شنبه 10/می/2025

تحلیلگران وقوع جنگ جدید رژیم صهیونیستی علیه باریكه غزه را بعید می‌دادند

پنج‌شنبه 14-ژانویه-2010

در حال حاضر موجی از نگرانی نسبت به جنگ جدید رژیم صهیونیستی علیه باریكه غزه كه مطمئنا ساده تر از جنگ قبلی این رژیم در اواخر سال 2008 میلادی نخواهد بود، در میان ساكنان این منطقه سایه افكنده است و این مساله به نوبه خود سوالاتی را درباره دلایل این نگرانی ها مطرح می كند.

به گزارش مركز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از پایگاه خبری “فلسطین الیوم” این مساله تنها به احساس ترس و نگرانی نسبت به وقوع جنگ مذكور مربوط نمی شود، بلكه همزمان با این مساله اقداماتی نیز برای كسب آمادگی های لازم برای مقابله با این جنگ آغاز شده است كه از جمله آنها می توان به ذخیره سازی كالاهای مورد نیاز و تامین مواد غذایی لازم و اظهار نظرهای مكرر درباره مراحل و اشكال این جنگ كه بیشتر آنرا با جنگ قبلی غزه شبیه می دانند، اشاره كرد.

اما در همین حال، تحلیلگران فلسطینی در گفتگوهای جداگانه با پایگاه خبری “فلسطین الیوم” احتمال وقوع جنگ گسترده رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه را بعید دانسته و دلیل نگرانی های ایجاد شده در جامعه فلسطینی و در میان شهروندان غزه را رسانه های گروهی رژیم اشغالگر قدس دانسته اند كه سعی می كنند با شایعه پراكنی درباره جنگ و به راه انداختن جنگ روانی علیه شهروندان فلسطینی و گروه های مقاومت سعی در ایجاد فضای مملو از رعب و وحشت و بحرانی كردن اوضاع دارند.

جنگ تكرار نخواهد شد

طلال عوكل از تحلیلگران سیاسی فلسطین نسبت به این مساله ابراز تردید كرد كه رژیم صهیونیستی جنگ سال گذشته خود علیه نوار غزه را تكرار كند؛ چرا كه این رژیم قصد بازگشت به باریكه غزه و اشغال مجدد آنرا ندارد و نمی خواهد كه مسئولیتی در قبال این منطقه بر دوش خود داشته باشد كه شاید در سیاست های داخلی آن اخلال ایجاد كرده و تمامی تلاش های قبلی این رژیم برای تثبیت و قطعیت بخشی به خروج نظامیان صهیونیستی از نوار غزه را به شكست بكشاند.

وی خاطر نشان كرد كه اسرائیل پس از جنگ اخیر خود علیه باریكه غزه رسوایی های بزرگی را پشت سر گذاشته است كه از جمله آنها می توان به گزارش گلدستون اشاره كرد كه باعث افشای جنایت های این رژیم در غزه و تخریب وجهه آن در جهان و ممنوع السفر شدن بسیاری از مقامات نظامی و ژنرال های ارتش صهیونیستی به دلیل جنایت های خود در جنگ مذكور شد.

عوكل تصریح كرد كه در صورت وقوع جنگ جدید، رژیم اشغالگر قدس اشتباهات كمتری نسبت به جنگ اخیر غزه را مرتكب خواهد شد و مطمئنا این جنگ باعث قوز بالا قوز شدن اوضاع نخواهد شد؛ به طوری كه ارتش صهیونیستی تنها برخی مناطق را كه اعتقاد دارد محل ذخیره و انبار سلاح و حضور مبارزان گروه های مقاومت است بمباران كند و در صورت لزوم پیشروی های محدودی را نیز در برخی مناطق مانند جاده فیلادلفیا (صلاح الدین) یا همان منطقه تونل های مرزی كه اسرائیل آنها را منبع مشكلات و تهدیدات علیه خود می داند انجام دهد.

وی در همین حال تاكید كرد كه تهدیدات اخیر مبنی بر احتمال حمله به نوار غزه صرفا حرف و حدیث نبوده و در عمل نیز تحركاتی در برخی مناطق مشاهده می شود كه بهتر است جدی گرفته شوند.

 

صرف ایجاد ترس و هراس!

