پنج شنبه 01/می/2025

العاروری: من نامزد ریاست دفتر سیاسی حماس نیستم

چهارشنبه 3-اکتبر-2012


عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که تمامی مطالب منتشر شده در رسانه های گروهی مبنی بر نامزدی وی برای تصدی سمت ریاست دفتر سیاسی بی پایه و اساس است.

شیخ صالح العاروری روز دوشنبه گذشته (1/10/2012) در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که «مطالب منتشر شده در رسانه های گروهی مبنی بر نامزدی من در انتخابات ریاست دفتر سیاسی حماس بی پایه و اساس است.»

متن کامل این مصاحبه در زیر از نظر خوانندگان محترم می گذرد:

س: نظر شما درباره مطالب منتشر شده در رسانه های گروهی مبنی بر نامزدی شما برای جانشینی خالد مشعل در سمت ریاست دفتر سیاسی حماس چیست؟ بعضی ها مدعی شده اند که رقابت شدیدی میان سه نفر که یکی از آنها شما هستید، جریان دارد؟

ج: در آغاز باید بگویم که هیچ جنگ و رقابت شدیدی بر سر ریاست دفتر سیاسی نیست و مطالب منتشر شده در این زمینه کاملا به دور از واقعیت است. به هر حال، نامزدهایی برای تصدی این سمت وجود دارند، اما خبری از جنگ و رقابت نیست و شخص من جزء نامزدها نیستم؛ چرا که مطمئنم حماس رهبران زیادی دارد که بهتر از من هستند و می توانند مسئولیت رهبری آنرا بر عهده بگیرند و من ترجیح می دهم که همچنان به عنوان یک سرباز در اختیار این جنبش و هر رئیسی که برای دفتر سیاسی انتخاب می کنند، باشم.

س: آیا اصرار خالد مشعل بر عدم نامزدی برای تصدی سمت ریاست دفتر سیاسی حماس ناشی از اختلافات داخلی جنبش و اختلاف نظر با برخی رهبران آن است؟

ج: اختلاف نظر و دیدگاه امری طبیعی و عادی است و در جنبش حماس هم مانند هر تشکیلات دیگری این مساله وجود دارد، اما حماس یک سری موسسات و نهادهای ویژه تصمیم گیری دارد که همه از آنها تبعیت می کنند. برادر ابو الولید (مشعل) الگوی خوبی از یک رهبر قدرتمند و کاریزماتیک و در عین حال، انسانی محترم ارائه داده است و حال تصمیم به ترک سمت رهبری حماس و ادامه فعالیت به عنوان یک سرباز عادی این جنبش گرفته است تا هر جایی که جنبش صلاح بداند فعالیت کند و بدین وسیله تصویری واقعی و چهره ای درخشان از یک جنبش ملی اسلامگرا مانند حماس ارائه می دهد.

س: رسانه های گروهی مطالب زیادی درباره اختلافات و رقابت رهبران حماس در غزه با ابو الولید منتشر کرده و مدعی شده اند که این مساله باعث عدم نامزدی مشعل برای تصدی مجدد سمت ریاست دفتر سیاسی حماس شده است. آیا این مساله صحت دارد؟

ج: برادران ما در غزه و به ویژه اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت منتخب فلسطین در آخرین جلسه جنبش تلاش زیادی برای متقاعد کردن برادر ابو الولید برای باقی ماندن در سمت رهبری جنبش در دوره آتی انجام دادند و آنرا به نفع جنبش و بهترین گزینه برای آن اعلام کردند. من مطمئن هستم که برادر ابو الولید و رهبران حماس در غزه ارزش و احترام متقابل و عمیقی برای هم قائل هستند.

س: آیا تحول جدیدی در زمینه آشتی ملی به وجود آمده است؟

ج: آشتی ملی نیازمند وجود یک رویکرد جدی و راهبردی به دور از مانورها و در نظر گرفتن منافع کوتاه مدت و موقتی و نیز رهایی از زیر فشارها و دیکته های طرف های خارجی مخالف آرمان های ملت فلسطین است و در این راه باید از دل بستن به توهمات مذاکرات و راهکار سازش که هرگز قابل تحقق نیستند، خودداری کرد. این دیدگاه و رویکرد باید مبتنی بر توافق ملی فراگیر برای مقابله با رژیم صهیونیستی و تحمیل خواسته های مبتنی بر توافق ملی طرف های فلسطینی به جامعه بین المللی باشد.

لینک کوتاه:

کپی شد