اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك، الملك المهيمن المقتدر الجبار و أصلي و أسلم علي إمام المجاهدين و قائد الغر المحجلين و علي آل بيته الطاهرين و أصحابه الميامين
برادران و خواهران عزيز! حضار گرامي!
ما امروز لحظه هايي ارزشمند را پشت سر مي گذاريم و يك مناسبت عظيم را پيش رو داريم. بار ديگر سالروز تشكيل جنبش حماس فرا مي رسد، جنبشي كه پرچم مقاومت را بر دست گرفت و راه جهاد و مبارزه با دشمن را ادامه داد. حماس اعتباري دوباره به شهادت بخشيد و آن را هدفي والا و رباني قرار دارد كه انسان را به پروردگارش مي رساند همان خالق متعالي كه ستمكاران را به سزاي اعمال زشت شان مي رساند و مستضعفان را ياري مي نمايد. امروز در جنبش حماس، شهادت به يك آرزو تبديل شده است كه انسان هاي مخلص براي رسيدن به آن با هم رقابت دارند.
بيست و دو سال از درخشش خورشيدگونه حماس بر تارك آسمان فلسطين مي گذرد ؛ ولي اين جنبش همچنان بر اصول و آرمان هايش پايدار مانده و هرگز دست از اهداف و برنامه هاي خود نكشيده است و همان صفا و خلوص اولين سال هاي شكل گيري خود را دارد.
حماس در همان بدو تشكيل، خود را در خصوص حفظ حقوق تاريخي و ملي مردم فلسطين متعهد دانست و ضمن تاكيد بر اينكه حاضر نيست تا از يك وجب خاك پاك فلسطين از درياي مديترانه تا كرانه باختري رود اردن دست بكشد، خود را در مورد ادامه جهاد و مقاومت اصيل ملت ملزم اعلام كرد يعني همان ملتي كه براي آزادي فلسطين، قدس و مقدسات موجود در اين شهر، بازگشت آوارگان، تحقق برنامه ملي در ايجاد كشور مستقل و آزاد به مركزيت قدس شريف از همه چيز خود مايه گذارده و مي گذارد.
ما سالروز تشكيل جنبش حماس را در حالي جشن مي گيريم كه ارواح پاك رهبران و اعضاي شهيد اين جنبش كه در راه دفاع از ميهن پيشگام بودند، در اين مراسم حضور دارند و در پيشاپيش اين رهبران شهيد بايد به شيخ احمد ياسين، بنيانگذار حماس و شيرمرداني همچون دكتر عبدالعزيز رنتيسي، صلاح شحاده، ابراهيم مقادمه، يحيي عياش، جمال سليم، جمال منصور، سعيد صيام و نزار ريان اشاره كرد كه در كنار برادران خود در گروه هاي مقاومت و رهبران ملي فلسطين همچون ياسر عرفات، فتحي شقاقي، ابوعلي مصطفي و جهاد جبريل به جنگ با اشغالگران پرداختند. حماس ليست طولاني از اسامي شهدايي را دارد كه در اين جنبش عضويت داشتند و با خون پاك خود خاك ميهن را آبياري كردند تا نسل هاي بعدي با عشق به شهادت و حفظ كرامت ملي و همچنين تحقق آزادي آشنا شوند.
گذشت بيست و دو سال از زمان تشكيل جنبش حماس هرگز باعث ضعف و عقب نشيني ما نشد ؛بلكه تنها بر ايمان، قدرت، استواري، ثبات و پافشاري هر چه بيشتر ما بر ادامه راه مقاومت و پايداري افزود ؛ البته اين پايداري در حالي صورت مي گيرد كه ده ها هزار تن از برادران ما در زندان هاي رژيم اشغالگر قدس به سر مي برند و صدها هزار نفر نيز جانباز شده اند و در همين حال، تشكيلات خودگردان به روند سركوبگري هاي خود ادامه مي دهد و رژيم صهيونيستي نيز به اقدامات تروريستي، ضرب و شتم فلسطينيان و گرسنه نگاه داشتن آنها مبادرت مي ورزد و ضمن تخريب اراضي كشاورزي، در راستاي يهودي سازي قدس شريف و آلوده كردن مقدسات اسلامي نيز دسيسه چيني مي كند.
