عضو دفتر سياسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاكيد كرد كه مذاكرات مبادله اسيران فلسطينی با “گلعاد شاليت” نظامی اسير صهيونيستی به خاطر مخالفت طرف صهيونيستی با آزادی تعداد زيادی از اسيران مورد درخواست اين جنبش به بن بست رسيده است.
“محمد نزال” امروز شنبه 19/12/2009 در گفت و گوی ويژه با روزنامه “فلسطين” بر تلاش اين جنبش در راستای انجام يك مبادله شرافتمندانه كه در چارچوب آن تعداد زيادی از اسيران فلسطينی از زندان های صهيونيستی آزاد می شوند، تاكيد كرد.
وی خاطر نشان ساخت كه سرويس های امنيتی “اسرائيل” در تلاشند تا از رسانه های خود در جهت ايجاد يك اهرم فشار بر اسيران و خانواده هايشان جهت واداشتن آنان به اعمال فشار بر حماس استفاده كند و اين اقدام از طريق شايعه پراكنی در زمينه تعيين زمان انجام مبادله اسيران صورت میگيرد.
اتهامات دروغين
اين مقام فلسطينی در خصوص اظهارات محمود عباس رئيس غير قانونی تشكيلات خودگردان فلسطين در نشست اخير شورای مركزی سازمان آزادی بخش فلسطين “ساف” گفت:« ادعای اخير عباس در زمينه درخواست حماس از وی مبنی بر تمديد دوره رياست مجلس قانونگذاری فلسطين به مدت 3 يا 4 سال پر از تناقضات آشكار و روشن است و هر كس كه در اين مسئله كنكاش كند به اين نتيجه میرسد.»
وی افزود :« ما به اظهارات اتهام آميز و دروغ پردازی ها و شايعه پراكنیهای عباس عادتی ديرينه داريم.»
وی اين سوال را مطرح كرد:« چگونه عباس دم از دمكراسی میزند، حال آنكه با تمديد دوره رياستش بر تشكيلات خودگردان از سوی وزيران امور خارجه عرب موافقت میكند و اين اقدام در تاريخ معاصر بی سابقه بوده است و از سوی ديگر در جهت دستيابی به مشروعيت از يك نهاد غير قانونی تلاش میكند.»
اين رهبر فلسطينی پيرامون دعوت مجدد عباس به برگزاری انتخابات گفت:« حماس با برگزاری انتخابات مشكلی ندارد و مشكل عمده در زمينه دستيابی به توافق در جهت حل ريشه ای بحران سياسی موجود است.»
وی افزود :« اگر حماس بار ديگر در انتخابات پارلمانی پيروز شود چه اتفاقی میافتد و اگر در انتخابات رياست تشكيلات خودگردان فلسطين در صورت كانديداتوری برای آن پيروز شود همان طوری كه مورد پيش بينی است چه اتفاقی می افتد آيا مشكل فلسطين حل میگردد؟ يا بحران جاری تشديد میيابد؟»
تقلب در انتخابات
اين مقام بلند پايه حماس اصرار عباس بر برگزاری انتخابات و اطمينانش نسبت به پيروزيش جنبش متبوعش در انتخابات مذكور را نشانگر تصميم وی برای تقلب در انتخابات است.
وی اين سوال را مطرح كرد كه چه چيزی باعث شده است كه عباس نسبت به خودش اين قدر مطمئن باشد، حال آنكه خودش به خاطر موضع بی شرمانه اش در قبال گزارش گلدستون مطرود جامعه فلسطين شد.
نزال خاطر نشان ساخت كه تقلب در انتخابات يگانه تكيه گاه عباس به شمار می رود و اين اطمينان از تمايلش به تقلب در انتخابات برخاسته است و از كسی كه در انتخابات جنبش فتح دست به تقلب زد و طبق معيارهای شخصی خودش اعضای كميته اجرایی را انتخاب كرد دست به تقلب در انتخابات رياست تشكيلات خودگردان بزند.
