شنبه 03/می/2025

رضوان خواستار پی ریزی یک راهبرد فراگیر برای مقابله با یهودی سازی قدس شد

سه‌شنبه 26-فوریه-2013

وزیر اوقاف و امور دینی دولت مردمی فلسطین درباره تحرکات شتابنده رژیم صهیونیستی برای یهودی سازی مسجد مبارک الاقصی هشدار داد.

دکتر “اسماعیل رضوان” در مصاحبه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خواستار پی ریزی یک راهبرد فلسطینی عربی اسلامی برای مقابله با این چالش شد.

وی گفت: ورود پی در پی صهیونیست ها به مسجد مبارک الاقصی و ویرانگری ها و حفاری های آنان در اطراف این مکان مقدس و تصمیم تل آویو برای اجرای چندین پروژه و ساخت معابد یهودی و یک پل در نزدیکی باب المغاربه و تخریب خانه های فلسطینیان ساکن محوطه براق اقدامات سازمان یافته در راستای یهودی سازی قدس و تخریب مسجد الاقصی به شمار می رود، با توجه به این مساله باید یک راهبرد فلسطینی عربی اسلامی برای مقابله با این چالش تدارک دید.

وی تاکید کرد: وزارت متبوعش از طریق برگزاری مستمر کنفرانس و استقبال از هیات ها و تماس و رایزنی مکرر با با علما جهت آگاه ساختن آنان از وضعیت قدس و مسجد الاقصی در راستای حمایت از مساله قدس تلاش می کند.

وی یادآور شد: سفرهای مکرر هیات ها به نوار غزه در چارچوب پایبندی آنها به مساله قدس و حمایتشان از مردم نوار غزه صورت می گیرد، این هیات ها سفر به باریکه غزه را به مثابه حمایت از بیت المقدس می دانند.

وی خاطرنشان ساخت: وزارت متبوعش در پایان ماه جاری میزبان 300 مصری خواهد بود.

وی در مورد سفر اخیرش به لبنان یادآور شد: در این سفر از نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان برای سفر به باریکه غزه دعوت به عمل آوردم.

وی تصریح کرد: « ما در این سفر دعوتنامه رسمی اسماعیل هنیه را تسلیم میقاتی کردیم و او گفت به یاری خداوند در آینده ای نزدیک با هنیه ملاقات می کنم، وی زمان این ملاقات را تعیین نکرد.»

وزیر اوقاف و امور دینی فلسطین یادآور شد: این سفر یک سفر پربار بود؛ به نحویی که در جریان آن مساله آوارگان فلسطینی در لبنان و وضعیت اسفبارشان را مورد بررسی قرار دادیم، بهبود وضعیت این آوارگان نیازمند تشریک مساعی دولت مردمی فلسطین و جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” است، ولی این سازمان و آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان “آنروا” و جهان عرب و اسلام و اتحادیه عرب تاکنون در راستای حل مشکلات این آوارگان دست به هیچ اقدامی نزده اند.

متن مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذارد:

نظر شما در مورد تحرکات جدید صهیونیست در محوطه مسجد مبارک الاقصی و ساخت و سازهای آنان در اطراف این مکان مقدس چیست؟

ما درباره اقدامات شتابنده دشمن صهیونیستی برای یهودی سازی این مکان مقدس در جهت از بین بردن آثار اسلامی شهر قدس هشدار می دهیم و از نهادهای عربی و اسلامی از جمله سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب و علمای مسلمان و ملت مبارز فلسطین می خواهیم تا برای حراست از مسجد الاقصی قیام کنند، مسجدی که در معرض یک خطر واقعی قرار دارد.

این اقدامات جنایتکارانه به اوج خود رسیده است؛ به ویژه پس از اینکه وزارت امور خارجه اسرائیل اخیرا فیلم ویرانی قبه الصخره و ساخت معبد کذایی بر روی آن را ساخت و این امر نشان می دهد صهیونیست ها سعی دارند توطئه شوم خود را علیه نخستین قبله گاه مسلمانان پیاده کنند.

ورود پی در پی صهیونیست ها به مسجد مبارک الاقصی و ویرانگری ها و حفاری های آنان در اطراف این مکان مقدس و تصمیم تل آویو برای اجرای چندین پروژه و ساخت معابد یهودی و یک پل در نزدیکی باب المغاربه و تخریب خانه های فلسطینیان ساکن محوطه براق اقدامات سازمان یافته در راستای یهودی سازی قدس و تخریب مسجد الاقصی به شمار می رود، با توجه به این مساله باید یک راهبرد فلسطینی عربی اسلامی برای مقابله با این چالش تدارک دید.