ما سالروز تشكيل جنبش حماس را در حالي جشن مي گيريم كه تمامي چشم ها به غزه، شهر پايداري و عزت دوخته شده است كه با وجود تحمل زخم هاي فراوان عزت خود را از دست نداد و پيروز شد ؛ البته اين پيروزي را مديون دلاورمردي هاي مبارزان، صبر مادران و حمايت ملت هستيم. آحاد ملت از مقاومت كه بيني دشمن را در جريان جنگ فرقان به خاك ماليدند و آنها را مجبور كردند تا دست از پا درازتر به تجاوز خود به نوار غزه خاتمه دهند، حمايت مي كنند.
امروز در حالي بيست و دومين سالروز تشكيل جنبش حماس را جشن مي گيريم كه قلب هاي به ياد كرانه باختري و قدس است كه شديدا تحت فشار سياست هاي يهودي سازي رژيم اشغالگر صهيونيستي، قطع روابط اين مناطق با همديگر، مصادره اراضي و حملات شهرك نشينان قرار دارد. اشغالگران اين اقدامات را در برابر چشمان جماعت سازشكار و ذلت پذير تشكيلات خودگردان انجام مي دهند كه مخالف مبارزه و مقاومت در برابر صهيونيست ها هستند و با تاكيد بر توهمات پوچ و بي اساس شان، خود را موظف به حمايت از اشغالگران، تعقيب مجاهدان و مصادره سلاح هاي آنان مي دانند.
آقايان و خانم ها! عزيزان حاضر در مجلس!
ضمن ايمان به نصرت الهي و تاكيد بر حق مقاومت، در بيست و دومين سالروز تشكيل جنبش مقاومت اسلامي “حماس” بر موارد ذيل تاكيد مي كنيم:
1 ـ به شما عزيزان و ملت بزرگ فلسطين اين اطمينان را مي دهم كه هرگز از عهد و پيمان خود دست نخواهيم كشيد و خود را در مورد تمسك به حقوق ملي و در مقدمه آن حق بازگشت متعهد اعلام مي كنيم و مقاومت و جهاد در راه خدا را به عنوان گزينه اي استراتژيك و راهبردي براي مقابله با پروژه صهيونيسم مي دانيم و بر ادامه مقاومت تا بيرون راندن اشغالگران از سرزمين فلسطين و تشكيل كشوري مستقل به مركزيت قدس شريف تاكيد مي نماييم.
2 ـ ما خود را نسبت به حفظ و پاسباني از قدس، مسجدالاقصي و تمامي اماكن مقدس اسلامي و مسيحي در اين شهر پايبند مي دانيم و به همين مناسبت، دست عزيزان مان در شهر قدس و اراضي اشغالي 48 كه با دست خالي در برابر تجاوزات دولت اشغالگر و غاصب عبري و شهرك نشينان وحشي صهيونيست مي ايستند، به گرمي مي فشاريم و به آنها اعلام مي داريم كه لحظه پيروزي نزديك است مبادا در راه ياري و نصرت مسجدالاقصي خستگي و ضعف به خود راه دهيد. ما همه با شما هستيم و به هيچ وجه دست از حمايت اماكن مقدس اسلامي كه در حكم امانتي الهي است و مسراي نبي مكرم اسلام به شمار مي رود، نخواهيم شست.
3 ـ در همين جا تاكيد مي نمايم كه اسراي عزيز و قهرمان ما در زندان هاي رژيم اشغالگر قدس، امانتي در گردن ما هستند و تا زماني كه خون در رگ هاي ما باشد از هيچ تلاشي براي آزادي آنها دريغ نخواهيم كرد. ما سوگند و عهد ياد كرده ايم كه تا آخرين اسير فلسطيني را از زندان ها و سياهچال هاي رژيم صهيونيستي آزاد نكرده ايم، از پاي ننشينيم. تاكيد مي كنم كه گلعاد شليت، اسير نظامي صهيونيست تا زماني كه اين رژيم به خواست و شروط مقاومت جهت مبادله اسرا تن در ندهد، رنگ آزادي را نخواهد ديد.
