شنبه 10/می/2025

هفتمین كنفرانس موسسه بین المللی قدس خواستار كمك به تثبيت اهالی بیت المقدس در آن شد

جمعه 15-ژانویه-2010

شركت كنندگان در هفتمین كنفرانس موسسه بین المللی قدس كه با عنوان “تثبیت در مقابل تلاش ها برای ریشه كنی” در شهر بیروت پایتخت كشور لبنان در حال برگزاری است بر لزوم حمایت از پایداری شهروندان فلسطینی ساكن شهر اشغالی قدس در مقابل طرح های رژیم صهیونیستی كه با هدف یهودی سازی قدس و ترانسفر فلسطینیان از آن و نیز تقسیم مسجد مبارك الاقصی صورت می گیرد، تاكید كردند.

 

به گزارش خبرنگار مركز اطلاع رسانی فلسطین، دكتر محمد اكرم العدلونی دبیر موسسه بین المللی قدس عصر دیروز چهارشنبه (13/1/2010) در مراسم افتتاحیه این كنفرانس خاطر نشان كرد كه این كنفرانس امسال در شرایطی برگزار می شود كه رژیم اشغالگر قدس با اتخاذ تصمیم قطعی خود برای یهودی سازی كامل شهر اشغالی قدس و تقسیم مسجد مبارك الاقصی حملات خود علیه قدس اشغالی را تشدید بخشیده است و از همین رو ما وظیفه داریم كه به تثبیت اهالی بیت المقدس در این شهر در مقابل تلاش های رژیم صهیونیستی برای ریشه كن كردن آنها از قدس كمك كنیم. وی در آغاز این اظهارات خود اظهار داشت:«آنها می خواهند نام اورشلیم را بر روی این شهر بگذارند، اما می خواهیم این شهر همان قدس باشد و مطمئنا قدس خواهد ماند.»

 

موضع امت عربی و اسلامی در قبال شهر قدس

علامه دكتر یوسف قرضاوی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان و رئیس هیات امنای “موسسه بین المللی قدس” موارد متعدد هتك حرمت مسجد مبارك الاقصی از سوی رژیم صهیونیستی و طرح های شتابزده این رژیم برای یهودی سازی قدس و ترانسفر فلسطینیان ساكن این شهر را محكوم كرد.

به گزارش مركز اطلاع رسانی فلسطین، قرضاوی امروز چهارشنبه (13/1/2010) در جلسه افتتاحیه هفتمین كنفرانس موسسه بین اللمللی قدس در بیروت كه با حضورمیشل سلیمان رئیس جمهور لبنان برگزار شد، خاطر نشان كرد كه این موسسه از زمان تاسیس خود از تمامی پروژه های اقتصادی، انسانی و جمعیتی و غیره در قدس شریف حمایت كرده است. وی در عین حال تجاوزات مكرر رژیم اشغالگر قدس علیه شهر اشغالی قدس را كه تمامی اقشار اعم از نگهبانان و ساكنان و افراد معتكف در مسجد الاقصی را آماج خود قرار می دهد، محكوم كرد و این سوال را مطرح كرد كه امت عربی و اسلامی چه اقدامی در قبال قدس انجام داده اند؟

وی تصریح كرد كه اقشار مختلف امت و رهبران آن باید در یك جبهه برای نجات قدس تلاش كنند و موسسه بین المللی قدس نیز در این راستا تمامی عرب های مسلمان و مسیحی را كه هدف مشترك حمایت از قدس و حفظ موجودیت آنرا نصب العین خود قرار داده اند، دور هم جمع كرده است.

قرضاوی در این سخنان خود با تقدیر و تشكر از رئیس جمهور، دولت و ملت كشور دوست و برادر لبنان اظهار داشت:« از رئیس جمهور، دولت و ملت لبنان كه پس از پشت سر گذاشتن مشكلات و فتنه ها توانستند وحدت و یكپارچگی خود را بازیابند و به كشوری امن، مستقل و طرفدار جریان مقاومت تبدیل شوند و نیز به علما و سیاستمداران و گروه های مقاومت آن درود می فرستم.»

وی تاكید كرد كه موسسه بین المللی قدس از زمان تاسیس خود در 9 سال پیش روز به روز فعالیت های خود را گسترش داده و بسیاری از خواسته ها و انتظارات را برآورده كرده است هر چند كه این دستاوردها در مقایسه با اهداف مورد نظر ما كم و ناچیز است. رئیس هیات امنای موسسه بین المللی قدس تصریح كرد كه امت عربی و اسلامی امكانات و قدرت زیادی دارد كه می تواند با استفاده از آن به دفاع از قدس و مسجد مبارك الاقصی بپردازد.

