محمد خیر عبداللطیف الزغبی از نمایندگان مجلس قانونگذاری سوریه با اشاره به بازدید اعضای پارلمان های عربی از نوار غزه، گفت: این اقدام باید پیش از اینها انجام می شد ؛ ولی متاسفانه با تاخیر همراه بود.
وی در گفتگوی روز سه شنبه 16/2/2010 خود با خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین ضمن تاکید بر اینکه بازدید از نوار غزه تصمیمی بود که در نشست یک ماه پیش کمیته اجرایی اتحادیه مجالس کشورهای عربی در امان اتخاذ شد، خاطرنشان ساخت: “آنچه در نوار غزه شاهد بودیم، فراتر از تصور و پیش بینی ما بود. ویرانی هایی که اشغالگران در نوار غزه بر جای گذاشتند، فراتر از آن چیزی بود که نازی های آلمانی به آن مبادرت ورزیدند. رژیم اشغالگر صهیونیستی ذره ای احترام برای سازمان ملل و قوانین بین المللی قائل نیست.”
این عضو مجلس سوریه در پاسخ به پرسشی در خصوص اهداف اعضای پارلمان های عربی از سفر به نوار غزه تصریح کرد: “هدف اطلاع از ویرانگری های اشغالگران در نوار غزه و وضعیت معیشتی ساکنان این منطقه در سایه وضعیت کنونی بود. نمایندگان پارلمان های عربی به این منطقه آمدند تا احساس ملت های خود را در قبال اوضاع ساکنان غزه ابراز نمایند و حمایت خویش را از آنها اعلام بدارند.”
متن کامل مصاحبه خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با محمد خیر عبداللطیف الزغبی، عضو پارلمان سوریه ترجمه شده و از نظر خوانندگان عزیز فارسی زبان می گذرد:
س: در ابتدا بفرمایید که طرح بازدید نمایندگان پارلمان های عربی از نوار غزه چگونه شکل گرفت؟
ج: باید بازدید از نوار غزه پیش از این انجام می گرفت ؛ زیرا نوار غزه حق فراوانی به گردن ما دارد. مردم این منطقه به عهد خود در خصوص دفاع از ملت و آرمان فلسطین وفا کردند و توانستند در برابر دشمن صهیونیستی بایستند و به او اجازه اشغالگری در محل زندگی شان را ندهند.
با وجود آنکه اشغالگران غاصب به انواع تسلیحات، تجهیزات نظامی و جنگنده های مختلف مجهز بودند ؛ ولی ساکنان نوار غزه به خاطر اراده محکم و پولادین شان، توانستند ارتشی را به زانو درآورند که به زعم اشغالگران اسطوره شکست ناپذیری تلقی می شد.
بازدید از نوار غزه تصمیمی بود که در نشست یک ماه پیش کمیته اجرایی اتحادیه مجالس کشورهای عربی در امان اتخاذ شد. درست است که این تصمیم با تاخیر اتخاذ شده است ؛ ولی به هر حال دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است.
س: نظر شما درباره ویرانگری هایی که در نوار غزه شاهد آن بودید، چیست؟
ج: در واقع، آنچه در نوار غزه شاهد بودیم، فراتر از تصور و پیش بینی ما بود. ویرانی هایی که اشغالگران در نوار غزه بر جای گذاشتند، فراتر از آن چیزی بود که نازی های آلمانی به آن مبادرت ورزیدند. صهیونیست های غاصب مدعی هستند که نازی ها دست به کشتار و نابودی آنان برده اند ؛ ولی به نظر بنده، این حرف دروغی بیش نیست.
بی شک، رژیم اشغالگر قدس ذره ای احترام برای سازمان ملل و قوانین بین المللی و نیز حق تعیین سرنوشت ملت ها قائل نیست. صهیونیست ها تبدیل به موجوداتی شده اند که خود را فراتر از همه می بینند و به قلدر بازی دست می زنند. قلدر مابی اشغالگران قدس فراتر از حد تصور است تا جایی که حتی سوریه و جنوب لبنان را به حمله تهدید می کنند ؛ ولی بنده اعلام می کنم زمان شکست عرب ها به پایان رسیده است. امروز دوره شکست و زبونی صهیونیست های غاصب می باشد. به نظر بنده، آنچه مقاومت در جنوب لبنان و غزه به آن مبادرت ورزید، بهترین دلیل بر این مدعای بنده است.
س: ارزیابی شما از تعامل مقامات مصری با موضوع ورود شما به نوار غزه چیست؟ نظر خود را در خصوص اقدام قاهره در بستن گذرگاه مرزی رفح به روی بیماران و دانشجویان فلسطینی بفرمایید.
ج: در هنگام ورود شاهد ارائه تسهیلات بی سابقه ای از سوی مصر بودیم ؛ البته ما به حکم اینکه در پارلمان های عربی عضویت داشتیم، از چنین تسهیلاتی برخوردار شدیم ولی امیدوارم که قاهره چنین تسهیلاتی را در اختیار شهروندان غزه ای نیز قرار دهد زیرا آنان در وضعیت بسیار سختی به سر می برند. آرزوی بنده این است که دوباره مصر نقش گذشته خود را به عنوان حامی کشورهای عربی باز یابد.
