مازن جمال النتشه (ابوحذیفه) آزاده 41 ساله در شهر الخلیل دیده به جهان گشود. این شهر تاریخ و تمدن کهنی دارد. وی در مساجد آن نشو و نما یافت و از طریق ایراد خطبه های آتشین و سخنرانی های روشنگرانه و انجام فعالیت های تبلیغی و حضور پر رنگ در برنامه های دسته جمعی و مردمی شناخته شد.
وی در رشته اصول دین در دانشکده تبلیغ دانشگاه قدس به تحصیل پرداخت و موفق به اخذ مدرک لیسانس شد، سپس در رشته مدیریت تربیتی در همین دانشگاه ادامه تحصیل داد تا مدرک کارشناسی ارشد را دریافت کند، ولی بازداشت های مستمر مانع از آن شد.
شیخ النتشه تصور نمی کرد که حبس های طولانی مدتی در انتظارش است. این حبس ها در واقع بهای مبارزات وی بود. ابوحذیفه بارها به دست اشغالگران صهیونیست به اسارت درآمد. وی نخستین بار در سال 1991 به اسارت درآمد که در آن وقت دانش آموز مقطع دبیرستان بود، النتشه دومین بار در سال 1994 اسیر شد و 8 ماه را در زندان سپری کرد. برای سومین بار در سال 1997 اسیر شد که 9 ماه به طول انجامید. دشمن صهیونیستی به این حد از تجاوازت بسنده نکرد، به نحویی که در سال 2004 او را مجددا اسیر کرد و به بازداشت موقت محکوم نمود، النتشه تا سال 2009 در حبس موقت ماند، به محض اینکه از زندان آزاد شد در تاریخ 7/10/2009 به بازداشت موقت محکوم شد و به مدت 41 ماه را در حبس انفرادی سپری کرد و به یکی از سرداران اسیر مبدل گشت تا اینکه در تاریخ 3/3/2013 از زندان آزاد شد.
خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین با این آزاده مصاحبه ای را در مورد وضعیت اسرا انجام داده است که از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:
وضعیت کنونی زندان های صهیونیستی را چگونه ارزیابی می کنید؟
شرایط کنونی زندان ها بسیار خطرناک است و زمینه ساز شکل گیری مرحله جدیدی از اعتراضات به جنایات زندانبانان صهیونیست است. در ماه آوریل آتی و ماه های بعدی تحرکاتی شکل خواهد گرفت، زیرا اقدامات سرکوبگرانه مدیریت زندان ها علیه اسرای فلسطینی به طور بی سابقه شدت گرفته است.
پس از شهادت عرفات جرادات پیش بینی می شد که مدیریت زندان ها اوضاع را آرام کند، ولی بر عکس به سرکوبگری های خود علیه اسرا شدت بخشید، ماموران زندان های اسرائیلی به سلول ها و بندهای اسرا حمله ور شده و اسرا را جا به جا کرده و مانع از وارد کردن لباس به داخل زندان ها شده و تعداد زیادی از اسرا را در سلول های انفرادی حبس کردند.
همه مردم می دانند که یک عرف خاصی نزد اسرا رایج است و آن اینکه اگر یک اسیر فلسطینی چه عامدانه و چه غیر عامدانه به دست عناصر سرویس های امنیتی به شهادت برسد، به مدت یک یا سه روز عزای عمومی اعلام می شود. به دنبال عزای عمومی اعلام شده برای شهادت عرفات جرادات، مدیریت زندان های اسرائیل اسرا را از هوا خوری در محوطه زندان ها و ملاقات با خانواده هایشان منع کردند.
به نظر شما آیا اقدامات سرکوبگرانه مدیریت زندان ها موجه بود؟
کسی که به تفکر و نگرش رژیم صهیونیستی و مدیریت زندان های اسرائیل آشنایی دارد می داند که نتانیاهو نیز همین نگرش را دارد.
