سیول بلوتسکر، تحلیلگر برجسته امور اقتصادی در روزنامه عبری زبان یدیعوت آهارانوت نوشت: “رابطه مستقیمی میان سیاست خارجی اسرائیل در دوره نخست وزیری بنیامین نتانیاهو با میزان صادرات اسلحه به دیگر کشورها وجود دارد. درست است که از زمان روی کار آمدن نتانیاهو، صنایع نظامی و تسلیحاتی اسرائیل زیان چند ده میلیارد دلاری را تجربه کرده است ؛ ولی این موضوع هرگز باعث نمی شود تا جایگاهش در عرصه صادرات سلاح در جهان تغییری نماید. امروز تل آویو چهارمین پله را در عرصه تجارت اسلحه در اختیار دارد یعنی در پله ای بالاتر از لندن قرار می گیرد.”
شایان ذکر است که در طول چند سال گذشته، وزارت امنیت رژیم صهیونیستی یک شبکه ویژه جهت بازاریابی تولیدات نظامی این رژیم ایجاد کرده است. این شبکه با عنوان “حود حهنیت” شناخته می شود که به معنای سر نیزه است. گزارش منابع امنیتی در تل آویو حکایت از آن دارد که اعضای این شبکه بازاریابی نظامی را ژنرال های ارتش، عناصر سازمان های اطلاعاتی، خاخام ها، دلالان و پیمانکاران نظامی تشکیل می دهند.
به گفته منابع صهیونیستی مذکور، وزارت امنیت رژیم اشغالگر قدس کارشناسان و متخصصانی را از روسیه، ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی به اراضی اشغالی انتقال داده است تا از آنها برای پیشرفته سازی صنعت اسلحه سازی و نیز سامانه های جاسوسی و امنیتی خود استفاده نماید.
منابع یادشده ابراز داشتند که شبکه بازاریابی نظامی رژیم صهیونیستی (حود حهنیت) توانسته است تا در بسیاری از کشورهای اسلامی همچون ترکیه، مالزی و اندونزی نفوذ کند. در لیستی که این بازاریاب ها به خریداران ارائه می دهند، نام بیش از 500 نوع سلاح دیده می شود که مسئولیت تولید آن به عهده 220 شرکت صهیونیستی است ؛ البته طرف حساب در تمامی معاملات تسلیحاتی سازمان صنایع نظامی رژیم اشغالگر قدس (تاعاس) می باشد و مفاد قرارداد ها نیز بر اساس قوانین وزارت امنیت این رژیم تنظیم می گردد.
ایلی شاحال، افسر بازنشسته ارتش صهیونیستی به خبرنگار روزنامه یدیعوت آهارانوت گفت: “موساد (سازمان اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی) موفق به ایجاد مجموعه ای از شبکه های کاملا مخفی شده است که وظیفه دارند تا در بیش از پنجاه کشور دنیا و در راس همه ایالات متحده آمریکا که انواع سلاح های اسرائیلی را خریداری می کند، برای تولیدات شرکت های تسلیحاتی اسرائیل بازاریابی کنند.”
بر اساس توافقات استراتژیک و راهبردی که میان رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به امضا رسیده است این رژیم مسئولیت تولید لوازم یدکی انواع مشخصی از جنگنده های آمریکایی، ایجاد سامانه های دفاعی همچون بلایزر، تولید مین های ضد نفر، دستگاه های مین یاب، تجهیزات ارتباطی نظامی، مسلسل، هواپیماهای بدون خلبان همچون اسکات و ماستیو و پیشرفته سازی موشک های ضد موشک و موشک های ضد هوایی (البته با همکاری شرکت های آمریکایی) را برای ایالات متحده بر عهده دارد. ضمنا اشغالگران قدس رادارها و نیز هواپیماهای شناسایی موسوم به “هارون” که در شرایط آب و هوایی مختلف می توان از آن سود برد، را نیز برای آمریکایی ها تولید می کنند.
این نکته بر همگان روشن است که رژیم صهیونیستی خود را در زمره کشورهایی می داند که در فناوری های مربوط به تولید هواپیماهای جاسوسی، سامانه های الکترونیکی مختلف، ساخت موشک، تولید هواپیماهای جنگی و مشارکت در تجهیز جنگنده ها به دستگاه های پیشرفته موفقیت های قابل ملاحظه ای داشته است. ضمنا رژیم اشغالگر قدس اولین رژیم در دنیا است که در زمینه تجهیز تسلیحات روسی به دستگاه های پیشرفته الکترونیکی گام برداشته است و دو شرکت صهیونیستی “البیت معرخوت” و “تولید هواپیماهای جنگی (ای.آی.ای)” از مهم ترین شرکت های فعال در این زمینه محسوب می شوند و حتی مسئولیت تجهیز جنگنده های اف ـ 5 تولید آمریکا را نیز بر عهده دارند.
بازاریابی برای محصولات تسلیحاتی
منابع امنیتی رژیم اشغالگر قدس گزارش دارند که شبکه ویژه بازاریابی برای محصولات و تولیدات تسلیحاتی شرکت های صهیونیستی فعالیت خود را به شکل عجیبی گسترش داده اند تا جایی که دامنه این فعالیت ها کشورهایی همچون ترکیه، استرالیا، آرژانتین، شیلی، کولومبیا، آفریقای جنوبی، اکوادور، مکزیک، پاناما، سوئیس، آلمان، مالزی، اندونزی، تایوان، هند، چین، اریتره، نیجریه، اتیوپی، دارفور، کردستان عراق، کنیا، زئیر، اوگاندا، لیبریا، زیمباوه، آنگولا، اسلونی، کرواسی و فیلیپین را نیز در بر گرفته است.
