چهارشنبه 30/آوریل/2025

خطیب مسجد الاقصی: هدف اشغالگران از حملات مکرر به مسجدالاقصی نابودی آن است

یکشنبه 1-نوامبر-2009

   

شیخ عکرمه صبری از خطبای مسجدالاقصی تاکید کرد هدفی که رژیم صهیونیستی در ورای حملات مکرر خود به مسجدالاقصی دنبال می کند تقسیم مسجد و در نهایت، نابودی آن و احداث معبد کذایی سلیمان است.

وی در گفتگویی ویژه باخبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین که روز پنج شنبه 29/10/2009 انجام گرفت، تاکید کرد: «ما هرگز به صهیونیست ها اجازه نمی دهیم که مسجدالاقصی را تقسیم کنند. به هیچ وجه حاضر نیستیم حتی از ذره خاکی یا قطعه سنگی از این مسجد چشم بپوشیم. گروه های تندرو یهودی اهداف فراوان و غیر قابل پیش بینی را در حمله به این مکان مبارک در سر دارند و برای احداث معبد کذایی سلیمان و نیز ویرانی مسجدالاقصی برنامه ریزی می کنند. ضمنا گروه های یهودی قصد دارند که سنگ های این مکان مقدس را به مکه مکرمه انتقال دهند و مسلمانان ساکن این شهر را به محل مذکور منتقل سازند تا اینکه قدس برای همیشه در اشغال یهودیان باقی بماند.»  

رئیس هیات عالی اسلامی شهر قدس در مورد سیاست اشغالگران برای تبعید و نیز دور نگاه داشتن رهبران فعال مسلمان از مسجدالاقصی گفت: “اشغالگران با این کار خود در صدد مهار و کنترل مسلمانان ساکن این شهر و تضعیف مقاومت ملی فلسطینیان در مقابل گروه های تندروی یهودی است.”

این چهره دینی در ادامه ابراز داشت: “تا زمانی که دشمن صهیونیستی در این سرزمین حضور دارد، قدس و مسجدالاقصی به شدت در خطر هستند و از این رو، باید برای پایان دادن به حضور اشغالگران در این سرزمین کوشید.”

متن کامل مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با شیخ عکرمه صبری، خطیب مسجدالاقصی ترجمه و از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان می گذرد:

 

س: جناب شیخ عکرمه صبری! متمایلم در آغاز بحث، ما را در جریان وضعیت کنونی قدس و مسجدالاقصی بگذارید و توضیحاتی را نیز در مورد تشدید حملات اخیر اشغالگران و گروه های تندروی صهیونیستی به این مکان مقدس بفرمایید.

ج: رژیم اشغالگر قدس به خوبی این نکته را درک می کند که وضعیت سیاسی موجود به طور کل برای اجرای طرح های تجاوزکارانه اش علیه شهر قدس و مسجد مقدس این شهر آماده است و از این رو، به دسیسه های خود علیه مسجدالاقصی شدت بخشیده است به این امید که بتواند واقعیت جدیدی را در خصوص این مکان مقدس به طرف مقابل تحمیل نماید که البته این دسیسه ها در سه ماه گذشته هیچ نتیجه ای را برایش به دنبال نداشته است. صهیونیست ها قصد اجرای دو برنامه و مراسم (دسیسه) را در این مکان مقدس داشتند که یکی از آنها برپایی مراسم عید آمرزش و دیگری عید سایه بان بندی بود که به همت جوانان مومن ساکن شهر قدس و نیز مناطق اشغالی 48 هیچ کدام از این برنامه ها انجام نگرفت. 

 

س: اشغالگران قدس با اقدامات هر روزه خود علیه مسجدالاقصی چه هدفی را دنبال می کنند؟

ج: در جواب به پرسش جنابعالی باید عرض کنم دشمن صهیونیستی با این اقدامات تجاوزکارانه که هر روزه و مکررا نیز انجام می گیرد، به دنبال آن است که مسجدالاقصی را نیز همچون حرم ابراهیمی در شهر الخلیل ـ واقع در جنوب کرانه باختری ـ به دو قسمت تقسیم کند و سپس تلاش های خود را در این زمینه ادامه دهد و ضمن تخریب مسجدالاقصی، معبد کذایی سلیمان را به جای آن احداث نماید و بدین ترتیب آن هدفی را که در طول چندین دهه گذشته انتظارش را می کشیدند، محقق می شود.   