مي خواهم در اينجا به همه عزيزان اين اطمينان را بدهم كه برادران تان در جنبش حماس بر انجام مبادله اي شرافتمندانه تاكيد دارند و با وجود آنكه پيشرفت هايي در مذاكرات مربوط به مبادله به دست آمده است ؛ ولي جنبش بر اين امر تاكيد دارد كه بايد در جريان مبادله بيشترين تعداد از رهبران اسير مقاومت را از زندان هاي صهيونيستي آزاد شوند و همين امر باعث شده است تا حماس صبر را چاشني كار خود سازد. ما منتظر هستيم تا ميانجيگران آلماني طي چند روز آتي، پاسخ دشمن به طرح پيشنهادي مقاومت جهت مبادله را به ما ابلاغ نمايند.
4 ـ در خصوص آشتي ملي نيز بايد عرض كنم كه دست حماس براي تحقق آشتي ملي كه بر اساس اصل تمسك به حقوق و آرمان هاي ملي و حق مقاومت در برابر اشغالگران باشد و به دور از هر گونه دخالت بيگانگان صورت گيرد، دراز است.
به همه اعلام مي كنيم كه حماس هرگز قصد ناكام گذاردن تلاش هاي صورت گرفته براي تحقق آشتي ملي را ندارد و هرگز به دنبال دهن كجي به پيشنهاد كشور دوست و برادر مصر براي تحقق اين آشتي نيست ؛ولي هرگز نمي پذيرد تا توافق نامه اي را به امضا برساند كه مفاد آن در بر گيرنده توافقات صورت گرفته ميان طرفين درگير در فلسطين نيست. ما هرگز حاضر نيستيم كه به باورهاي خود و منافع ملي پشت پا بزنيم و هرگز فريب تشويق ها يا ترعيب ها را نيز نمي خوريم.
5 ـ در خصوص تصميمات اخير شوراي مركزي سازمان آزاديبخش فلسطين بايد عرض كنم كه ما بر موضع خود در قبال اين شورا تاكيد مي كنيم يعني آن را فاقد صلاحيت، اختيارات و غير ذيربط مي دانيم. شوراي مركزي ساف اين حق را نداشت كه دوره پايان يافته رياست ابومازن بر تشكيلات خودگردان را تمديد كند يعني اتخاذ اين تصميم خارج از چارچوب اختيارات شورا مي باشد. ضمنا اين شورا رياست را به كسي سپرده شده كه هرگز شايستگي و استحقاق تصدي اين منصب را ندارد. از اين رو، تمديد دوره رياست ابومازن بر تشكيلات خودگردان غير قانوني و خلاف قانون اساسي است. محمود عباس و گروه همراهش بايد بدانند كه تلاش هاي شان براي اعطاي صبغه شرعي به اقدامي غير قانوني، هرگز باعث نمي شود تا اين مشروعيت را به دست آورند.
در مورد سرنوشت مجلس قانونگذاري بايد خدمت تان عرض كنم كه اين نهاد براي ادامه كار خود نيازمند لطف و منت هيچ طرفي نيست ؛ بلكه مجلس كنوني كار خود را تا زمان برگزاري انتخابات پارلماني آتي و اداي سوگند نمايندگان جديد ادامه خواهد داد. درخواست ما از برادران عضو جنبش فتح و تشكيلات خودگردان اين است كه دست از سنگ اندازي در مسير برگزاري جلسات پارلمان بردارند و اين نهاد ملي را به خاطر منافع حزبي و گروهي خويش به تعطيلي نكشانند.
