برخی ها بر این باورند که سازمان اطلاعات و ماموریت های ویژه خارجی رژیم اشغالگر قدس که اختصارا با نام موساد شناخته می شود، بعد از ترور محمود مبحوح، یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در کشور امارات متحده عربی می تواند امروز از موفقیت های خود سخن بگوید ؛ البته این در حالی است که تل آویو بعد از یک سلسله شکست های طولانی که این سازمان متحمل شد، مشکلاتی را با شمار زیادی از کشورهای جهان پیدا کرد. ضمنا در خود اراضی اشغالی نیز نسبت به کفایت و توانایی موساد تردیدهایی وجود دارد، سازمانی که دولت عبری فعالیت های آن را همیشه در حالتی از ابهام شدید تعریف می کند.
بد نیست بدانید که شمار زیادی از افراد اقدام موساد در ترور محمود مبحوح 50 ساله را موفقیتی بزرگ قلمداد نمی کنند ؛ بلکه آن را بی اهمیت می دانند و معتقدند که با نظر عدم برخورداری این رهبر برجسته حماس از حمایت های امنیتی و محافظان شخصی، ترور وی در دبی کار بزرگ و خارق العاده ای نبوده است.
به گزارش مركز اطلاعرسانی فلسطين، پايگاه اينترنتی خبرگزاری قدس پرس (كه مقر آن در لندن است) طی تحليلی درباره ترور مبحوح چنين آورده است: بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که ترور مبحوح بر روابط تل آویو با امارات متحده عربی تاثیر منفی خواهد گذارد ؛ به ویژه بعد از آنکه این کشور عربی و در چارچوب سیاست اقتصادی درهای باز خود، با تسامح در خصوص ورود شخصیت ها و بازرگانان صهیونیست به خاکش برخورد می کند.
از برجسته ترین موارد شکستی که سازمان موساد از زمان تاسیس خود در سال 1951 تجربه کرده و تا حد زیادی باعث انزوای رژیم اشغالگر قدس شده و روابط این رژیم را با همپیمان هایش دچار تنش کرده است، می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1 ـ در ژوئن سال 1973، یکی از اشتباهات بزرگ موساد رقم خورد. مزدوران این سازمان که قصد داشتند تا در گردشگاه زمستانی لیلیهامر در کشور نروژ، ابو حسن سلامه از مسئولان فلسطینی عضو گروه “سپتامبر سیاه” را ترور نمایند به جای وی، یک گارسون مراکشی را کشتند.
بعد از انجام عملیات شکست خورده مذکور، دولت نروژ شماری از مزدوران و عاملان سازمان موساد را بازداشت و سه تن از آنان را به خاطر مشارکت در این عملیات به تحمل حبس محکوم کرد.
2 ـ در آگوست سال 1973، به خاطر اطلاعات اشتباهی که موساد جمع آوری کرده بود، هواپیماهای جنگی رژیم اشغالگر قدس معترض ادامه مسیر یک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی لیبی شدند و مجبور به فرود در فرودگاه تل آویو کردند. اطلاعات سازمان مذکور نشان می داد که جرج حبش، رهبر جبهه خلق برای آزادی فلسطین مسافر این هواپیما است.
بعد از آنکه مشخص شد در میان مسافران هواپیمای مذکور هیچ کدام از مسئولان گروه های مقاومت فلسطین حضور ندارند، تل آویو به خاطر آنکه معترض ادامه مسیر این هواپیما شده است، دچار مشکل شد.
3 ـ در نوامبر 1985، دولت ایالات متحده یک یهودی آمریکایی به نام جاناتان بولارد را به اتهام جاسوسی برای رژیم اشغالگر قدس بازداشت کرد. وی که به عنوان مهندس در نیروی دریایی این کشور فعالیت داشت، اسناد و اطلاعات حساس و سری را در اختیار سازمان اطلاعات این رژیم گذارد.
نظام قضایی ایالات متحده در سال 1987 بولارد را به اتهام جاسوسی به تحمل حبس ابد محکوم کرد ؛ ولی در اواسط دهه نود، رژیم اشغالگر قدس به وی تابعیت اسرائیلی داد و مقامات آمریکایی را برای آزادی اش ـ به عنوان تبعه اسرائیلی ـ تحت فشار قرار داد.
4 ـ در آوریل 1991، پلیس قبرس چهار عامل موساد که قصد نصب دستگاه های شنود در سفارت ایران در این کشور را داشتند، بازداشت کرد که البته دولت قبرس بعد از دو هفته و در پی مذاکراتش با تل آویو این چهار تن را به قید ضمانت آزاد کرد.
5 ـ در ژانویه 1997، دولت صهیونیستی یهودا جیل از عاملان برجسته موساد را به خاطر اینکه سال های طولانی گزارش های فریبنده و ساختگی را در خصوص تصمیم سوریه برای حمله به اراضی اشغالی تحویل مقامات رژیم اشغالگر قدس می داد، بازداشت کرد.
گفتنی است که گزارش های ساختگی یهودا جیل باعث شد تا تل آویو و دمشق در اوسط دهه نود دو بار در آستانه جنگ و درگیری قرار گیرند که اولین مورد آن به تابستان 1996 باز می گردد. ماجرای این عامل موساد به منزله یک رسوایی بزرگ برای این سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به شمار می رفت.
6 ـ در بیست و پنجم سپتامبر 1997، بزرگ ترین شکست های سازمان موساد در امان، پایتخت کشور اردن رقم خورد. در این تاریخ دو تن از عاملان سازمان مذکور قصد داشتند تا در لحظه غفلت خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” آمپولی را به وی تزریق کرده و ماده ای سمی را وارد بدن وی نمایند، به گونه ای که مرگ وی طبیعی جلوه کند.
ماجرای تلاش موساد برای ترور خالد مشعل بر ملا شد و دو عامل این سازمان صهیونیستی بازداشت شدند. این ماجرا همچنین خشم ملک حسین بن طلال، پادشاه وقت اردن را به دنبال داشت و این مقام اردنی تنها زمانی با تحویل دو مزدور موساد موافقت کرد که رژیم صهیونیستی رسما به خاطر این حادثه از امان پوزش خواست و در مقابل آزادی آن دو، شیخ احمد یاسین بنیانگذار جنبش حماس را از زندان آغاز کرد و پادزهر سمی را که وارد بدن خالد مشعل شده و او را به کما فرستاده بود، در اختیار اردن گذارد.
7 ـ در فوریه سال 1998، یکی دیگر از شکست های سازمان اطلاعات و ماموریت های خارجی رژیم اشغالگر قدس (موساد) رقم خورد و یک گروه از عاملان این سازمان که قصد انجام ماموریت ویژه جاسوسی در شهر برن را داشتند و در صدد نصب دستگاه های شنود در آپارتمان محل زندگی یک شهروند لبنانی تبار که متهم به ارتباط با حزب الله بودند، با ناکامی مواجه شدند. مقامات سوئیسی نیز یکی از اعضای گروه مذکور را که متهم به دست داشتن در این عملیات جاسوسی بود، بازداشت کردند.