قرضاوی افزود ما در قبال شهر اشغالی قدس مسئول هستیم و باید از تداوم حضور اهالی بیت المقدس در این شهر و صبر و پایداری آنها در مقابل تجاوزات دشمن صهیونیستی دفاع كنیم و علاوه بر این، پروژه های عمرانی و مسكونی و غیره را در قدس شریف اجرا كنیم. اگر ما این مساله را باور كنیم كه این اقدامات مسئولیت قومیتی و دینی ما در قبال این شهر است می توانیم كارهای زیادی را در آن انجام دهیم.

 

دیوار فولادی پدیده ای موقتی

بعد از قرضاوی نوبت به السید ابراهیم السید رسید تا به نمایندگی از مقاومت لبنان اظهاراتی را بیان كند. وی در این اظهارات خود تاكید كرد كه لبنان در راستای خدمت به مسائل امت اسلامی از مقاومت و انقلابیون حمایت كرده و كنفرانس هایی را نیز در این راستا برگزار می كند. وی در عین حال از اقدامات گاه و بیگاه در زمینه سازش كه مانع از پیروزی مقاومت تا امروز شده است، انتقاد كرد.

ابراهیم السید همچنین از احداث دیوار فولادی مصر در مرزهای باریكه غزه انتقاد كرده و بر توان گروه های مقاومت و تكامل قدرت آنها و نیز بازنگری دایم در راهكارهای مقاومت و اهمیت همبستگی كشورهای عربی و مخالفت آنها با هر گونه مذاكراتی كه هویت فلسطینی و بیت المقدسی آنها را تضییع می كند، تاكید كرد.

مذاكرات بیهوده سازش دلیل مشكلات اهالی بیت المقدس

دكتر موسی ابو مرزوق نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس سخنران بعدی این كنفرانس بود كه با اشاره به اوضاع شهر اشغالی قدس اظهار داشت:« اگر مذاكرات سازش نبود شهر اشغالی قدس اكنون به این وضعیت دچار نشده بود. این مذاكرات هم ملت فلسطین و هم جنبش فتح را خسته و درمانده كرده است تا جایی كه مذاكره كننده ارشد تشكیلات خودگردان در این زمینه می گوید كه مذاكرات به بن بست رسیده است. از همین رو ما اعتقاد داریم كه ادامه این راه نمی تواند نتیجه ای جز امتیازدهی های بیشتر را به دنبال داشته باشد و لذا از طرف مذاكره كننده فلسطینی می خواهیم كه از این راه برگردد و از جنبش فتح نیز خواستاریم كه به شعار اولیه “مبارزه تا پیروزی” خود بازگردند.»

وی در ارتباط با تهدیدات دشمن صهیونیستی مبنی بر حمله به نوار غزه تصریح كرد كه دشمن در جریان جنگ غزه در تحقق اهداف خود ناكام بود و در صورت حمله مجدد به اذن خدا بار دیگر شكست سختی را متحمل خواهد شد، اما در عین حال تداوم محاصره و افزایش شمار دیوارهای محاصره كننده ساكنان غزه باعث تاسف و ناراحتی ماست.

نایب رئیس دفتر سیاسی حماس همچنین در ارتباط با آشتی ملی گروه های فلسطینی نیز اظهار داشت كه بر خلاف ادعای ابو مازن حماس خواستار تغییر طرف ناظر بر مذاكرات یا میزبان امضای توافق اشتی نیست. وی افزود حماس امنیت هیچیك از كشورهای عربی را به خطر نیانداخته است و طبیعتا در مواضع خود منافع ملت فلسطین را مد نظر دارد و بهای این مساله را نیز می پردازد، اما با این وجود ما همچنان بر دفاع از منافع ملت تاكید داریم.

قدس امانتی بر عهده ما

شیخ عكرمه صبری خطیب مسجد مبارك الاقصی نیز از طریق امواج ماهواره ای میهمان این كنفرانس بود و طی اظهاراتی به حوادث جاری در قدس اعم از جداسازی محله های بیت المقدس از یكدیگر به واسطه احداث دیوار حائل كه باعث اخراج بیش از 125 هزار شهروند بیت المقدسی از شهرشان شده است اشاره كرد و گفت:« قدس و مقدسات آن امانتی بر عهده تمامی ماست و نباید حتی در حق یك وجب از خاك آن نیز كوتاهی كنیم.»

شیخ محمد حسن اختری رئیس مجمع جهانی اهل بیت نیز طی سخنان یه تشریح خطرات متوجه شهر اشغالی قدس و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در زمینه مساله قدس پرداخت و گفت:«امام خمینی روز جمعه هفته آخر ماه مبارك رمضان را به نام روز قدس نامگذاری كرده بود و ملت ایران همواره حامی ملت فلسطین و آرمان حق آنهاست.» وی به نیابت از ملت فلسطین خواستار اتخاذ موضعی قاطع در قبال محاصره منطقه جنگ زده غزه شد.

