رئیس جنبش اسلامی در داخل سرزمین های اشغالی 48 تاکید کرد كه نابودی رژیم صهیونیستی نزدیك و دست كشیدن جهانیان از حمایت از پروژه های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی هویدا شده است.
شیخ “ رائد صلاح “ در مصاحبه با مركز اطلاع رسانی فلسطین در حاشیه حضورش در برنامه های انجمن “میراث موقوفه ما” كه در زمینه حمایت از موقوفات تركیه در قدس و مسجد الاقصی فعالیت می کند، گفت: دشمن صهیونیستی جرات تخریب مسجد الاقصی را ندارد، زیرا این اقدام خشم امت اسلام را بر می انگیزد و هیچ مانعی میان این امت و دفاع از مسجد الاقصی وجود ندارد.
وی ضمن تمجید از موضع دولت تركیه در حمایت از مساله فلسطین، افزود: امت اسلام امیدهای زیادی به نقش و جایگاه تركیه دارند، این نقش در حمایت از حقوق كشورهای عربی و اسلامی عیان گشته است.
در زیر متن كامل گفت و گو از نگاه خوانندگان محترم می گذرد:
شما همراه شهروندان ترك در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای كشتی مرمره كه در آن زمان در آن حضور داشتید، شرکت کردید، موضع تركیه را در قبال این حادثه بزرگ چگونه ارزیابی می كنید؟
بدون شك تركیه در دوره حزب ” عدالت و توسعه” اقدامات مهمی را در راستای برداشتن نقاب از چهره زشت و قبیح رژیم اشغالگر قدس كه در پرتو سكوت و تبانی بین المللی بی سابقه یك میلیون و پانصد هزار مسلمان نوار غزه را محاصره نموده است، انجام داد.
ریخته شدن خون شهدای ناوگان آزادی بیانگر پیوند عمق میان ملت های فلسطین و ترکیه و حامل پیامی به همه جهانیان است و آن اینكه آنكارا همان غزه است، استانبول همان قدس است و مسجد محمد فاتح در تركیه همان مسجد الاقصی در فلسطین است.
موضع تركیه در قبال قدس و فلسطین را چگونه می بینید؟
اول اینکه دولت كنونی تركیه موضع واحدی در قبال تمامی گروه ها و جریان های فلسطینی دارد، ما چنین موضعی را حتی نزد بسیاری از كشورهای عربی شاهد نیستیم. دوم اینکه تركیه با تمامی آمال و اهدافش در سربلندی و آزادگی و پایداری به منزله سوپاپ اطمینان و قلب تپنده امت اسلام به شمار می رود، سوم اینكه امیدواریم تركیه ما را در برچیدن اشغال مسجد الاقصی کمک کند، ترکیه در رها سازی این مسجد سهیم است که آغاز آن عماد الدین زنكی بود و پس از آن پادشاهان عثمانی نیز راه و روش وی را ادامه دادند، ما امروز می بینیم كه رهبران تركیه نیز همین شیوه را در پیش گرفته اند. ما بعد از توكل به خداوند متعال امیدواریم كه تركیه افتخار برچیدن اشغالگری از قلب امت اسلام یعنی مسجد الاقصی را داشته باشد.
ما همچنین امیدواریم كه تركیه كنونی قادر به یكپارچه سازی امت اسلام بر سر اصول مربوط به مسجد الاقصی و فلسطین است.
در شرایط كنونی كه مسجد الاقصی در معرض اقدامات یهودی سازی هدفمند و برنامه ریزی شده صهیونیست ها جهت ساخت معبد كذایی قرار دارد، خواسته شما از ملت تركیه چه خواهد بود؟
شكی ندارم كه ملت تركیه عاشق و دوستدار مسجد الاقصی هستند، از این رو از آنان می خواهم تا با حمایت همه جانبه از مسجد الاقصی و اختصاص بخشی از زمین های تركیه به منظور كاشت درختان زیتون و استخراج روغن آنها و اختصاص درآمدهای ناشی از فروش آنها به این مسجد و نگهبانان آن این عشق را تعمیق بخشند.
من از ملت ترکیه می خواهم كه در قالب هیات ها از این سرزمین موقوفه بازدید به عمل آورند تا مسجد الاقصی همواره در ذهن و قلب آنان جاودانه باقی بماند.