وی خاطر نشان ساخت:« اظهارات عباس در زمينه عدم نامزدیش برای انتخابات يك امر جدی نيست، بلكه يك نيرنگ است و تا زمانی كه عباس اين كار را انجام نداده باشد نمی توانم نسبت به آن مطمئن شوم ما بارها ديده ايم كه عباس به سمت راست اشاره میكند، ولی در جهت مخالف آن حركت كرده است و ما بارها ديده ايم كه عباس دم از دمكراسی میزند، ولی عكس آن را انجام داده.»
اين مقام فلسطينی در خصوص تصميم شورای مركزی ساف مبنی بر تمديد دوره رياست تشكيلات خودگردان گفت كه تمديد دوره رياست عباس بر اين تشكيلات هيچ تغييری در وضعيت سياسی كنونی ايجاد نمیكند، بلكه موجب تشديد بحران و اختلافات داخلی و تداوم آن می شود.
اين مقام فلسطينی گفت كه از چندين دهه پيش رهبران سازمان آزادی بخش فلسطين از اين سازمان به عنوان نهادی برای تحقق خواسته هايشان استفاده میكنند و تجربيات عملی مبين اين واقعيت است.
بن بست
عضو دفتر سياسی حماس يادآور شد كه آشتی ملی به بن بست رسيده است و علت اين مسئله به اصرار بی سابقه ناظر مصری بر امضای متن جديد توافقنامه آشتی ملی بر می گردد؛ متنی كه حماس مصر است يك سری اصلاحاتی در آن صورت بگيرد.
وی يادآور شد كه هيچ اظهاراتی در خصوص خوشبينی نسبت به نزديكی زمان برقراری آشتی ملی عنوان نشده است و فقط يك سری تمايلات و اميد و آرزوهای خشك و خالی مطرح شده است.
اين مسئول عالی فلسطينی خاطر نشان ساخت:« مصر پافشارانه اعلام كرده است تا زمانی كه حماس متن جديد اين توافقنامه را امضا نكند آشتی ملی در كار نخواهد بود، از اين رو ما سر در گم شده ايم و آنچه كه شكاف داخلی خوانده میشود، ادامه دارد.»
نزال رهبران قاهره را به بررسی ملاحظات حماس و همسويی با آنها تا زمان دستيابی به يك توافق در زمينه حل بحران داخلی فرا خواند و گفت:« حماس هرگز اين متن را به اجبار و اكراه امضا نخواهد كرد و اين توافقنامه با توافق امضا خواهد شد. »
وی در خصوص سرنوشت آشتی ملی گفت:« آشتی ملی سرنوشتی مبهم دارد و هيچ كس نمیتواند بگويد كه ما در آستانه برقراری آشتی ملی قرار گرفته ايم.»
اين مقام بلند پايه حماس در خصوص عدم اعلام شكست آشتی ملی گفت كه هيچ يك از طرف ها ميلی به اعلام شكست آشتی ملی ندارند هر چند كه جنبش فتح و برخی از عناصر آن از رهبران قاهره میخواهند تا شكست آشتی ملی را اعلام كنند و حماس را در قبال اين مسئله مسئول جلوه دهند، ولی ناظر مصری ميلی به اين كار ندارد و شايد در آينده ای نه چندان دور زمينه ها و بستر شكل گيری آشتی ملی تحقق يابد.
اين مقام سياسی فلسطين ضمن تكذيب دعوت مصر از حماس برای عزيمت به قاهره جهت از سرگيری تلاش های مربوط به برقراری آشتی ملی خاطر نشان ساخت كه مصر چندی پيش به هياتی از شخصيت های مستقل اعلام كرد مصر با آغاز مذاكره در خصوص متن جديد توافقنامه آشتی ملی مخالف است و رهبران قاهره از حماس خواسته اند كه اول اين متن را امضا كند سپس آن را مورد بررسی قرار دهند.
