گزارش سازمان بهداشت جهانی در مورد اوضاع بهداشتی اراضی فلسطین حاکیست حوادث اخیر نوار غزه باعث نابسامن تر شدن وضعیت دشوار معیشتی شهروندان شده و موجب فرسودگی هرچه بیشتر منظومه بهداشت این منطقه شده است.
در این گزارش آمده است که محاصره غزه از نیمه سال 2007 تا آخرین حمله نظامی رژیم صهیونیستی ( 27 دیسامبر 2008 تا 18 ژانویه 2009) باعث نابسامانی شاخص های سلامت بهداشت محیطی، اقتصادی و اجتماعی شده است.
این گزارش می افزاید با توجه به نبود امکانات، بسیاری از عمل های جراحی تخصصی مثل جراحی قلب و درمان برخی از سرطان ها در نوار غزه وجود ندارد و بیماران برای درمان این بیماری ها بایستی به خارج از عزه منتقل شوند؛ ولی درخواست خروجی بسیاری از بیماران از طرف رژیم صهیونیستی رد شده و یا با تاخیر صادر می شود که این امر منجر به از دست رفتن نوبت درمانی آنان می شود.
طبق این گزارش 1103 بیمار جهت عبور از گذرگاه ایرز در ماه دیسامبر 2009 از مسئولان رژیم صهیونیستی درخواست صدور برگه عبور کرده اند که 21 درصد از این درخواست ها رد شده و یا با تاخیر صادر شده است وهمین امر سبب ساز فوت دو تن از بیمارانی شد که در انتظار صدور مجوز خروج واعزام به خارج بودند. بر اساس این گزارش این دو بیمار از ابتدای سال 2009 در انتظار صدور مجوز خروج بودند که سر انجام طی ماه های نوامبر ودسامبر فوت شدند. علاوه بر این دو مورد، 27 بیمار دیگر نیز از ابتدای سال 2009 که منتظر خروج از نوار غزه بودند فوت شدند.
خانم فدا طلال حجی 19 ساله که در سال 2007 بیماری وی سرطان غدد لمفاوی تشخیص داده شد. نامبرده در بیمارستان شفای غزه تحت درمان قرار گرفت؛ ولی اوضاع او وخیم و معلوم شد که وی نیاز به پیوند مغز استخوان دارد و وسایل و امکانات این عمل جراحی در نوار غزه فراهم نیست، پزشکان معالج فدا، وی را در تاریخ 20 آگوست 2009 به بیمارستان هوشمیر رژیم صهیونیستی ارجاع داده و 23 سپتامبر 2009 تاریخ عمل جراحی وی در این بیمارستان تعیین شد. دفتر ارتباطات منطقه از مسئولان رژیم صهیونیستی خواست که فدا در تاریخ مشخص شده برای عمل جراحی اش به بیمارستان هوشمیر منتقل شود؛ ولی مسئولان این رژیم به درخواست این دفتر جواب نداده و به همین خاطر تاریخ رزرو وی منقضی شد. این بیمار یک بار دیگر موفق به اخذ زمان عمل از بیمارستان مذکور شد که این بار نیز درخواست خروج وی از سوی مقامات اسرائیلی رد ونامبرده نتواست عمل را انجام دهد. با گذشت زمان وضع این بیمار رو به وخامت گذاشت واین بار برای انجام عمل در بیمارستان شنایدر رژیم صهونیستی تاریخ 9 نوامبر 2009 تعیین شد که مجددا به خواست فوری بیمار جوابی داده نشد؛ تا اینکه فدا در تاریخ 11 نوامبر 2009 وفات یافت؛ در حالی که مسئولان رژیم صهیونیستی در تاریخ 12 اکتوبر 2009 با درخواست وی، یعنی سه روز بعد از نوبت بیمارستان و یک روز پس از فوتش با درخواست وی موافقت کردند.
در این گزارش همچنین به کمبود تجهیزات پزشکی، دارو و لوازم بیمارستانی اشاره شده و اینکه متخصصان امور بهداشتی با دنیای خارج ارتباطی نداشته و فقط تعداد اندکی از پزشکان، پرستاران و تکنیسین ها در سال 2000 برای آموزش به خارج از غزه اعزام شدند. ( به عنوان مثال برای به روز کردن مهارت های پرستاری و آشنایی بیشتر با فناوری های جدید پزشکی) این بریدگی از دنیای خارج تاثیر بسیار منفی بر توانایی آنان در ارایه مراقبت های ویژه پزشکی داشته است؛ چرا که بدون ارتباط با جامعه بین المللی نمی توان نظام پزشکی پویا و فعال داشت.
در گزارش مذکور آمده است: فقر و بیکاری روز به روز افزایش می یابد و درصد بیکاری در میان نیروی انسانی شاغل در سه ماه نخست سال 2009 به 5/41 درصد رسیده است و از هر سه خانواده یک خانواده درآمد روزانه کمتر از یک دلار داشته و در ماه مه سال 2008 این میزان به 70 درصد رسید.
گفتنی است که هر دو پدیده بیکاری و فقر تاثیر منفی بر بهداشت جسمی و روانی شهروندان می گذارد.
افزایش نمک و نیترات آب های زیر زمینی و نفوذ آب شور دریا خود باعث نگرانی شده است؛ چرا که کودکان غزه بیشترین تاثیر را از افزایش میزان نمک در آب می پذیرند و میزان نمک اغلب چاه های آب غزه بیش از حد مجاز اعلام شده از طرف سازمان بهداشت جهانی یعنی 250 میلی گرم نمک در لیتر می باشد.
در این گزارش می خوانیم که در جریان عملیات سرب گداخته 16 کارگر بخش بهداشت به شهادت رسیده و 25 تن دیگر زخمی شدند؛ همچنین این جنگ منجر به ویرانی زیر ساخت های این بخش شد. در این جنگ علاوم بر انهدام 29 دستگاه آمبولانس، از تعداد 27 بیمارستان 15 باب و از 110 مرکز بهداشتی 43 مورد تخریب شد که با این تعداد تخریب تعداد آمبولانس های تخریب شده به 148 مورد رسید.
تمامی بیمارستان های نوار غزه با کمبود امکانات مواجه هستند، ساختمان بیمارستان شفا از سال 2006 همچنان نیمه کاره مانده است و مراکز کمک های اولیه که در حملات نظامی آسیب دیده اند به خاطر ممانعت از ورود مصالح ساختمانی هنوز بازسازی نشده اند.