تشكيلات رام الله بدون اعتنا به جايگاه مساله اسيران در جامعه فلسطين شيوههای جديد سركوبگریها عليه اسيران جنبش مقاومت اسلامی “حماس” را در پيش گرفته و به اين سركوبگریها شدت بخشيده است.
به گزارش مركز اطلاعرسانی فلسطين، ملاحظه میشود كه تشكيلات رام الله به محدوديت آفرينی برای اسيران حماس و خانواده های آنها شدت و حدت بخشيده است؛ به گونه ای كه منابع حمايت مالی از خانواده های اسيران را بلوكه میكند. اين در حالی است كه وزارت دارايی اين تشكيلات به صورت نژادپرستانه به خانواده های اسيران سازمان آزادیبخش فلسطين “ساف” به استثنای اسيران جنبشهای حماس و جهاد اسلامی ماهيانه مبالغ هنگفتی را پرداخت میكند و علاوه بر آن دست به بازداشت برنامه ريزی شده اسيران به محض آزادی شان از زندان های صهيونيستی میزند، حتی اگر اين اسيران پس از مدت های مديدی از اين زندانها آزاد شده باشند و همسران اسيران را بی دليل تحت تعقيب و بازجويی قرار میدهد.
قطع مستمری اسيران
قطع مستمری خانوادههای اسيران يكی از بارزترين شيوههای مجازات اين خانوادهها توسط تشكيلات خودگردان به شمار میرود؛ به نحوی كه اين تشكيلات تمامی آنانی را كه كمك رسانی شان به خانوادههای اسيران فلسطين مسجل شده است، مجازات میكند و تمامی آنچه را كه به خانوادههای اسيران انتقال داده شده است مصادره میكند و اين اقدام همزمان با تصميم نژاد پرستانه وزارت دارايی اين تشكيلات برای بالابردن سقف كمكهای نقدی به خانوادههای اسيران سازمان آزاديبخش فلسطين به استثنای اسيران جنبشهای حماس و جهاد اسلامی و پرداخت ماهيانه 800 شيكل از سوی وزارتخانه مذكور صورت میگيرد.
جالب اينكه تصميم برای افزايش سقف كمكهای مالی به اسيران مذكور از يك سال پيش همزمان با جنگ بيرحمانه و پافشاری بیسابقه بر منع كمكرسانی به خانوادههای اسرای عضو حماس است.
اين تبعيض جائرانه اشكال متعددی دارد كه از جمله آنها قطع حقوق اسيران بعد از آزادی شان است، حال آنكه به موجب قانون هر اسيری كه 5 سال يا بيشتر از عمرش را در زندانهای صهيونيستی سپری كرده باشد در ازای هر سال بازداشت ماهيانه حقوق دريافت میكند، ولی حقوق برخی افراد به خاطر وابستگی شان به حماس قطع شده است؛ البته اين افراد 10 تا 15 سال از عمرشان را در زندانهای اشغالگر صهيونيست سپری كرده اند.
بازداشت به محض آزادی
مساله بازداشت اعضای حماس به دست شبه نظاميان عباس به محض آزادی از زندانهای اسرائيل حالت روزمرگی پيدا كرده است.
برخی از اين اسيران در پستهای بازرسی و تقاطع جادهها و قبل از رسيدن به خانه هايشان بازداشت شده اند؛ همان اتفاقی كه بر سر مجاهد اياد حبيب از بيت لحم رخ داد. وی پس از گذشت دو سال از بازداشت موقت در زندانهای صهيونيستی آزاد شد تا اينكه شبه نظاميان عباس او را قبل از رسيدن به منزلش ربودند. شبه نظاميان عباس او را كه هنوز دو متر از پست بازرسی صهيونيستی الظاهريه فاصله نگرفته بود و قبل اينكه همسر و دخترش به او سلام كنند،ربودند. شبه نظاميان عباس او را محاصره كرده و او را به طرز غير انسانی ربودند.
