چهارشنبه 30/آوریل/2025

دكتر بحر: فتح و فراکسیون پارلمانی این جنبش علیه ملت و پارلمان فلسطین دسیسه چينی می‌كنند

چهارشنبه 25-نوامبر-2009

 

نائب رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین با تاکید بر اینکه پارلمان کار خود را تا پایان دوره قانونی تعیین شده، انتخاب نمایندگان جدید و برگزاری مراسم تحلیف ادامه می دهد، خاطرنشان ساخت: “این امر صد در صد قانونی است.”

دکتر احمد بحر در گفتگویی با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین که در دفتر محل کارش در غزه برگزار شد، تصریح کرد: “تلاش های مذبوحانه ای که محمود عباس، رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان برای سلب اختیارات مجلس قانونگذاری فلسطین و تفویض آن به شورای مرکزی سازمان آزادیبخش صرف می کند، غیر قانونی و مخالف قانون اساسی است. از سوی دیگر، شورای مرکزی از نظر قانون اساسی دیگر فاقد اعتبار می باشد.”

وی در ادامه افزود: “جنبش فتح و فراکسیون پارلمانی این جنبش و همچنین تشکیلات خودگردان عملا علیه ملت و مجلس قانونگذاری فلسطین دسیسه چینی می کنند و رفتار آنها همسو با منافع رژیم صهیونیستی است.”

این مقام پارلمانی در ادامه با اشاره به توطئه های تشکیلات خودگردان علیه مجلس قانونگذاری فلسطین و نیز اقدامات سرویس های امنیتی این نهاد علیه نمایندگان مجلس، قانون شکنی های این سرویس ها و تعدی آنها به مصونیت پارلمانی نمایندگان تصریح کرد: «اعضای پارلمان در کرانه باختری با شدیدترین فشارها از سوی شبه نظامیان عضو فتح رو به رو هستند.»

نائب رئیس پارلمان در خصوص سلب اختیارات مجلس قانونگذاری گفت: «ابومازن هرگز نمی تواند مجلس را به حاشیه براند و نقش آن را کم رنگ کند. ضمنا ما بارها و به فضل الهی توانستیم دسیسه های رژیم اشغالگر قدس و فراکسیون پارلمانی فتح را برای به تعطیلی کشاندن پارلمان خنثی سازیم. فراکسیون مذکور مواضعی را اتخاذ نموده است که نشانگر خیانت به میهن و عدم تعلق به ملت فلسطین می باشد.»

متن کامل گفتگوی خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با دکتر احمد بحر، نائب رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان می گذرد:

س: برخی ها می گویند که مجلس قانونگذاری فلسطین صلاحیت خود را در بیست و چهارم ژانویه آتی از دست می دهد و اجازه وضع قانون ندارد. آیا معتقدید این نهاد بعد از تاریخ مذکور دیگر غیر قانونی تلقی می شود؟

ج: بگذارید خیلی راحت خدمت تان عرض کنم که مجلس قانونگذاری فلسطین حتی بعد از 24 ژانویه 2009 نيز به کار خود ادامه خواهد داد يعني تا زماني كه انتخابات جديد پارلماني برگزار شود و مراسم تحليف صورت گيرد. ماده 47 قانون اساسي بر اين نكته تاكيد دارد.

اگر به گذشته بازگرديد مي بيند كه مجلس پيشين ده سال به فعاليت خود ادامه داد و ما پارلمان بعد از گذشت اين همه سال تحول گرفتيم و مراسم تحليف را به جاي آورديم. به هر حال،‌ تداوم فعاليت مجلس قانونگذاری تا زمان انتخاب نمايندگان جديد و انجام مراسم تحليف مسئله اي كاملا روشن است و در آن،‌ هيچ موضوع گنگي وجود ندارد.   

س: نظر خود را در مورد تلاش هاي محمود عباس براي سلب اختيارات مجلس قانونگذاري فلسطين و تفويض آن به شوراي مركزي ساف بگوييد و بفرماييد كه آيا انجام چنين كاري قانوني تلقي مي شود؟

ج: به نظر بنده اين تصميم صرفا سياسي است و ابومازن تلاش مي كند تا اين تصميم سياسي خود را با توسل به ابزارهای مختلف، قانوني جلوه دهد و حال آنكه به هيچ وجه موفق به چنين كاري نخواهد شد ؛ زيرا شوراي مركزي و ملي سازمان آزادیبخش فلسطین فاقد مشروعيت هستند. از يك طرف شوراي ملي كه بر اساس قانون، دوره فعاليتش سه سال است و بايد براي تعيين اعضاي جديد انتخابات برگزار شود، در حال حاضر ده ها سال است كه به همين صورت و بدون هيچ گونه انتخاباتي به كار خود ادامه مي دهد. شوراي مركزي نيز وضعيتي مشابه شوراي ملي دارد و بر اين اساس،‌ هر تصميمي كه از سوي اين دو شوراي فاقد مشروعيت اتخاذ شود، باطل و غير قابل قبول است. فكر مي كنم كه مسئله از نظر قانون كاملا روشن باشد. 

