رئیس جنبش اسلامی اراضی اشغالی 48 از طرح جدید صهیونیست ها جهت تخریب مسجدالاقصی و قدس اشغالی خبر داد و تاكید كرد حكمی كه دولت اشغالگر قدس علیه اش صادر كرده، باطل و غیر قانونی است و صدور چنین احكامی تنها بر اراده وی و دیگر غیورمردان فلسطینی جهت ادامه راه دفاع از مسجدالاقصی می افزاید.
شیخ رائد صلاح در گفتگوی روز پنج شنبه 14/1/2010 خود با خبرنگار مركز اطلاع رسانی فلسطین خاطرنشان ساخت كه فرو ریختن زمین در بخش قدیم قدس در برهه اخیر، نتیجه تشدید حفاری های رژیم اشغالگر قدس در این بخش و نیز ایجاد یك شبكه تونلی بزرگ و گسترده ای است كه به تازگی اشغالگران احداث آن را به انجام رساندند. این شبكه تونلی از بخش زیرین مسجدالاقصی نیز می گذرد و تهدیدی جدی برای این مكان مقدس تلقی می شود.
خطیب مسجدالاقصی در ادامه زنگ خطر را در مورد احتمال تخریب قبله اول مسلمانان به دست اشغالگران صهیونیستی به صدا در آورد و گفت: “شواهد و قرائن بسیاری وجود دارد كه نشان می دهد غاصبان قدس در صدد اجرای اقداماتی هستند كه می تواند سرنوشت مسجد را با خطر مواجه سازد. هراس بنده از این است كه این اقدام در نیمه اول سال 2010 به انجام برسد. به عنوان مثال، اشغالگران در این روزها كار احداث معبدی را در نزدیكی دیوار براق كه جزئی از دیوار غربی مسجدالاقصی است، شروع كرده و تاكید دارند كه این طرح تا تاریخ 16/3/2010 پایان خواهد یافت و با عنوان «معبد تخریب شده» نام خواهد گرفت.”
وی تصریح داشت: “دولت اشغالگر صهیونیستی در نامه ای به وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط، چنین اعلام داشته اند كه افتتاح این معبد به مثابه گامی عملی در مسیر احداث معبد كذایی سلیمان تلقی می شود و این مسئله واقعا نگران كننده است و هر ذوی العقول را به اندیشه وا می دارد. اشغالگران به شدت بر تقسیم مسجدالاقصی میان مسلمانان و یهودیان پافشاری می كنند و می خواهند با استفاده از زور اسلحه، این كار را به انجام برسانند یعنی همان بلایی را كه بر سر حرم ابراهیمی در شهر الخلیل آوردند. شواهدی وجود دارد كه نشانگر تلاش و تكاپوی مستمر صهیونیست ها جهت تبدیل مصلای «المتحف الاسلامی» (از ساختمان های موجود در این مكان مقدس) به یك معبد یهودی می باشد. ضمنا چیزی كه خطر این امر را برای ما ملموس تر می سازد، تاكید برخی افراد مورد اعتماد می باشد كه می گویند یك مصلی در زیر مصلای مذكور ساخته شده است كه بی شباهت به وضعیت مصلای مروانی نیست. متاسفانه تا این لحظه ما از سرنوشت مصلای «المتحف الاسلامی» بی خبریم و پرسش ها و نگرانی های بسیاری را در این رابطه داریم.”
این چهره برجسته دینی ابراز داشت: “اطلاعاتی به زبان عبری وجود دارد كه نشان می دهد صهیونیست ها طرحی را برای تبدیل مصلای مروانی، مسجد قدیم الاقصی و مصلای براق به معبدی یهودی را در سر دارند. تمامی قرائنی كه در مورد آنها شنیده ایم یا اجرای آن را به چشم خود دیده ایم، حكایت از آن دارد كه ما در برابر حوادثی ـ به معنای واقعی كلمه ـ سرنوشت ساز هستیم كه می تواند حال و آینده مسجدالاقصی را تحت تاثیر خود قرار دهد. ضمنا فعالیت گسترده اشغالگران جهت تخریب منازل فلسطینیان ساكن قدس اشغالی یا كوچاندن اجباری آنان در راستای طرحی صهیونیستی جهت یهودی سازی قدس شریف و نیز اجرای پروژه پاك سازی نژادی در این شهر صورت می گیرد. در واقع، انجام چنین اقداماتی علیه ساكنان فلسطینی قدس، حكایت از آن دارد كه اشغالگران به دنبال قدس بدون فلسطینی هستند یعنی همان چیزی كه از آن با عنوان «قدس بزرگ» یاد می كنند.”