 

س: آیا اطلاعات جدیدی را در خصوص حفاری ها و نیز احداث تونل در بخش زیرین مسجدالاقصی دارید؟ آیا به نظر شما رابطه ای میان این تونل ها و این حفاری ها با تشدید حملات اشغالگران قدس به این مکان مبارک وجود دارد؟

ج: در این راستا باید خدمت تان بگویم که ما اخیرا موفق به کشف شمار زیادی تونل در بخش زیرین مسجدالاقصی شدیم که آخرین مورد آن در زیر منطقه سلوان و در فاصله بیست متری دیوار جنوبی مسجد است. در مورد شق دوم سوال تان باید عرض کنم که بی تردید، رابطه ای میان حملات مکرر اشغالگران به مسجد و حفاری در زیر این مکان مقدس وجود دارد ؛ زیرا این تونل ها با هدف تخریب مسجدالاقصی و تحمیل یک واقعیت جدید [به طرف فلسطینی] صورت می گیرد.  

 

س: خطراتی که مسجدالاقصی را تهدید می کند، از کدام سو است؟ از دولت رژیم اشغالگر قدس است یا گروه های تندرو صهیونیستی؟ یا آنکه چنین اقداماتی فردی می باشد البته اگر بتوان نام آن را فردی گذاشت؟

ج: در واقع خطر واقعی از همکاری فراگیر و هماهنگی کامل میان گروه ها و افراد صهیونیست با دولت راستگرا و تندروی عبری به ریاست بنیامین نتانیاهو جهت تخریب مسجدالاقصی نشات می گیرد. مواضع دولت صهیونیستی در راستای حمایت و پشتیبانی از تصمیم گروه های تندرو یهودی در مورد مسجدالاقصی می باشد ؛ زیرا این گروه های تندرو بودند که حزب لیکود را برای پیروزی در انتخابات و به دست گرفتن زمام قدرت در اراضی اشغالی کمک کردند و از جمله شروطی که برای این کمک تعیین کرده بودند، حمایت از طرح های شان در قبال قدس و مسجد مبارک این شهر بود.

 

س: برخی از اشغالگران خواستار بسته شدن مسجدالاقصی شده اند و برخی دیگر نیز نسبت به آغاز تلاش ها برای تقسیم این مسجد هشدار می دهند و می گویند همان اتفاقی که برای حرم ابراهیمی افتاد، در مورد مسجدالاقصی نیز تکرار می شود. برخی در مورد دسیسه های هولناک تر برای نابودی محل عروج نبی مکرم اسلام سخن می گویند. طرح شما برای مقابله با این امر چیست؟    

ج: ما در جنبش اسلامی شهر قدس به همراه دیگر میهن پرستان اهل این شهر، ملت فلسطین و تمامی کسانی که در خون خود غیرت اسلامی و عربی در قبال مسجدالاقصی دارند، هرگز اجازه نمی دهیم که این مسجد توسط صهیونیست ها تقسیم شود و حاضر نیستم که ذره ای از خاک یا قطعه ای از سنگ های این مکان مقدس را به کسی واگذاریم. البته نباید فراموش کرد که گروه های تندروی یهودی در حملات خود به مسجدالاقصی اهداف فراوان و غیر قابل پیش بینی را دنبال می کنند و قصد دارند که سنگ های مسجد را به مکه مکرمه انتقال دهند و در پی آن، مسلمانان ساکن این شهر را به شهر مکه بکوچانند تا اینکه شهر قدس برای همیشه در اشغال یهودیان باقی بماند.  