به ملت تركیه یادآوری می کنم كه اگر پایان بخشیدن به ظلم یکی از ارکان ایمان باشد، پس ملاحظه فرمایید برچیدن محاصره مسجد الاقصی چقدر ثواب دارد؟
می دانید كه ملت های عربی در جریان انقلاب های اخیر خود به حمایت از مسجد الاقصی و فلسطین برخاستند، این انقلاب ها موجب احیای مساله فلسطین حال آنکه پیشتر در قالب مساله یک گروه فلسطینی خلاصه شده بود، نظر شما در مورد انقلاب های كنونی در كشورهای عربی چیست؟
به اعتقاد من انقلاب های عربی موجب توقف پروسه صهیونیستی شد، پروسه ای که مورد حمایت رژیم های عربی سابق بود. این انقلاب ها از حدت و شدت اعمال فشارها بر فلسطینیان داخل کاست، فلسطینیانی كه صهیونیست ها برنامه های كوچاندن آنان را طراحی كرده بودند. من بارها در مورد طرح تخلیه شهرهای ساحلی چون حیفا، یافا، عكا و غیره خبرهایی را می شنیدم، اما بهار عربی به سران صهیونیستی گوش زد كرد كه دست از این اقدامات و جنایات بردارید، چرا كه عرب ها از فلسطینیان داخل حمایت خواهند كرد. بهار عربی شکل گرفت و بار دیگر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین شان را به طور قاطع مطرح كرد.
به نظر شما، بهار عربی موجب احیای ایده حق بازگشت به سرزمین های اشغالی 48 خواهد شد؟
بله، قطعا اعتقاد من این است. بهار عربی نشان داد حقی كه در ورای آن خواسته هایی مطرح است هرگز پایمال نخواهد شد و فلسطینیانی كه به ناحق از سرزمین و دیارشان كوچانده شده اند، حق دارند كه به آن بازگردند.
این انقلاب ها چه تاثیری بر فلسطینیان ساکن سرزمین های اشغالی 48 داشت؟
بهار عربی نقش عمده ای در بالابردن روحیه فلسطینیان ساکن سرزمین های اشغالی 48 داشت و اعتماد به نفس آنان را پس از یاس و ناامیدی كه در پرتو رژیم های سابق عربی بر آنان حكمفرما شده بود و سهم بسزایی در پایمال شدن حقوق آنان و حذف مساله آنان از محافل بین المللی داشت، تقویت نمود. اما اكنون شاهد حمایت امت اسلامی از ملت فلسطین از طریق رهبران جوان و هوشیار هستیم كه به خطرات حقیقی فراروی اهالی سرزمین های اشغالی 48 پی برده اند. همچنین مساله حق بازگشت پس از چندین دهه بی اعتنایی و حذف اجباری، اكنون به یكی از مهمترین تیترهای خبری رسانه ها و روزنامه ها تبدیل شده است.
انقلاب های عربی توانستند ما را از پس از چندین دوره فراموشی و به حاشیه رانده شدن، در وضعیتی قرار دهند كه كاملا به اهمیت نقش خود در شکل گیری رخدادهای كنونی پی بردیم.
آیا می دانید بهار عربی تا چه اندازه در حمایت از قدس و مسجد الاقصی اهمیت دارد؟
مسلما این طور است. مسجد الاقصی در راس اولویت های انقلابیون قرار داشت و این انقلاب ها اجرای طرح های صهیونیستی علیه مسجد الاقصی محدود کرد و موضع جوانان عربی در پرتو حمایت الازهر مانع از اقدام صهیونیست ها به تخریب پل باب المغاربه شد كه قبلا حكم تخریب آن صادر شده بود.
آینده را چگونه می بینید؟
مسجد الاقصی با خطر مواجه است و نابودی رژیم صهیونیستی نزدیك شده و دست كشیدن جهانیان از حمایت از پروژه های توسعه طلبانه و استعمارگرانه صهیونیستی کاملا هویدا گشته است و دشمن صهیونیستی جرات تخریب مسجد الاقصی را ندارد، زیرا می داند این تعدی خشم تمامی امت اسلام را بر می انگیزد.