شنبه 03/می/2025

زن آزاده فلسطینی: شهادت طلبان در دامان زنان فلسطینی تربیت یافته اند

شنبه 14-جولای-2012

زن فلسطینی از چندین دهه پیش در عرصه های قانونگذاری و سیاست و مبارزه و مقاومت حضور دارد. زن فلسطینی در دوران اسارت شوهرش مسئولیت تربیت فرزندانش را بر عهده می گیرد.

متن مصاحبه به شرح زیر است:

در آغاز لطفا خودتان را معرفی کنید؟

بنام پروردگار بخشنده مهربان. آزاده فلسطینی “سمر ابراهیم صبیح” هستم و از اهالی نوار غزه محاصره، غزه پایداری و غزه سرافراز می باشم.

در سال 2005 به اسارت درآمدم و به دو سال و نیم حبس محکوم شدم، زمانی که بازداشت شدم 3 ماه از عروسی ام گذشته بود و برای البراء حامله بودم که او را در داخل زندان صهیونیستی در یک شرایط ناگوار و رقت بار به دنیا آوردم. اشغالگران صهیونیست به زن بودن من رحم نکردند، آنان مرا به مدت 2 سال و نیم در زندان های خود حبس و به طرز فجیعی شکنجه کردند، آنان به هیچ زن اسیر فلسطینی رحم نمی کنند و همه آنان را شکنجه می دهند. بیش از 100 اسیر زن در زندان های اسرائیل بازداشت شده بودند که به لطف پروردگار متعال و در سایه مجاهدت های مقاومت تمامی آنان آزاد شدند. در حال حاضر فقط 5 اسیر زن در این زندان ها وجود دارد و امیدواریم به زودی تمامی آنان در چارچوب یک مبادله شرافتمندانه آزاد گردند.

تنها در مورد خودم صحبت نمی کنم، بلکه درباره شرایط رقت بار زندان ها و زنان و مردان اسیر فلسطینی نیز سخن می گویم. اسیر فلسطینی خواه مرد باشد خواه زن از روز نخست بازداشت تا روز آزادیش در زندان شکنجه می شود، ماموران صهیونیستی تمامی آنان را به طرز فجیع شکنجه می کنند و در سرکوب آنان از سگ های پلیسی استفاده می نمایند. این ماموران روزانه 6 یا 7 بار اسرا را به صورت برهنه و اهانت آمیز مورد بازرسی قرار می دهند.

آنان اسرا را به هنگام ملاقات با خانواده هایشان، وکلای مدافع خود، مراجعه به بیمارستان و دادگاه و بازگشت از آنها بازرسی می کنند. من این دادگاه ها را به رسمیت نمی شناسم، همان طوری که احلام تمیمی هم سلولی من این مساله را بر زبان جاری ساخت. دشمن صهیونیستی بدون اینکه اتهامی علیه من مطرح باشد 2 سال و نیم مرا حبس کرد، تنها اتهام من این بود که یک زن مبارز فلسطینی بودم و بسان فاطمه نجار از ملت و میهن عزیزم دفاع می کردم، فاطمه نجار کسی بود که خودش را در راه خداوند متعال فدا کرد، وی به منظور دفاع از جوانان محاصره شده در یکی از مساجد نوار غزه منفجر کرد. ما از این زن مبارز و احلام تمیمی و دیگر زنان اسیر و همچنین زنان بزرگ صدر اسلام چون اسماء، فاطمه، نصیبه و خدیجه درس های زیادی گرفته ایم، در دوران حضرت پیامبر اکرم (ص) برخی زنان مجروحان را مداوا می کردند و برخی دیگر نیز در رکاب حضرت می جنگیدند، از همین جا از تهران به مرکز اطلاع رسانی فلسطین که به وجود آن افتخار می کنیم و همواره از آن بازدید می کنیم، اعلام می داریم که به خاطر این مصاحبه بسیار خوشحال هستم و تاکید می کنم که قدس از آن ماست و به یاری خداوند متعال به زودی در قدس شریف و مسجد مبارک الاقصی گرد هم می آییم.