 

س: آیا پافشاری اشغالگران بر قرار دادن نمادهای دینی همچون شمعدان، ایجاد ماکت معبد کذایی سلیمان و نیز احداث یک معبد یهودی در صحن های مختلف مسجد یا در مناطق اطراف صحن ها مفهوم خاصی دارد؟ 

ج: آنچه گروه های صهیونیستی در صحن های مختلف مسجدالاقصی به آن دست می زنند، در راستای تحمیل یک واقعیت جدید در این مکان مقدس است. گروه های تندروی یهودی در عید سایه بان بندی قصد داشتند تا خیمه ای را برای انجام مراسم در صحن های مسجد بر پا کنند و به انجام برخی مراسم بپردازند که با صف مستحکم جوانان مومن رو به رو شدند و از این رو، پلیس صهیونیستی به خشم آمد و مبادرت به بازداشت جوانان مسلمان نمود و آنها را به خاطر اینکه مانع اجرای دسیسه های گروه های تندروی یهودی شده بودند، به زیر ضربات باتوم گرفت و به سمت آنان تیراندازی کرد.

  

س: احیای تفکر رحل اقامت و رهسپاری به سمت مسجدالاقصی و اعتکاف در آن ـ برای حفظ این مکان مقدس ـ یک اقدام قهرمانانه و نتیجه بخش بود. آیا می توان باز هم این طرح را اجرا نمود و برای تحقق آن، باید چه کرد؟

ج: بله! می توان تفکر رحل اقامت گزیدن و رهسپاری به سمت مسجدالاقصی و اعتکاف در آن را با سهولت تمام اجرا کرد ؛ زیرا رسول مکرم اسلام در حدیثی شریف از ما خواسته است تا برای زیارت این مسجد رهسپار شویم و این همان کاری است که ما مکررا انجام می دهیم. بی تردید، اجرای تفکر رهسپاری به مسجدالاقصی و اعتکاف در آن جهت حفظ این مکان مقدس اقدام شجاعانه ای است و از خدا می خواهیم که ما را در اجرای این طرح موفق بگرداند. ما روز پنج شنبه هر هفته را برای حضور در محل اسرا و معراج پیامبر مکرم اسلام و اعتکاف در آن انتخاب کرده ایم تا از این طریق، هر گونه تلاش صهیونیست ها برای حمله به مسجد را خنثی سازیم.    

س: اشغالگران با سیاست دور نگاه داشتن رهبران فعال فلسطینی همچون شیخ رائد صلاح و ابوشیحه از مسجدالاقصی و شهر قدس به دنبال چه هدفی هستند؟ نظر شما درباره تحریک هایی که علیه جنبش اسلامی صورت می گیرد، چیست به ویژه آنکه این جنبش تمامی حرکت ها برای دفاع از مسجدالاقصی را هدایت و رهبری می کند؟

ج: اشغالگران با این اقدام در صدد مهار مسلمانان و تضعیف مقاومت فلسطینیان در مقابله با طرح های گروه های تندروی یهودی هستند و جنبش اسلامی نقش ملموسی را در دفاع از مسجدالاقصی و به صدا درآوردن زنگ خطر در مورد تهدیدات و دسیسه هایی که از سوی اشغالگران علیه مسجد صورت می گیرد، دارد و عملا به شکلی قوی در برنامه های حمایت از این مکان مشارکت دارد. 

 

س: انتظاری که امروز از فلسطینیان، عرب ها و جامعه بین الملل برای حمایت از مسجدالاقصی و فعال سازی موضوع این مکان مقدس دارید، چیست؟

ج: انتظاری که از طرف های مذکور داریم، این است که به حضور اشغالگران در قدس و مسجدالاقصی پایان دهند. تا زمانی که دشمن صهیونیستی در سرزمین ما حضور دارد، قدس و مسجد این شهر در خطر حقیقی است و از این رو، باید برای پایان دادن اشغالگری دست به کار شد. این یک راهبرد ثابت است و باید حاکمان عرب آن را پیش گیرند. حکام جهان عرب باید با تعیین کردن بودجه ای بالغ بر 500 میلیون دلار از پایداری صاحبان اصلی شهر قدس حمایت نمایند.

لینک کوتاه:

کپی شد