شنبه 03/می/2025

نماینده مردم قدس در مجلس قانونگذاری: مالکیت بر قدس، مالکیت بر فلسطین است.

شنبه 28-نوامبر-2009

نماینده مردم قدس در مجلس قانونگذاری فلسطین که در جنبش اسلامی اراضی اشغالی 48 عضویت دارد و تنها چند هفته از آزادی وی از زندان های رژیم صهیونیستی می گذرد، تاکید کرد که این شهر در معرض هولناک ترین حملات و دسیسه های دشمن صهیونیستی قرار دارد و اشغالگران در صدد قطع ارتباط قدس با گذشته، حال و آینده اش هستند.

وی در ادامه افزود: “اشغالگران صهیونیست تمام توان خود را برای حذف هویت گذشته این شهر مقدس به کار گرفته اند و شدیدا مشغول اجرای طرح های یهودی سازی هستند که تاریخ شاهد آن نبوده است.”    

احمد عطون در گفتگویی ویژه با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین که روز سه شنبه 24/11/2009 بر ضرورت همسو کردن تلاش ها برای حمایت از این شهر و تثبیت حضور عرب ها و ساکنان تاریخی شهر قدس تاکید و تصریح داشت که فعالیت های انجام گرفته برای احیای مسئله قدس کمتر از میزان لازم بوده است و هنوز شکلی عملی که در تناسب با قدسیت این شهر پاک باشد، به خود نگرفته است.

وی در ادامه خواستار وحدت فلسطینیان و عرب ها برای حمایت از مسجدالاقصی شد و ابراز داشت: “اصل آن است که برای حمایت از شهر قدس وحدت داشته باشیم نه آنکه راه تفرقه و تشتت را پیش گیریم. ما باید برای قدس بجنگیم نه اینکه راه جنگ با یکدیگر را پیش گیریم. درخواست بنده اتخاذ یک گفتمان واحد رسانه ای برای پرده برداشتن از اقدامات اشغالگران علیه شهر قدس است و تاکید می کنم فعالیت های مردمی در دفاع از شهر قدس باید در همان سطح حوادث رو به گسترش امروزی علیه این شهر باشد یعنی اینکه شدت آن به گونه ای باشد که بتواند جلوی اقدامات رژیم صهیونیستی را بگیرد.”  

عبارت پایانی که احمد عطون در گفتگوی خود با خبرنگار ما بیان داشت، این بود: “قدس شهری نیست که در میهنی به نام فلسطین قرار دارد ؛ بلکه فلسطین وطنی است که برای شهری به نام قدس بنا شده است. قدس همچون دیگر شهرها و مراکز دیگر کشورها نیست ؛ بلکه محور چالش ما با دشمنان است. قدس آیه ای در کتاب پروردگار و جزئی از باورهای ما می باشد که هر گونه اهمال و چشم پوشی از آن، اهمال در قبال باور و عقیده است. گزافه نیست بگوییم اگر کسی قدس را به مالکیت خود درآورد، فلسطین و شاید جهان را به مالکیت خود در آورده است. قدس گذشته، حال و آینده ما است. قدس تاریخ است و تمدن. این شهر میراث است و عقیده. ما هرگز به قدس و مسجدالاقصی پشت نمی کنیم ؛ بلکه شعار ما این است: وعده دیدار ما، در قدس و مسجدالاقصی می باشد.”

متن کامل مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با احمد عطون، نماینده شهر قدس در مجلس قانونگذاری ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان می گذرد:

س: آیا ممکن است که لطف بفرمایید و اندکی از زندگی و نیز دوره اسارت خود برای ما بگویید؟