اين جماعت (تشكيلات خودگردان و جنبش فتح) به دنبال اجراي تصميماتي سياسي هستند كه ظاهرا توسط طرف هاي فلسطيني اتخاذ شده و حال آنكه، اينها تماما دستورات آمريكا و رژيم غاصب صهيونيستي است و با هدف تعميق هر چه بيشتر شكاف در ميان ملت فلسطين صورت مي گيرد.  

ديگر براي آحاد ملت فلسطين اين نكته روشن و هويدا شده است كه محمود عباس در پي نابودي آرمان فلسطين و تعميق شكاف داخلی موجود مي باشد به ويژه بعد از آنكه هجده سال سازش و مذاكراتش با دشمن صهيونيستي هيچ نتیجه ای به جز شكست نداشته است. ضمنا هر اقدامي كه از سوي وي صورت مي گيرد، فاقد مشروعيت مي باشد ؛ زيرا دوره رياست وي بر تشكيلات خودگردان به پايان رسيده و ايشان در حال حاضر قدرت را غصب كرده است.

تشكيلات خودگردان و فتح با طرح موضوع واگذاري اختيارات مجلس به شوراي مركزي سازمان آزادیبخش فلسطین در پي ايجاد فتنه اي جديد و تعميق شكاف موجود هستند و مي خواهند با طرح اين موضوعات توجه افكار عمومي فلسطين را از شكست هاي مذبوحانه خود منحرف سازند. ابومازن و دار و دسته اش بايد به خاطر رسوايي كه در موضوع مذاكره با دشمن صهيونيستي به بار آورده اند و همچنين سوق دادن مسئله فلسطين به سمتي كه منافع رژيم اشغالگر قدس در آن باشد، در برابر دادگاه قانون اساسي محاكمه شوند ؛ به ويژه آنكه امروز اختيار دستگاه هاي امنيتي را به دست ژنرال كيت دايتون آمريكايي سپرده است و اين دستگاه ها تنها آرامش و نظم جامعه را بر هم مي ريزند.   

س: سرويس هاي امنيتي تحت فرمان محمود عباس همچنان نمايندگان را تحت فشار قرار مي دهند و هيچ توجهي به مصونيت پارلماني آنها ندارند. اين پديده را در سايه سكوت رئیس غیر قانونی تشكيلات خودگردان چگونه تفسير مي كنيد؟

ج: اين امر نشان مي دهد كه رئیس غیر قانونی تشكيلات خودگردان نيز در اين توطئه دست دارد. سوال اين است كه اينها چگونه در صدد برگزاري انتخابات پارلماني و رياست جمهوري هستند و حال آنكه هرگز به پذيرش نتايج انتخابات مجلس قانونگذاري در سال 2006 تن در نمي دهند. 

به صراحت خدمت تان عرض مي كنم كه جنبش فتح،‌ تشكيلات خودگردان و در راس آنها ابومازن تا اين لحظه حاضر به پذيرش نتايج انتخابات پارلماني سال 2006 فلسطين كه با پيروزي جنبش حماس همراه شد، نشده است و از زمان بروز شكاف تا اين لحظه كه اختيار پارلمان در دست ما است، لحظه ای از دسيسه چيني عليه مجلس دست بر نداشته است.

بگذاريد اين سوال را مطرح كنم چه كساني نمايندگان را ربودند و به سمت آنان تيراندازي كردند؟! اين جنبش فتح بود كه در اين كار حتي از رژيم صهيونيستي نيز پيشي گرفت. چه كساني به منظور متوقف كردن فعاليت مجلس قانونگذاري فلسطين و نيز به شكست كشاندن فعاليت هاي آن، شروع به اعمال فشار بر مجلس نمودند؟ مگر اين جنبش فتح نبود كه به سمت آقاي “عناية”، كارمند مجلس به خاطر آنكه مسئوليت دستگاه ويدئو كنفرانس را بر عهده داشت، تيراندازي كرد؟! نمايندگان كرانه باختري و نوار غزه با استفاده از دستگاه ويدئو كنفرانس مي توانستند نسبت به آنچه در مقر اين نهاد در دو بخش مذكور مي گذرد و تصمیماتی که همکاران شان در بخش دیگر اتخاذ می کردند، با خبر شوند.

