بعد از انتقال تورات به معبد يهودی “الخراب” در محله الشرف واقع در چند متری مسجد مبارك الاقصی در روز سه شنبه (16/3/2010) يك نوع رقابت ميان محافل سياسی و دينیرژیم صهیونیستی برای مقابله با احتمال شكل گیری انتفاضه سوم بود؛ مساله ای كه وقوع آن بعد از تجاوزات رژيم صهیونیستی به مقدسات اسلامی و تداوم تصميم گيری در زمينه ساخت هزاران واحد مسكونی در شهر قدس اشغالی حتمی شده است.
در تب و تاب این اقدامات، تحلیلگران و مسئولان فلسطينی تصمیم جدید مبنی بر الحاق مسجد الاقصی به لیست موسوم به آثار باستانی یهودی را دور از انتظار نداستند؛ به ویژه پس از اینكه نظامان رژیم صهیونیستی اعتكاف كنندگان را از این مسجد بيرون راندند و برای ممانعت از ورود فلسطینیان به این مكان مقدس تدابیر زيادی اتخاذ كردند.
اختصاص فقط سه دروازه برای ورود شهروندان
به گواه تعداد كثیری از نمازگزاران كه روز جمعه گذشته روانه مسجدالاقصی شدند، تعداد نمازگزاران این مسجد از 5000 تن تجاوز نكرد و این تعداد در مقایسه با تعداد نمازگزاران روزهای عادی بسيار ناچيز است. شاهدان عینی تاكید كردند كه وجود تعداد زيادی نظامی صهیونیست مانع از ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی و حضور شهروندان فلسطینی ساكن اراضی اشغالی 1948 در این مسجد مبارك شد.
علاوه بر این، مسئولان رژیم صهیونیستی به شهروندان فلسطینی فقط از سه دروازه اجازه ورود به مسجد الاقصی را دادند و تنها افراد بالای 55 سال و دارندگان شناسنامه های شهر قدس اجازه ورود به این مسجد را داشتند.
بازداشت نگهبانان مسجد
احمد عطون نماینده شهر قدس در پارلمان فلسطين تاكید كرد كه نظامیان صهیونیست صدها تن از شهروندان قدس، از جمله 5 نگهبان مسجدالاقصی را بازداشت كردند. همچنین این نظامیان طرح جدیدی را وضع كرده اند كه به موجب آن صدای اذان فقط باید در اطراف مسجدالاقصی پخش شود و پخش اذان در خارج از این محیط ممنوع است و صدای امام جماعت این مسجد نیر باید فقط در صحن های داخلی این مسجد پخش شود.
عطون خاطر نشان كرد كه تعداد نظامیان صهیونیست در این منطقه بیشتر از تعداد نمازگزاران است و این نظامیان به صورت بی سابقه به حالت آماده باش درآمده اند. نظامیان صهيونيست همچنين مانع از ورود هیات های شهروندان اراضی اشغالی 1948 به مسجد الاقصی شدند كه این امر موجب گرديد كه این هیات ها نماز خود را در منطقه وادی الجوز و باب الواد به جای بیاورند.
وی افزود: نیروهای مرزی اسرائيل با لباس های شخصی دست به تعقيب جوانان و شهروندان فلسطینی زده و تمامی مظنونان را بازداشت می كنند؛ به گونه ای كه این نظامیان تعدادی از كودكان و نوجوانان حاضر در اطراف مسجد الاقصی را بازداشت كردند.
این مسئول فلسطینی تاكید كرد: بعد از اعلام الحاق حرم حضرت ابراهیم (ع) به لیست آثار یهودی و وقوع رخدادهای نگران كننده و واكنش هایی كه به سطح مطلوب سیاسی و مردمی و عربی نرسید، يك نوع ترس و نگرانی واقعی نسبت به الحاق مسجد مبارك الاقصی به لیست مذكور وجود دارد.
فعالیت های رژیم صهیونیستی در اقصی نقاط جهان
علاوه بر این ها، همزمان با آئين وارد كردن تورات به معبد يهودی الخراب، صهیونیست ها رسما از تمامی نهادهای صهیونیستی در جهان خواستند كه در سطوح ملی، دولتی و دینی این مناسبت را جشن بگیرند.
از سوی دیگر، همزمان با این درخواست يك طرح سازمان یافته در سطوح جمعیت شناختی و جغرافی به اجرا درآمد و ابطال شناسنامه های فلسطينيان، تخریب محله های فلسطینی، تعرض به مقدسات اسلامی؛ به ویژه قبرستان مامن الله و باب الرحمه، تبدیل صحن های مسجد الاقصی به پارك ها، تغییر اسامی محله های فلسطینی از زبان عربی به عبری از ديگر اقدامات جائرانه رژيم صهيونيستی بود، به گونه ای كه صهیونیست ها محله سلوان را روستای داود و باب الرحمه را محله قدس نامیدند.
تداوم تخریب منازل
عطون تاكید كرد كه مسئولان رژیم صهیونیستی تاكنون 24 هزار باب منزل فلسطینی در قدس شرقی را تخریب كرده و تاكنون بیش از 60 هزار واحد مسكونی برای صهیونیست ها احداث كرده اند.
وی افزود: كابینه رژیم صهیونیستی توجهی به واكنش های عربی و اسلامی ندارد و درصدد تداوم اجرای طرح های شهرك سازی در شهر قدس است. طی چند روز گذشته شهرك نشينان صهيونيست با برپايی تظاهرات از مسئولان شهرداری قدس خواستند تا طرح تخریب منازل محله سلوان را اجرا كند.
اين نماینده پارلمانی خاطرنشان كرد كه این راهپیمایی پس از كسب مجوز از كابینه رژیم صهیونیستی صورت گرفت كه در آن اعضای انجمن های دینی یهودی، اعضای هیات امنای معبد موهوم، نمایندگان كنست اسرائیل و وزرای كابینه نتانیاهو شركت كرده بودند.
ضبط كارت های “ VIP ” توسط رژیم صهیونیستی
به خاطر حجم بالا و گستردگی آمادگی های امنیتی رژیم صهیونیستی، مسئولان این رژیم اخیرا اقدام به ضبط كارت های VIP تعدادی از شخصیت های فلسطینی كردند؛ شخصيت هايی كه امكان دارد پس از اعلام معبد الخراب بر حوادث و فعالیت های احتمالی تاثیر گذار باشند و اين اقدام به منظور جلوگيری از واكنش فلسطينيان صورت گرفت.
منابع آگاه تاكید كردند كه مسئولان رژیم صهیونیستی به سلام فیاض نخست وزیر غیر قانونی تشكيلات خودگردان فلسطين بعد از ورود به حرم حضرت ابراهیم و اقامه نماز در آن هشدار داده اند؛ این در حالی است كه فیاض تحت تدابير امنيتی ارتش رژیم صهیونیستی و هماهنگی مسئولان این رژیم وارد این مكان مقدس شد.
منابع مذكور خاطر نشان كردند كه مسئولان رژیم صهیونیستی به صورت عامدانه تعدادی از شخصیت های ساكن شهر قدس اشغالی را با هدف به شكست كشاندن هرگونه تلاش جهت همگام شدن با رخدادهای اخیر، بازداشت كرده و آنان را از ادامه كار باز می دارند.