یکشنبه 04/می/2025

بردویل: دولت منتخب فلسطین کمیته ویژه ای برای بررسی اسناد ویکیلیکس تشکیل داده است

جمعه 10-دسامبر-2010

یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که اکنون توپ آشتی ملی در زمین جنبش فتح است تا با تشکیل نشست بعدی گفتگوها درباره پرونده امنیتی را نهایی کند. وی افزود که جنبش حماس هرگز با بازسازی ساختار سرویس های امنیتی باریکه غزه و مستثنی کردن سرویس های امنیتی کرانه باختری از این مساله موافقت نخواهد کرد.

دکتر صلاح بردویل در گفتگوی تلفنی با خبرنگار پایگاه خبری “فلسطین الیوم” خاطر نشان کرد که دولت منتخب فلسطین در باریکه غزه کمیته ویژه ای به منظور بررسی اسناد ویکیلیکس و اتخاذ موضع در قبال آنها تشکیل داده است بویژه پس از اینکه این اسناد، برخی طرف های عربی و فلسطینی را به حمایت از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه متهم کرد.

در زیر متن این گفتگو از نظر شما خوانندگان محترم می گذرد:

س1: دیدار بعدی میان جنبش های حماس و فتح در دمشق به منظور تکمیل گفتگوها درباره مساله امنیتی در چه تاریخی برگزار خواهد شد؟

         در حال حاضر توپ در زمین جنبش فتح است و هیات گفتگو کننده این جنبش منتظر چراغ سبز محمود عباس رئیس جنبش فتح است تا گفتگوهای مربوط به مساله امنیتی را به میزبانی دمشق ادامه داده و به سرانجام برساند.

 س2: آیا طرف های عربی به رفع موانع موجود در این زمینه کمک می کنند؟

         در حال حاضر، روند مذاکرات متوقف شده است و هیچ طرف عربی مداخله ای در این زمینه انجام نمی دهد.

س3: ملاحظات جنبش حماس درباره مساله امنیتی چیست؟

         ملاحظات جنبش حماس درباره مساله امنیتی بر روی دو محور اساسی متمرکز است: نخست؛ اساس قرار دادن عبارت وارد شده در طرح پیشنهادی دولت مصر به جنبش حماس مبنی بر “اصلاح ساختار سرویس های امنیتی از طریق توافق و در راستای منافع ملت فلسطین”. این مساله مورد توافق هر دو جنبش فتح و حماس است. محور دیگر؛ “اقدام فوری برای اصلاح ساختار سرویس های امنیتی” که متاسفانه جنبش فتح مساله اصلاح ساختار سرویس های امنیتی کرانه باختری را نادیده گرفته و خواستار محدود شدن این مساله به سرویس های امنیتی باریکه غزه است که البته این مساله مورد اعتراض جنبش حماس قرار دارد.

س4: آیا جنبش حماس بیمی از این مساله ندارد که در صورت عضویت اعضا و فعالان خود در ساختار سرویس های امنیتی کرانه باختری، این افراد تحت تعقیب و بازداشت قرار گیرند؟

         ما معتقدیم که می توانیم از طریق توافق به “ایدئولوژی امنیتی ملی” دست پیدا کرده و وحدت ملی را حفظ کرد و در عین حال به روند بازداشت های سیاسی پایان داد. جنبش حماس آمادگی دارد که تمامی شیوه های توافق بر سر این موضوع را مورد بررسی قرار دهد، اما اینکه این پرونده ها کلا مختومه شده و امکان بازنگری در آنها وجود نداشته باشد، مساله ای غیر قابل قبول است.

س 5: نظر شما درباره مسائل فاش شده از طریق اسناد ویکیلیکس درباره جنگ غزه چیست؟ بویژه اینکه این اسناد از مخالفت مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین با بازگشت تشکیلات رام الله به باریکه غزه پس از غلبه رژیم صهیونیستی بر جنبش حماس پرده برداشتند؟

– این اسناد بسیار خطرناک بودند و واقعا شوک جدی به ملت فلسطین وارد کردند. من معتقد هستم که صحبت کردن درباره اطلاع طرف های عربی و فلسطینی از جنگ غزه باعث ایجاد فضای خشم و انزجار می شود و ما از اظهار نظر در این زمینه بدون تحقیقات جامع نگران هستیم. از همین رو، دولت منتخب فلسطین در باریکه غزه کمیته ویژه ای را برای بررسی این اسناد تشکیل داده است و قرار است این کمیته پس از پایان تحقیقات نظر و موضع نهایی خود در این زمینه را اعلام کند.

