نماينده فراكسيون “تغيير و اصلاح” در شهر نابلس نسبت به فضاي كنوني حاكم بر كرانه باختري پس از ديدارهاي مثبت و ثمر بخش ماه گذشته جنبش هاي فتح و حماس در قاهره شديدا ابراز نااميدي كرد و تاكيد كرد كه هيچ كدام از بندهاي مورد توافق طرفين به ويژه پرونده زندانيان سياسي تاكنون به مرحله اجرا نرسيده است.
“مني منصور” روز سه شنبه 13/12/2011 در گفتگو با مركز اطلاع رساني فلسطين در شهر نابلس خاطر نشان كرد كه فضاي مثبت حاكم بر ديدارهاي قاهره، بازتابي آنچناني بر كرانه باختري نداشته است و اكنون اثري از اين فضاي مثبت به چشم نمي خورد و برخي طرف ها در پي شكست آن هستند.
وي افزود: آزادي ها همچنان سلب شده و موسسات تعطيل شده اند و پيگيري هاي امنيتي شدت يافته است و يكي از مسائل خطرناكي كه ما شاهد آن هستيم، اقدام سرويس هاي امنيتي به شكنجه شمار زيادي از بازداشت شدگان سياسي به هنگام تحقيق و بازجويي از آنان است.
متن كامل مصاحبه بدین شرح است:
* فضاي حاكم بر كرانه باختري را پس از ديدار اخير محمود عباس و خالد مشعل در قاهره چگونه ارزيابي مي كنيد؟
** صادقانه مي گويم كه ما هيچ گونه فضاي مثبتي را براي پيمان آشتي ملي مشاهده نكرده ايم و متاسفانه تنها از طريق رسانه ها چنين خبرهايي را مي شنويم و تاكنون اقدامي عملي را در اين زمينه شاهد نبوده ايم. زندانيان سياسي همچنان در بازداشت هستند و حتي تعداد آنان پس از ديدار اخير بيشتر هم شده است، هرگونه آزادي از مردم سلب شده است و سازمان ها تعطيل و بسته هستند و تعقيب و پيگردهاي امنيتي شدت يافته است و روز به روز شاهد بركناري كارمندان بيشتري به موجب گرايشات سياسي هستيم.
* به نظر شما چه اقداماتي مي توانند زمينه ساز فضايي مثبت براي توافقنامه آشتي ملي باشند؟
** اجراي اين توافقنامه نيازمند فضاي مثبت است و در هيمن راستا بازداشت هاي سياسي بايد متوقف شود و اين نشانه حقيقي ايجاد فضاي مثبت خواهد بود، اما متاسفانه رخ دادهاي كنوني بيانگر تشديد احضارها علاوه بر افزايش بازداشت هاي سياسي است و زندانيان همچنان به دادگاه هاي مدني كشانده مي شوند و برخي فكر مي كنند كه اين دادگاه ها به مراتب بهتر از دادگاه هاي نظامي هستند، اما متاسفانه اين دادگاه ها روز به روز بدتر مي شوند.
يكي از مسائل خطرناكي كه ما شاهد آن هستيم، اقدام سرويس هاي امنيتي به شكنجه شمار زيادي از بازداشت شدگان سياسي به هنگام تحقيق و بازجويي از آنان است، كه از شيوه هاي مختلف شكنجه از جمله شبح ( در اين شيوه پاهاي طرف به سقف آويزان مي گردد و به مدت طولاني در اين وضعيت باقي مي ماند) و شكنجه با باتوم عليه اين زندانيان استفاده مي شود.
تنها چيزي كه اكنون از طريق رسانه ها مي شنويم، برگزاري انتخابات در ماه مي سال آينده است، گويي كه تمامي پرونده هاي مورد اختلاف حل شده اند و تنها اين پرونده باقي مانده است. به عقيده من برخي به اين دل بسته اند كه با برگزاري سريع انتخابات، حماس از همان دري كه وارد شده بود، خارج خواهد شد.