مگر اين جنبش فتح و دستگاه هاي امنيتي تشكيلات خودگردان نبودند كه خواهران نماينده را به شدت تحت فشار قرار مي دادند و از حضور آنان در مجلس ممانعت به عمل مي آوردند حتي كار را به جايي رساندند كه برخي از خواهران عضو مجلس قانونگذاری فلسطین را كه به تازگي از زندان هاي رژيم اشغالگر قدس آزاد شده بودند، بازداشت نمودند و شروع به بازجويي از آنها كردند.     

فتح و تشكيلات خودگردان هرگز نتايج انتخابات سال 2006 را نمي پذيرند كه دليل اين امر هم پيروزي جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” در آن انتخابات بوده است. اين جماعت مي خواهند اين تفكر را به ذهن ملت فلسطين القا كنند كه “اگر دوباره حماس را انتخاب كنيد، بدبختي را به جان خريده ايد.”

در طول چهار سال گذشته، فتح و تشكيلات خودگردان به تحريك جهانيان براي محاصره سياسي و اقتصادي حماس پرداخته اند و همسو با رژيم صهيونيستي مي گويند كه غزه يك ايالت استبدادطلب است.

س: آيا تلاش محمود عباس براي سلب اختيارات مجلس قانونگذاري فلسطين و تفويض آن به شوراي مركزي سازمان آزاديبخش باعث كمرنگ شدن نقش اين نهاد و به حاشيه رانده شدن آن مي شود؟

ج: ابومازن هرگز نمي تواند باعث كمرنگ شدن نقش مجلس قانونگذاري و به حاشيه رانده شدن اين نهاد شود هر چند كه وي در تلاش است تا از ربوده شدن نمايندگان مجلس توسط رژيم صهيونيستي و تعطيل جلسات آن سوء استفاده كند. وقتي دكتر عزيز الدويك از زندان هاي اين رژيم رها شد، جماعت مذكور به وي اجازه ورود به مجلس را ندادند. معناي اين كار چه مي تواند باشد؟!

البته همان طور كه خدمت تان عرض كردم ما به فضل الهي توانستيم دسيسه رژیم اشغالگر صهییونیستی و نيز دسيسه هاي فراكسيون پارلماني فتح كه با هدف به تعطيلي كشاندن مجلس قانونگذاري اجرا مي شد، را خنثي سازيم و در اين راستا، جلسات پارلمان را با وكالت هايي كه از سوي برخي نمايندگان به همكاران شان اعطا شده بود، برگزار كرديم كه البته اين وكالت ها باعث مي شد تا حد نصاب لازم برای تشکیل جلسات فراهم شود ؛ البته این موضوع را در بسیاری از کنفرانس های مطبوعاتی بیان کردیم.

فتح و تشکیلات خودگردان هرگز حاضر به پذیرش رای اکثریت افراد نیست. آنچه امروز شاهدش هستیم، تصمیماتی سیاسی است که از سوی فتح، فراکسیون پارلمانی این جنبش، تشکیلات خودگردان و در راس آنها ابومازن جهت به تعطیلی کشاندن مجلس قانونگذاری فلسطین است. ضمنا آخرین کسی که باید از قانون حرف بزند، فتح و تشکیلات خودگردان هستند ؛ زیرا این محمود عباس بود که گسترده ترین اقدامات غیر قانونی را علیه ملت و مجلس قانونگذاری فلسطین به راه می اندازد.

در واقع، این جماعت (فتح و تشکیلات خودگردان) هرگز نمی خواهند جنبش حماس که اکثریت کرسی های پارلمان را در اختیار دارد، به فعالیت پارلمانی خود ادامه دهد. واقعا اینها رفتارها و کارهای عجیب و غریبی دارند.

س: می توانید برای ما دلیل غیر قانونی بودن شورای مرکزی ساف را توضیح دهید؟

ج: شورای مرکزی از قلب شورای ملی بیرون می آید و شورای ملی نیز امروز به عنوان یک نهاد قانونی به شمار نمی رود ؛ زیرا بر اساس آنچه در آیین نامه داخلی این شورا آمده است، باید هر سه سال یک بار انتخابات لازم جهت تعیین اعضا برگزار شود و حال آنکه از بیست سال پیش تا کنون هیچ انتخاباتی برگزار نشده است.