6 ـ در خصوص طرح نجات ملي در سايه بي نتيجه ماندن نتيجه مذاكرات و به شكست انجاميدن آن، بايد گفت برنامه امضا كنندگان توافق نامه اسلو و آناني كه دل خود را به صلح با دشمن صهيونيستي خوش كرده اند، كاملا شكست خورده است و از اين رو ما در جنبش حماس براي طرح يك استراتژي جديد جهت نجات ملي عرضه داشته ايم كه در راستاي هدايت ملت و گروه هاي فعال ملي به سمت گزينه اي جايگزين براي مذاكرات و سازش است و مبتني بر تجديد نظر بر نتايج تلخ و ناگواري مي باشد كه فعاليت گروه سازشكار تشكيلات خودگردان براي ملت ما به دنبال داشته است، همان گروهي كه آرمان فلسطين را جداي از آزادسازي اراضي اشغال شده مي دانند و حاكميت براي شان از آزادسازي اين اراضي مهم تر است و آرمان و اصول ملي در نظرشان تنها تامين نيازهاي اوليه ساكنان كرانه باختري و نوار غزه است.
برنامه نجات ملي حماس بر پايه يك استراتژي و راهبرد جديد بنيان نهاده شده است كه در آن بر اعتبار بخشي مجدد به مقاومت، تحكيم عناصر پايداري ملت فلسطين و تمسك به آرمان ها و حقوق مشروع ملي تاكيد شده است. اين راهبرد جديد در راستاي توجه به نقش ملت در بخش هاي مختلف و فعال سازي اين نقش در مسير اتخاذ تصميمات ملي و تعيين سرنوشت آرمان هاي ميهني است. اين راهبرد جديد تركيبي از برنامه هاي مقطعي جهت بيرون راندن صهيونيست ها از اراضي اشغالي 67 از جمله قدس، بر چيدن شهرك هاي صهيونيست نشين، كنترل كامل بر اراضي آزاد شده و نقاط مرزي آن و نيز تاكيد بر حق بازگشت است ؛ بدون آنكه كسي رژيم غاصب صهيونيستي را به رسميت بشناسد.
ضمنا راهبرد مذكور ناظر بر بازسازي سازمان آزاديبخش فلسطين است تا اين سازمان به يك مرجع عالي براي اتخاذ تصميمات ملي باشد و به عنوان نماينده تمامي مردم فلسطين ـ در هر كجا كه باشند ـ ايفاي نقش نمايند.
به اعتقاد بنده، توافق بر سر اين استراتژي جديد نه تنها باعث نجات آرمان فلسطين از بحران كنوني مي گردد، بلكه بستر مناسب را براي ساماندهي به اوضاع داخلي و نهادهاي رهبري ملت فلسطين و همچنين تحقق آشتي ملي كه قابليت پايايي را داشته باشد، فراهم مي آورد.
7 ـ از اينجا، از بيروت، از پايتخت مقاومت و پايداري از ابومازن و جنبش فتح مي خواهم تا براي يك لحظه با خود و ملت فلسطين صداقت به خرج دهند و در گزينه هاي سياسي خويش تجديد نظر نمايند ؛ به ويژه در اين شرايط كه گذشت زمان ثابت كرده است كه مذاكره با دشمن صهيونيستي هيچ فايده اي را به دنبال ندارد و چشم اميد بستن به واشنگتن و دولت اوباما كه در جانبداري خويش از رژيم اشغالگر قدس هيچ فرقي با اسلاف خود ندارد، شرط بستن بر روي اسب بازنده است. ما از ابومازن و نزديكانش مي خواهيم كه به تمامي اشكال همكاري و هماهنگي امنيتي با اشغالگران صهيونيستي كه با نظارت كيت دايتون، ژنرال آمريكايي صورت مي گيرد خاتمه دهند و دست از تعقيب مبارزان و مجاهدان كه نشان افتخار ملت هستند بردارند و از بازداشت و شكنجه اعضا و هواداران حماس و گروه هاي مقاومت دست بكشند.