اين يك شمه از صدها مورد بازداشت طی سه سال گذشته به شمار میرود كه عوارض روحی و روانی زيادی برای ملت فلسطين به بار آورده است؛ به ويژه اينكه ملت فلسطين همواره عادت دارند تا اسيرانشان به محض آزادی از زندانهای صهيونيستی مورد استقبال قرار دهند و از آنان تجليل به عمل آورند.
ممانعت از همبستگی با اسيران
شبه نظاميان عباس نيروهای آزاد شده حماس را از برپايی هرگونه مراسم جشن و سرور محروم میكنند، به نحوی كه اين شبه نظاميان برخی افراد را به خاطر شركت در مراسم استقبال از فلان آزاده عضو حماس به مقرشان احضار كرده و مورد آزار و اذيت قرار داده اند.
يكی ديگر از شيوههای سركوبگری های اين تشكيلات عليه حماس ممانعت از شركت يا انجام هرگونه فعاليت در خصوص اسيران است. به نحوی كه حتی اعضای حماس در صورت شركت در فعاليتهایی كه ديگر گروههای فلسطينی (غير حماس) آنها را برپا میكنند يا مجازات میشوند يا حبس و اين در حالی است كه تشكيلات خودگردان به حماس اجازه نمیدهد كه برنامه ای را با محوريت اسرا تدارك ببيند و چنانچه دست به اين اقدام بزند در آن صورت عناصر اين تشكيلات به آن حمله میكنند و آن را بر هم میزنند.
از جمله اقدامات سركوبگرانه تشكيلات عباس در اين زمينه میتوان به اقدام دو هفته پيش گروهی از عناصر مسلح فتح در ممانعت از برپايی مراسم تجليل از اسيران قديمی فلسطينی در زندانهای صهيونيستی در شهر رام الله واقع در شمال قدس اشغالی اشاره كرد، به نحوی كه اين عناصر محل برپايی اين مراسم را به محاصره خود درآورند و شركت كنندگان در آن را تهديد كردند كه در صورت عدم لغو مراسم آنان را قتل عام خواهند كرد.
گفتنی است كه دفتر دكتر عزيز الدويك رئيس مجلس قانونگذاری فلسطين و نمايندگان جنبش اسلامی در كرانه باختری اين مراسم را تدارك ديده بودند كه دهها تن از عناصر مسلح فتح با در دست داشتن بيرقهای اين جنبش سالن النجوم (محل برگزاری اين جنش) را به محاصره خود درآوردند و تمامی افرادی را كه در اطراف اين سالن بودند از آنجا دور كردند و تهديد كردند كه هر كس به اين سالن نزديك شود هدف گلوله قرار خواهد گرفت.
لازم به ذكر است كه شهر رام الله در جزء منطقه C میباشد و تابع شهر قدس است و بدون هماهنگی قبلی امكان حضور نظامی فلسطينيان در اين شهر وجود ندارد.
بازداشت همسران اسيران
مساله بازداشت همسران اسيران حماس در زندانهای اسرائيل يك مساله بسيار حساس به شمار میرود؛ به ويژه اينكه شبه نظاميان عباس بيشتر همسران اسيران را يا بازداشت كرده اند يا تحت بازجويی قرار داده اند، زيرا اين شبه نظاميان از بازداشت شوهران آنان درمانده اند.
اين مساله خشم اسيران را كه بارها اين گونه رفتارهای غير اخلاقی را محكوم كرده اند، برانگيخته است.
ده ها مورد از اين گونه بازداشت ها در كرانه باختری ديده شده است كه بخش اعظم آنها در استانهای نابلس و قلقيليا صورت گرفته است كه از جمله آنها احضار همسر اسير مبارز احمد نبهان صقر از شهر نابلس و آلاء جرار همسر عمر عبدالرحيم حنبلی يك روز مانده به آزاديش از زندان صهيونيستی است.