حسن عبدو از دیگر تحلیلگران مسائل سیاسی نیز به نوبه خود اظهار داشت كه اسرائیل یك رژیم متجاوز است و از هر فرصتی برای نابودی ملت فلسطین استفاده می كند، اما این رژیم در مرحله كنونی سعی در ایجاد رعب و وحشت و به راه انداختن جنگ روانی گسترده علیه ملت فلسطین و گروه های مقاومت به منظور ترساندن آنها دارد و در واقع خبری از وقوع جنگ قریب الوقوع مشابه حمله سال گذشته ارتش صهیونیستی به نوار غزه نیست كه شاید این مساله به نبود اهداف ارزشمند برای انجام چنین حمله ای مربوط شود.

وی معتقد است كه تهدیدات مربوط به حمله احتمالی علیه نوار غزه در واكنش به برخی تحركات طرف های عربی و رایزنی میان كشورهای عربی برای از سرگیری مذاكرات فلسطینی ـ صهیونیستی صورت می گیرد و نشانگر این مساله است كه رژیم اشغالگر قدس قصد ندارد هیچیك از حقوق سیاسی ملت فلسطین را به آن باز گرداند.

اما عبدو در عین حال می گوید در صورتی كه این تهدیدات چهره عملی و جدی به خود بگیرد، در اشكال مختلفی مانند عملیات های ترور، یورش های محدود در برخی مناطق و بمباران برخی مناطق دیگر به ادعای تعلق داشتن آنها به مقاومت صورت خواهد گرفت.

مسئولیت رسانه های محلی و عربی

این تحلیلگر مسائل سیاسی بر این باور است كه در میان نظامیان ذخیره ارتش صهیونیستی هیچ تحرك و اقدامی در راستای كسب آمادگی برای جنگ قریب الوقوع دیده نمی شود، اما رسانه های صهیونیستی با شناختی كه از اعتماد طرف فلسطینی به خود دارند، اقدام به نشر برخی اخبار می كنند كه رسانه های عربی و فلسطینی به سرعت آنها را انعكاس می دهند تا بدین ترتیب اهداف رژیم صهیونیستی در زمینه ایجاد رعب و وحشت در میان شهروندان فلسطینی محقق شده و در راستای تامین امنیت و منافع تل آویو جلوی برخی اقدامات گروه های مقاومت گرفته شود.

عامر خلیل از تحلیلگران مسائل صهیونیستی نیز با این نظر موافق است و وقوع جنگ جدید علیه باریكه غزه را بعید می داند. وی از سوی دیگر، معتقد است كه اسرائیل پس از جنگ اخیر غزه در تنگنای سختی قرار گرفته است و به همین دلیل بر احیای قدرت بازدارندگی خود در جنگ غزه تاكید دارد.

خلیل خاطر نشان كرد كه تكرار جنگ غزه مساله ساده ای نیست و رژیم اشغالگر قدس تنها سعی در به راه انداختن جنگ روانی علیه ملت فلسطین و گروه های مقاومت به منظور جلوگیری از هر گونه عملیات مقاومتی دارد.

تلاش برای اطلاع از حجم تسلیحات مقاومت

این تحلیلگر مسائل صهیونیستی در بخش دیگری از اظهارات خود تاكید كرد كه انعكاس اخبار روزنامه های عبری زبان به عادت هر روزه رسانه های عربی تبدیل شده است و رسانه های داخلی باید از بعد تحلیلی و غیره به این اخبار كه تل آویو از طریق آنها سعی در اطلاع از حجم قدرت تسلیحاتی گروه های مقاومت دارد، نگاه كنند.

وی افزود انتشار اخبار مذكور از سوی رسانه های عبری زبان بدون هدف و برنامه نبوده و با نظر ناظران نظامی و محافل امنیتی صورت می گیرد، لذا رسانه های عربی و محلی نباید با انعكاس این اخبار باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه فلسطینی شده و جوی مانند فضای كنونی حاكم بر نوار غزه را كه شهروندان این منطقه را به تكاپو برای كسب آمادگی به منظور مقابله با جنگ آتی علیه نوار غزه وادار كرده است، ایجاد نكنند.

عامر خلیل در پایان تصریح كرد امكان ندارد كه اسرائیل در عین حالی كه به دنبال از سرگیری مذاكرات با طرف فلسطینی است، مساله جنگ علیه نوار غزه را مطرح كند.

لینک کوتاه:

کپی شد