چهارشنبه 30/آوریل/2025

مشعل: فعالیت ما باید در چارچوبی مشترك و در راستای خدمت به فلسطین باشد

پنج‌شنبه 9-آگوست-2012

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” بار دیگر تاكید كرد كه سیاست این جنبش و فلسطینیان به طور عام اقتضا می كند كه در امور داخلی كشورهای عربی دخالت نكنیم، زیرا این مسائل به خود آنان مربوط می شود.

به گزارش مركز اطلاع رسانی فلسطین،‌ “خالد مشعل” خاطرنشان كرد كه ما از خواسته های امت اسلامی و عربی و ملت ها در زمینه تحقق آزادی، عزت، كرامت، توسعه، عدالت اجتماعی و مبارزه با ظلم و فساد حمایت می كنیم، زیرا این حق طبیعی این ملت هاست.

وی افزود: مسلما بهار عربی كه بنا به خواست و اراده ملت ها شكل گرفت ، موجب تقویت حماس و مقاومت شد و به نفع فلسطین و ملت های عربی رقم می خورد و وظیفه همگی ماست كه به رغم اختلافاتی كه داریم در چارچوبی مشترك و در راستای خدمت رسانی به فلسطین از طریق برنامه های ملی فعالیت داشته باشیم.

مركز اطلاع رسانی فلسطین دیروز چهارشنبه 8/8/2012 گفت و گوی خالد مشعل با پایگاه اینترنتی “هسپرس” در جریان سفر اخیرش به مراكش را منتشر كرد.

متن كامل گفت و گو:

آیا بهار عربی توانست جنبش حماس و مشی مقاومت را تقویت كند؟

مسلما بهار عربی كه بنا به خواست و اراده ملت ها شكل گرفت، موجب تقویت حماس و مقاومت شد و به نفع فلسطین و ملت های عربی رقم می خورد. بهار عربی در واقع خیزش امت های اسلامی و عربی در داخل و خارج و خیزش آنها در عرصه های اقتصادی، سیاسی، توسعه و استقلال در حوزه تصمیم گیری و به دست گرفتن افسار تصمیم گیری به منظور حمایت از آرمان های امت های اسلامی و عربی از جمله آرمان فلسطین به شمار می رود.

تاثیرات این بهار دمكراتیك را چگونه می بینید؟

تاثیرات بهار عربی در بلند مدت مشخص خواهد شد، اما در كوتاه مدت، به رغم اینكه رسانه ها به نحوی از پرداختن به رویدادهای این حركت منصرف شده اند. بهار عربی موجب تقویت روحیه ما شد و اطمینان داریم كه این حركت امتی قدرتمند و بیدار تربیت خواهد كرد، امتی كه از قدرت و اختیار تصمیم گیری و عزت و كرامت برخوردار خواهد بود و به یاری خداوند قادر به بازپس گیری قدس و سرزمین فلسطین خواهد شد.

ارزیابی شما از به قدرت رسیدن اسلامگرایان در برخی كشورهای عربی چیست؟

اسلامگرایان بخش اصیل و گرانمایه امت اسلامی هستند و تافته جدا بافته از امت های اسلامی و عربی نیستند، پیروزی آنان امری كاملا طبیعی است، آنان از تمدنی والا برخوردارند و ماهیت شان مشخص است، بنابراین پیروزی آنان ناشی از قرار گرفتن در مقدمه كسانی است كه روحیه این امت و اصالت و تاریخ و دستاوردهای آن را منعكس می كنند.

از سوی دیگر، بدون تردید جنش های اسلامی صبر و تحمل زیادی به خرج دادند و رنج های زیادی كشیدند و هزینه های زیادی پرداختند و به مبارزه پرداختند، همچنین ملت ها نیز فداكاری های آنها را ستوده و از آنها پشتیبانی كردند، زیرا كه می دانند این جنبش ها، جنبش هایی ملی و صادق و فعال و منسجم با خواست ملت ها هستند. همچنین پیروزی اسلامگرایان تنها منحصر به آنان نیست، بنابراین شكی نیست كه آنان در اقلیتند، اما یك گروه ملی مخلص وجود دارد كه با نام های مختلف فعالیت می كند و شركای ما به شمار می رود. به زودی همگان به پا می خیزند. تا زمانی كه متكی به آرای مردم و صندوق های رای باشیم، كسی نمی تواند دیگری را از صحنه بیرون كند.  پس تمامی كسانی كه از طریق صندوق های رای انتخاب می شوند، مورد استقبال قرار می گیرند و وظیفه همگی ماست كه به رغم اختلافاتی كه داریم، در چارچوبی مشترك و در راستای خدمت رسانی به فلسطین از طریق برنامه های ملی فعالیت داشته باشیم.

حقیقت مساله فلسطین پس از تحولات كشورهای عربی و اسلامی به كجا رسیده است؟

حقیقت مساله فلسطین در نبود راه حل عادلانه برای آن نهفته است، چرا كه طرف اول این مساله دشمن جنایتكار صهیونیستی است كه حقوق كسی را در این دنیا محترم نمی شمرد و شیوه های مختلف تروریسم را در پیش گرفته و مشغول شهرك سازی، یهودی سازی و بازداشت است و هرگز احساس نمی كند كه كسی هست كه آن را محاكمه كند و مورد بازخواست قرار دهد. اما طرف دوم، جامعه بین الملل است كه جامعه ای ناتوان، منافق و همسو با دشمن صهیونیستی است، هر چند به سبب اقدامات جنایتكارانه رژیم صهیونیستی و پایداری فلسطینیان، تغییراتی در برخی گرایشات و افراد برجسته آن صورت گرفته است .