شورای مرکزی که از دل شورای ملی بیرون می آید، بر اساس ماده هشت آیین نامه داخلی اش هرگز اجازه ندارد که از تصمیمات شورای ملی عدول کند یعنی هرگز شورای مرکزی ـ حتی اگر قانونی نیز باشد ـ ابومازن را به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان انتخاب کند ؛ ولی از آنجایی که شورای ملی غیر قانونی تلقی می شود ؛ رام الله به شورای مرکزی متوسل شده است به این اعتبار که نماینده شورای ملی است.  

فتح و تشکیلات خودگردان بر اساس میل خود عمل می کنند و شورای ملی ـ حتی در صورتی که فعالیتش قانونی باشد ـ این حق را ندارد که رئیس تشکیلات خودگردان را انتخاب کند ؛ زیرا تعیین رئیس تنها از طریق انتخابات امکان پذیرد است یعنی وقتی دوره ریاست فردی بر این نهاد تمام می شود، باید انتخابات برگزار شود. چرا این جماعت دست به دامن شورایی می شوند که از نظر قانونی هرگز چنین اختیاراتی را ندارد.  

س: آیا معتقدید که کشورهای عربی، منطقه ای و اسلامی آیا می پذیرند که قوانین فلسطین از سوی گروهی نقض شود؟ ضمنا اگر ابومازن موفق به سلب اختیارات مجلس قانونگذاری و تفویض آن به شورای مرکزی شود، آیا کشورهای مذکور با این شورا همکاری خواهند داشت؟

ج: ما پیش از این اعلام کردیم که اتحادیه عرب هرگز نباید در قانون اساسی فلسطین دخالت کند ؛ زیرا این اقدامی غیر قانونی است. نه اتحادیه عرب و نه هیچ طرف دیگری حتی آمریکا نیز حق ندارند تا این شورا را قانونی اعلام کنند.   

در ماده 36 قانون اساسی فلسطین آمده است که دوره ریاست هر فرد بر تشکیلات خودگردان چهار سال است. سوال این است که چگونه این دوره تمدید می شود؟! از نظر قانونی هیچ راهکاری برای این امر وجود ندارد و اگر این کار انجام شود، خارج از چارچوب قانون می باشد. نکته ای که در اینجا وجود دارد، این است که فتح و تشکیلات خودگردان به وضوح و صراحت می خواهند این مرد در موقعیت خود باقی بماند و به جنگ با حماس بپردازد. آمریکایی ها و اتحادیه اروپا نیز از ابومازن حمایت می کنند ؛ زیرا وی شروط شان را می پذیرد و برای نابودی مقاومت در کرانه باختری تلاش می کند.  

کمیته چارجانبه ملت فلسطین را به خاطر انتخاب دموکراتیکی که داشته است، مجازات می کند. این کمیته هرگز به دنبال دموکراسی واقعی نیست ؛ بلکه به دنبال برقراری آن دموکراسی است که خود آن را تعریف می کنند. کمیته چارجانبه با استفاده از ابومازن و نیز کودتایی که وی علیه قانون اساسی به راه انداخته است، در جهت تحقق اهداف باطل خود در منطقه، نابودی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” و اخراج این جنبش از عرصه سیاست می باشد. ضمنا اگر نظر ما درست نباشد، چرا این کمیته روند محاصره نوار غزه را همچنان ادامه می دهد و عملیات بازسازی این منطقه را آغاز نمی کند.

حرف کمیته چارجانبه این است که تا زمان حضور حماس در نوار غزه، هیچ خبری از بازسازی نیست و ملت فلسطین باید در محاصره باقی بماند. این کمیته می گوید جنبش حماس را از نوار غزه بیرون کنید تا به شما خوراک و غذا بدهیم. حال آنکه موضوع فلسطین، موضوع خوراک و غذا نیست ؛ بلکه یک آرمان سیاسی و مسئله بازگشت آوارگان به سرزمین شان است. دشمنان هرگز نمی خواهند که آرمان فلسطین و اصول ملی ما باقی بماند و حال آنکه جنبش حماس چه در دولت باشد و چه در مجلس، به دنبال حفظ اصول است. دشمنان از حماس می خواهند تا با آنها همکاری نمایند و سیاست های آنها را اجرا کند و متاسفانه بیشتر کشورهای عربی نیز چنین درخواستی را از جنبش دارند.  