وزارت اوقاف فلسطین برای مقابله با این توطئه شوم که قدس و مسجد الاقصی را نشانه رفته است، چه نقشی را ایفا می کند؟

وزارت اوقاف با اهتمام و نگرانی اقدامات و توطئه های شوم دشمن صهیونیستی را دنبال می کند و سعی دارد با دولت ها و کشورهای دوست در تماس باشد تا آنها را در جریان این خطرات قرار دهد، این وزارتخانه همچنین می کوشد تا با وزارتخانه های اوقاف و علمای امت در ارتباط باشد و هیات هایی که وارد نوار غزه می شوند را در جریان رویدادهای مسجد الاقصی قرار دهد و این وزارتخانه ها همچنین چندین کنفرانس برای آگاه سازی مسلمانان از خطرات ناشی از تجاوزات دشمن صهیونیستی به مسجد الاقصی برگزار کرده است و همواره امت را به حمایت های سیاسی و مادی و معنوی از شهر قدس فرا می خواند.

با توجه به استقبال گسترده وزارتخانه شما از هیات هایی که وارد نوار غزه می شوند، تفسیر شما از سفرهای پی در پی این هیات ها به نوار غزه چیست؟   

این وزارتخانه با جریان های فکری اسلامی داخلی و خارجی رابطه برقرار کرده است و این اقدام در تقویت عزم و اراده امت برای حمایت از مردم باریکه غزه نقش عمده ای دارد.

موضوع قدس در سرلوحه برنامه های آن قرار دارد؛ به نحویی که ظرف 4 ماه گذشته 3 کنفرانس برگزار شده است، در این کنفرانس ها علمایی از کشورهای عربی و غربی از جمله مصر و سعودی و ایرلند و غیره شرکت کردند، ما در پایان ماه جاری میزبان یک هیات 300 نفره از علمای مصر خواهیم بود.

هر هیاتی که وارد نوار غزه می شود در تقویت عزم و اراده امت در زمینه حراست از قدس و معراجگاه نبی مکرم اسلام (ص) تاثیر بسزایی دارد، ما این سفرها را نشانگر اهتمام آنها به مساله قدس می دانیم، نوار غزه کانون و نماد مقاومت سرافرازانه به شمار می رود، مقاومتی که به دفاع از مسجد مبارک الاقصی برخاسته است.

اخیرا به لبنان سفر کردید، هدف شما از این سفر چه بود؟

در بدو ورود به لبنان از اردوگاه های فلسطینی بازدید کردیم تا بر یکپارچگی ملت فلسطین تاکید کنیم و ساکنان محاصره شده باریکه غزه هرگز هموطنان خود در خارج را فراموش نخواهند کرد، یکی دیگر از اهداف ما از این بازدید تاکید بر جنبه شرعی مساله بود.

ما در آنجا با تعدادی از رهبران و شخصیت های لبنانی و در راس آنها نجیب میقاتی نخست وزیر و تعدادی از وزیران و مفتی این کشور و تعدادی از علما و رهبران گروه ها دیدار کردیم، پیام نخست وزیر فلسطین در زمینه حل بحران آوارگان و ارائه کمک به آنان و لزوم برخورداری این آوارگان از کرامت و عزت را به همتای لبنانی اش انتقال دادم.

سخن در مورد ارسال دعوتنامه از سوی نخست وزیر فلسطین به همتای لبنانی اش جهت بازدید از غزه و موافقت وی با این دعوتنامه است؟ آیا امکان دارد در این باره توضیح دهید؟

عملا نخست وزیر فلسطین از نخست وزیر لبنان برای سفر به غزه دعوت به عمل آورد، بنده نیز دعوتنامه رسمی هنیه را تقدیم میقاتی کردم، او گفت به یاری خداوند متعال در آینده نزدیک با ا و ملاقات می کنم، ولی وقت این ملاقات را تعیین نکرد و هنوز مقدمات این سفر فراهم نشده است، این مسائل به او مربوط می شود.

دیدارم با میقاتی در راستای حل مشکل آوارگان یک اقدام مثبت بود، ما در این دیدار شاهد آمادگی وی برای حل این مشکل بودیم.

وضعیت کنونی آوارگان فلسطینی در لبنان را چگونه ارزیابی می کنید؟

آنان در شرایط اسفباری به سر می برند، یک فاجعه جدید دامنگیر ملت فلسطین شده است، این احساسات را نمی توان بر زبان جاری کرد، زیرا تعداد زیادی از آنان بدون غذا و سرپناه و وسایل گرمایشی هستند.  برخی از آنان در قبرستان ها از جمله قبرستان اردوگاه الجلیل زندگی می کنند و تعداد فراوانی از افراد در یک اتاق فقط به سر می برند.

حل بحران آوارگان فلسطینی در لبنان تشریک مساعی دولت مردمی فلسطین جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” و آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطین “آنروا” و جهان عرب و اسلام و اتحادیه عرب را می طلبد.

این آوارگان به رغم آن همه رنج و محنت هایشان، ولی به گرمی از ما استقبال کردند؛ به نحویی که شاخه گل هایی را بر سر ما ریختند که این مساله به ما امید بخشید.  

لینک کوتاه:

کپی شد