بنده احمد محمد احمد عطون، مکنی به ابومجاهد هستم. اینجانب نماینده استان قدس در مجلس قانونگذاری فلسطین و از متولدان سال 1968 می باشم. محل سکونت بنده در شهر قدس و روستای صور باهر است. متاهل و دارای چهار فرزند هستم. تحصیلات دبیرستان خود را در مدارس الاقصی در شهر قدس به پایان رساندم و کارشناسی خود را نیز در رشته اصول دین در دانشگاه قدس دریافت نمودم. کارشناسی ارشد خود را در رشته مطالعات معاصر اسلامی از دانشگاه قدس کسب کردم. ضمنا دیپلم (دوره ای که فرد بعد از اتمام دوره کارشناسی و پیش از شروع دوره کارشناسی ارشد می گذراند) خود را در رشته مدیریت سازمانی از دانشگاه عبری دریافت کردم و دوره هایی را نیز در پیشرفت مهارت های مدیریتی، مالی و روابط عمومی گذراندم.

بنده امام و خطیب مسجد “المرابطین” و “العمری” روستای صور باهر قدس بودم و ریاست مجمع فرهنگی این روستا را بر عهده داشتم و به عنوان ناظر مدیریتی مرکز حفظ و آموزش قرآن کریم در صور باهر فعالیت می کردم و در بسیاری از کمیته ها و نهادها در قدس مشارکت می نمودم. بنده چهار بار اسیر شدم. اولین بار در آغاز انتفاضه اول بود که چهار سال یعنی از سال 1988 تا سال 1992 ادامه یافت. دوره دوم از سال 1994 شروع شد و تا سه سال یعنی 1997 ادامه یافت. در سال های 1998 تا 1999 به صورت موقت بازداشت شدم که این بازداشت موقت یک سال به طول انجامید. آخرین مورد بازداشت نیز در سال 2006 رخ داد و طی آن، رژیم صهیونیستی بنده را به همراه دیگر نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین ربود. در مرتبه آخر سه سال و نیم در زندان به سر می بردیم یعنی در مجموع، بنده یازده سال در اسارت اشغالگران بودم.       

س: اطلاعاتی که در دست داریم، نشان می دهد که اشغالگران در مورد شما به اقدامات ظالمانه و جائرانه شدیدی دست زده است. امکان دارد که به طور خلاصه به برخی از آنها اشاره کنید؟

دولت صهیونیستی از طریق وزیر کشورش کارت شناسایی که مربوط به ساكنان شهر قدس بود و رنگ آبی داشت، را از نمایندگان این شهر سلب كرد و آنان را تهدید به بیرون راندن از قدس نمود. اشغالگران همچنین حقوق نمایندگان شهر قدس را تضییع نموده اند و آنها را به خاطر انجام تبلیغات انتخاباتی در این شهر و مناطق اطراف آن به پرداخت غرامت های مالی سنگین محكوم كرده اند.  

دادگاهی صهیونیستی بعد از آزادی بنده،‌ از اینجانب خواست تا غرامتی مالی به ارزش چهل هزار شیكل (حدودا ده هزار دلار) را فورا بپردازم ؛‌ ولی به خاطر تاخیری كه در پرداخت این جریمه صورت گرفت،‌ دادگاه مذكور بنده را به تحمل سه ماه حبس محكوم كرد البته اقدامات قانونی لازم از سوی وكلا (برای اعتراض به این حكم) در جریان است. ضمنا سازمان های دیگر صهیونیستی مانند بیمه و غیره نیز از بنده تقاضای غرامت كرده اند.   

س: شهر قدس امروز شاهد شدیدترین حملات دشمن صهیونیستی است. در صورت امكان بفرمایید كه امروز در میان آن باروهای قدیمی و كهن شهر قدس چه می گذرد؟