س: قرائت شما از اظهارات محمود عباس مبنی بر اینکه هیچ تمایلی برای کاندیداتوری انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان ندارد، چیست؟  

ج: این حرف وی حامل پیامی برای آمریکا می باشد ؛ ولی کلینتون در پاسخ این پیام گفته است: «ما با ابومازن چه به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان و چه به عنوان رئیس سازمان آزادیبخش تعامل خواهیم داشت.»

این حرف ابومازن صرفا یک دروغ رسانه ای و تبلیغاتی است که او با بیان آن، در صدد فریب مردم است. ضمنا در رام الله راهپیمایی های ساختگی در حمایت از ابومازن برگزار شد. در یک کلام، ابومازن از خود هیچ اختیاری ندارد و تنها بر اساس نقشه ای که آمریکا برایش تهیه کرده است، عمل می کند و هرگز ممکن نیست که دست از تلاش برای تحقق خواست آمریکا و شروط کمیته چارجانبه بردارد.

ضمنا رئیس غیر قانونی تشکیلات خودگردان با این اظهارات در صدد فرار از واقعیت است. وی در حال حاضر وظیفه دارد که استعفا دهد و به صراحت به ملت فلسطین بگوید که “من شکست خوردم و انتخابات باید بعد از حصول توافق ملی برگزار شود.”

حرف هایی که امروز محمود عباس می زند، دلیلی بر شکست سیاسی اش است و تا زمانی که سهم وی از بازی در میدان سیاست شکست است، وظیفه دارد تا در مقابل مردم اعتراف کند که “بنده شکست خورده ام و خودتان بعد از حصول توافق ملی انتخابات را برگزار کنید.”

پر واضح است که وی قصد ندارد تا به شکست خود اعتراف کند ؛ بلکه در جهت دروغ پردازی تلاش می کند و می خواهد مردم را به سمت پذیرش این دروغ ها سوق دهد. به هر حال، ملت فلسطین کاملا از هدفی که ابومازن با بیان این اظهارات دنبال می کند، آگاه است و می داند که وی در جهت انجام پروژه اش گام بر می دارد و هرگز تصمیم ندارد که از کرسی ریاست جدا شود. اگر محمود عباس می خواست تا بنا به ادعایش از منصب خود کناره گیری کند، موضوع شورای مرکزی را پیش نمی آورد. [شورای مرکزی، مدت ریاست وی بر تشکیلات خودگردان را تمدید کرد.]    

س: اشغالگران اخیرا با بیان اظهاراتی تهدید آمیز از احتمال حمله به نوار غزه سخن گفته اند. تفسیر شما از این امر چیست؟

ج: مقامات صهیونیستی پیوسته این اظهارات تحریک آمیز را مطرح می کنند. به اعتقاد بنده، اشغالگران قدس در این دوره هیچ حمله جدیدی را صورت نخواهند داد. آنها خود را برای جنگ آماده می کنند ؛ ولی گمان نمی کنم در برهه کنونی آن را آغاز کنند که دلیل این امر را باید در حملاتی جستجو کرد که رسانه های گروهی علیه مقامات صهیونیستی به راه انداخته اند و بر ضرورت محاکمه آنان تاکید دارد. از دیگر فاکتورهایی که در لغو امکان این حمله تاثیر دارد، تایید گزارش گولدستون در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل و فعالیت گسترده حقوقدانان فلسطینی، عرب، مسلمان و حتی اروپایی برای محکوم کردن مقامات صهیونیستی است.

به اعتقاد بنده، رسوایی بزرگی که صهیونیست ها در جریان جنگ غزه برای خود ثبت کردند، لکه ننگی بر پیشانی رژیم اشغالگر قدس است و گمان نمی کنم که مقامات این رژیم در چنین برهه ای دست به یک حمله جدید بزنند ؛ البته ذکر این نکته ضروری است که اشغالگران قدس خود را برای جنگ آماده می کنند و اطلاعات لازم را جمع آوری می نمایند تا در زمان مناسب دست به حمله بزنند.

در همین جا تاکید می کنم که تجاوزات دشمن هرگز نمی تواند باعث در هم شکسته شدن اراده ملت فلسطین شود ؛ ضمن آنکه سهم دشمنان از حمله اخیرشان به نوار غزه چپزی جز شکست نبوده است و از این رو، این بار و پیش از انجام هر گونه حمله ای، عمیقا در مورد آن فکر می کنند.

