دکتر احمد بحر نایب رئیس اول پارلمان فلسطین تاکیدکرد که جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در تحقق اهداف خود ناکام بود و تمامی طرح های براندازی علیه پارلمان فلسطین و مشروعیت اعطایی از سوی مردم به شکست انجامیده است.
دکتر بحر امروز پنجشنبه (6/1/2011) در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به جنایت های جنگی سازمان یافته متوسل شد، اما نتوانست حکومت جنبش حماس را نابود کرده و به مقاومت در نوار غزه پایان دهد و همچنین نتوانست گلعاد شالیت نظامی صهیونیستی اسیر گروه های مقاومت باریکه غزه را آزاد کند.
در زیر متن این مصاحبه از نظر خوانندگان محترم می گذرد:
· دکتر احمد بحر، درباره دومین سالگرد جنگ غزه چه نظری دارید؟
– جنگ غزه تجربه سختی برای رژیم صهیونیستی بود؛ چرا که حمایت ملت بزرگ فلسطین از مقاومت قهرمان و مدافع سرزمین و کرامت، تاثیر زیادی بر روی شکست اهداف رژیم صهیونیستی و ثبات و پایداری در مقابل ماشین جنگی صهیونیستی داشت که ضمن تخریب منازل مسکونی و ساختمان های غیر نظامی، زنان و کودکان را به خاک و خون کشید و با این وجود نتوانست روحیه اراده و پیروزی و آزادی ملت فلسطین را نابود کند.
هدف اساسی رژیم صهیونیستی از راه اندازی جنگ غزه، نابودی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و براندازی حکومت آن در غزه بود. نابودی مقاومت و آزاد سازی شالیت نیز از دیگر اهدافی بود که دولت عبری در جنگ فرقان دنبال می کرد، اما جنبش حماس همچنان به مقاومت و حاکمیت در باریکه غزه ادامه می دهد و به ملت فلسطین که از این جنبش حمایت کرده و از تصمیمات آن پیروی و تبعیت می کنند، خدمت می کند. اکنون قدرت و اقتدار مقاومت بیشتر از قبل شده است و شالیت همچنان در اسارت گروه های مقاومت قرار دارد و به عبارت دیگر رژیم صهیونیستی نتوانست هیچ کدام از اهداف خود را در جنگ غزه تحقق ببخشد و با شکست و ذلت این منطقه را ترک کرد.
· به نظر شما، رژیم صهیونیستی با بمباران ساختمان پارلمان فلسطین چه پیامی را می خواست به شما بدهد؟ و پاسخ شما به این رژیم چیست؟
– پارلمان نماد حاکمیت فلسطینی و نماد مشروعیت است و رژیم صهیونیستی با تخریب پارلمان در تاریخ 1/1/2009 سعی در تعطیلی فعالیت آن و نابودی نماد حاکمیت قانونی و ایجاد هرج و مرج در غزه را داشت و قبل از آن تعدادی از مقرهای سرویس های امنیتی و وزارتخانه های مدنی را بمباران کرده بود. دولت عبری با این اقدامات خود سعی در رساندن این پیام به ما داشت که «پارلمان فلسطین با حضور اکثریتی نمایندگان جنبش حماس را که حامی پروژه مقاومت در فلسطین است قبول نداریم.»
پاسخ ما به این اقدام دشمن صهیونیستی این بود که اعضای پارلمان در زمانجنگ غزه همچنان به فعالیت های خود ادامه می دادند و حوادث جنگ را به دقت زیر نظر داشتند و پس از پایان جنگ غزه، پارلمان فلسطین بلافاصله سفری پارلمانی را به تعدادی از کشورهای جهان آغاز کرد تا پس از این حمله ارتش صهیونیستی به غزه حمایت جهانیان از آرمان فلسطین و مشروعیت طرف فلسطینی را جلب کند.
از سوی دیگر، پارلمان فلسطین بلافاصله پس از جنگ فعالیت های خود را از بوستان پارلمان و برخی اتاق های قدیمی که در جریان جنگ هدف حمله و تخریب قرار گرفته بودند، آغاز کرد تا بتواند به رسالت و خدمت رسانی خود به اقشار مختلف ملت فلسطین و انجام ماموریت های خود در عرصه قانونگذاری و نظارت و پیگیری شکایت های مردمی ادامه دهد و بدین ترتیب به دشمن صهیونیستی اعلام کند که تخریب ساختمان پارلمان فلسطین به معنای تخریب اراده برای ادامه راه آزادی و استقلال ملی (به یاری خداوند متعال) نیست.
بنابراین، محاصره سیاسی و اقتصادی و رسانه ای نتوانست پارلمان فلسطین را زمین گیر کرده و آنرا از ادامه عمل به وظایف ملی و پارلمانی خود که به نوعی میان آنها ترکیب و همسانی ایجاد کرده بود، بازدارد. بدین ترتیب پارلمان فلسطین توانست الگوی برجسته ای از فعالیت پارلمانی مطلوب در چارچوب صحیح ملی و با توافق کامل نمایندگان کرانه باختری و در راس آنها دکتر عزیز دویک رئیس پارلمان ارائه دهد.
