیاری از تاجران و افراد خیر و موسسات امدادرسانی اسلامی از ارسال کمک به این جمعیتها به خاطر بی اعتمادی به هیات مدیره جدید خودداری کردند. این افراد خیر مساعدت های خود را جهت توزیع در میان نیازمندان یا به افراد مطمئن و قابل اعتماد تحویل می دهند و یا ناظری را از طرف خود به این موسسات می فرستند تا بر کیفیت توزیع آن نظارت کنند.
حاکمیت فضای بی اعتمادی
“ابوصلاح” از کارمندان جمعیت خیریه شهر الخلیل تاکید کرد: « بعد از انتخاب مدیران جدید ـ اکثر آنان از جنبش فتح و یا شخصیت های محلی غیر قابل اعتماد مردم این شهر هستند ـ میزان کمک های ارسالی به این جمعیت به شکل قابل ملاحظه ای کاهش یافته است.»
وی خاطر نشان کرد که خسارت و زیان قطع و یا کاهش کمک ها تنها متوجه خانواده های فقیر و نیازمند است.
این کارمند جمعیت خیریه الخلیل به مرکز اطلاع رسانی فلسطینی تاکید کرد: « زمانی که مدیران جدید انتخاب شدند به ما وعده دادند که کمک های این جمعیت در ماه مبارک رمضان افزایش یافته و مراسم افطاری زیادی نیز در این ماه برگزار خواهد شد، ولی پس از گذشت بیش از 20 روز از این ماه، جمعیت مذکور تنها یکبار و آن هم برای کارمندان و شخصیت های رسمی با استفاده از کمک های متعلق به ایتام افطاری داده است.»
وی افزود، مدیران جدید چند روز پیش اقدام به جمع آوری کمک های مردمی در کشورهای عربی کردند که میزان کمک های ارائه شده بسیار ناچیز بود.
ابوصلاح افزود، مدیران جدید جمعیتهای خیریه کمک ها را به بهانه همکاری اعضای جنبش فتح و خانواده های شهدا با این جنبش در اختیار اعضای آن قرار داده و یا به بهانه حمایت از نیروهای امنیتی حافظ امنیت شهروندان، این کمک ها را به سرویس های امنیتی عباس ارسال می کنند.
تلاش های خودجوش افراد خیر
بعد از اینکه افراد غیر قابل اعتماد مدیریت جمعیت های خیریه را به دست گرفتند، تعدادی از تاجران و افراد خیر به صورت فردی اقدام به توزیع زکات و صدقه در میان نیازمندان کرده اند.
“ابویاسر” تاجر و مالک شرکت بزرگ تولید مواد غذایی می گوید: « سابقا کمک های خود را در میان جمعیت های خیریه و ستادهای جمع آوری زکات توزیع می کردم؛ ولی بعد از اینکه پی بردم این کمک ها در اختیار نیازمندان قرار نمی گیرد در حال حاضر هیچ اعتمادی به آنها ندارم و امسال این کمک ها را از طریق افراد مطمئنی که می شناسم در بین نیازمندان توزیع کردم.»
از سوی دیگر “ابوعبیده” یکی دیگر از تاجران فلسطینی، ضمن ابراز ناراحتی از افزایش تعداد نیازمندان طالب کمک در محل کارش اظهار داشت که وی نیازمندان را به درخواست کمک از جمعیت ها و ستادهای مذکور راهنمایی می کند؛ ولی آنان تاکید می کنند که این موسسات هیچ کمکی به آنان نمی کند.
وی با بیان اینکه در صورت اطمینان از نیازمندی فرد درخواست کننده کمک، از پذیرش خواسته وی دریغ نمی کند، خواستار عدم ورود جمعیت های خیریه به درگیری ها و جنجال های سیاسی و از سرگیری فعالیت های جمعیت های سابق که از اعتماد و تجربه کافی برخوردار بوده و کمک ها را به دست نیازمندان می رساندند، شد.
تداوم جنایت های تشکیلات خودگران علیه شهروندان فلسطینی
آمارهای رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین 45 موسسه خیریه را در کرانه باختری بسته و نظامیان رژیم صهیونیستی نیز با یورش به سایر جمعیت ها و مصادره اموال آن نقش آنان را تکمیل کرده اند.این اقدام با هماهنگی جنبش فتح و گماردن مدیران مورد قبول نظامیان صهیونیستی و سرویس های امنیتی عباس صورت می گیرد.
همچنین سرویس های امنیتی عباس ده ها نفر از کارمندان جمعیت های خیریه را بازداشت و یا از کار برکنار کرده اند.
جمعیت خیریه “زنان الخلیل” آخرین قربانی سیاست سرکوبگرانه این سرویس ها است، به گونه ای که وزارت کشور دولت غیر قانونی فیاض حکم اخراج هیات مدیره منتخب این جمعیت را صادر کرده و در تاریخ 14/6/2009 هیات مدیره جدیدی را از اعضای جنبش فتح برای آن تعیین کرد.
به موجب این حکم هیات مدیره موقت که متشکل از 7 نفر بوده و همه اعضای آن از اعضای جنبش فتح و یا شخصیت های دست نشانده جریان سرکوبگرانه فیاض بودند، به جای مدیران سابق گمارده شدند.
بنابراین طرح اصلی فتح سیطره بر همه جمعیت های خیریه و اجتماعی کرانه باختری می باشد و این اقدام با هماهنگی نظامیان رژیم صهیونیستی که ناظر این اقدامات بوده و زمینه را از طریق قانون شکنی و و با نیروی سلاح و تهدید فراهم می آورند، در آستانه تحقق کامل است.