وی خواستار احیای مساله اسرا در اذهان و قلوب عرب ها و مسلمانان و قرار گرفتن آن در راس اولویت های مسئولان شد.
این اسیر آزاده فلسطینی همچنین تاكید كرد كه ملت فلسطین توانمندی های ویژه ای جهت ابداع شیوه ها و ابزارها و راهكارهای جدید مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی دارد.
وی نسبت به تغییر و تحولات كشورهای عربی به ویژه مصر اظهار خوش بینی كرد.
در زیر متن اصلی گفت و گو از نگاه خوانندگان می گذرد:
دشمن صهیونیستی به اجرای تمامی بندهای توافقنامه “وفاداری به آزادگان” پایبند نبوده و برخی از این بندها را نقض كرده و از اجرای برخی دیگر از بندها طفره می رود. به نظر شما در چنین شرایطی بهترین واكنش چیست؟
عدم پایبندی دشمن صهیونیستی به تعهدات خود از خوی و ماهیت این رژیم نشات می گیرد و این برای ما مساله عجیبی نیست و آن را پیش بینی می کردیم. اجرای بندهای توافقنامه “وفاداری به آزادگان” بخشی از مسئولیت های میانجی مصری است و مصر در دوره جدید از آنجایی كه دارای مناسباتی با رژیم صهیونیستی است، می تواند به مسئولیت های تاریخی و طبیعی خود در حمایت از مساله فلسطین و پرونده اسرا عمل كند.
مساله اسرای فلسطینی در زندان های صهیونیستی مساله ای دائمی است نه مساله ای موقت و مرتبط با اعتصاب غذا و … چگونه می توان مساله اسرا را به طور دائم در محافل خبری و بین المللی مطرح كرد؟
مساله اسرا باید یكی از مسائل اصلی ملت فلسطین و امت های عربی و اسلامی و جهانیان باشد، زیرا اسرای فلسطین در واقع همان اسرای قدس و مسجد الاقصی هستند و آزادی آنان هم از جنبه دینی و هم از جنبه ملی واجب و ضروری است.
اتحادیه عرب و سازمان كنفرانس اسلامی نیز باید مساله اسرا را مورد اهتمام قرار داده و آن را در راس اولویت های خود قرار دهند و تمامی طرف های عربی و اسلامی كه با دشمن صهیونیستی رابطه دارند باید آن را از 2 جهت تحت فشار قرار دهند، اول: آزادی اسرا و دوم بهبود شرایط بازداشت آنان و در این راستا، بیشترین وظایف و مسئولیت ها بر دوش تشكیلات خودگردان فلسطین خواهد بود.
همچنین مقامات رژیم صهیونیستی به ویژه بازرسان و قضات و زندانبانان آن باید از سوی دادگاه های بین المللی تحت پیگرد قضایی قرار گرفته و محاكمه شوند و پرونده های قانونی مستندی با همكاری وزارت اسرا و نهاد های فلسطینی ذیربط در رابطه با تجاوزات و جنایت های بی شمار آنان علیه ملت و اسرای فلسطینی تشكیل شود.
اما در عرصه بین المللی باید پرده از سیاست های رژیم صهیونیستی برداشت كه حتی معاهدات و توافقنامه های بین المللی را نیز نادیده می گیرد. رژیم صهیونیستی دولتی است كه یك كشور عربی را اشغال كرده و فرزندان و زنان و كودكان آن را به شیوه ای خودسرانه بازداشت می كند و نوار غزه را محاصره كرده و از وارد کردن نیازهای مردم به آن ممانعت به عمل می آورد.
آیا پیش بینی می كنید كه تحولات سیاسی مصر تاثیر مثبتی بر مساله اسرا داشته باشد، یا این تحولات موجب تشدید جنایت های صهیونیست ها علیه آنان خواهد شد؟
ما بر این باور نیستیم كه تحولات جدید مصر در كوتاه مدت بازتاب مثبت مستقیمی بر پرونده اسرای فلسطینی داشته باشد، زیرا اكنون برخی پرونده های داخلی وجود دارد كه دولت جدید مصر سرگرم آنهاست، اما پرونده اسرای فلسطینی به میزان مناسبات دولت مصر با رژیم صهیونیستی و توسعه آن بستگی دارد.
تضمین ها و وعده های دكتر محمد مرسی در رابطه با مساله فلسطین را در سخنرانی اش كه به خروج مصر از دیپلماسی سابق خود قلمداد شد، چگونه ارزیابی می كنید؟ آیا پیروزی مرسی موجب تحقق خواسته ها و حقوق قانونی فلسطینیان خواهد شد؟
آزادی ملت های عربی از ظلم و استبداد در پرتو بهار عربی اقدامی استراتژیك در راستای تحقق كامل حقوق فلسطینیان خواهد بود و آزادی مصر از سلطه رژیم دیكتاتور سابق یكی از مهمترین این اقدامات است.