همچنین طرف سوم كه اصیل تر از همه است، ملت فلسطین است، فلسطینیان ملتی هستند و به عادلانه بودن مساله و آرمان خود ایمان دارند و از 100 سال پیش تا به امروز همواره به پایداری و جانفشانی پایبندند. این ملت به رغم آن همه چالش های داخلی و سنگ اندازی اه به مسیر خود به سمت پیروزی ادامه می دهد. طرف چهارم نیز كه در حال تغییر و تحول است، كشورهای عربی و اسلامی است. ملت های عربی و اسلامی برادران و امت ما هستند كه به دلیل قرار گرفتن در جایگاهی ضعیف ما را از یاد برده بودند، بنابراین در میان آنان، برخی علیه ما اقدام كرده و برخی دیگر از ما حمایت كرده و برخی نیز ما را به حال خود رها كرده اند.

این تحولات را چگونه می بینید؟

امت عربی كه شاهد بهار عربی و نتایج آن است، پشتوانه استراتژیك مهمی برای مساله فلسطین است و مسلما ما از پیروزی محمد مرسی شاد و مسرور گشتیم كه این مساله نیز به نوبه خود موجب تغییراتی استراتژیك در منطقه شد و می تواند پیروزی در مبارزه با دشمن صهیونیستی را زودتر از قبل محقق كند.

خونریزی ها در سوریه همچنان ادامه دارد. موضع حماس پیرامون رخدادهای كنونی سوریه چگونه است؟

سیاست های حماس و فلسطینیان به طور عام اقتضا می كند كه در امور داخلی كشورهای عربی دخالت نكنیم، زیرا این مسائل به خود آنان مربوط می شود. اما این بدین معنا نیست كه ما اهتمامی به مسائل مربوط به آنها نداشته باشیم، رنج و محنت های امت های اسلامی و عربی ما را به خود مشغول كرده است و برای ما مهم است، همانگونه كه غم و شادی ملت های عربی و اسلامی برای ما اهمیت دارد. ما در اینجا در مورد اصول سخن می گوییم بدون اینکه کشوری مد نظر ما باشد. ما از خواسته های امت های اسلامی و عربی و ملت ها در زمینه تحقق آزادی، عزت، كرامت، توسعه، عدالت اجتماعی و مبارزه با ظلم و فساد حمایت می كنیم، زیرا این حق طبیعی این ملت هاست و از دولت های عربی می خواهیم تا حق ملت هایش را بدهد و امیدواریم كه این مهم بدون خونریزی و ایجاد ناامنی در این كشورها محقق شود، زیرا ریخته شدن هر قطره خون در امت های اسلامی و عربی دل ما را به درد می آورد و ما امیدواریم كه این خونریزی ها متوقف شود و خداوند خیر و بركت را به این امت ببخشد.

تجربه تغییر و تحولات مراكش را چگونه ارزیابی می كنید؟

ما از سفر به مراكش و شیوه تعامل حكیمانه رهبران آن از جمله پادشاه این كشور با بهار عربی شادمان و خرسند شدیم و همچنان این احساس را داریم . این كشور الگویی آسان و حكیمانه عرضه كرد و ملت در پرتو این الگو توانست بسیاری از خواسته های خود را به شیوه مسالمت آمیز محقق سازد و كشورش را حفظ كند و وحدت و ثبات داخلی خود را تقویت بخشد و بر توان و قدرت خود بیفزاید و رضایتمندی را رقم بزند و ما در كشورهای عربی و اسلامی به دنبال آن هستیم.

شما برای نخستین بار به دعوت حزب عدالت وتوسعه به مراكش سفر كردید، تجربه این حزب در مراكش را چگونه ارزیابی می كنید؟

ما از اولین سفر خود به مراكش خرسندیم و از رهبران حزب عدالت و توسعه به خاطر دعوت و میزبانی خوبشان تقدیر و تشكر می كنیم. ما در هفتمین كنگره آنان شركت كردیم و از مشاركت گسترده در این كنگره و روحیه برادرانه مراكشی ها اعم از مردان و زنان و كودكان و سالخوردگان در جریان استقبال از مهمانان از خود نیز بسیار شادمان شدیم. 

همچنین از عملکرد رهبران این حزب و سخنرانی استاد عبد الاله بن كیران و رئیس كابینه كه كاملا با آن موافقم شادمان گشتم و بر این باورم حزب عدالت و توسعه با این نگرش و اخلاق به یاری خداوند موفق خواهد بود و امیدوارم بتوانند الگویی ارائه دهند كه سرمشق دیگر كشورهای عربی باشد.

بدون شك نهضت و بیداری مراكش، به معنی بیداری منطقه است و پیروزی اسلامگرایان در آنجا، به منزله پیروزی اسلامگرایان در دیگر كشورها خواهد بود و ما امیدواریم كه اسلامگرایان و تمامی جریان های امت اسلامی و عربی در خدمت رسانی به میهن شان موفق باشند.

 

لینک کوتاه:

کپی شد