شیخ رائد صلاح همچنین عنوان داشت كه مسلمانان و عرب ها با وجود در اختیار داشتن برگه ها و اهرم های فراوانی كه به آنها توان اعمال فشار بر اشغالگران قدس را می دهد ؛ ولی هنوز اقدام مورد انتظار و مناسبی را در زمینه دفاع از شهر قدس و مسجدالاقصی و مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی صورت نداده اند.
متن كامل مصاحبه خبرنگار مركز اطلاع رسانی فلسطین با شیخ رائد صلاح، رئیس جنبش اسلامی اراضی اشغالی 48 و از مدافعان اصلی مسجدالاقصی ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان می گذرد:
س: اجازه بدهید تا گفتگوی خود را با ماجرای حكم بازداشتی شروع كنیم كه اشغالگران قدس علیه شما صادر كرده اند. هدف از این كار چیست و چه تاثیری را بر مسئله قدس دارد؟
ج: صدور این احكام هرگز ما را از ادامه مسیر دفاع از قدس و مسجدالاقصی باز نمی دارد. بارها گفته ایم كه ما هراسی از زندان و تحمل حبس نداریم. زندان باعث نمی شود تا از انجام وظایف خود در قبال قبله اول مسلمانان و سومین حرم ارزشمند الهی دست بكشیم. بد نیست بدانید كه قرار بازداشت بنده، تصمیمی است كه از سوی یك مسئول نظامی صهیونیست صادر شده و یك قرار نظامی است نه قضایی.
اعتقادم این است كه اشغالگران صهیونیست با برگزاری چنین محاكم و دادگاه هایی در صدد هستند تا موضوع مسجدالاقصی را به دستگاه قضایی رژیم غاصب عبری بسپارند و حال آنكه این دستگاه وابسته به یك نظام غاصب است كه از نظر قانونی، هیچ گونه اختیاری را در مورد سرزمین تحت اشغال ندارد یعنی این دستگاه قضایی فاقد مشروعیت است و این امر بر تصمیمات صادره اش نیز صدق می كند.
بی تردید، صدور چنین احكام و قرارهایی علیه مدافعان قدس و مسجدالاقصی، تنها بر ثبات، پایداری و اراده آنان برای مقابله با دشمن صهیونیستی می افزاید. در مورد خودم نیز باید عرض كنم كه با روحیه ای عالی با این قرار و حكم برخورد كردم. به هر حال، انسان به خاطر مواضعش باید بهایی بپردازد و صدور این حكم و قرار، بهای بسیار ساده برای موضعی است كه جنبش اسلامی در قبال یاری قدس و مسجدالاقصی دارد.
س: دلیل شكاف زمین و فرو ریختن برخی منازل در منطقه سلوان چیست و این پدیده چه تاثیری بر مسجدالاقصی دارد؟ ضمنا برای ما از تازه ترین حفاری ها و تونل هایی كه به دست اشغالگران قدس در زیر قبله اول مسلمانان جهان احداث می شود، صحبتی داشته باشید؟
ج: متاسفانه در برهه كنونی و در نتیجه فعالیت های طولانی اشغالگران در ایجاد و حفر تونل، یك شبكه از تونل ها در زیر مسجدالاقصی، در بخش قدیم شهر قدس و نیز محله سلوان به وجود آمده است. شواهد و قرائن موجود نشان می دهد كه صهیونیست ها در تلاش هستند تا این شبكه تونلی را به طور كامل به هم متصل نمایند تا یك شبكه یكپارچه از آن درست شود و به طور كل، مسجدالاقصی و بخش قدیم شهر قدس و محله سلوان از زیر زمین با هم در ارتباط باشند.