نکته مهمی که در اینجا وجود دارد، آن است که ما مسلمانان معتقدیم این جماعت (صهیونیست ها) بزدل هستند و دلیل بزدلی شان نیز آن است که برای باطل می جنگند ؛ ولی ما برای حق و حقیقت می جنگیم. اراده ما در مقایسه با آنها قوی تر و ایمان مان به خدا نیز محکم تر است. ما به آنچه خداوند متعال در کتاب خود درباره یهودیان بیان داشته ایمان داریم. آنجا که در سوره بقره می گوید: “و لتجدنهم أحرص الناس علی حیاة” حضرت باری تعالی همچنین در سوره حشر نیز می فرماید: “لأنتم أشد رهبة في صدورهم من الله”   

ما به این آیات ایمان داریم و از حق خودمان نیز دفاع می کنیم و هرگز حاضر نیستیم تا از قدس و مقدسات مان چشم بپوشیم.

برای اثبات درستی کلام خداوند در مورد بزدلی آنان تنها کافی است که بدانید در جریان جنگ اخیر، سربازان صهیونیست از قرص های آرام بخش و مواد مخدر استفاده می کردند ؛ ولی جوانان ما ـ شکر خدا ـ شجاعانه به سمت شهادت می رفتند زیرا به این امر ایمان داشتند که از حق دفاع می نمایند.

سرباز صهیونیستی به خاطر ترس و هراسی که دارد از تانک خود خارج نمی شود، تانکی که برای او حکم یک قبر را دارد. نگاه کنید و ببینید که چگونه وقتی یک سرباز صهیونیستی به هلاکت می رسد، بقیه سربازان روحیه خود را می بازند ؛ ولی وقتی یکی از مجاهدان فلسطینی به شهادت می رسد، دیگر رهبران و فرزندان فلسطین بر ادامه دادن راه او تاکید می کنند.

به اعتقاد بنده، ضعف و ترس در مواضع و اقدامات اشغالگران مشهود است و جامعه بزدل صهیونیستی که هر کدام از افراد آن از منطقه ای مختلف به فلسطین آمده اند، شدیدا گرفتار بحران های روانی است. گمان نمی کنم در این شرایط و به خاطر دلایلی که ذکر آن رفت، صهیونیست ها دست به حمله بزنند ؛ البته ما همیشه جانب احتیاط را نگاه می داریم.

س: چه پیامی برای کشورهای عربی دارید؟

ج: ما لحظه ای از ارسال پیام دست بر نداشته ایم. پیام هایی را برای نمایندگان و روسای پارلمان های عربی، اسلامی و بین المللی فرستادیم و آنها را در جریان واقعیت امور قرار داریم و تاکید کردیم که ابومازن قانون اساسی را زیر پا می گذارد. ضمنا به تمامی حقوقدانان و چهره های پارلمانی در مناطق مختلف دنیا پیام هایی فرستادیم و تاکید کردیم که اقدامات ابومازن در جهت به نابودی کشاندن مجلس قانونگذاری فلسطین است. البته برخی از آنها نیز در جواب پیام های ارسالی، حمایت خود را از ما اعلام کرده اند و برخی دیگر به خاطر سیاست های دولت هایشان نتوانستند جوابی به ما بدهند.  

س: آیا می توانید اسامی برخی کشورها که از موضع شما حمایت می کنند، را برای ما نام ببرید؟

ج: بله. به عنوان مثال می توان از بحرین و نیز پارلمان های قطر، سوریه، اندونزی، مالزی، سودان و غیره نام برد که به شکلی جدی در کنار ما ایستاده اند و از ما حمایت می کنند.

پارلمان اروپا نیز تاکید کرد که اقدامات ابومازن اشتباه می باشد. ضمنا معاون رئیس این نهاد نیز به فلسطین آمد و قصد دیدار با دکتر عزیز دویک، رئیس پارلمان را داشت که تشکیلات خودگردان به او اجازه چنین کاری را نداد و وی پس از آن به نوار غزه آمد و با ما در مجلس قانونگذاری دیدار داشت.  

قلب ملت ها و نمایندگان پارلمان های مختلف ـ به طور کل ـ با ما است ؛ ولی شاید سیاست های کشورهای شان به آن اجازه نمی دهد تا در حمایت از ما موضع گیری نماید و نظر خود را بیان کنند.

 

لینک کوتاه:

کپی شد