* به نظر شما دليل اصلي تشديد بازداشت هاي سياسي در كرانه باختري به ويژه پس از فضاي مثبت حاكم بر ديدار عباس و مشعل در قاهره چيست؟
** معادلات در كرانه باختري به گونه اي پيچيده است، طرف هاي زيادي در آن مشاركت دارند و هر كدام از اين طرف ها اهداف و خواسته هاي مد نظر خود را دنبال مي كند و همگي آنها همچون سرويس هاي امنيتي منافع مشتركي دارند.
در رابطه با سرويس هاي امنيتي نيز بايد بگويم كه اصلا توجهي به پيمان آشتي ملي ندارند. هدف اصلي از ايجاد اين سرويس ها بازداشت هاي سياسي است، اگر به اين اقدام پايان دهند، ديگر وظيفه آن ها چه خواهد بود؟
نبايد فراموش كنيم كه برخي طرف ها در سرويس هاي امنيتي از اينكه پس از اجراي پيمان مذكور مورد محاسبه و پيگرد قرار خواهند گرفت هراسانند، به همين خاطر اين طرف ها به هيچ وجه آمادگي پرداخت هزينه و تاوان جنايت هاي خود عليه زندانيان سياسي را ندارند.
مي توانيم به عوامل مذكور اعمال فشار از جانب آمريكا و رژيم صهيونيستي بر تشكيلات خودگردان به منظور به بن بست كشاندن توافقنامه آشتي ملي را نيز بيفزاييم. به نظر من اين طرف ها نقش مهمي در عدم اجراي مهمترين بند توافقنامه مذكور كه همان پرونده بازداشت هاي سياسي است، داشته اند.
* به نظر شما راه خروج از بحران بازداشت هاي سياسي چه خواهد بود؟
** به اعتقاد بنده بهترين كار صراحت و صداقت است نه پيمان آشتي ملي. برادراني كه در قاهره با هيات فتح ديدار كرده اند مي گويند كه شاهد اقداماتي جدي براي اجراي پيمان آشتي ملي بوده اند، اما ما تاكنون چنين جديت و اقداماتي را از اين طرف ها نديده ايم.
خواست ما اين است كه محمود عباس با ملت خود صادق باشد، زيرا ما تاكنون شاهد ديدارهاي مداوم و متعددي از جانب رهبران و كميته هاي مختلف بوده ايم، اما هيچ گونه نتايج مثبتي را از اين تحركات ديپلماتيك شاهد نبوده ايم.
بنده در اينجا در مورد برخي اطلاعات منتشر شده مبني بر عدم آزادي هيچ يك از زندانيان سياسي تا قبل از تاريخ 15/1/2012 كه زمان تشكيل جلسه كميته چهارجانبه بين المللي خواهد بود، شديدا هشدار مي دهم. اين امر در صورتي كه صحت داشته باشد، دليلي بر فشارهايي خواهد بود كه در رابطه با اين موضوع بر تشكيلات خودگردان وارد مي شود.
* پيام شما به زندانيان سياسي و خانواده هاي آنان چيست؟
** اين پرونده قلب هاي ما نمايندگان مجلس قانونگذاري جريحه دار كرده است و متاسفانه راهي براي حل و فصل اين پرونده ها و كاهش مشكلات خانواده هاي زندانيان باقي نمانده است و از اين رو كه نتوانسته ايم تاكنون هيچ پيشرفتي را در راستاي حل اين پرونده داشته باشيم، احساس شرمساري مي كنيم. تنها خواسته ما از بازداشت شدگان و بستگان آن ها يادآوري سخنان و دلخوشي هاي پيامبر (ص) به خانواده ياسر است، هنگامي كه پيامبر بزرگوار ما همواره پيش آنان مي رفت و بعدا به خواست و اراده الهي توانست به رنج و محنت آنان پايان دهد، پيامبر (ص) همواره به آنان مي فرمود: « اي آل ياسر صبر پيشه كنيد كه همانا وعده گاه ما بهشت خواهد بود».
اين مثال بزرگ از پيامبر جليل الشان ما بايد الگو و سرمشق ما در ثبات و پايداري بر عقايد و خواسته هايمان باشد و همواره پاداش و سلامتي و استقامت بر دينمان را از خدا بطلبيم.