در نتیجه همین حفاری ها و ایجاد تونل ها دیوارهای برخی منازل در بخش قدیم شهر، محله سلوان و قسمت هایی از ساختمان های موجود در محوطه مسجد نیز تخریب شده است. بعضی دوستان مورد اعتماد ما كه در شهر قدس سكونت دارند، می گویند كه برخی منازل در قدس قدیم فرود ریخته و سطح ده ها واحد مسكونی نیز شكاف برداشته است كه این امر باعث شده است تا جان ساكنان این منازل در معرض خطری دائم باشد. ضمنا این شكاف ها در میان منازل محله سلوان نیز در حال تشدید است. همه از این موضوع با خبر هستند كه سطح یك كلاس در حالی كه 17 دانش آموز دختر فلسطینی در آن حضور داشتند، فرو ریخت و افراد به عمق سه متری سقوط كردند و اگر نبود لطف خداوند متعال، شاهد یك فاجعه اسف بار می بودیم. متاسفانه باید عرض كنم كه امروز شاهد بروز شكاف های مختلف در منطقه گسترده ای از قدس قدیم، محله سلوان و به طور مشخص مسجدالاقصی هستیم.
س: سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی پیش بینی كرده است كه مسجدالاقصی در سال جاری هدف یك اقدام خرابكارانه قرار خواهد گرفت. به نظر شما، آیا این پیش بینی ها بازتاب تهدیدات مستمری كه از سوی تندروها و افراطی های صهیونیست مبنی بر حمله به این مكان مقدس مطرح می شود، نیست؟ تهدیدات مطرح شده تا چه حد جدی است؟ دیدگاه خود را در این خصوص بفرمایید.
ج: تصور می كنم اظهارات مقامات سازمان اطلاعات رژیم اشغالگر قدس ـ به معنای واقعی كلمه ـ نفاق آمیز است ؛ زیرا مسجدالاقصی از سال 1967 تا كنون از سوی اشغالگران در معرض خطر نابودی می باشد و اگر اینگونه نیست، پس معنای تونل هایی كه در زیر مسجدالاقصی احداث می شود، چیست؟! اگر اینگونه نیست، حضور نظامیان مسلح صهیونیست در ورودی مسجدالاقصی چه معنایی می تواند داشته باشد؟! اگر اینگونه نیست، معنای مخالفت رژیم اشغالگر قدس با ورود فلسطینیان به این مكان مقدس چیست؟! اگر اینگونه نیست، معنای آن لیست طولانی از تجاوزات مستمر علیه مسجدالاقصی چیست؟! در همین جا تاكید می كنم هر گونه تجاوز یا اقدامی ـ حتی خطرناك تر از گذشته ـ نیز اتفاق بیافتد، متهم اول و آخر و محكوم اول و آخر در این مسئله، دولت صهیونیستی است. ضمنا سازمان اطلاعات رژیم اشغالگر قدس نیز باید دست از فریبكاری و بیان این اظهارات نفاق آمیز بردارد.
س: در سایه وضعیت كنونی، آیا می توان گفت كه سال 2010 برای آینده مسجدالاقصی سرنوشت ساز و تعیین كننده است؟
ج: شواهد و قرائن بسیاری وجود دارد كه نشان می دهد غاصبان قدس در صدد اجرای اقداماتی هستند كه می تواند سرنوشت مسجد را با خطر مواجه سازد. هراس بنده از این است كه این اقدام در نیمه اول سال 2010 به انجام برسد. به عنوان مثال، اشغالگران در این روزها كار احداث معبدی را در نزدیكی دیوار براق كه جزئی از دیوار غربی مسجدالاقصی است، شروع كرده و تاكید دارند كه این طرح تا تاریخ 16/3/2010 پایان خواهد یافت و با عنوان «معبد تخریب شده» نام خواهد گرفت.
دولت اشغالگر صهیونیستی در نامه ای به وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط، چنین اعلام داشته اند كه افتتاح این معبد به مثابه گامی عملی در مسیر احداث معبد كذایی سلیمان تلقی می شود و این مسئله واقعا نگران كننده است و هر ذوی العقول را به اندیشه وا می دارد. علاوه بر این ـ همان طور كه همه می دانید ـ اشغالگران به شدت بر تقسیم مسجدالاقصی میان مسلمانان و یهودیان پافشاری می كنند و می خواهند با استفاده از زور اسلحه، این كار را به انجام برسانند یعنی همان بلایی را كه بر سر حرم ابراهیمی در شهر الخلیل آوردند.