همگان می دانند كه روابط رژیم های عربی؛ به ویژه رژیم سابق مصر با دشمن صهیونیستی، همچون سپری حمایتی برای آن بود.
آینده محاصره جائرانه غزه را در پرتو تحولات اخیر كشورهای عربی چگونه ارزیابی می كنید؟
با آغاز بهار عربی و براندازی رژیم سابق مصر، محاصره معنوی باریکه غزه شكسته شد و بنده معتقدم كه ملت قهرمان مصر هرگز تداوم محاصره غزه را نخواهد پذیرفت و اجازه نمی دهد كه شیوه تعامل با مساله فلسطین پس از آزادی كشورهای عربی از یوغ ظلم و استبداد همانند سابق باشد.
به نظر شما تظاهرات های اخیر در رام الله در اعتراض به دیدار عباس و موفاز، سرآغاز بهار فلسطینی با اظهار مخالفت فلسطینیان با تداوم مذاكرات بی نتیجه سازش با دشمن صهیونیستی خواهد بود؟
تشكیلات خودگردان رام الله تمامی گزینه های مقاومت را كنار گذاشته و تنها دنباله رو گزینه مذاكرات بی نتیجه سازش است و به نظر من رهبران تشكیلات خودگردان قادر به تصمیم گیری جهت آزادی ملت ما نخواهند بود.
اما ملت فلسطین، ابتكارها و خلاقیت هایی را در زمینه توسعه ابزارها و راهكارهای مقاومت انجام خواهد داد كه دشمن صهیونیستی را وادار به زانو زدن و تسلیم می كند و این ابزارها باب میل تشكیلات خودگردان نخواهد بود، اما ملت فلسطین اطمینان دارد كه آزادسازی سرزمینش، تنها با مقاومت حقیقی و نه با وعده وعیدهای مذاكرات بی نتیجه سازش، امكان پذیر خواهد بود.
سفر رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و هیات همراه وی به اردن را چگونه ارزیابی می كنید و آینده مناسبات این جنبش با دولت اردن را چگونه می بینید؟
اردن و حماس دارای منافع مشترك زیادی هستند و دیدار هیات حماس با مقامات اردن در راستای تحقق منافع دو طرف صورت گرفت. اردن و حماس در واقع ملت واحدی هستند و به اعتقاد بنده، روابط رهبران اردن و حماس مثبت و كاملا طبیعی است و امیدواریم كه این دیدارها همچنان ادامه داشته باشد.
مشاركت رهبران حماس در اجلاس جنبش نهضت تونس، بیانگر وجود مناسباتی میان این جنبش و دولت انقلابی تونس است. رویكرد غرب در رابطه با این مناسبات را چگونه ارزیابی می كنید و این مساله چه بازتابی بر آینده مساله فلسطین خواهد داشت؟
غرب به طور عام اهتمامی به منافع تونس ندارد و مسلما از چنین مشاركت هایی نیز خشنود نخواهد شد، اما ما باید اطمینان داشته باشیم كه اكنون در مرحله آزادسازی ملت های عربی هستیم و غرب نیز به خوبی این را درك می كند.
اما در رابطه با بهبود روابط نظام های انقلابی عربی با جنبش حماس باید بگویم كه این مساله كاملا در راستای منافع ملت فلسطین خواهد بود، زیرا حماس از جانب ملت خویش برگزیده شده و تاثیر بسزایی در پیشبرد مساله فلسطین خواهد داشت.
موضع تركیه كه ازسرگیری روابط دیپلماتیك با دشمن صهیونیستی را مشروط به لغو محاصره غزه كرده است، چگونه ارزیابی می كنید؟
خدمات تركیه به مساله فلسطین جای تقدیر و تشكر دارد و این كشور از مقاومت و پایداری ملت ما حمایت می كند. موضع تركیه موضعی پیشرو است و مواضع “رجب طیب اردوغان” نخست وزیر این كشور موید این مطلب است و كشورهای عربی كه دارای مناسباتی با دشمن صهیونیستی هستند، باید دنباله رو راه اردوغان و تركیه باشند.
مشخصات “ماجد ابو قطیش اسیر آزاده فلسطینی:
اسم: ماجد حسن ابو قطیش
تاریخ تولد: 9/8/1970
تاریخ بازداشت: 5/6/1993
حكم: 3 بار حبس ابد و 40 سال زندان.
اتهام: ربودن سربازی اسرائیلی جهت مبادله وی با شهید شیخ احمد یاسین و دیگر اسرای فلسطینی و كشتن نظامیان رژیم اشغالگر قدس.
تحصیلات: رشته فقه در دانشگاه قدس. وی سر كلاس درس بازداشت شد.
محل سكونت: وی در قدس اشغالی سكونت دارد و در جریان قرارداد “وفاداری با آزادگان” آزاد شده و به تركیه تبعید شد.
وضعیت تأهل: 3 ماه پیش ازدواج كرد.