دكتر رؤوف ابو جابر نیز به نمایندگی از شورای مسیحیان ارتدوكس فلسطین و اردن در این كنفرانس حضور پیدا كرده بود كه در سخنان خود به اقدامات یهودی سازی رژیم صهیونیستی در شهر اشغالی قدس از قبیل مصادره املاك و مستغلات كه از جمله آنها می توان به مصادره زمین “الشماعه” در خارج از دروازه شهر الخلیل و تلاش این رژیم برای مصادره میدان عمر بن الخطاب اشاره كرد و حفاری های جمعیت های شهرك سازی در بخش قدیمی قدس و جنوب مسجد مبارك الاقصی كه با حمایت دولت عبری صورت می گیرد و نیز تداوم احداث شهرك ها و توسعه آنها اشاره كرد.

وی افزود در این شرایط ما باید با تشریك مساعی و اتخاذ موضع یكپارچه به وظیفه خود در قبال شهر اشغالی قدس عمل كنیم و ضمن افشای تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه این شهر از اهالی آن در مقابل طرح های یهودی سازی و لغو تابعیت حمایت كنیم.

محمد صبیح دیگر سخنران این كنفرانس بود كه به نمایندگی از اتحادیه عرب به سخنرانی در جمع شركت كنندگان پرداخت و خواستار افزایش مبالغ اختصاص داده شده به صندوق قدس شد. وی همچنین از كشورهای عربی خواست كه كمك های مالی وعده داده شده خود برای قدس را كه جمع آنها به 150 میلیون دلار می رسد، ارسال نمایند و شهروندان عرب و مسلمان را نیز به كمك برای قدس و لو با اهدای یك دلار فرا خواند. صبیح در پایان علمای اسلام را به یادآوری توطئه های طراحی شده علیه شهر اشغالی قدس و حوادث جاری در آن توصیه كرد.

سمیر بكر نیز به نمایندگی از سازمان كنفرانس اسلامی به ایراد سخن در این كنفرانس پرداخته و اقدامات این سازمان در زمینه كمك به بقاء شهروندان بیت المقدسی در سرزمین خود را تشریح كرد. وی یادآور شد كه سران كشورهای اسلامی در مكه مكرمه تصمیم حمایت از قدس را اتخاذ كرده و در آن خواستار كمك رسانی مسلمانان به قدس حتی با اهدای یك دلار شده بودند كه این مساله باید پیگیری و رسیدگی شود. بكر در پایان بر همبستگی سازمان كنفرانس اسلامی با ملت فلسطین تاكید كرد.

سخنران بعدی این كنفرانس استاد منیر شفق دبیر هفتمین كنفرانس موسسه بین المللی قدس بود كه در سخنان خود به تشریح مراحل تاریخی قدس از زمان اشغال آن در سال 1948 میلادی پرداخت و در پایان اظهار داشت اگر مذاكرات سازش رژیم های عربی كه به عنوان یك راهبرد استراتژیك آنرا در پیش گرفته اند و از تمامی اهرم های قدرت اعم از تحریم و مقابله و مقاومت دست برداشته اند، صورت نمی گرفت امروز شاهد این اقدامات یهودی سازی، ترانسفر و حملات به اهالی بیت المقدس نبودیم.

وی خواستار تغییر سیاست های رژیم های عربی و انصراف آنها از طرح صلح عربی شد و پیشنهاد كرد مردم كشورهای مختلف عربی فعالیت هایی را به منظور اعمال فشار علیه دولت ها آغاز كنند.

شیخ محمد مختار المهدی رئیس جمعیت شرعی در مصر نیز به نمایندگی از شركت كنندگان در كنفرانس طی سخنانی بر این مساله تاكید كرد كه همه شهروندان مصری حامی و مدافع قدس هستند و حاضرند جان خود را در راه آن فدا كنند. وی قدس را محور اتحاد تمامی امكانات و تشریك مساعی میان طرف های ذیربط عنوان كرد و گفت اگر امت جمع شوند دشمن نمی تواند به این وضعیت ادامه دهد.