گسترش بازار تولیدات تسلیحاتی رژیم صهیونیستی مرهون حضور شمار زیادی از دانشمندان، کارشناسان و متخصصان در کارگاه ها و کارخانه های ویژه وزارت امنیت می باشد. این افراد در آزمایشگاه های مختلف اعم از مخفی و علنی که انواع مختلف سلاح در آنها نگاهداری می شود، فعالیت می کنند و بر اساس قوانین رژیم صهیونیستی رسانه ها به هیچ وجه حق ندارند تا جزئیات مربوط به فعالیت های متخصصان امور نظامی را فاش سازند.
صهیونیست ها مراکزی را ویژه فناوری های مربوط به تولید موشک بالستیک در حیفا، نیس زیونا، نقب، تل آویو و دانشگاه های بار ایلان، تل آویو و بئر السبع راه اندازی کرده اند که البته انستیتوی مطالعاتی وایزمن و پژوهشکده مهندسی در حیفا موسوم به “التخنیون” از دیگر موسسات فعال در این عرصه هستند. تمامی مراکز مذکور زیر نظر موسسات بزرگ صنایع نظامی کار می کنند که از آن جمله می توان به صنایع هوایی و همچنین شرکت پیشرفته سازی و تجهیز جنگ افزارها موسوم به “رافائیل” اشاره کرد که در واقع، هر کدام ده ها شرکت را به خدمت گرفته اند. ضمنا برخی شرکت های کوچک نیز در اراضی اشغالی وجود دارند که فعالیت آنها در زمینه تولید دستگاه های الکترونیکی و مهندسی می باشد و از آن جمله باید از شرکت “البیت” یاد کرد که در زمینه تولید تجهیزات ویژه نشانه گیری و شلیک در هواپیماها و تانک ها فعالیت دارد. تجهیزات نشانه گیری تانک میرکاوا 2 (ساخت رژیم صهیونیستی) که در نوع خود قوی ترین تانک دنیا به شمار می رود، از کارهای این شرکت بوده است.
منابع صهیونیستی ابراز داشتند از زمانی که بنیامین نتانیاهو زمام امور را در اراضی اشغالی در دست گرفته است، صنایع نظامی رژیم صهیونیستی زیان های مالی چند ده میلیارد دلاری را تجربه کرده است که دلیل آن نیز به گفته این منابع رفتارهای خودسرانه جریان راستگرای این رژیم، مخالفت هایش با پیشبرد روند صلح و اتخاذ سیاست هایی می باشد که کاملا در تناقض با خواست جامعه بین الملل است. به گزارش منابع مذکور، بعد از هند این بار نوبت به ترکیه و شمار زیادی از کشورهای آمریکای لاتین رسیده است که قراردادهای نظامی خود با این رژیم را ملغی اعلام کنند.
گفتنی است که در سال 1996 یعنی اولین دوره تصدی منصب نخست وزیری رژیم صهیونیستی از سوی نتانیاهو، صنایع نظامی این رژیم خسارت های سنگینی را متحمل شد که دلیل آن نیز سیاست های افراطی گرایانه وی بود. در آن دوره شرکت های صهیونیستی رافائیل و تاعاس با وجود حمایت های مالی دولت، بیش از یک و نیم میلیارد دلار زیان را متحمل گردیدند. شرکت صنایع نظامی و هوایی رژیم اشغالگر قدس نیز در برهه مذکور بیش از پنج هزار کارگر خود را به خاطر مشکلات اقتصادی اخراج کرد که به گفته منابع صهیونیستی این شرکت که دولتی می باشد و ساخت تفنگ یوزی را بر عهده دارد، مجبور شد تا برخی از کارخانه ها و تاسیسات خود را پلمپ کند.
جایگاه چهارم در صادرات اسلحه در جهان
به گفته منابع صهیونیستی، رژیم اشغالگر قدس در میان صادر کنندگان اسلحه به کشورهای مختلف رتبه چهارم را در جهان دارد و با وجود اینکه این صنعت از نظر اخلاقی مذموم و محکوم است و برای بشریت خطرناک به شمار می رود ؛ ولی این رژیم به خاطر کسب سود بیشتر مالی دست به این کار می زند.
یوسی میلمان، تحلیلگر مسائل استراتژیک روزنامه عبری زبان هاآرتص می گوید: “اسرائیل از طریق فروش اسلحه به کشورهای مختلف به دنبال کسب سود بیشتر و نیز ایجاد روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان سوم می باشد.”
وی در ادامه می افزاید: “ده درصد صادرات اسلحه جهان متعلق به اسرائیل می باشد و سودی را که از راهگذار قراردادهای تسلیحاتی با دیگر کشورها به دست می آورد، بسیار بالا است ؛ ولی مسئولان به این نکته توجهی ندارند که این کار می تواند چه لطمه سنگینی را به وجهه بین المللی اسرائیل بزند به ویژه آنکه امروز به خاطر روابطش با نظام های مستبد و دیکتاتور در جهان که آشکارا حقوق بشر را زیر پا می گذارند، از شهرت فراوانی برخوردار می باشد.”
این نویسنده صهیونیست می افزاید: “تل آویو بیشتر ترجیح می دهد تا قراردادهای تسلیحاتی خود با کشورهای آفریقایی و حوزه آمریکای لاتین به صورت غیر مستقیم و از طریق شرکت هایی انجام دهد که تعداد آنها به 220 مورد می رسد. در واقع، اسرائیل با این کار می خواهد به نوعی خود را از زیر بار مسئولیت فروش اسلحه برای اهداف غیر انسانی برهاند.
منبع: گزارش 11/7/2010 مرکز مطالعاتی “خدمة المتابعات الصحفیة”