سازمان عربی حقوق بشر در انگليس فاش كرد كه مصر تاكنون 5 كيلومتر و 400 متر از كل ديوار 10 كيلومتری خود در طول جاده صلاح الدين واقع در نوار غزه را با نظارت طرف های آمريكايي، فرانسوی و انگليسی احداث كرده است.
اين سازمان طی بيانيه ای كه نسخه ای از آن در اختيار پايگاه اينترنتی الجزيره قرار گرفت اين ديوار را كه به گفته آن در اصل طرحی آمريكايی است، جنايتی عليه انسانيت قلمداد كرد كه هدف از آن تشديد محاصره عليه ملت فلسطين در نوار غزه است. سازمان مذكور در همين راستا ملت مصر و ديگر ملت های عربی و اسلامی را به تحرك به منظور توقف اقدامات مصر در زمينه ساخت ديوار فولادی و افشای ابعاد آن فرا خواند.
بر اساس اين گزارش، ديوار مذكور در عمق 20 تا 30 متری زمين فرو خواهد رفت و از صفحات فولادی تشكيل شده است كه طول هر كدام از آنها 18 متر و ضخامت آنها 50 سانتيمتر می باشد. علاوه بر اين، اين ديوار مجهز به حسگرهای هشدار دهنده در مقابل تلاش برای عبور از آن است و با نظارت كامل افسران آمريكايی و فرانسوی احداث می شود.
اين گزارش هدف اعلام شده از احداث ديوار مذكور را تخريب شبكه تونل های مرزی رفح عنوان كرده است كه منبع اساسی كالاهای وارداتی به باريكه غزه به شمار می روند و طراحان اين ديوار فولادی تلاش دارند تا آنچه را كه جنگ غزه در تحقق آن ناكام بودند از طريق احداث موانع فلزی و تشديد محاصره محقق سازند.
از سوی ديگر، گزارش سازمان عربی حقوق بشر خاطر نشان كرده است كه شكل ديوار فولادی مصر و اهداف ساخت آن هيچ توجيهی برای احداث آن باقی نمی گذارد و علاوه بر اين، ساخت آن می تواند تشديد بحران انسانی در نوار غزه را كه 80 درصد از ساكنان آن زير خط فقر زندگی می كنند، به دنبال داشته باشد.
اين گزارش تصريح می كند كه علی رغم خطرات متوجه كارگران فلسطينی مشغول به كار در تونل های منطقه مرزی رفح كه برای تامين مايحتاج دارويی و غذايی ساكنان باريكه غزه تلاش می كنند، دولت مصر گاهی با پمپاژ هفتگی گاز سمی در تونل های مذكور و گاهی نيز با پمپاژ آب به داخل اين تونل ها با فعاليت های آنها برای انتقال كالا به داخل نوار غزه مقابله می كند و در همين راستا، گاهی نيز با همكاری نيروی هوايی رژيم صهيونيستی تونل های مرزی رفح را منفجر و منهدم می كند كه اين مساله تاكنون به كشته شدن دهها شهروند فلسطينی انجاميده است.
بر اساس گزارش مذكور، دولت مصر صدها نفر از كارگران مشغول به كار در تونل های مرزی رفح را نيز بازداشت و روانه زندان كرده است و هنوز از سرنوشت آنها خبری در دست نيست.
سازمان عربی حقوق بشر در گزارش خود آورده است كه منطقه مرزی رفح به جولانگاه نيروهای اطلاعاتی بيگانه تبديل شده است و اين سازمان ها به صورت مستقيم بر احداث ديوار فولادی مصر و نصب تجهيزات لازم برای كنترل مرزها نظارت دارند. علاوه بر اين، سازمان های اطلاعاتی كشورهای خارجی اقدام به آموزش نيروهای امنيتی مصری كه در ديوار فولادی مشغول به كار هستند كرده و نحوه استفاده از دستگاه ها و تجهيزات پيچيده را به آنها فرا می دهند تا بدين ترتيب زمينه تشديد محاصره نوار غزه فراهم شود.
بر اساس اين گزارش، دولت آمريكا 50 ميليون دلار برای خريد تجهيزات پيشرفته كنترل مرزهای مصر با غزه اختصاص داده است و فرانسه نيز برای كمك به اين مساله ماهواره جاسوسی “هيليوس 2 بي” را كه يكی از ماموريت های آن كنترل مرزهای نوار غزه است، به فضا خواهد فرستاد.
علاوه بر اين، كشورهای مذكور تعدادی از يگان های امنيتی خود را نيز در منطقه سيناء مستقر كرده اند كه ماموريت آنها ارائه حمايت های لوجستيكی (تداركاتي) و اطلاعاتی به همتايان مصری خود به منظور تشديد نظارت بر مرزهای غزه است.
در بخش ديگری از گزارش مذكور آمده است كه گشت های مشترك نيروهای مصری و آمريكايی در طول مرزهای نوار غزه با مصر به كرات مشاهده شده است و هدف از اين گشت زنی ها شناسايی محل های احتمالی قاچاق كالا به داخل باريكه غزه است. از سوی ديگر، يگان مهندسی مصر با همكاری افسران آمريكايی و فرانسوی سعی در نصب و استقرار سامانه كنترل اراضی مصر به منظور نظارت بر مرزهای اين كشور با غزه دارند.
سازمان عربی حقوق بشر در بخش ديگری از گزارش خود اين سوال را مطرح كرده است كه احداث اين ديوار فولادی به نفع كدام طرف است؟ و دولت مصر تحت چه عنوانی آنرا می سازد؟ واقعا يك ملت بی پناه و زخم ديده چه خطر و تهديدی را می توانند برای امنيت ملی مصر ايجاد كنند؟ و آيا امنيت ملی مصر در همين گذرگاه مرزی رفح خلاصه می شود؟
اين سازمان در پايان گزارش خود ملت های عربی و اسلامی را به تظاهرات در مقابل سفارتخانه های مصر در كشورهای مختلف و افشای اين جنايت آن فرا خوانده و از ملت مصر نيز خواست كه با اتخاذ اقدامات لازم قاهره را به توقف ساخت ديوار فولادی در مرزهای خود با غزه وادار كنند.
اين گزارش همچنين از اتحاديه عرب و سازمان كنفرانس اسلامی نيز خواست كه در راستای عمل به تصميم های اتخاذ شده در زمينه لغو محاصره نوار غزه، با مداخله در اين مساله و گفتگو با مقامات مصری مانع از احداث ديوار فولادی مصر شود.
سازمان عربی حقوق بشر حكم احداث ديوار فولادی مصر از ديد حقوق بين المللی را برابر حكم احداث ديوار نژاد پرستانه حائل در كرانه باختری خواند و خواستار پيگرد قضايی مسئولان مصری از سوی كارشناسان حقوقی شد.