یکشنبه 04/می/2025

رئیس دار القرآن الکریم: به دنبال آن هستیم تا هر خانه ای در نوار غزه یک حافظ قرآن داشته باشد

سه‌شنبه 12-اکتبر-2010

رئیس دار القرآن الکریم نوار غزه در گفتگویی با خبرنگار پایگاه الکترونیکی فلسطین الآن تاکید کرد: “تمام تلاش ما در راستای آن است که در هر خانه ای در نوار غزه یک حافظ قرآن حضور داشته باشد.” 

رویای اینکه در هر خانه ای در نوار غزه یک حافظ قرآن وجود داشته باشد، از طریق اردوهای قرآنی موسوم به تاج عزت که از چهار سال پیش تا کنون آغاز گشته، راه خود را به سمت عملی شدن پیش می گیرد و تا به این لحظه 40 هزار نفر در قالب طرح تاج عزت کار حفظ قرآن را به پایان رسانده اند.

دکتر عبدالرحمن جمل در ادامه افزود: “طرح های ما برای پرورش تعداد هر چه بیشتر حافظان قرآن کریم ادامه دارد. ضمنا قصد داریم تا به منظور تثبیت آیات در ذهن افرادی که دوره حفظ را به پایان رسانده اند، جلسات ویژه ای را ترتیب دهیم.”

این چهره قرآنی که در پارلمان فلسطین نیز عضویت دارد، خاطرنشان ساخت: “توجه به قرآن کریم با سرشت مردم در نوار غزه گره خورده است. می گویند که (الناس علی دین ملوکهم) و خدا را شکر می کنیم که خداوند متعال به ما لطف کرد و نخست وزیر و نمایندگان ما را از حافظان کتاب وحی قرار داد.”

بعد از پایان دوره اردوهای قرآنی موسوم به “تاج عزت 2” ویژه حفظ شصت روزه قرآن کریم، خبرنگار پایگاه اینترنتی فلسطین الآن مصاحبه ای را با سکاندار کشتی حفظ قرآن در نوار غزه انجام داد که مرکز اطلاع رسانی فلسطین نیز به منظور اطلاع خوانندگان عزیز فارسی زبان از فعالیت های قرآنی در این منطقه آن را به فارسی ترجمه و منتشر کرده است. متن کامل این مصاحبه به شرح ذیل است:

س: در صورت امکان مختصرا صحبتی درباره اردوهای “تاج عزت 2” و اهداف آن داشته باشید؟

ج: بعد از درود و سلام به مقام شامخ رسول مکرم اسلام، باید عرض کنم که طرح “تاج عزت” از چهار سال پیش آغاز شد که در اولین سال اجرای آن یعنی در سال 2007، پانصد دانش آموز دختر و پسر در استان های مختلف نوار غزه موفق به حفظ کتاب الله شدند. در حقیقت، برنامه ای که در آن سال داشتیم به مرحله انجام رسید و تمامی افرادی که در قالب این طرح به حفظ قرآن روی آورده بودند، به هدف خویش دست یافتند. در دومین سال اجرای طرح تاج عزت، تعداد افراد تحت آموزش افزایش یافت و سه هزار دانش آموز دختر و پسر موفق به حفظ کلام وحی شدند. در سومین سال باز هم تعداد افراد رو به افزایش گذارد و به رقم ده هزار نفر رسید. باید خدمت تان عرض کنم که بنای موفقیت های امروز ما بر تجربیات سال های گذشته استوار است.

هدف اصلی از راه اندازی اردوهای تاج عزت، تربیت یک نسل قرآنی است که حافظ کلام وحی می باشد و بر سر سفره قرآن کریم پرورش می یابد. این وظیفه دار القرآن الکریم است که در تربیت شهروندانی شایسته بکوشد، شهروندانی که در آینده سکان کشتی آزادسازی فلسطین و رهایی مقدسات اسلامی این سرزمین از چنگال اشغالگران را به دست خواهند گرفت. ضمنا ما در قالب این طرح به دنبال هدایت کردن مردم به سمت منبع عزت و شرافت شان یعنی کلام الله مجید هستیم.

س: به نظر شما، دلیل اصلی استقبال گسترده از اردوهای قرآنی موسوم به تاج عزت چیست؟

ج: ملت فلسطین یک ملت بزرگ مسلمان است و قرآن کریم قانون اساسی امت اسلام به شمار می رود. استقبال مردم از طرح حفظ کتاب الله به خاطر اجر و ثوابی می باشد که این کار در پیشگاه ایزد منان دارد. ضمنا ریشه دیگر این موضوع را باید در توجه مسئولان و مقامات فلسطینی در نوار غزه به موضوع حفظ قرآن جستجو کرد. همان طور که می دانید استاد اسماعیل هنیه خود حافظ قرآن کریم می باشد و نماز تراویح به امامت ایشان برگزار می شود. ضمنا دکتر احمد بحر، معاون اول پارلمان و شمار قابل ملاحظه ای از نمایندگان و رهبران جنبش حماس را حافظان کلام وحی تشکیل می دهند که این امر تاثیر مثبتی بر گرایش افراد به سمت حفظ قرآن داشته است. توجه به قرآن کریم با سرشت مردم در نوار غزه گره خورده است. می گویند که (الناس علی دین ملوکهم) و خدا را شکر می کنیم که خداوند متعال به ما لطف کرد و نخست وزیر و نمایندگان ما را از حافظان کتاب وحی قرار داد.

