شنبه 10/می/2025

ادعاهای متفاوت جنبش فتح و روزنامه های عبری زبان در خصوص آغاز مذاکرات

شنبه 13-فوریه-2010

  عزام الاحمد، رئیس فراکسیون پارلمانی جنبش فتح و عضو کمیته مرکزی این جنبش اعلام کرد که محمود عباس، رئیس [سابق] تشکیلات خودگردان هرگز با از سرگیری مذاکرات با رژیم اشغالگر قدس موافقت نکرده است.

در حالی که این عضو برجسته فتح منکر ماجرای موافقت ابومازن با شروع مذاکرات دو جانبه با رژیم اشغالگر قدس می باشد، روزنامه هاآرتص تاکید دارد که ابومازن به صورت مبدئی و اصولی با پیشنهاد ایالات متحده آمریکا در خصوص انجام مذاکرات غیر مستقیم با این رژیم موافق کرده است که البته مدیریت این مذاکرات را جرج میشل، فرستاده ویژه کاخ سفید به خاورمیانه عهده دار می باشد.

روزنامه هاآرتص در شماره روز دوشنبه (8/2/2010) خود نوشت که محمود عباس، رئیس [غیر قانونی] تشکیلات خودگردان به پیشنهاد ایالات متحده آمریکا در خصوص آغاز مذاکرات غیر مستقیم یا مذاکرات جهت نزدیک تر کردن آرای دو طرف proximity talks پاسخ مثبت داد که البته اتخاذ این تصمیم از سوی ابومازن در نتیجه فشارهای فراوانی بوده که جامعه جهانی در دو هفته اخیر به وی وارد آورده است.

منابع بلندپایه فلسطینی نیز در گفتگو با روزنامه مذکور صحت این خبر را تایید و اعلام کردند که ابومازن به صورت مبدئی و اصولی با پیشنهاد طرف آمریکایی مبنی بر اجرای مذاکرات غیر مستقیم موافقت نموده است ؛ ولی توضیحات بیشتری را در این رابطه از ایالات متحده درخواست کرده است تا از این طریق با کمیته پیگیری عربی در زمینه از سر گیری مذاکرات رایزنی نماید.

هاآرتص پیش بینی کرد که ابومازن بعد از تایید کمیته پیگیری عربی به عرصه مذاکرات پا خواهد گذارد ؛ زیرا مخالفت وی با پیشنهاد مطرح شده از سوی ایالات متحده آمریکا باعث می شود تا به چهره ای منفی در جامعه جهانی تبدیل گردد و به عنوان طرفی معرفی شود که تن به گفتگو نمی دهد.

چهره های نزدیک به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نیز در مصاحبه با هاآرتص تاکید کردند: “پیش بینی ها حکایت از آن دارد که مذاکرات غیر مستقیم ـ از طریق جرج میشل، فرستاده کاخ سفید به خاور میانه ـ تا پایان ماه جاری میلادی آغاز می شود و بعد از آن نیز نوبت به مذاکرات مستقیم میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل می رسد.”

منابع صهیونیستی گزارش دادند که ایالات متحده پیشنهادش در زمینه آغاز مذاکرات غیر مستقیم ـ با میانجیگری خویش ـ را در سفر دو هفته پیش جرج میشل به خاورمیانه با رژیم اشغالگر قدس و تشکیلات خودگردان مطرح کرد یعنی آمریکا همان نقشی را ایفا خواهد کرد که ترکیه در مورد سوریه و این رژیم ایفا کرد. در جریان مذاکرات غیر مستقیم، نمایندگان دو طرف در دو مکان مجزا حضور خواهند یافت و جرج میشل ضمن انتقال نظرات طرفین در خصوص مسائل گوناگون، در راستای تقریب دیدگاه های دو طرف تلاش خواهد کرد.

هاآرتص خاطرنشان ساخت که مذاکرات غیر مستقیم در مقایسه با گفتگوهای سال های گذشته میان دو طرف، جدید و بی سابقه است و برای اولین بار در طول شانزده سال گذشته این مذاکرات به صورت غیر مستقیم میان تل آویو و رام الله انجام می گیرد.

گفتنی است که نمایندگان دو طرف در مذاکرات غیر مستقیم از سطوح پایین تر سیاسی هستند و صائب عریقات، مسئول دایره مذاکرات تشکیلات خودگردان به نمایندگی از طرف ابومازن و یتسحاق مولخو به عنوان فرستاده بنیامین نتانیاهو در این مذاکرات شرکت خواهند نمود ؛ البته مایک هرتزوگ، مشاور وزیر امنیت رژیم اشغالگر قدس و اوزی آراد، مشاور امنیت ملی این رژیم، یتسحاق مولخو را همراهی خواهند کرد. ضمنا این مذکرات با هدف مشخص کردن مواضع دو طرف و تعیین مسائل و موضوعاتی است که در مذاکرات مستقیم به آنها پرداخته خواهد شد.

هاآرتص به نقل از منابع ویژه خبری خود گزارش داد که ابومازن به وزیر امور خارجه اسپانیا اعلام کرده است که قصد دارد تا به پیشنهاد ایالات متحده در خصوص انجام مذاکرات غیر مستقیم پاسخ مثبت دهد ؛ زیرا در سفر خود به اروپا شدیدا برای این امر تحت فشار قرار گرفته است.

منبع مذکور تصریح کرد: “بنیامین نتانیاهو و شیمون پرز جهت اعمال فشار به رئیس [سابق] تشکیلات خودگردان برای پذیرش پیشنهاد ایالات متحده آمریکا جهت انجام گفتگوهای غیر مستقیم با صدر اعظم آلمان و نخست وزیر انگلستان همکاری و هماهنگی کامل دارد. ضمنا نخست وزیر اسرائیل در گفتگوی هفته گذشته خود با مورتیونس، وزیر امور خارجه اسپانیا تاکید کرد که بنده هیچ مشکلی برای آغاز مذاکرات غیر مستقیم یا گفتگوهایی که با هدف نزدیک تر کردن دیدگاه های دو طرف صورت می گیرد، ندارم ؛ زیرا به نظر بنده، انجام چنین کاری باعث می شود تا فلسطینی ها از حرف خود کوتاه بیایند و علاوه بر آن، پلی برای انجام مذاکرات مستقیم ـ در سطوح عالی سیاسی ـ می باشد. شایان ذکر است که تا این لحظه محل انجام مذاکرات غیر مستقیم مشخص نشده است و اطلاعی در خصوص اینکه مذاکرات مذکور در قدس یا واشنگتن برگزار می شود، در اختیار نیست. بنا به گفته منابع مختلف، نخست وزیر اسرائیل قصد دارد تا دوره زمانی که مذاکرات غیر مستقیم در آن انجام می شود، را مشخص کند که البته این دوره از سه هفته تجاوز نخواهد کرد.”

لینک کوتاه:

کپی شد