به رغم مخالفت جهانیان با حمله به نوار غزه، ولی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس دست به این حمله زد. اقدامات مدیریت زندان های صهیونیستی در مخیله هیچ انسان عاقلی نمی گنجد و با هیچ منطقی سازگاری ندارد.
تعداد بازداشت شدگان موقت در زندان های اسرائیل چند نفر است؟ آیا بر تعداد آنان افزوده می شود یا از تعدادشان کاسته می شود؟
چرا اسرای فلسطینی دست به اعتصاب غذا می زنند، حال آنکه این اقدام اعتراض آمیز برای بدنشان مضر است؟ این اسرا چه خواسته هایی دارند؟
جهانیان می دانند که اعتصاب غذا دو نوع است یک نوع آن به صورت دسته جمعی صورت می گیرد که اهداف و برنامه های آن مورد توافق تمامی اسرا یا بخش اعظم اسرا می باشد و معمولا این نوع اعتصاب از قبل طراحی می شود و پس از رایزنی با اسرای تمامی زندان های اسرائیل به مرحله اجرا در می آید. نوع دوم اعتصاب غذا به صورت انفرادی صورت می گیرد و هر یک از اسرا به دور از اجماع گروه های ملی و مبارز دست به اعتصاب غذا می زنند. همان طوری که ایمن الشراونه و سامر العیساوی و جعفر عزالدین و طارق قعدان این کار را انجام دادند.
مدیریت زندان های اسرائیل با این اسرا چگونه رفتار می کنند و دست به چه اقداماتی علیه آنان می زنند؟
وضعیت اسیر ایمن شراونه چگونه است، چه چیزی زندگی او را به خطر می اندازد؟
من با این اسیر زندگی کرده ام و از شرایط او اطلاع کامل دارم، ایمن به مدت 23 روز دست به اعتصاب غذا زد، پس از گذشت یک مدت کوتاه از مدت بازداشت به صورت انفرادی دست به اعتصاب غذا زد، زیرا هیچ امیدی به آزادیش نداشت و او بدون اینکه جرمی را مرتکب شود به اسارت درآمده است.
آیا به نظر شما اسرا در شرایط کنونی دست به اعتصاب غذا خواهند زد؟
خواسته های به حق اسرا کدامند؟
پاره ای خواسته ها وجود دارد که در تتمه خواسته های اعتصاب کرامت قابل تفسیر است و در صدر آنها خارج ساختن بقیه اسرا از حبس انفرادی قرار دارد، تعداد کنونی اسرای محبوس در سلول های انفرادی بیش از 4 تن می باشد و در راس آنها ضرار السیسی و عمر الصعیدی قرار دارند. از دیگر خواسته های اسرا ملاقات با خانواده هایشان می باشد. اسرا همچنین خواستار لغو قانون شالیت هستند، قانونی که مدیریت زندان ها همچنان به آن پایبند است، در حالی که شالیت به آغوش خانواده اش بازگشته است.
نظر اسرا راجع به فعالیت های همبستگی آمیز چگونه است؟
اسرا از ملت فلسطین به خاطر انجام این تحرکات قدردان است، بنده به نوبه خود از تمامی نهادهای حقوقی و رسانه ای و اجتماعی و جوانان که با آرمان اسرا همبستگی کردند، تقدیر و تشکر می کنم.
بهتر است مردم بدانند که تحرکات و اقدامات همبستگی آمیز هر چند که در کوتاه مدت بر تصمیمات دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی تاثیر نمی گذارد، ولی با توجه به اینکه موجب تقویت عزم و اراده اسرا و خانواده هایشان می شود، اهمیت فراوانی دارد.
زمانی که اسرا چنین اقدامات همبستگی آمیز را مشاهده می کنند، مطمئن می شوند که در میدان تنها نیستند و افرادی هستند که در کنارشان ایستاده اند و این امر بر نبرد آنان با دشمن صهیونیستی تاثیر می گذارد که در واقع یک نبرد واقعی است و امیدواریم این حرکت به ثمر بنشیند.