دکتر موسی ابومرزوق نايب رئيس دفتر سياسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطين حماس در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری العالم درباره نخستين اجلاس بين المللی بيداری اسلامی در تهران گفت: بيداری اسلامی ادامه دارد و به نظر من تلاشهايی که برای ناکام گذاشتن و به شکست کشاندن آن صورت گرفته بی نتيجه مانده و نتوانسته است آن را متوقف کند و از بين ببرد و اين بهار عربی شکل گرفته است و از مرزها عبور کرده و از اين رو تا زمانی که از مرزها عبور کرده اشکالی ندارد که به طور کلی کنفرانس بيداری اسلامی برگزار شود زيرا از يک کشور به کشور ديگر و از مکانی به مکان ديگر تاثير می گذارد.
وی افزود ويژگی اصلی اين بيداری ها مردمی بودن آن است و برخاسته از يک گروه يا يک حزب يا يک سازمان نيست بلکه از همه اقشار مردم بوده است و همچنين شعارهای مشابهی دارد.
ابو مرزوق درباره مسئله فلسطين و اولويت آن در انقلاب های عربی ، اظهار داشت بی ترديد خبر نخست در همه رسانه های گروهی و همه ديدارهای رسمی در جهان عربی ، تحولات در کشورهای عربی است بدين ترتيب مسئله فلسطين به خبر دوم يا سوم تبديل شده است اما اين بدان معنا نيست که مسئله فلسطين در حوادث و تحولات مطرح نيست و اگر هم توجه به اين مسئله در اين شرايط کاهش يافته موقت است اما بی ترديد در سطح راهبردی بيشتر به نفع مردم فلسطين و مسئله فلسطين تمام خواهد شد.
نايب رئيس دفتر سياسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطين حماس تاکيد کرد مسئله فلسطين در وجدان ملتهای عرب و همه امت مسلمان وجود دارد زيرا مسئله فلسطين مسئله اعراب و مسلمانان است و به هيچ وجه نمی توان آن را حذف کرد.
موسی ابو مرزوق درباره هشدار درخصوص مصادره انقلاب های عربی و تلاش برای جلوگيری از مصادره اين انقلابها، گفت: تلاش هايی برای منحرف کردن انقلاب ها و مصادره اهداف انقلاب ها صورت می گيرد و دخالت خارجی در اين انقلاب ها وجود دارد و کشورهای غربی منافعی در منطقه دارند و با دخالت های مشخصی برای تامين منافع شان تلاش می کنند و سعی دارند انقلاب ها را مهار و آنها را از مسيری که ملتها تعيين کرده اند منحرف کنند از اين رو اين نگرانی مشروع است و انتظار می رود همه به آن توجه کنند.
وی افزود قطعا کشورهای غربی منافع زيادی در منطقه دارند و می توانند با اهرم های فشار زيادی به منظور حفظ منافع خود اعمال فشار کنند و بی ترديد ابزارهايی در اختيار دارند و ابزارهای زيادی در جوامع ما وجود دارد که می توانند آنها را به جريان بيندازند و بخش زيادی از نهادهای جامعه مدنی کمک هايی از کشورهای غربی دريافت می کنند.
ابو مرزوق خاطر نشان کرد اکنون مهم اين است که تصميم سياسی و تصميم اقتصادی مستقل باشد و بدون شک تحقق اين امر به تلاشها و همکاری زيادی در منطقه نياز دارد.
نايب رييس دفتر سياسی جنبش حماس با تاکيد بر اينکه مخالف درخواست تشکيلات خودگردان از سازمان ملل برای به رسميت شناختن کشور مستقل فلسطين نيست ، خاطر نشان کرد : با اين طرح مخالف نيستيم اما ملاحظاتی در قبال آن داريم.
وی افزود : در حالی که برنامه آشتی ملی ، به عنوان چارچوبی فراگير برای فعاليت های سياسی در عرصه نهادها مطرح بود ، تشکيلات خودگردان در اقدامی يک سويه ، بدون هرگونه هماهنگی و رايزنی با ساير جناح ها و گروه ها آن را در دستور کار قرار داد.
ابومرزوق تاکيد کرد : مشکلات متعددی به ويژه مشکلات حقوقی نظير مسائل مربوط به آينده سازمان آزاديبخش فلسطين ، حق مقاومت و قطعنامه های سابق شورای امنيت بر سر راه تحقق اين طرح قرار دارند که حل و فصل آن ها نيازمند برنامه ای فراگير و ملی است.
وی سپس با اشاره به حلول بهار انقلاب های عربی در منطقه ، پيش بينی کرد پس از فرونشستن گرد و غبار انقلاب و سامان يافتن اوضاع داخلی کشورهای عربی ، مساله فلسطين بار ديگر در صدر دغدغه های عربی قرار گيرد و با توجه به تغييرات صورت گرفته در اين کشورها انتظار می رود که عمر محاصره غزه کوتاه باشد.
نايب رييس دفتر سياسی جنبش حماس با قدردانی از برگزاری کنفرانس بيداری اسلامی ، برگزاری چنين کنفرانسی با حضور بيش از هفتاد کشور را به منزله گرد هم آوردن تجربه های انقلابی چندين کشور دانست و تاکيد کرد : هر يک از شرکت کنندگان در اين کنفرانس با تجارب ديگر انقلاب ها به کشور خود بازخواهد گشت و در روند فعاليت های کشور خود تاثير گذار خواهد بود.