شیخ احمد العمری نیز به نیابت از شیخ فیصل مولوی كه به دلیل بیماری نتوانسته بود در این كنفرانس حضور یابد، به نمایندگی از موسسات فعال در زمینه مساله قدس در لبنان به ایراد سخنرانی پرداخت و از وضعیت رژیم های رسمی كشورهای عربی كه به شدت در باتلاق ضعف فرو رفته انتقاد كرد و تمامی بهانه های مطرح شده برای احداث دیوار فولادی مصر در مرزهای غزه را رد كرد. وی با تاكید بر لزوم بازگشت به مسیر مقاومت پس از بن بست روند سازش و لزوم حمایت از اهالی بیت المقدس و شهروندان فلسطینی، لغو فوری محاصره غزه ارسال وسایل و امكانات مورد نیاز برای ساكنان این منطقه به منظور فراهم كردن زمینه زندگی شرافتمندانه برا‌آنها و تثبیت شهروندان فلسطینی ساكن كرانه باختری در اراضی خود و فراهم كردن زمینه تردد آزادانه آنها در این منطقه را خواستار شد و در پایان گروه های فلسطینی را به تحقق آشتی ملی در سریعترین زمان ممكن توصیه كرد.

طرح یك دلار برای نجات قدس

پس از سخنرانی شیخ العمری، علامه دكتر یوسف قرضاوی اظهار داشت پس از شنیدن اظهارات سخنرانان و به ویژه نمایندگان اتحادیه عرب و سازمان كنفرانس اسلامی من پیشنهاد می دهم كه هر فرد مسلمانی تنها یك دلار برای نجات قدس هدیه كند و از آنجا كه تصمیم كمك به قدس در نشست سران كشورهای اسلامی در مكه مكرمه اتخاذ شده است، ما می توانیم با استناد به آن طرحی بین المللی با شعار “با پرداخت یك دلار یك شهروند بیت المقدسی را نجات بده” را راه اندازی كنیم. وی در پایان برای سلامتی شیخ فیصل مولوی رئیس شورای مدیریت موسسه بین المللی قدس كه از بیماری سختی رنج می برد دعا كرده و خطاب به حضار در كنفرانس اعلام كرد كه از حضور اسقف عطا اللله حنا در لبنان ممانعت به عمل آمده است.

در پایان این كنفرانس استاد صلاح عبد المقصود به نمایندگی از مسئولان برگزاری كنفرانس از تمامی كشورها، گروه و آزادگان جهان و بویژه از كشور تركیه و شخص رجب طیب اردوغان نخست وزیر این كشور و كشور مالزی و محمد ماهاتیر و نیز ملت مصر كه 24 نماینده از فراكسیون اخوان المسلمین به نمایندگی از آن در این كنفرانس شركت كرده بود و نیز دیگر شخصیت های مصری و تمامی آزادگان جهان و به ویژه محمد صوالحه و جرج گالاوی تشكر و قدردانی كرد.

در ادامه این مراسم “سپر قدس” كه به نشانه تقدیر از فعالان مساله قدس در زمینه های مختلف اهدا می شود به شخصیت های زیر داده شد:

1-    مبارز مرحوم شفیق الحوت.

2-    مبارز مرحوم رفعت نمر.

3-    مبلغ مبارز مرحوم فتحی یكن.

4-    شیخ مجاهد زهیر الشاویش.

5-    موسسه خیریه شیخ عید بن محمد آل ثانی.

6-    عمر البشیر رئیس جمهور سودان (قطبی المهدی مشاور وی این سپر را دریافت كرد).

7-    حضرت استاد میشل اده.

 

گفتنی است كه این كنفرانس روز چهارشنبه (13/1/2010) با حضور میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان در سالن “اونیسكو” شهر بیروت آغاز به كار كرد و شخصیت های فكری، دینی، سیاسی و اجتماعی و نیز گروه های مردمی حضور داشتند كه از جمله آنها می توان به وائل ابو فاعور نماینده رئیس جمهور لبنان، استاد علی خریس نماینده نبیه بری رئیس پارلمان لبنان، طارق متری نماینده دولت سعد حریری نخست وزیر این كشور و مفتی شیخ خلیل المیس نماینده شیخ محمد قبانی مفتی جمهوری لبنان اشاره كرد. در جایگاه ویژه مراسم افتتاحیه این كنفرانس نیز علامه دكتر یوسف قرضاوی رئیس هیات امنای موسسه بین المللی قدس و رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان، سید ابراهیم امین رئیس شورای سیاسی جنبش حزب الله لبنان و دكتر موسی ابو مرزوق نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس”، محمد صبیح نماینده اتحادیه عرب، سمیر بكر نماینده سازمان كنفرانس اسلامی استاد منیر شفیق دبیر كنفرانس قومیتی اسلامی، دكتر رؤوف ابو جابر رئیس شورای مسیحیان ارتدوكسی اردنی و فلسطینی، شیخ محمد مختار المهدی رئیس كل جمعیت شرعی مصر و شیخ محمد حسن اختری رئیس مجمع جهانی اهل بیت، شیخ احمد العمری نماینده موسسات لبنانی فعال در زمینه مساله قدس و دكتر محمد اكرم العدلونی دبیر موسسه بین المللی قدس حضور داشتند.

لینک کوتاه:

کپی شد