از سوی دیگر، محاصره و شرایط دشوار زندگی که ساکنان نوار غزه گرفتار آن هستند، باعث شده است تا هر چه بیشتر به خداوند سبحان نزدیک شوند و مفهوم فداکاری و ایثار در آنان متجلی شود. مردم در نوار غزه همان طور که به شهدای خویش افتخار می کنند، به خاطر داشتن حافظ قرآن به خود می بالند و فرزندان خویش را برای حفظ کلام الله ترغیب و تشویق می نمایند که همین امر باعث شده است تا طرح یادشده با استقبال و موفقیت همراه شود.

س: برای ما از نتایج برگزاری اردوی قرآنی تاج عزت 2 که در تعطیلات تابستان امسال پایان یافت، بگویید؟

ج: اردوی تاج عزت در سال جاری میلادی تفاوت های قابل ملاحظه و چشمگیری با سال های گذشته داشت که از آن جمله می توان به تعداد شرکت کنندگان در این اردو و نیز استقبال گسترده ای اشاره کرد که از زمان اعلام نام نویسی برای این اردوی قرآنی مشهود بود. از آنجایی که موضوع کیفیت کار حفظ برای ما اهمیت دارد نه کمیت آن، شرکت کنندگان در اردو را به سه سطح تقسیم کردیم که به ترتیب مربوط به حفظ ده، بیست و سی جزء قرآن کریم بود. به یاری حق، حدود 24 هزار زن و مرد در استان های مختلف نوار غزه موفق به حفظ کامل قرآن شدند.

س: کوچک ترین و بزرگ ترین حافظ قرآن کریم در این دوره از اردوی تاج عزت 2 چه کسانی بودند؟

ج: همان طور که عرض کردم اردوی سال جاری تفاوت های قابل ملاحظه ای با سال های گذشته داشت. شمار زنان و مردان سالخورده بالای پنجاه سال که در این اردو شرکت کردند، بیش از سی نفر بود و تعداد افراد زیر ده سال که برای حفظ قرآن کریم مبادرت ورزیده بودند نیز به 225 نفر می رسید که تمامی اینها لطف الهی است.

س: آیا مشکلات مادی باعث خلل در پیشرفت کاری شما می شد؟

ج: تامین هزینه ها یکی از مشکلات و موانع بزرگی است که در همه حال با آن رو به رو شده ایم و می شویم. مشکلات مالی به عنوان سدی در برابر اجرا و تداوم طرح حفظ قرآن کریم است. بد نیست بدانید که کل هزینه صرف شده برای اجرای اردوهای قرآنی موسوم به “تاج عزت 2” از مبلغ دو میلیون دلار نیز می گذرد. تمام تلاش ما آن است که هزینه لازم برای اجرای پروژه حفظ قرآن را تامین نماییم.

س: طرح هایی که موسسه دار القرآن الکریم برای سال های آتی دارد، چیست و سرنوشت پروژه اردوهای تابستانی به کجا خواهد انجامید؟

ج: عهدی که با خود بسته ایم، این است که کاری کنیم تا هر خانه ای در نوار غزه یک حافظ قرآن داشته باشد و از خداوند متعال می خواهیم که در ادامه این اردوهای قرآنی ما را یاری دهد و کمک مان کند تا در تثبیت آیات محفوظه قرآن در ذهن حافظانی که کار به خاطر سپاری کلام وحی را در سال های گذشته به پایان رسانده اند، به موفقیت برسیم ؛ البته این هدف را از طریق دفتر حفظ محقق خواهیم ساخت.

س: چه پیامی را برای حافظان قرآن که در اردوهای قرآنی شرکت کرده اند، چیست؟

ج: بنده کمال سپاس و تشکر را از عزیزانی که برای حفظ قرآن کوشیده اند، دارم. از آنها می خواهم که راه قرآن را پیش گیرند و از آن دست برندارند ؛ زیرا حضرت نبی اکرم بر عزت و برتری کسانی که کتاب الله را حفظ می کنند، تاکید داشته است. تقاضایی که ما از حافظان کلام وحی داریم، این می باشد که مخلصانه در این راه (حفظ) گام بردارند و به وظایف خویش به بهترین نحو عمل کنند.

س: پیام آخری که در پایان این گفتگو دارید، چیست؟

ج: سفارش بنده به ساکنان نوار غزه آن است که به تربیت فرزندان خویش توجه بیشتری داشته باشند و آنها را برای پیوستن به اردوهای ویژه حفظ قرآن ترغیب کنند و اگر فرزندشان حفظ قرآن را به پایان رسانده است، آنها را ترغیب نمایند تا در جلساتی که به منظور تثبیت کلام حفظ شده وحی برگزار می گردد، شرکت کنند. از افراد خیر و نیکوکار می خواهیم که حتی با اندک کمک مالی خویش ما را در موفقیت اردوهای قرآنی یاری رسانند. در پایان از تمامی دست اندرکاران پروژه تاج عزت 2 و همه عزیزانی که در این اردوی قرآنی مشارکت داشته اند، کمال تشکر را دارم و امیدوارم که در سال های آتی نیز به ما در جهت اجرای هر چه بهتر طرح تاج عزت یاری رسانند.

لینک کوتاه:

کپی شد