شواهدی وجود دارد كه نشانگر تلاش و تكاپوی مستمر صهیونیست ها جهت تبدیل مصلای «المتحف الاسلامی» (از ساختمان های موجود در این مكان مقدس) به یك معبد یهودی می باشد. ضمنا چیزی كه خطر این امر را برای ما ملموس تر می سازد، تاكید برخی افراد مورد اعتماد می باشد كه می گویند یك مصلی در زیر مصلای مذكور ساخته شده است كه بی شباهت به وضعیت مصلای مروانی نیست. متاسفانه تا این لحظه ما از سرنوشت مصلای «المتحف الاسلامی» بی خبریم و پرسش ها و نگرانی های بسیاری را در این رابطه داریم. ضمنا قرائن موجود همچنین حكایت از آن دارد كه اشغالگران صهیونیست كار تخریب قصور اموری را طی چند هفته پیش آغاز كرده اند. صهیونیست ها در صدد هستند تا بر ویرانه های این قصور، بناهایی را احداث نمایند و پس از آن نیز در بسته شده ای را كه در جنوب مصلای مروانی ـ از اجزای مسجد مبارك الاقصی ـ قرار دارد، باز كنند و این مصلا را به یك معبد یهودی مبدل سازند. چیزی را كه بنده در خصوص تصمیم اشغالگران برای احداث یك معبد جدید در مسجدالاقصی می گویم، یك تحلیل یا پیش بینی نیست. واقعیت این است كه اطلاعاتی به زبان عبری وجود دارد كه نشان می دهد صهیونیست ها طرحی را برای تبدیل مصلای مروانی، مسجد قدیم الاقصی و مصلای براق به معابدی یهودی را در سر دارند. تمامی قرائنی كه در مورد آنها شنیده ایم یا اجرای آن را به چشم خود دیده ایم، حكایت از آن دارد كه ما در مقابل حوادثی ـ به معنای واقعی كلمه ـ سرنوشت ساز هستیم كه می تواند حال و آینده مسجدالاقصی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
س: در برهه اخیر، روند كوچاندن اجباری فلسطینیان ساكن قدس و مصادره منازل و ممتلكات آنان، با تشدید روند جلوگیری از حضور چهره هایی همچون شما در مسجدالاقصی شتاب فزاینده ای به خود گرفته است. به نظر شما این اقدامات با چه هدفی صورت می گیرد؟
ج: فعالیت گسترده اشغالگران جهت تخریب منازل فلسطینیان ساكن قدس اشغالی یا كوچاندن اجباری آنان در راستای طرحی صهیونیستی جهت یهودی سازی قدس شریف و نیز اجرای پروژه پاك سازی نژادی در این شهر است. در واقع، انجام چنین اقداماتی علیه ساكنان فلسطینی قدس، حكایت از آن دارد كه اشغالگران به دنبال قدس بدون فلسطینی هستند یعنی همان چیزی كه از آن با عنوان «قدس بزرگ» یاد می كنند.
ذكر این نكته خالی از لطف نیست كه در واقع پاك سازی نژادی از همان زمان فاجعه اشغال فلسطین در دهه چهل آغاز شده است و همچنان نیز ادامه دارد. به عنوان مثال، پاك سازی كامل نژادی در ده ها روستای واقع در اراضی اشغالی 48 اجرا شد. روستاهای مذكور در منطقه قدس واقع شده است و فاصله بسیار نزدیكی با محله های این شهر دارد. از جمله این روستاهای فلسطینی پاك سازی شده می توان به عمواس، المالحه، عین كارم و دیر یاسین اشاره كرد. متاسفانه باید عرض كنم لیست روستاهایی از این دست كه هدف پاك سازی قرار دارند، بسیار طولانی است. به عبارت دیگر پاك سازی نژادی مسئله تازه ای نیست ؛ بلكه صهیونیست ها در طول سالیان گذشته بارها دست به این اقدام زدند و همین امر ایجاب می كند تا نسبت به احتمال تكرار این صحنه ها (اجبار فلسطینیان به ترك خانه و كاشانه شان در شهر قدس) از سوی صهیونیست ها نگران باشیم ؛ به ویژه آنكه برخی مقاله های منتشر شده به زبان عبری حكایت از این دارد كه اشغالگران فكر پاك سازی اجباری در قدس قدیم و تكمیل آن تا سال 2020 میلادی را دارند و به دنبال آن هستند تا این طرح خود را در مورد تمامی مناطق قدس ـ البته تا سال 2050 میلادی ـ به انجام برسانند.