8 ـ درخواست ما از تمامي كشورهاي عربي اين است كه سريعا براي شكستن سد محاصره ملت فلسطين در نوار غزه وارد عمل شوند و به نداي وجدان و غيرت خود گوش فرا دهند. محاصره برادران تان در نوار غزه ديري است كه ادامه دارد. محاصره اين منطقه از نظر منطقي براي هيچ عرب يا انسان آزاديخواهي در جهان قابل توجيه نيست. امروز تصميم گيري براي پايان بخشيدن به روند محاصره در دست عرب ها است. ضمنا اميدوارم اخبار منتشر شده از سوي رسانه ها مبني بر اقدام مصر در ايجاد ديواري فولادي در نقطه مرزي نوار غزه با اين كشور فاقد صحت باشد. انتظار ما از كشور دوست و برادر مصر اين است كه با رد و تكذيب اين اخبار، به تبيين واقعيت امر بپردازد. بار ديگر تاكيد مي كنم كه اراده ملت فلسطين براي حيات و پايداري در برابر دشمن با هيچ ديوار بتوني و فولادي از بين نمي رود ؛ بلكه قوي و قوي تر مي شود.
9 ـ از كشورهاي عربي و اسلامي مي خواهيم كه از هر گونه عادي سازي روابط با رژيم اشغالگر قدس بپرهيزند و گامي جدي را براي الغاي طرح صلح اعراب بردارند ؛ به ويژه در اين شرايط كه اشغالگران حاضر به قبول اين طرح نيستند و ثابت كرده اند كه هرگز شريكي شايسته براي تحقق صلح نيستند.
تقاضاي ما از برادران عرب اين است كه در مسير ايجاد يك استراتژي و راهبرد جديد عربي و اسلامي گام بردارند، راهبردي كه محور آن تقويت عنصر پايداري ملت فلسطين در برابر اشغالگران و حمايت از مقاومت به عنوان گزينه اي بي جايگزين براي بازپسگيري اراضي اشغالي و حفاظت از اماكن مقدس اسلامي باشد.
10 ـ از تمامي ملت هاي عربي، اسلامي و خارجي به خاطر مواضع شان در قبال ملت مظلوم فلسطين نيز كمال تشكر را داريم ؛ زيرا در راستاي دفاع از اين مردم ستمديده گام برداشتند و هنوز هم نقشي پيشتاز را در شكستن سد محاصره نوار غزه و دفاع از فلسطينيان ساكن كرانه باختري در رويارويي با ارتش رژيم صهيونيستي و شهرك نشينان اشغالگر دارند. ضمنا از جهان عرب، اسلام و طرف هاي بين المللي مي خواهيم كه تلاش هاي خود براي محاكمه و مجازات جنايتكاران جنگي صهيونيست در برابر دادگاه هاي بين المللي و نيز پيگيري سرنوشت گزارش گولدستون را ادامه دهند. ضمنا از تمامي اعضاي كاروان “شريان حيات 3” (ويژه شكستن سد محاصره) كه در مسير طولاني خود از اروپا به سمت نوار غزه، وارد سوريه شده اند نيز كمال سپاسگزاري را داريم.
برادران و خواهران عزيز!
در اين مناسبت ميمون ومبارك و در برابر شما حضار گرامي، فرصت را مناسب مي بينم تا به روابط فلسطين با لبنان بپردازم و به طور مشخص، صحبتي درباره وضعيت پناهندگان فلسطيني در اين كشور داشته باشم.
روابط فلسطين با لبنان مراحل مختلف و متفاوتي را طي كرده است و شاهد مسائل مثبت و منفي فراواني بوده است. امروز وقت آن رسيده است تا به اصلاح اين روابط بپردازيم. ما در جنبش حماس ـ با همراهي ديگر گروه ها و نهادهاي فلسطيني و نيز آحاد هموطنان ـ براي بهبود روابط دو جانبه كه بر اساس اصولي روشن و شفاف باشد، مي كوشيم ؛ البته اين اصول بايد بر پايه روابط تاريخي و منافع ملي مشترك دو طرف باشد.
به عنوان شهروندان فلسطيني، در مناسبت هاي مختلف اعلام كرده و مي كنيم كه ما به استقلال لبنان و همبستگي ملي مردم اين كشور احترام مي گذاريم و هر اقدامي را كه در راستاي بر هم زدن امنيت و آرامش در اين كشور صورت گيرد، محكوم مي كنيم ؛ ضمن آنكه خود را در زمينه احترام به نظام و نهادهاي لبناني مكلف مي دانيم و از ملت، دولت، گروه ها و مقاومت اسلامي اين كشور كمال تشكر و سپاسگزاري را داريم.
