شنبه 03/می/2025

الرشق: حماس آماده مذاکره با تمامی کشورهای جهان به استثنای رژیم صهیونیستی است

چهارشنبه 19-دسامبر-2012


عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که این جنبش آماده مذاکره با تمامی کشورهای جهان است، اما هرگز با رژیم صهیونیستی گفتگو نخواهد کرد.

عزت الرشق در گفتگو با روزنامه القدس چاپ قدس اشغالی که در شماره روز سه شنبه (11/12/2012) آن به چاپ رسید خاطر نشان کرد که امکان انجام مذاکرات دوستانه میان ما و رژیم صهیونیستی وجود ندارد و زبان گفتگوی ما با این رژیم جز زبان پایداری و مقاومت و مبارزه برای آزاد سازی سرزمین فلسطین نخواهد بود.

الرشق که اخیرا برای اولین بار به همراه هیات رهبران جنبش حماس به ریاست خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی این جنبش به غزه سفر کرد، ضمن تاکید مجدد بر مخالفت حماس با راه حل های مبتنی بر عقب نشینی از حقوق ملت فلسطین به منظور حل منازعه دیرینه فلسطینی ـ صهیونیستی، خاطر نشان کرد که این جنبش به آزادی اسرا و مقدسات فلسطین و حفظ سراسر سرزمین فلسطین و عدم چشم پوشی و یا عقب نشینی از حتی یک وجب خاک آن پایبند است و در همین راستا، توانسته است با شجاعت و جسارت تمام راهکار مقاومت را به عنوان تنها راه حل حقیقی آزاد سازی سرزمین فلسطین از رود اردن تا دریای مدیترانه مطرح کند.

وی افزود این مایه افتخار جنبش حماس است که توانسته است مانع از حذف مساله فلسطین و امتیازدهی در این زمینه شود.

این رهبر جنبش حماس همچنین اظهار داشت که حماس در سایه پایداری ملت فلسطین و عملیات خود در کرانه باختری، باریکه غزه، قدس و اراضی اشغالی سال 48 فلسطین ثابت کرده است که شعارهای آن توخالی نیست و پشتوانه این شعارها، خون رهبران شهید حماس است که پیشاپیش مبارزان فلسطینی در میدان جنگ حضور دارند. این جنبش همچنین توانستند رژیم صهیونیستی را مجبور به پذیرش بزرگترین مبادله اسرا در تاریخ خود بکند.

الرشق در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امکان دارد حماس در کنار راهکار مقاومت مسلحانه، رویکرد دیگری را نیز اتخاذ کند، تصریح کرد که حماس از تمامی ابزارهای قانونی در مبارزه خود برای اخراج اشغالگران صهیونیست از سرزمین فلسطین استفاده می کند.

وی افزود به اعتقاد ما راهکار مقاومت بهترین راه برای رسیدن به هدف است و ما باید از تمامی اهرم ها و حربه های سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی و فشارهای بین المللی علیه اسرائیل استفاده کنیم، اما در کل حماس، مقاومت را بهترین راه برای رسیدن به هدف می داند؛ چرا که رژیم صهیونیستی به دلخواه خود هیچ چیزی را به ما نمی دهد. ما ان شاء الله کشور فلسطین را تاسیس خواهیم کرد، اما این مساله باید از موضع قدرت و به زور صورت بگیرد و قرار نیست کسی لطفی در حق ما بکند.

موضع کنونی حماس

الرشق درباره موضع کنونی جنبش حماس در قبال جهان عربی و اسلامی نیز اظهار داشت که «بر همگان روشن است که حماس امروز طرف مهمی در عرصه فلسطین به شمار می رود و حتی در معادلات منطقه ای و بین المللی نیز وزنه بزرگی محسوب می شود. همه جهانیان می دانند که حماس جنبش بزرگ و پیشرو در جامعه فلسطینی است و نمی توان آنرا نادیده گرفت و هر کس بخواهد حماس را کنار بزند، خود از جامعه حذف می شود.»

وی افزود حماس در سایه پیروزی مقاومت در غزه و تحولات جهان عرب، وضعیت، موجودیت و امکانات و روابط خود را تقویت کرده است.