بردویل درباره مساله مخالفت مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین با بازگشت تشکیلات رام الله به غزه پس از غلبه رژیم صهیونیستی بر جنبش حماس نیز تصریح کرد که مسائل بزرگتر و مهمتر از این هم وجود دارد که نشانگر توطئه ای بزرگتر از پیشنهاد بازگشت تشکیلات خودگردان به باریکه غزه است و شاید آنها حتی از این مساله خبر هم نداشتند و از همین رو باید تحقیقات دقیقی در این زمینه صورت گیرد.

س 6: نظر شما درباره اظهارات اخیر اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب فلسطین مبنی بر پذیرش نتایج رفراندوم بر سر هر گونه توافق با رژیم صهیونیستی ـ هر چند که مغایر اعتقادات و وجهه نظر جنبش حماس باشد ـ چیست؟

– این اظهارات مساله تازه ای نیست و قبلا نیز در سند وفاق ملی گروه های فلسطینی به آن اشاره شده بود. این مساله نشانگر اعتماد روز افزون جنبش حماس به ملت فلسطین است که هرگز حاضر به کوتاهی بر سر سرزمین خود نیست. وی افزود حماس هرگز مساله به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی را قبول نخواهد کرد.

س 7: آیا جنبش حماس در حال حاضر با بحران مالی مواجه است؟

– جنبش حماس تحت فشار و مشکلات زیادی قرار دارد و تحریم مالی و اقتصادی نیز بخشی از آن است، اما این مساله به منزله بحران نیست؛ چرا که مفهوم بحران ناتوانی از انجام هر کاری است و ما چنین وضعیتی نداریم، بلکه قادر به دفاع از اقشار مختلف ملت فلسطین و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی هستیم.

س 8: جنبش حماس در معرض بازداشت های بی وقفه و مداوم سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری قرار دارد. جنبش حماس چه راهکارهایی برای ممانعت از تداوم اقدامات سرویس های امنیتی کرانه باختری علیه اعضا و طرفداران خود پیش رو دارد؟

– ما تاکنون از راهکارهای مسالمت آمیز در این زمینه استفاده کرده ایم و ملت فلسطین نیز از این راهکار ما حمایت می کنند و تقریبا همه با ما متفق القول هستند و طرف بازنده این معادله جنبش فتح است.. در نهایت هم ممکن است همان قانون طبیعت “فشار باعث انفجار می شود” اجرا شود و ما کاملا مطمئن هستیم که این وضعیت زیاد طول نخواهد کشید و روند مزدوری برای رژیم صهیونیستی بالاخره پایان خواهد یافت.

س 9: آیا امکان دارد که جنبش حماس به راهکارهای دیگری غیر از راهکارهای مسالمت آمیز متوسل شود؟

– این مساله به میزان تشدید روابط منفی تشکیلات وابسته به رژیم صهیونیستی در رام الله با ملت فلسطین و مقاومت بستگی دارد.

س 10: چرا جنبش حماس تا این حد اصرار داشت که تشکیلات خودگردان فلسطین خانم “تمام ابو السعود” را آزاد کند؟

– در قاموس جنبش حماس زن از یک ارزش اخلاقی و دینی برخوردار است و هر گونه تجاوز به آن به منزله تجاوز به ناموس فلسطین است و هیچ کس حق ندارد از این خط قرمز عبور کند. لازم است که با اعمال فشار علیه جنبش فتح مانع از هر گونه اقدام خباثت آلود از سوی آن شویم که به ناموس ملت فلسطین ضربه می زند.

س 11: گزارش های رسانه ای از اختلاف نظر میان خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب فلسطین درباره سفر هیات شورای انقلابی جنبش فتح به کرانه باختری خبر می دهند. این گزارش ها تا چه حدی صحت دارند؟

– فکر نمی کنم که این گزارش ها صحت داشته باشد و اختلاف نظری میان مشعل و هنیه وجود ندارد و موضع این جنبش یکسان است و در عین حال، حماس در داخل خود فضای مشخصی برای تحرک و فعالیت اشخاص دارد.

وی افزود جنبش حماس تاکنون هیچ فشاری بر روی جنبش فتح در غزه اعمال نکرده است و هیچ یک از اعضای جنبش فتح به دلایل سیاسی در زندان های باریکه غزه بازداشت نشده اند.

بردویل تاکید کرد که جنبش حماس دیدگاه امنیتی و سیاسی ویژه خود را دارد که با دیدگاه امنیتی عملی جنبش فتح در کرانه باختری فرق می کند.

لینک کوتاه:

کپی شد