ما نه تنها با صدور بيانيه و ايراد سخنراني، بلكه با اقدامات عملي خود نيز ثابت كرديم كه هرگز از حق بازگشت پناهندگان چشم نمي پوشيم و با اسكان دائم آنان در سرزميني غير از فلسطين شديدا مخالف هستيم و بي هيچ ترديدي، مقاومت ملت ما در داخل و خارج فلسطين و مقاومت قهرمانانه اش در برابر اشغالگران و دسيسه هاي شيطاني آنان بهترين دليل بر پايبندي اين ملت بر حق بازگشت پناهندگان و مخالفت با اسكان دائمي آنان است.
آقايان و خانم ها!
ولي چيزي كه هرگز و به هيچ بهانه اي نمي توان پذيرفت، تداوم وضعيت كنوني پناهندگان فلسطيني در لبنان است. پناهندگان امروز با تبعيض و محروميت شديد رو به رو هستند و از اوضاع اسفبار بهداشتي و اجتماعي رنج مي برند.
ما هرگز نمي توانيم بپذيريم كه مسئله مخالفت با اسكان دائمي پناهندگان در سرزميني غير از فلسطين به مستمسكي براي محروم كردن آنان از حقوق مدني و اجتماعي خود در لبنان شود. ما از آشتي كه ميان گروه هاي لبناني به دست آمده و از توافقي كه بين گروه هاي مختلف در خصوص تشكيل دولت وفاق ملي حاصل شده است، استقبال مي كنيم و اميدواريم كه اين دولت راه پيشرفت و موفقيت را طي كند و در جهت حفظ منافع ملت لبنان بكوشد ؛ ولي به وضوح و صراحت تاكيد مي نمايم آنچه در بيانيه وزاري اين دولت در خصوص پناهندگان فلسطيني مقيم لبنان آمده، گام خوبي است اما كافي نيست.
درخواست ما از دولت جديد لبنان و پارلمان اين كشور آن است كه در راستاي تصويب قوانيني بكوشند كه به پناهندگان اجازه استفاده از حقوق مدني و اجتماعي شان را به ويژه در خصوص بهره مندي از فرصت هاي شغلي و حق مالكيت را بدهد.
از دولت وفاق ملي لبنان مي خواهيم كه استارت گفتگوهاي دو جانبه (فلسطيني ـ لبناني) را بزند تا از اين رهگذر، فرصت مناسب براي پرداختن به تمامي مسائل و موضوعات حل ناشده كه مورد توجه دو طرف نيز مي باشد، فراهم آيد و توافقي هميشگي و مستمر در خصوص تمامي موضوعات به دست آيد.
ما به عنوان گروه هاي فلسطيني براي ايجاد يك مرجع يكپارچه ملي و با حضور تمامي گروه ها مي كوشيم تا اين مرجع به عنوان نماينده فلسطينيان ايفاي نقش كند و به پيگيري مشكلات و خواسته هاي آنان بپردازد. اين مرجع وظيفه دارد كه با دولت لبنان به گفتگو بپردازد و براي بهبود اوضاع در اردوگاه هاي پناهندگان فلسطيني مقيم اين كشور تلاش كند.