مقاومت مسلحانه

این عضو برجسته دفتر سیاسی جنبش حماس درباره پیشنهاد محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای استفاده از “مقاومت مردمی” به عنوان یکی از گزینه های مقاومت خاطر نشان کرد «ما در جنبش حماس طرفدار استفاده از تمامی ابزارهای مقاومتی و در راس آنها مقاومت مسلحانه هستیم تا بتوانیم اشغالگران صهیونیست را از خاک فلسطین خارج کنیم و بر حق ملت فلسطین در استفاده از مقاومت مردمی تاکید می کنیم.»

وی افزود ما آماده احیای مقاومت مردمی با همکاری تمامی گروه ها و اقشار مختلف ملت فلسطین هستیم، اما این مساله هرگز به قیمت کنار گذاشتن مقاومت مسلحانه تمام نخواهد شد و مقاومت مسلحانه به منزله خط اصیل ماست که هرگز از آن عقب نشینی نخواهیم کرد.»

آشتی ملی فلسطین

الرشق درباره آشتی ملی طرف های فلسطینی نیز اظهار داشت که آشتی اولویت اصلی ما و نیاز مبرم فلسطین است، اما این به معنای ادغام و دست برداشتن یکی از طرف ها از برنامه سیاسی خود و روی آوردن به برنامه سیاسی طرف مقابل نیست، بلکه بدین معناست که ما به شکاف داخلی در میان ملت و جامعه فلسطین پایان داده و این صفحه تاریک را به تاریخ بفرستیم و بر روی برنامه مشترکی توافق کنیم.

وی همچنین تصریح کرد که «ما هیچ مانعی در مقابل خود نمی بینیم که با طرف های مقابل بر روی برخی برنامه ها اشتراک داشته باشیم؛ اما برنامه ما تنها محدود به همان برنامه مشترک نخواهد بود.»

خبری از شروط جدید نیست!!

این رهبر فلسطینی در پاسخ به سوالی درباره احتمال افزایش سقف خواسته های جنبش حماس برای تحقق آشتی ملی در سایه پیروزی در جنگ غزه اظهار داشت:« این پیروزی در مقابل رژیم صهیونیستی حاصل شد و این بسی مایه خرسندی ماست که پیروزی در غزه و فضای خصومت آمیزی که ایجاد شده بود باعث وحدت ملت فلسطین و احزاب و گروه های ملی شد و زمینه یکپارچگی ملت فلسطین در دو منطقه کرانه باختری و باریکه غزه را به وجود آورد و این مساله هم می تواند به پیشبرد و تحقق آشتی ملی کمک کند.»

وی افزود ما قصد نداریم هیچ گونه شرط و شروط جدیدی بر سر راه آشتی ملی قرار دهیم؛ چرا که آشتی ملی برای ما یک هدف است و شکاف داخلی یک وضعیت استثنایی و صفحه ای تاریک در تاریخ ملت فلسطین بود که باید برای همیشه به صفحات تاریخ بپیوندد. لذا جنبش حماس به تمامی توافقات گذشته پایبند است، اما نیاز اصلی زمان حاضر را اجرای این توافقات با سعه صدر و دید باز می داند.

الرشق همچنین خطاب به جنبش فتح و محمود عباس رئیس آن اظهار داشت «ما بدون بحث بر سر جزئیات توافق آشتی، به سمت آن قدم برمی داریم و انتخابات را قبول داریم و نتایج حاصله از صندوق های رای را هم می پذیریم، اما هر کاری باید به نوبه و وقت خودش انجام شود و ما نباید گاری را به جلوی اسب ببندیم.»

وی افزود یک سری توافقاتی در زمینه آشتی ملی صورت گرفته است که نیازمند عملی شدن هستند و ما درباره انتخابات هیچ مشکلی نداریم؛ اما معتقدیم که باید به موقع خود انجام شود و نه به عنوان گامی مقدم بر آشتی ملی. این رهبر برجسته حماس تصریح کرد که این جنبش هیچ ترسی از انتخابات ندارد، بلکه می گوییم باید تمامی مفاد آشتی ملی شامل؛ ایجاد فضای مثبت، احیای سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف”، آشتی اجتماعی، تشکیل دولت فلسطین و انتخابات که جزئی از روند آشتی ملی است، به صورت یکجا اجرا شوند.