تقويت مناسبات
اين رهبر سياسی حماس در خصوص سفر هياتی از اين جنبش به كشورهای عربی و اسلامی تاكيد كرد كه اين سفر در چارچوب تحركات سياسی جديد حماس و با هدف توسعه مناسبات با كشورهای مذكور و آگاه ساختن آنها از آخرين تحولات فلسطين صورت میگيرد.
وی همچنين تمايل حماس به تحكيم مناسبات خود با تمامی كشورهای عربی و اسلامی و كشورهای دوست را خاطر نشان ساخت.
اين مسئول در خصوص طرح خالد مشعل رئيس دفتر سياسی حماس كه اسماعيل هنيه آن را مجدد مطرح كرد گفت كه هدف از گفت و گو با تمامی گروه های فلسطينی و گفت وگوهای داخلی حماس عينيت بخشيدن به اين طرح است و زمانی كه شرايط و بستر فراهم گردد اين طرح مورد بررسی قرار میگيرد و به منظور حصول توافق در مورد آن در اختيار تمامی متوليان و دست اندركاران قرار می گيرد.
وی در خصوص ديوار فولادی كه قاهره آن را در مرزهای ميان مصر و فلسطين اشغالی احداث می كند گفت كه نبايد اين ديوار ساخته شود و بايد ساخت آن متوقف گردد و ملت مصر هرگز قبول نمی كند كه ملت فلسطين محاصره و به منظور تسليم در مقابل شروط كميته چهارجانبه و آمريكا تحريم اقتصادی گردد.
وی يادآور شد: در حالی كه جهانيان چند روز پيش بيستمين سال فرو ريختن ديوار برلين را جشن می گرفتند كه همين مسئله هم زائيده قيام ملت آلمان است می بينيم كه كشور مصر ديواری را ميان اين خود و يك ملت دوست كه تحت اشغال و در معرض يك محاصره بی سابقه قرار گرفته است، احداث میكند.
دشمن صهيونيستی را به خاك عزا مینشانيم
اين مقام فلسطينی پيرامون تهديدات دشمن صهيونيستی مبنی بر حمله به نوار غزه حمله، گفت:« حمله ناجوانمردانه اسرائيل به نوار غزه در آينده نزديك دور از انتظار است و اين تهديدات يك نوع جنگ روانی در جهت به زانو درآوردن مقاومت و اعمال فشار بر ملت فلسطين به شمار می رود.»
اين مقام يادآور شد كه صهيونيست ها از جنگ سال گذشته خود عليه ساكنان نوار غزه به اين جمع بندی رسيدند كه هرگونه تعدی جديد به اين منطقه عواقب وخيمی برای آنان در پی خواهد داشت و خسارت های بسيار سنگينی در قياس با خسارت های جنگ سال گذشته پرداخت خواهند كرد و ملت فلسطين با تمام قوا به مصاف با اين تجاوزات برخواهد خواست.»
وی ضمن تاكيد بر لزوم آمادگی مقاومت گفت كه مقاومت آماده هرگونه رويارويی با هرگونه تجاوز احتمالی عليه ملت فلسطين است.
نزال ضمن اشاره به حكم دستگاه قضايی انگليس مبنی بر بازداشت زيپی ليونی وزير سابق امور خارجه اسرائيل به خاطر ارتكاب جنايات جنگی اش گفت كه بايد بابت صدور چنين حكمی از دستگاه قضايی انگليس تقدير و تشكر كرد و اين امر مبين اين واقعيت است كه همچنان وجدان بشريت بيدار است.
نزال ضمن ابراز تاسف در خصوص اسقبال برخی كشورهای عربی از ليونی و برخورد بسيار شايسته با وی به رغم جنايات خونين اش عليه ملت فلسطين تصريح كرد: اين اقدام در حالی صورت می گيرد كه كشوری مثل انگليس چنين موضع شجاعانه و شرافتمندانه را اتخاذ میكند.