س: با ورود به نوار غزه چه احساسی به شما دست داد؟
ج: حقیقت این است که یک احساس توصیف ناشدنی به بنده دست داد. با تمام وجود به خود لرزیدم. نمی توانستم باور کنم که در غزه هستم. ما در سوریه لحظه به لحظه با غزه و مسائل آن زندگی می کنیم. همان طور که می دانید سرنوشت سوریه به گونه ای رقم خورده است که مقر اصلی تمامی گروه های مبارز عربی است و از طرف دیگر، بنده شخصا با جناب آقای خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” رابطه دارم و این رابطه بسیار صمیمی است.
تمامی گروه های مبارز عربی در سوریه حضور دارند و سوریه مسئولیت سنگین حمایت از این گروه ها را بر دوش می کشد که البته این عادت و خصلت مردم این کشور است که همیشه مبارز، پایدار و حامی ملت های مظلوم و ستمدیده عربی هستند که حق شان از سوی بیگانگان تضییع و پایمال شده است یعنی همان چیزی که امروز بر سر فلسطینیان ساکن غزه و قدس می رود.
خودسری ها و زورگویی های رژیم اشغالگر صهیونیستی فراتر از حد تصور است. امروز غاصبان فلسطین به بهانه برخورداری ایران از سلاح هسته ای قصد حمله به این کشور را دارند و حال آنکه خودشان سال ها است که دویست کلاهک هسته ای را در اختیار دارند.
واقعا عجیب است که صهیونیست ها خود را در خصوص برخورداری از سلاح هسته ای جهت به راه انداختن جنگ و ویرانگری صاحب حق می دانند ؛ ولی می گویند که دیگر کشورها حتی این حق را ندارند که از انرژی هسته ای برای اهداف مسالمت آمیز استفاده کنند. آری! این نظم حاکم بر جهان امروز است. قانون جنگل تنها قانون حاکم بر این عالم می باشد و حق ـ همان طور که می گویند ـ با قوی تر است و بهترین گواه بر این امر نیز حمایت ایالات متحده آمریکا از رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیستی می باشد.
س: انتظار داشتید که در غزه چه چیزی ببینید؟
ج: انتظار داشتم که شاهد ویرانگری های بر جای مانده از حملات گسترده اشغالگران باشم ؛ ولی هرگز انتظار این حجم از ویرانی را نداشتم. در همین جا باید خدمت تان عرض کنم آنچه در غزه حس کردم، [در کنار ویرانگری صهیونیست ها] اراده پولادین ملت فلسطین بود.
به هر حال، ساختمان های تخریب شده ترمیم یا بازسازی می شوند ؛ ولی آن چیزی که همیشه باید حفظ و پاسداری شود، همین اراده ملی است. ملت فلسطین از اراده ای شکست ناپذیر برخوردار است و از این رو، می تواند در مقابل اشغالگری های دشمن بایستد. سرزمین های عربی بارها در معرض اشغال قرار گرفت ؛ ولی بعدها آزاد شدند. فلسطین نیز به یاری حق طعم آزادی را خواهد چشید.
بدون هیچ گونه تعارف باید خدمت تان عرض کنم تا زمانی که فلسطین جوانان غیور و برومندی همچون جوانان غزه ای دارد، هرگز نگران سرزمین و آرمان فلسطین نخواهیم بود.
س: برای ما از اهداف نمایندگان پارلمان های عربی از سفر به نوار غزه بگویید؟
هدف اطلاع از ویرانگری های اشغالگران قدس در نوار غزه و وضعیت معیشتی ساکنان این منطقه در سایه وضعیت کنونی بود. نمایندگان پارلمان های عربی به این منطقه آمدند تا احساس ملت های خود را در قبال اوضاع ساکنان غزه ابراز نمایند و حمایت خویش را از آنها اعلام بدارند.
در مورد سوریه باید عرض کنم که این کشور لحظه به لحظه با غزه و مسائل آن زندگی می کند و از هیچ چیزی در حمایت از غزه و گروه های مبارز عربی دریغ نمی ورزد و البته به این امر افتخار می ورزد.
س: نگاه شما به نوار غزه و سفری که به این منطقه داشتید، چیست به ویژه در این شرایط که نوار غزه از نعمت برق نیز محروم است؟
ج: بنده همین سوال را از خودم در هنگام ورود به نوار غزه کردم. باید بگویم تمامی آن چیزی را که در نوار غزه دیدیم، دقیقا به پارلمان های عربی منتقل می کنیم ؛ البته این پارلمان ها باید در مقابل این اخبار و گزارش ها حساس باشند و به دقت آن را پیگیری کنند چرا که نماینده ملت های عربی به شمار می روند.