موضع یکپارچه حماس

الرشق در بخش دیگری از سخنان خود ادعاهای مطرح شده درباره وجود شکاف و اختلاف میان رهبران جنبش حماس در قبال آشتی ملی را نادرست دانست و گفت موضع جنبش حماس یکپارچه است و قرار گرفتن رهبران حماس در کنار هم در جریان مراسم بزرگداشت سالگرد تاسیس جنبش حماس نشانه مهمی از یکپارچگی این جنبش و اوضاع مساعد آن است.

وی با تاکید بر اینکه موضع جنبش حماس در قبال آشتی ملی یکپارچه است، تصریح کرد که «هیچ کدام از رهبران حماس مخالف آشتی ملی نیستند.»

راهکارهای رژیم صهیونیستی

الرشق در واکنش به درخواست های مقامات صهیونیستی مبنی بر لزوم تحمیل یک راه حل یکجانبه گرایانه خاطر نشان کرد که اگر رژیم صهیونیستی بخواهد یک راه حل یکجانبه را به ما تحمیل کند و یا بخواهد از راه های حل های مذاکره ای با تشکیلات خودگردان فلسطین استفاده کند، این به خودش مربوط است.

وی افزود ملت فلسطین راه حل های مذاکره ای و مسالمت آمیز را امتحان کرده اند و به راهکار سازش بیش از آنچه که استحقاقش را داشت، فرصت و زمان داده اند، اما در نهایت باز هم خود را در بن بست دیده اند. حتی خود کسانی که در جریان مذاکرات هستند، پس از آنکه مدعی بودند مذاکرات “نتیجه بخش” است، اذعان کرده اند که در نهایت راه “صفر بزرگ” نصیب شان شده است.

این عضو برجسته جنبش حماس تصریح کرد که اسرائیل حتی به کسانی که آنرا به رسمیت شناخته و پای میز مذاکره با این رژیم نشسته اند، چیزی نداده است؛ و این راهکار قبلا هم تجربه و امتحان شده است و از همین رو، نیازی به اتلاف وقت و غرق کردن مردم در خیالات و اوهام نیست؛ ملت ما امروز حامی مقاومت و جبهه پایداری است و مطمئنا حقوق فلسطینی به زور باید گرفته شود.

وی همچنین افزود «اسرائیل هر چقدر می خواهد می تواند خود را با خیالات و اوهام و مرزها دل خوش کند، اما ملت فلسطین در نهایت آنرا از سرزمین خود بیرون خواهد کرد و حتی یک وجب از خاک فلسطین را هم در دست آن رها نخواهد کرد.»

سکوت طرف صهیونیستی

این رهبر فلسطینی در واکنش به این مساله که مطمئنا رژیم صهیونیستی نخواهد گذاشت لذت پیروزی در جنگ غزه در کام جنبش حماس بماند، اظهار داشت:« ما جز شر و بدی از رژیم صهیونیستی انتظار نداریم و همه احتمال ها را در نظر می گیریم.»

وی افزود «درست است که مقاومت در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه به خوبی جلوی آن ایستادگی کرد و این رژیم را مجبور به درخواست آرام سازی فوری اوضاع کرد و این به نوبه خود یک پیروزی برای مقاومت بود، اما ما هرگز از این مساله غافل نمی شویم که احتمال دست زدن رژیم صهیونیستی به هر کاری وجود دارد.»

این رهبر حماس تاکید کرد که ما هر لحظه احتمال تجاوز جدید از سوی رژیم صهیونیستی را وارد می دانیم و هر چند که گروه های مقاومت و شاخه های نظامی آنها در مرحله آرام سازی به سر می برند، اما همواره آماده و دست به ماشه هستند و این آرام سازی از نظر ما، فرصت تنفس جنگی است که مبارزان باید در جریان آن بیدار و هشیار باشند و به آماده سازی خود برای مراحل بعدی جنگ ادامه دهند.

کسب آمادگی برای مرحله بعد

الرشق در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت که هیچ بند مخفیانه ای و اعلان نشده ای در توافق آرام سازی امضا شده میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی که با میانجیگری مصر صورت گرفت، وجود ندارد.

