شنبه 10/می/2025

بحران در روابط اسرائيل و اتحاديه اروپا بالا گرفت

شنبه 20-فوریه-2010

چند وقتی از تيره شدن روابط انگلستان با رژيم صهيونيستی به دنبال صدور حكم بازداشت ليونی وزير امور خارجه سابق اين رژيم به اتهام ارتكاب جنايات جنگی در حمله به غزه نمی‌گذرد كه حادثه مهم ديگری بر تيرگی اين روابط نه تنها با انگليس بلكه با فرانسه و ايرلند نيز افزوده است. ترور مبحوح از فرماندهان برجسته گردان‌های شهيد عزالدين قسام در امارت دبی خوشی‌ چند روزه مقامات صهيونيستی از انجام موفقيت‌آميز اين عمليات را به كابوسی تبديل كرده است كه تبعات و آثار آن دامنگير مهم‌ترين نهاد امنيتی اطلاعاتی اسرائيل يعنی موساد شده است. استفاده جاسوسان موساد از گذرنامه‌های اروپايی در اين عملياد خشم مقامات اروپايی به ويژه در انگليس و فرانسه و ايلند و افكار عمومی جهان به خصوص در اروپا را برانگيخته است. يكی از مظاهر اين بحران احضار سفرای اسرائيل در دوبلين و لندن است. وزارت امور خارجه انگليس ديروز چهارشنبه با احضار سفير رژيم صهيونيستی مراتب اعتراض شديد خود نسبت به استفاده موساد از گذرنامه‌ انگليسی در اين عمليات تروريستی را به وی اعلام كرد.

گوردن براون نخست وزیر انگلیس نیز عصر دیروز چهارشنبه (17/2/2010) در گفتگو با “رادیو انگلیس” وعده تحقیقات گسترده و فراگیر درباره مساله استفاده باند ترور مبحوح از گذرنامه‌های انگلیسی را داده و گفت گذرنامه های انگلیسی اسناد مهمی به شمار می روند و باید با دقت و اهتمام زیادی از آنها نگهداری شود.

منزیس كامبل از اعضای كميسیون روابط خارجی پارلمان انگلیس قبلا خواستار فراخوانی سفیر رژیم صهیونیستی در لندن از سوی وزارت امور خارجه این كشور برای ارائه توضیحات لازم درباره ارتباط میان گذرنامه های تقلبی انگلیسی و حادثه ترور المبحوح شده بود.

این نماینده حزب دمكرات لیبرال خاطر نشان كرده بود كه اثبات دست داشتن دولت اسرائيل در این حادثه به معنای سلب اعتماد متقابل میان لندن و تل آویو است.

سخنگوی دولت انگلیس نیز طی اظهاراتی مطبوعاتی تصریح كرده بود كه جعل گذرنامه های انگلیسی مساله ای جدی است و لندن تمامی اقدامات لازم به منظور حمایت از شهروندان انگلیسی و ممانعت از جعل اسناد شناسايی آنها را به عمل خواهد آورد.

از سوی ديگر، وزارت خارجه جمهوری ایرلند نيز امروز پنجشنبه صهیون ایورونی سفیر رژیم صهیونیستی در دوبلین را فراخواند تا درباره استفاده تروریست‌ها از گذرنامه‌های ایرلندی در جریان ترور محمود المبحوح در دبی توضیح دهد .

مایكل مارتین وزیرخارجه ایرلند امروز گفت كه او و دیگر مقامات ایرلندی همچنان سرگرم تحقیق درباره نحوه سوء استفاده از سه گذرنامه ایرلندی در جریان قتل المبحوح هستند .

وی افزود: هنوز برای ما مشخص نیست كه آیا این گذرنامه‌های ایرلندی سرقت شده‌اند و یا مفقود شده بودند .

حداقل سه نفر با گذرنامه‌های ایرلندی در ترور المبحوح در دبی در ژانویه گذشته مشاركت داشته اند و گذرنامه‌های مذكور دارای شماره‌های واقعی و اصیل بوده‌اند ولی هویت افراد استفاده‌كننده با دارندگان اصلی گذرنامه ها متفاوت بوده است.