نقش زن در بیداری اسلامی را چگونه ارزیابی می کنید؟

ما امروز به منظور شرکت در کنفرانس زنان و بیداری اسلامی به تهران آمده ایم، من هرگز نقش زن فلسطینی در این بیداری را نادیده نخواهم انگاشت.

زن فلسطینی از چندین دهه پیش در عرصه قانونگذاری و سیاست و شهادت طلبی و مقاومت حضور دارد. زن فلسطینی در دوران اسارت شوهرش مسئولیت تربیت فرزندانش را بر عهده می گرفت، جمیل الشنطی و ام نضال فرحات شیرزن فلسطینی از جمله نمایندگان زن فلسطینی در پارلمان هستند. این شیر زن تعدادی از فرزندان خود را در راه خداوند تقدیم کرده است. هم اکنون هدی نعیم و همسر شهید مهندس اسماعیل ابوشنب که خودش و تعدادی از فرزندانش را در راه پروردگار متعال تقدیم کرده است برای شرکت در این کنفرانس به تهران آمده اند. ام رضوان شیخ خلیل از رفح مادر 5 شهید نیز یکی از مدعوین به این اجلاس می باشد.

بنده هرگز نقش زن در این بیداری را نادیده نمی گیرم، زیرا همین زن است که اکنون در عرصه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و غیره نقش آفرینی می کند. هم اکنون 2100 زن از جای جای کشورهای عربی و اسلامی در این کنفرانس شرکت کرده اند تا به جهانیان و اسرائیل و آمریکا نشان دهند که می توانند مردان بزرگی را تربیت کنند و فرزندان و خودشان را در راه خداوند پاک و بلند مرتبه و اعتلای اسلام و مسلمانان تقدیم کنند.

ارزیابی شما از نقش زن فلسطینی در مقاومت و انتفاضه های اول و دوم چیست؟

پاسخ این سوال را نمی توانم در یک یا چند سطر بدهم، زن فلسطینی از بدو شکل گیری انتفاضه نخست در صحنه حضور دارد، همین زنان فلسطینی هستند که شهادت طلبان را تربیت کرده و تحویل جامعه فلسطین داده اند که از جمله این زنان ام نضال فرحات است. او کمربند انفجاری را به فرزندش بست و او روانه شهرک های صهیونیستی کرد. همین زن فلسطینی است که غذا درست می کند و آن را به دست مبارزان فلسطینی حاضر در مرزها می رساند، مقاومت توانست 21 زن فلسطینی را در قالب قرارداد مبادله شرافتمندانه وفاداری به آزادگان از زندان آزاد کند.

ما اعلام می داریم که مقاومت یگانه سلاح برای آزادی زنان اسیر فلسطینی از زندان های اسرائیلی است. زن فلسطینی برای مقاومت کارهای زیادی انجام داده است. برخی از آنان دست به اقدامات شهادت طلبانه زده و برخی دیگر فرزندان خود را تقدیم کرده و برخی از آنان در کنار شوهران خود از مرزها پاسداری کرده اند. آنان کارهای دیگری هم انجام داده اند.

چه کسی افرادی مثل من یا شما یا عزالدین قسام یا امام حسن بنا را تربیت کرده است، قدر مسلم اینکه زن این کار را انجام داده است. زنان و مردان در تکامل همدیگر نقش دارند.

به کمتر از آزادی کل سرزمین های اشغالی و قدس و مسجد الاقصی راضی نخواهیم شد.

تاثیر بیداری اسلامی بر مساله فلسطین چیست؟

بیداری اسلامی بر مساله فلسطین تاثیر عظیمی داشت، ما برای شرکت در این کنفرانس به تهران آمدیم، این کنفرانس شخصیت ما را صیقل داد.

این کنفرانس تجربه ای سترگ برای ما به شمار می رود. وزارت امور زنان در نوار غزه چندی پیش کنفرانسی را با شعار “زن از بهار عربی تا قدس” برگزار کرد. برادر عزیز زیبایی این عنوان را ملاحظه کن.

چنین کنفرانس ها و بیداری اسلامی تاثیر مثبت بر زن فلسطینی می گذارد. اگر این بیداری نبود هرگز ما به تهران نمی آمدیم.

لینک کوتاه:

کپی شد