وی افزود شایعات مطرح شده مبنی بر اینکه این توافق به قیمت متعهد شدن مصر به ممانعت از قاچاق سلاح به باریکه غزه یا مناطق دیگر حاصل شده است، کذب و بی معناست؛ جنبش حماس هرگز چنین شروطی را قبول نکرده و نخواهد کرد، بلکه مقاومت توانست شروط خود را به رژیم صهیونیستی تحمیل کند و این طرف صهیونیستی بود که سعی در دستیابی هر چه سریعتر به توافق آرام سازی را داشت و نه مصر و نه جنبش حماس هیچ تعهدی از این قبیل نداده اند.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس بار دیگر بر مخالفت این جنبش با هر گونه کمک مشروط به این جنبش تاکید کرد و بدون اشاره به جزئیات گفت حماس از ملت های عربی و اسلامی در سراسر جهان و برخی کشورها کمک دریافت می کند.

سفر به غزه

الرشق درباره سفر هیات حماس به غزه نیز تصریح کرد که «کلام از وصف این سفر عاجز است» و این سفر واقعا یک سفر تاریخی بود.

وی افزود رهبران فلسطینی برای اولین بار و با سربلندی ناشی از پیروزی در جنگ غزه به خاک وطن خود بازگشتند و این پیام آشکاری به تمامی جهانیان داشت؛ مبنی بر اینکه ملت فلسطین در مسیر پیروزی و پیشرفت و استرداد حقوق قرار گرفته است و هیچ کس نمی تواند حقوق این ملت را از آن سلب کند.»

این رهبر برجسته حماس تاکید کرد که بازگشت رهبران حماس به غزه در سایه فضای پیروزی زمینه ساز احیای حق بازگشت و برگشتن تمامی آوارگان فلسطینی به شهر و دیار خود خواهد شد و ما امروز به غزه آزاد سفر کردیم و فردا به قدس و پس فردا به حیفا و یافا سفر خواهیم کرد.

انتخابات حماس

وی در ارتباط با انتخابات داخلی جنبش حماس نیز اظهار داشت که حماس در برخی مناطق و ایالت ها انتخابات خود را برگزار کرده است، اما این روند هنوز تکمیل نشده است و مقدمات لازم برای برگزاری انتخابات دفتر سیاسی در حال تکمیل شدن است و فقط نیازمند وقت است.

عضو دفتر سیاسی حماس تصریح کرد که «جنبش حماس به شیوه مشورتی اداره می شود؛ اما روند برگزاری انتخابات در داخل این جنبش سیر طولانی و پیچیده و سختی دارد؛ چرا که این جنبش در تمامی مناطق محل حضور ملت فلسطین موجودیت دارد.»

پیامی به اهالی قدس

الرشق در این اظهارات خود اهالی قدس را نیز از نظر دور نداشت و ضمن نثار درود به آنها گفت:« قدس نماد مساله فلسطین است؛ ما از پایداری اهالی قدس و حفظ سرزمین و نیز حمایت از مسجد الاقصی و دیگر مقدسات فلسطینی به رغم تمامی تجاوزات و حملات رژیم صهیونیستی و طرح های یهودی سازی آن در قدس به منظور وادار کردن اهالی این شهر به ترک آن تمجید می کنیم و این ثبات و پایداری خود یک اقدام مقاومتی درجه یک است.»

وی افزود امت ما مسئولیت بزرگی در زمینه دفاع از پایداری قدس و اهالی آن و نیز ممانعت از روند سرقت و مصادره اراضی فلسطینیان و یهودی سازی قدس و مقدسات آن دارد.

روزنامه القدس

این عضو برجسته جنبش حماس در پایان به روزنامه قدس و دست اندرکاران آن نیز سلام و درود فرستاد و گفت:« روزنامه قدس بیش از 50 سال است که مبارزات خود را ادامه می دهد و به دفاع از اصول و حفوف فلسطینی پایبند است و ویژگی اصلی آن حفظ صداقت و اصول حرفه ای است.»

وی افزود رسانه ها رسالت خاص خود را دارند و رسانه های مقاومتی محسوب می شوند. ما از ثبات و پایداری روزنامه شما و عملکرد حرفه ای آن در پوشش اخبار و تحولات اخیر و به ویژه سفر رهبران حماس به غزه تقدیر و تشکر می کنیم. من اخبار روزنامه شما را به خوبی دنبال می کردم و عملکرد آنرا قابل تقدیر می دانم. ما از این روزنامه وزین و مسئولان آن تشکر می کنیم.

لینک کوتاه:

کپی شد