ج: در مورد رخدادهای جاری در شهر قدس باید خدمت تان عرض كنم كه افراد،‌ محیط زیست و حتی مردگان در قبرهای خود نیز هدف برنامه های یهودی سازی و نیز تلاش های رژیم صهیونیستی برای حذف هویت دینی و تاریخی این شهر قرار گرفته اند كه بهترین گواه بر برنامه های این رژیم آن چیزی است كه امروز در گورستان مامن الله رخ می دهد. (گورستان مذكور متعلق به مسلمانان است و اشغالگران قدس، ضمن تخریب قبور، مشغول ساخت پارك و پاركینگ در این مكان هستند.) امروز شهر كهن قدس هر روز بیشتر و بیشتر به سمت نابودی پیش می رود كه دلیل آن را باید در اقدامات اشغالگران صهیونیستی در مصادره اراضی، تخریب خانه ها، احداث دیوار حائل، اجبار شهروندان به پرداخت غرامت های سنگین،‌ ابطال كارت های شناسایی آنها،‌ بی خانمان كردن صاحبان اصلی قدس با استفاده از زور و خشونت، تجاوز به مقدسات مسلمانان و مسیحیان در این شهر و در راس آنها مسجدالاقصی جستجو كرد. ‌ ‌

گفتنی است تجاوزاتی كه اشغالگران در حق شهر قدس انجام می دهند،‌ در جهت تغییر بافت جمعیتی و جغرافیایی موجود در این شهر و نیز قطع پیوندهای این شهر با فلسطین،‌ جهان عرب و اسلام و نیز انفصال آن از دیگر مناطق فسطینی می باشد.

س: آیا در برابر دسیسه های رژیم صهیونیستی در شهر قدس مقاومتی نیز از سوی جهان عرب و اسلام صورت می گیرد و آیا این مقاومت در حجم و اندازه ای هست كه باعث خنثی سازی این دسیسه ها شود؟  

ج: متاسفانه باید بگویم كه تلاش های طرف های عربی و اسلامی برای حمایت از قدس و مسجدالاقصی در حد مطلوب نبوده و این شهر هنوز هیچ یاری حقیقی را از سوی عرب ها و مسلمانان شاهد نبوده است. بی شك،‌ قدس و مسجدالاقصی تنها به فلسطینی ها تعلق ندارند ؛ بلكه جزئی از باور و عقیده مسلمانان در سراسر جهان تلقی می شود. ما ضمن احترام و تقدیر از تمامی تلاش هایی كه در راستای حمایت از مسئله قدس صورت گرفته است، تاكید می كنیم در عرصه ملی این تلاش ها ـ تا لحظه كنونی ـ در حد انتظار نبوده است. قدس نیازمند تلاش ملت ها و نهادهای رسمی و بین المللی برای حمایت از این شهر است.   

س: در دراز مدت، آیا شما ـ نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین ـ طرحی را برای مقابله با دسیسه های رژیم صهیونیستی در شهر قدس دارید؟

ج: امیدواریم كه تمامی تلاش ها برای یاری قدس و مسجدالاقصی همسو شود ؛ ولی به صراحت باید گفت كه تا این لحظه هیچ طرح مشخصی از سوی نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین برای این كار وجود ندارد كه دلیل این امر را باید در شكاف داخلی موجود در فلسطین،‌ توقف نقش آفرینی مجلس و بازداشت نمایندگان شهر قدس جستجو كرد. ضمنا اشغالگران با اقدامات خود از جمله تعقیب و بازداشت، ما را از هر گونه فعالیت در این راستا باز می دارند. 

س: آیا فعالیت های سازمان یافته ای را برای حمایت از شهروندانی كه با خطر بی خانمان شدن و اخراج از شهر قدس رو به رو هستند،‌ دارید؟

ج: هیچ توجه مطلوبی به شهر قدس و شهروندان آن نمی شود و بیشترین مسئولیت در راستای دفاع از شهروندان، دفاع از مسئله قدس و مقابله با دسیسه های اشغالگران مستقیما به عهده تشكیلات خودگردان است كه متاسفانه شاهد قصور و كوتاهی این نهاد در دفاع از شهروندان ساكن قدس هستیم و ساكنان اصلی قدس نیز به جز وعده چیزی از مسئولان تشكیلات خودگردان ندیده ایم.