· آیا دشمن با هدف قرار دادن پارلمان فلسطین توانست اراده شما را شکسته و فعالیت ها و تلاش های شما را تضعیف کند؟
– بر عکس این، جنگ غزه باعث افزایش عزم و اراده و اصرار ما بر عمل به وظایف خود شد؛ چرا که طرفداران پروژه اسلامی در پشت مرزهای مکان و ساختمان و دفاتر نماندند و فعالیت های آنها تعطیل نشد، بلکه هر نماینده ای در جای خود فعالیت هایش را انجام می داد و اتفاقا شهید سعید صیام رئیس سابق فراکسیون پارلمانی تغییر و اصلاح وابسته به جنبش حماس و وزیر کشور سابق دولت فلسطین (رحمه الله) در حین ادای وظیفه و در سر کار به شهادت رسید و به هنگام ترور در وسط میدان مدیریت جنگ را به دست داشت و از همانجا به ملاقات معبودش پیوست. پس از گذشت 2 سال از جنگ غزه و بمباران ساختمان پارلمان فلسطین، این نکته شایان ذکر است که پارلمان با تمام توان برای انجام وظیفه و عمل به مسئولیت واگذار شده به آن تلاش می کند.
· پارلمان برای پیگرد رژیم صهیونیستی از راهکارهای حقوقی و به خاطر نقض قوانین بین المللی چه تدابیری اتخاذ کرده است؟
– نخست: ما نامه هایی به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد و “لوئیس اوکامبو” دادستان دادگاه بین المللی کیفری ارسال کرده و تحویل مقامات صهیونیستی به دادگاه های بین المللی به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت در غزه را خواستار شدیم.
دوم: نامه هایی به روسای پارلمان های عربی و اسلامی و اتحادیه عرب و نیز سازمان کنفرانس اسلامی فرستاده و تحرک آنها برای تشکیل کمیته های حقوقی برای انجام فعالیت های لازم در این زمینه را خواستار شدیم.
سوم: پس از پایان جنگ غزه، گروهی از نمایندگان پارلمان فلسطین بلافاصله سفری خارجی به تعدادی از کشورهای جهان را آغاز کردند تا ضمن تشریح موضع طرف فلسطینی در قبال جنگ و اطلاع رسانی به شخصیت های حقوقی و پارلمانی درباره جنایت های رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه، لزوم تاکید بر پیگرد و محاکمه مقامات این رژیم در دادگاه های بین المللی کیفری را خواستار شویم.
چهارم: پارلمان فلسطین با بسیاری از سازمان های حقوقی و بین المللی نامه نگاری کرده و لزوم تشکیل کمیته های حقیقت یاب به منظور مجازات مقامات صهیونیستی به خاطر جنایت هایشان را خواستار شد. در پی این مساله چندین کمیته حقیقت یاب تشکیل شده و به باریکه غزه سفر کردند که مهمترین آنها کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد به ریاست قاضی گلدستون بود که در سفر به غزه از پارلمان فلسطین بازدید کرد و رئیس پارلمان فلسطین در دیدار با وی تعدادی از اسناد محکومیت رژیم صهیونیستی را به او تحویل داد.
پنجم: پارلمان فلسطین در پرونده بازداشت نمایندگان پارلمانی فلسطین ـ که موردی مهم از نقض قوانین بین المللی و منشورهای حقوق بشر و منشورهای بین المللی و حقوقی به شمار می رود ـ کمیته بین المللی لغو محاصره غزه را که شمار زیادی از حقوقدانان و مقامات سیاسی و پارلمانی جهان را در داخل خود جای داده است، تشکیل داد.
ششم: پارلمان فلسطین موارد متعددی از مصوبات کمسیون های خود را که اقدام به مستندسازی و تشریح جنایت های رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین در تمامی سطوح کرده بودند، مورد موافقت قرار داد.
· پیام شما به دیگر پارلمان های جهان چیست؟
– من از پارلمان های تمامی کشورهای جهان می خواهم که به مسئولیت های خود در قبال حوادث جاری در فلسطین و محاصره ظالمانه نوار غزه عمل کرده و دولت های خود را برای حمایت از مساله فلسطین و محکومیت جنایت های رژیم صهیونیستی و توقف این جنایت ها و تلاش جدی برای ازادی تمامی بازداشت شدگان سیاسی تحت فشار قرار دهند.
من در اینجا از تمامی پارلمان هایی که هیات های نمایندگی خود را به باریکه غزه فرستادند و به ویژه پارلمان عربی و احادیه پارلمانی عربی و پارلمان اروپا تقدیر و تشکر می کنم و از آنها می خواهم که با جدیت به تلاش های خود برای رفع ظلم از ملت فلسطین و احقاق حقوق حقه آن ادامه دهند.
من همچنین مراتب تقدیر و تشکر خود از پارلمان های برخی کشورها که برنامه های متعددی مانند جلسات ویژه مربوط به نمایندگان بازداشت شده و یا محاصره رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه و تشکیل کمیته های حقوقی به منظور تحویل مقامات صهیونیستی به دادگاه های بین المللی به عنوان جنایتکاران جنگی و نیز راه اندازی تظاهرات ها و راهپیمایی های مختلف به منظور حمایت از ملت فلسطین را ترتیب داده بودند، ابراز می دارم.