س: در چارچوب دفاع مستمر از مسجدالاقصی با چه فشارهایی رو به رو هستید؟ طرح جدید شما برای فعال سازی مسئله قدس و مسجدالاقصی چیست؟
ج: فشارها تنها به روی بنده نیست ؛ بلكه شامل تعداد زیادی از ساكنان فلسطینی شهر قدس و اراضی اشغالی 48 نیز می شود. امروز برخی فلسطینیان ساكن مناطق مذكور اجازه ورود به مسجدالاقصی را ندارند. برخی دیگر نیز حق ندارند تا وارد شهر قدس شوند. بعضی ها حق سفر به خارج از فلسطین را ندارند. شماری دیگر نیز از سوی دادگاه های صهیونیستی تحت پیگرد هستند. در مورد خودم نیز باید بگویم كه در ابتدا به بنده ـ همان طور كه همه می دانند ـ گفتند كه حق ندارم تا بیشتر از 150 متر به قدس قدیم و مسجدالاقصی نزدیك شوم و حق مشاركت در اجتماعات بیش از هفت نفر در شهر قدس را ندارم. ضمنا به تازگی به بنده اعلام كرده اند كه حق ورود به شهر قدس را نیز ندارم. این وضعیت كنونی بنده می باشد. ضمنا چهار اتهام نیز به بنده نسبت داده اند و به همین خاطر، در روز چهارشنبه 13/1/2010 قرار یك حبس نه ماهه ـ لازم الاجرا ـ علیه بنده صادر شده است. ضمنا بقیه اتهامات منتسب به بنده نیز در حال حاضر در محاكم صهیونیستی در حال بررسی می باشد ؛ ولی با این وجود، هرگز دست از یاری قدس و مسجدالاقصی نخواهیم كشید.
س: ارزیابی شما از میزان فعالیت و نقش آفرینی جهان عرب و اسلام ـ در دو سطح رسمی و ملی ـ در مقابله با خطراتی كه مسجدالاقصی را تهدید می كند، چطور است؟ آیا به نظر شما كافی است؟ چه انتظاراتی از عرب ها و مسلمانان می رود؟
ج: مسلمانان و عرب ها با وجود در اختیار داشتن برگه ها و اهرم های فراوانی كه به آنها توان اعمال فشار بر اشغالگران قدس را می دهد ؛ ولی هنوز اقدام مورد انتظار و مناسبی را در زمینه دفاع از شهر قدس و مسجدالاقصی و مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی صورت نداده اند. گزافه نیست اگر بگویم كمترین تاثیری كه استفاده از برگه های تحت اختیار مسلمانان و عرب ها ـ به ویژه در سطوح رسمی ـ به دنبال دارد، كنترل سلطه طلبی های رژیم اشغالگر قدس و مهار اقدامات ددمنشانه و تجاوزكارانه ای است كه علیه قدس و مسجدالاقصی مرتكب می شوند. در واقع، اگر جهان عرب و اسلام از برگه ها و اهرم های خود به خوبی استفاده كنند، می توانند اشغالگران قدس را تحت فشار دهند، فشاری كه می تواند به زوال و نابودی رژیم صهیونیستی بیانجامد. بنده در تعجب هستم و همیشه این سوال را از خود می پرسم كه مسلمان ها و عرب ها با وجود برخورداری از این همه برگه و اهرم فشار، پس چرا از آن استفاده نمی كنند؟ البته تا این لحظه موفق نشدم تا پاسخی را برای این پرسش خود بیابم.