در خصوص سرنوشت اردوگاه نهر البارد نيز بايد بگويم كه اين اردوگاه يك منطقه جنگ زده است و ساكنان فلسطيني آن در واقع بهاي فاكتورهايي را مي دهند كه هيچ نقشي در آن نداشته اند. بايد خدمت تان عرض كنم كه وقت آن رسيده است تا به فاجعه نهر البارد خاتمه بدهيم ؛ زيرا ساكنان اين اردوگاه همچنان با مشكلاتي همچون كوچ اجباري رو به رو هستند و از تدابير و اقدامات امنيتي كه در اطراف اين مكان صورت مي گيرد و همچنين وضعيت بغرنج اقتصادي رنج مي برند. روند بازسازي اردوگاه هرگز رضايت بخش نيست و ما ملاحظات فراواني را در اين خصوص داريم. ضمنا مكانيزم هايي كه براي جمع آوري كمك هاي مالي جهت بازسازي اين منطقه مورد استفاده قرار مي گيرد، بسيار كند مي باشد. از سوي ديگر، وقت آن نيز رسيده است تا تدابير امنيتي اتخاذ شده در اطراف اردوگاه نهر البارد ـ به طور كامل ـ پايان دهيم ؛ زيرا ساكنان اين اردوگاه فلسطينياني هستند كه همه آنها را مي شناسند و مي دانند سابقه تعدي به حق هيچ فردي را ندارند.
اگر همان طور كه طرف هاي مختلفي ادعا دارند، بخواهيم كه اردوگاه نهر البارد يك نمونه و مثال باشد ؛ بايد اين اردوگاه در تمامي موارد يك نمونه باشد نه اينكه ماجرا به بعد امنيتي خاتمه يابد. بايد اين اردوگاه نمونه آشتي سياسي، رعايت حقوق اجتماعي و بازسازي سريع باشد.
در مورد فعاليت هاي آنروا نيز بايد خدمت شما عزيزان عرض بدارم گفتگوهايي كه در حال حاضر و در كشورهاي مختلف با آنروا در جريان است، مثبت مي باشد ؛ ولي اين كافي نيست. انتظاري كه امروز از سازمان آنروا وجود دارد، آن است كه يك برنامه عملي براي بهبود وضعيت پناهندگان مقيم لبنان و ايجاد بستر مناسب جهت رشد آنان فراهم آورد كه البته تحقق اين امر نياز شديد اين پناهندگان و از مفاد بيانيه وزاري دولت اين كشور است.
حضار محترم!
در بيست و دومين سالروز تشكيل جنبش مقاومت اسلامي فلسطين “حماس” بر ادامه راه پايداري و مقاومت تاكيد مي نماييم و از تمام توان خود براي تقويت جبهه داخلي مي كوشيم تا از اين طريق، گستره لازم براي مقابله با پروژه هاي صهيونيسم كه با هدف تثبيت موجوديت رژيم اشغالگر قدس، حذف آرمان فلسطين، تكميل روند سيطره بر قدس و تضييع حق بازگشت اجرا مي شود، فراهم آيد.
ما در جنبش حماس راه مقاومت را انتخاب كرديم و كاملا به مشكلات موجود در اين مسير آشنا هستيم ؛ ولي ما به الطاف الهي ايمان داريم و ضمن تمسك به وحدت و همبستگي ملي، كاملا به موانع موجود در راه مبارزه آگاهي داريم. البته تحمل اين مشكلات و موانع به خاطر آزادي فلسطين و آسايش ملت مجاهد آن سخت نيست.
در پايان، به ملت فلسطين در هر كجا ـ در كرانه باختري، نوار غزه، اراضي اشغالي 48، قدس و مناطق مختلف جهان ـ باشند، درود مي فرستيم و هزاران گل سلام را تقديم مبارزان و رزمندگان فلسطيني مي كنيم و به اسراي قهرمان ما كه در زندان هاي رژيم اشغالگر قدس به سر مي برند، درود مي گوييم و پيام مان به آنها اين است كه زمان آزادي شما هر چه نزديك و نزديك تر مي شود. مجد، عظمت و جاودانگي از آن شهداي بزرگ ملت ما است.
ما هرگز از عهد و سوگندي كه خورديم، دست نمي شوييم و اعلام مي داريم كه فلسطين از درياي مديترانه تا رود اردن متعلق به فلسطينيان مي باشد. راه و هدف ما يكي است و همه در يك صف به مبارزه با اشغالگران مي پردازيم و تاكيد مي نماييم كه پيروزي نصيب ملت قهرمان مان خواهد شد.
بي ترديد سرانجام جهاد، پيروزي يا شهادت است.