س: چرا در كرانه اشغالی باختری (محل حاكمیت تشكیلات خودگردان) هیچ صدای صادقانه ای كه حداقل سیاست شهرك سازی اشغالگران را در داخل شهر قدس و مناطق اطراف آن را محكوم كند، نمی شنویم؟

ج: دلیل این امر مذاكراتی است كه میان تشكیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی در جریان است و تشكیلات مذكور ـ همان طور كه خود ادعا می كند ـ‌ می خواهد از هر گونه اقدامی كه باعث ایجاد تنش در روابط با این رژیم می شود، خودداری ورزد و از این رو،‌ در لیست اولویت های خود در جریان مذاكره موضوع قدس را قرار نداده و در زمره آخرین موضوعات گذارده است. امروز و بعد از هجده سال،‌ هواداران گزینه مذاكره به این باور رسیده اند كه مذاكرات شان نتیجه ای جز شكست نداشته است ؛ البته ما نیز بر این امر تاكید و اعلام كردیم كه پاسبانی از آرمان های عالی ملت فلسطین ـ و در راس آنها موضوع قدس و مسجدالاقصی ـ تنها از راهگذار مقاومت و تمسك به حقوق ملی امكان پذیر است نه از طریق چشم پوشی و امتیازدهی به اشغالگران.   

س: دولت صهیونیستی در صدد احداث 15 هزار واحد شهرك نشینی دیگر در منطقه شرق شهر قدس می باشد. پیش بینی شما در مورد برنامه دو سال آینده دولت مذكور جهت شهرك سازی در قدس چیست؟

ج: همان طور كه می دانید اقدامات اشغالگران علیه شهر قدس روند فزاینده ای به خود گرفته است و دولت عبری اخیرا و به شكلی ملموس شهرك سازی در این شهر را گسترش داده است و می كوشد تا واقعیت های جدیدی را در قدس خلق كند. از دیگر فاكتورهایی كه در این زمینه نقش داشته،‌ عدم وجود هیچ گونه راهكار آتی برای فلسطینیان جهت اخذ حقوق خود است. 

با توجه به مطالب فوق الذكر تسریع بی سابقه روند شهرك سازی، مصادره اراضی فلسطینیان در قدس، گسترش شهرك های موجود در قلب و اطراف شهر، و تخریب خانه های ساكنان اصلی قدس شاهد بوده ایم و این امر تاكیدی بر روند یهودی سازی قدس می باشد.

شهر كهن قدس امروز و در نتیجه اقدامات اشغالگران هر روز به سمت نابودی و انزوای بیشتر پیش می رود و اگر قدس در این وضعیت باقی بماند یعنی سرنوشتش گنگ و مبهم باشد و جهان عرب و اسلام نیز موضع روشنی نداشته باشند و علاوه بر آن، یك طرح و راهبرد روشن برای حفظ قدس، تثبیت حضور ساكنان اصلی و پاسبانی از مقدسات اسلامی آن موجود نباشد، رژیم اشغالگر قدس می تواند نظرات خود را در مورد یهودی سازی این شهر تحمیل و رویاهای خود را محقق كند.

حفظ قدس نیازمند آن است كه تمامی تلاش ها در فلسطین، جهان عرب و اسلام و نیز عرصه بین المللی همسو باشد و تصمیماتی كه در رابطه با قدس اتخاذ شده است،‌ سریعا اجرا گردد و از آن رهگذر، اشغالگران زیر فشار قرار گیرند و جلوی اقدامات افسار گسیختانه آنان گرفته شود. در سایه موضع شرم آور دولت های عربی و اسلامی،‌ جای تعجبی ندارد كه شهر قدس در طی سال های آتی به یك شهرك صهیونیست نشین بزرگ تبدیل شود كه به حضور عرب ها در این شهر خاتمه می بخشد.