یکی از مقام‌های ارشد وزارت امور خارجه بریتانیا در گفتگو با روزنامه دیلی تلگراف در این خصوص می‌گوید: در شرایطی که دخالت موساد در این پرونده اثبات شود ، بی‌شک به همکاری ‌های اطلاعاتی میان موساد و سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا ضربه وارد خواهد شد . ما پیش از این نیز یک‌بار رابطه خود با موساد را قطع کرده‌ایم و دوباره هم می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

روزنامه انگليسی‌”ایندیپندنت” در شماره ديروز چهارشنبه 17/2/2010 نوشت:« رد پای‌ موساد در اين اقدام تروريستی‌ مشهود است، چرا كه “اسرائيل” از مدافعان سرسخت حذف فيزيكی وی‌ بود و اظهارات تحسين آميز ديروز يكی‌ از عوامل موساد از شيوه ترور اين چهره نظامی‌ حماس در همين راستا ارزيابی‌ می‌‌شود.»

اين جاسوس افزود:«احتمال دست داشتن موساد در اين اقدام تروريستی‌ دور از عقل و منطق نيست و همكاری كشورهای دارای رويكردهای مثبت با اسرائيل در اين اقدام مسئله ای‌ عادی‌ به نظر می‌رسد.»

البته تنش در روابط اسرائيل و اروپا تازگی ندارد، بلكه در گذشته نيز به دنبال تحريم دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی رژيم صهيونيستی از سوی دانشگا‌های‌ انگليس و بيانيه اتحاديه اروپا در محكوميت اقدامات اين رژيم در قدس و يهودی‌سازی اين شهر و صدور احكام بازداشت برای مقامات صهيونيستی پس از جنگ غزه در چند كشور اروپايی، اين روابط بارها دچار تنش و حتی به مرحله بحران هم رسيده است.

اين تنش‌ها پس از رسيدن نتانياهو نخست وزير تندرو صهيونيستی به قدرت و تشديد روند شهرك‌سازی افزايش چشمگيری يافته است.

 روابط بين اسرائيل و اتحاديه‌ اروپا از زمانی كه بنيامين نتانياهو به عنوان نخست‌وزير و آويگدور ليبرمن به عنوان وزير امور خارجه‌ اسرائيل انتخاب شده‌اند بسيار به سردی گراييده است.

 طی ماه‌های گذشته بارها شاهد بوده‌ايم اتحاديه‌اروپا و نمايندگان اسرائيل رو در روی يكديگر قرار گرفته‌اند. برای مثال تابستان گذشته خاوير سولانا، رئيس سياست خارجی اتحاديه‌اروپا با اظهاراتش درباره تشكيل كشور فلسطين، خشم مقامات اسرائيلی را بر انگيخت.

اظهارات سولانا مبنی بر آن بود كه شورای امنيت سازمان ملل در صورتی كه اسرائيل و فلسطين در موعد مقرر بر سر توافقنامه صلح به توافق نرسند، به طور يك جانبه تشكيل يك كشور مستقل فلسطين را به رسميت بشناسد. بعد از اظهارات سولانا ، ليبرمن بلافاصله در با صدور بيانيه‌ای موضع رئيس سياست خارجی اروپا را محكوم كرد.

يكی ديگر از علايم اين بحران به گفته روزنامه صهيونيستی “هاآرتص “، لغو سفر باراك به مادريد پايتخت اسپانيا در اواخر سال 2009 ميلادی‌ بود. در پی اختلاف اسرائيل با اسپانيا درباره فرماندهی نيروهای سازمان ملل در لبنان، “ايهود باراك ” سفر برنامه ريزي‌شده خود به مادريد را لغو كرد.

سفارت رژيم صهيونيستی در مادريد و منابع ديپلماتيك اسپانيا لغو شدن اين سفر كه قرار بود روزهای 4 و 5 نوامبر 2009 برگزار شود را تاييد كردند.

اكنون اين سوال مطرح است كه آيا پس از شش دهه حمايت بی‌چون و چرای اروپا به خصوص انگليس از رژيم صهيونيستی، اروپاييان متوجه اشتباهات راهبردی خود در حمايت از اين رژيم و كمك به تاسيس آن در منطقه شده‌اند؟‌ آيا می‌توان انتظار داشت انگليسی كه با وعده بالفور پای صهيونيست‌ها را به فلسطين باز كرد، در سياست‌های‌ خود در منطقه خاورميانه صرف نظر كند و در كنار فلسطينيان مظلوم قرار گيرد و عليه جلاد اسرائيلی موضع بگيرد؟

لینک کوتاه:

کپی شد