یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی “حماس” تاکید کرد که تحرکات آمریکا برای از سرگیری مذاکرات میان تشکیلات خودگردان فلسطین و دولت صهیونیستی خوشبین کننده نیست.
یحیی موسی در مصاحبه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تصریح کرد: به رغم وجود آن همه موانع، روند آشتی ملی شتاب گرفته است.
وی افزود: ملاک واقعی برای سنجش میزان صداقت جنبش فتح در زمینه برقراری آشتی ملی، اجرای تصمیمات مربوط به آزادی های عمومی است، زیرا این جنبش از طریق تداوم بخشیدن به بازداشت های سیاسی و محروم کردن معلمان از بازگشت به سرکارشان و دیگر اقدامات، پیام های ناامید کننده می دهد.
متن مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:
نظر شما در خصوص تحرکات آمریکا در زمینه از سرگیری مذاکرات میان تشکیلات رام الله و دشمن صهیونیستی چیست؟
تحرکات آمرکا در منطقه برای از سرگیری مذاکرات میان تشکیلات رام الله و دشمن صهیونیستی خوشبین کننده نیست، ما همواره به مواضع جانبدارانه آمریکا از اسرائیل و سنگ اندازی در مسیر پرونده های داخلی فلسطین عادت کرده ایم و پیش بینی می کنیم که آمریکا، تشکیلات خودگردان را در جهت عقب نشینی از آشتی ملی تحت فشار قرار دهد و این تشکیلات را از طریق نزدیک سازی به اسرائیل از حماس جدا سازد.
ارزیابی شما از روند اجرای آشتی ملی و احتمال تحقق آن چیست؟
روند آشتی ملی به نحو بهتر و شتابنده پیش می رود، این به معنای نبود موانع سر راه آن نیست، موانعی که امکان دارد بزرگ باشد و در جریان نشست های ویژه مورد بحث و بررسی قرار گیرد، نشست هایی که معمولا در قاهره ـ پایتخت مصر ـ برگزار می شود تا دولت مصر آنها را مدیریت کند. این موانع در صورت وجود تمایل واقعی طرفین به از میان برداشتن آنها می بایست مرتفع گردد.
برخی بر این باور است که پرونده آزادی های عمومی در کرانه باختری امکان دارد تلاش های مربوط به تحقق آشتی ملی را در سایه تداوم بازداشت های سیاسی و نبود فرصت آزادی فعالیت سیاسی بی ثمر بگذارد؟
بی تردید معیار واقعی برای سنجش میزان صداقت جنبش فتح در زمینه برقراری آشتی ملی اجرایی شدن تصمیمات کمیته آزادی های عمومی است، ولی فتح با تداوم بخشیدن به بازداشت های سیاسی و ممانعت از بازگشت آموزگاران به سر کارشان و دیگر اقدامات، همواره پیام های منفی و ناامید کننده می دهد. این اقدامات زمینه ساز پیشرفت روند آشتی ملی نمی شود، بلکه روند آن را مختل می سازد و تنش میان جنبش های فتح و حماس را تشدید می بخشد و این امر در نشست های رهبران دو گروه برای بررسی پرونده های آشتی ملی بازتاب پیدا می کند.
بازداشت مجدد نمایندگان حماس در مجلس قانونگذاری فلسطین بار دیگر به پرونده بازداشت این نمایندگان و لزوم پیدا کردن راه حلی برای نافرجام سازی توطئه های شوم دشمن صهیونیستی از رهگذر این بازداشت ها دامن می زند، شما این مساله را چگونه ارزیابی می کنید؟
موضوع انتخابات سال 2006 و به دنبال آن سنگ اندازی های دولت اسرائیل در مسیر موفقیت تجربه دمکراسی فلسطینی پس از پیروزی حماس در این انتخابات و بازداشت نمایندگان پارلمانی در کرانه باختری و تنگ کردن عرصه برای آنان ایجاب می کند که همگان در مورد نحوه برگزاری و نتایج انتخابات آتی پارلمان خوب بیندیشند. این امر نیازمند یک توافق است تا این انتخابات تحت سلطه طرف صهیونیستی برگزار نشود و باید مانع از اقدامات سرکوبگرانه اسرائیل علیه این نمایندگان شد.
تا زمانی که کرانه باختری تحت سیطره دشمن صهیونیستی باشد، در آن صورت برگزاری انتخابات امری دشوار خواهد بود، زیرا ماموران صهیونیستی عرصه را برای نامزدهای حماس تنگ خواهند کرد و چنانچه این نامزدها پیروز میدان شوند بازداشت می گردند،باید تمامی گروه های ملی در این مسائل تجدید نظر کنند تا تضمین های لازم برای این نامزدها فراهم گردد و از بازداشت شان ممانعت به عمل آید.
چرا رژیم غاصب صهیونیستی این روزها به موج بازداشت ها شدت بخشیده است؟
ما رژیم غاصب صهیونیستی را یک دشمن ستمکار می دانیم، این دشمن سعی دارد تا هرگونه تلاش در جهت برقراری همدلی و هم آوایی در کرانه باختری را بی ثمر بگذارد، اسرائیل می کوشد تا مانع از تحقق آشتی ملی و نقش آفرینی پررنگ حماس در کرانه باختری شود، لذا به موج بازداشت ها شدت می بخشد، ما این مساله را کاملا درک می کنیم و کاملا به آن عنایت داریم.
به تازگی دکتر عزیز دویک رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین خواهان از سرگیری فعالیت های مجلس به صورت یکپارچه شد، ولی این امر بی فایده بود، دلیل تعلل در این زمینه چیست؟
فعالیت های این مجلس به خاطر توطئه چینی ها به تعطیلی کشیده شده است، این امر به نفع چندین طرف تمام می شود، مجلس فقط پس از برگزاری یک انتخابات سالم و شفاف تشکیل جلسه می دهد، تداوم فعالیت های این مجلس یک مصلحت عمومی فلسطینی است، از این رو می گویم که اگر برادران ما در جنبش فتح خواهان تداوم فعالیت های این پارلمان بودند، هرگز این مجلس به تعطیلی کشیده نمی شد، ما امیدواریم که فتح در مرحله آتی سیاست های خود را در قبال این مجلس تغییر دهد.