س: پیام شما برای جماعتی كه جلسات گفتگوی مخفی و سری با اشغالگران برگزار می كنند و در وضعیتی كه قدس در برابر چشمان به ظاهر بیدار آنها یهودی سازی می شوند،‌ خواستار بازگشت به میز مذاكرات هستند چیست؟      

ج: پیام بنده به هواداران گزینه سازش و تمامی كسانی كه شعار مذاكره را سر می دهند،‌ این است كه تجربه ثابت كرده است این گزینه شكست خورده و هیچ حقی را به صاحب حقی بر نگردانده است. گزینه مذاكره مانع هیچ كدام از اقدامات اشغالگران نشده و تنها نتیجه ای كه برای شهر قدس به دنبال داشته است ویرانی،‌ افزایش شهرك های صهیونیست نشین،‌ مصادره اراضی عرب ها،‌ احداث دیوار حائل،‌ تخریب منازل فلسطینیان ساكن این شهر،‌ محاصره اقتصادی، اخراج ساكنان اصلی شهر،‌ تجاوز به مقدسات آن و دیگر جنایت هایی بوده است كه صهیونیست در زیر لوای سازش انجام داده اند.

مذاكره كننده فلسطینی باید در حساب های خود تجدید نظر كند و به نظر ملت كه تصمیم اول و آخر را در مورد حفظ اصول و آرمان ها اتخاذ می نماید، احترام بگذارد.

س: بعد از رهایی از زندان و مشاهده واقعیت های تلخ موجود در شهر قدس، آیا در برنامه شما برای حمایت از فلسطینیان ساكن این شهر و نیز مسجدالاقصی گزینه های جدیدی نیز وجود دارد؟

ج: تنها گزینه پیش روی ما مقاومت،‌ ترك نكردن شهر، مبارزه با اشغالگران و یاری مسجدالاقصی با استفاده از امكانات موجود است. ما جان خود را سپر قدس و مسجدالاقصی می نماییم و تاكید می كنیم كه اشغالگران با بازداشت، ترور و دیگر جنایت های شان در شهر قدس نمی توانند ترس را وارد دل ما كنند.

س: به نظر شما،‌ آیا برگزاری جلسه ای در مجلس قانونگذاری فلسطین جهت گذار از بحران موجود ـ با همكاری دیگر فراكسیون ها ـ برای حمایت از شهر قدس امكان پذیر است یا آنكه دیگر این مكان مقدس به صندوق فراموشی سپرده شده است؟

اصل آن است که برای حمایت از شهر قدس وحدت داشته باشیم نه آنکه راه تفرقه و تشتت را پیش گیریم. ما باید برای قدس بجنگیم نه اینکه راه جنگ با یکدیگر را پیش گیریم. امیدوارم كه درخواست بنده برای برقراری وحدت جهت پاسبانی از این شهر محقق شود ؛ ولی واقعیت موجود در فلسطین به گونه ای است كه گروه های سیاسی دیگر {به جز حماس} حفظ این شهر را در تنها در هنگام حضور در رسانه ها به عنوان اولویت خود می دانند.

در سایه اختلاف موجود،‌ برگزاری جلسات مجلس قانونگذاری فلسطین غیر ممكن است ؛ البته آرزوی ما پایان یافتن این وضعیت می باشد. به نظر می رسد كه امروز قدس تنها در اذهان، خاطره ها و سخنرانی ها جای دارد و هیچ اقدام عملی در مورد آن صورت نمی گیرد.

حرف آخر بنده این است قدس شهری نیست که در میهنی به نام فلسطین قرار دارد ؛ بلکه فلسطین وطنی است که برای شهری به نام قدس بنا شده است. قدس همچون دیگر شهرها و مراکز دیگر کشورها نیست ؛ بلکه محور چالش ما با دشمنان است. قدس آیه ای در کتاب پروردگار و جزئی از باورهای ما می باشد که هر گونه اهمال و چشم پوشی از آن، اهمال در قبال باور و عقیده است. گزافه نیست بگوییم اگر کسی قدس را به مالکیت خود درآورد، فلسطین و شاید جهان را به مالکیت خود در آورده است. قدس گذشته، حال و آینده ما است. قدس تاریخ است و تمدن. این شهر میراث است و عقیده. ما هرگز به قدس و مسجدالاقصی پشت نمی کنیم ؛ بلکه شعار ما این است: وعده دیدار ما، قدس و مسجدالاقصی می باشد

لینک کوتاه:

کپی شد