شنبه 03/می/2025

الخطیب: مسجد الاقصی در معرض خطر شدید قرار گرفته است

دوشنبه 15-آوریل-2013


نایب رئیس جنبش اسلامی داخل اراضی اشغالی سال 48 فلسطین تاکید کرد که مسجد مبارک الاقصی در معرض خطر واقعی قرار گرفته است و روند ورود شهرک نشینان صهیونیست به این مسجد به خاطر ناآرامی هایی که امت عربی شاهد آن است، افزایش یافته است.

شیخ کمال خطیب در گفتگوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خواستار مقابله با طرح های رژیم صهیونیستی برای تقسیم مسجد مبارک الاقصی از لحاظ زمانی و مکانی شد و گفت حضور در مسجد و تحصن در آن یکی از راه های مقابله با پروژه صهیونیستی ورود به این مسجد است.

شیخ خطیب دولت جدید رژیم صهیونیستی را متجاوز توصیف کرد و گفت پس از سفر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به فلسطین اشغالی، کمک های زیادی از سوی کاخ سفید به تل آویو ارائه شده است.

وی در همین راستا به همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت این امر باعث افزایش تجاوزات دولت عبری شده است و در جریان سفر اخیر اوباما به فلسطین، دولت عبری در کمال وقاحت و بی شرمی 7000 قبضه سلاح به سرویس های امنیتی فلسطین تحویل داد تا اقدامات لازم برای حمایت از اوباما و همکاری های امنیتی بیشتر فراهم آید. خطیب تصریح کرد که با توجه به عملکرد امنیتی مشکوک تشکیلات خودگردان فلسطین و همکاری های امنیتی آن با طرف صهیونیستی، وقوع انتفاضه جدید در فلسطین بعید به نظر می رسد.

در زیر مشروح این مصاحبه از نظر خوانندگان محترم می گذرد:

** با توجه به تجاوزات بی وقفه صهیونیستی علیه مسجد مبارک الاقصی، راه های حمایت از قبله گاه نخست مسلمانان و سومین حرم شریف الهی چیست؟

ـ به نظر من، این یک مسئولیت همگانی و مشترک است و تنها وظیفه خود فلسطینیان یا عرب ها و یا مسئولیت اهالی قدس و فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 48 فلسطین نیست، بلکه وظیفه همه ماست که با حضور و ارتباط بیشتر و مقابله با پروژه های ورود به مسجد الاقصی این هدف را محقق کنیم، اما با این وجود، این مساله یک هدف موقتی است و ما باید در فکر اهدافی فراتر از این باشیم که همان نابودی ابدی رژیم اشغالگر قدس است و همان طوری که گفتم این کار باید با مشارکت و همکاری تمامی امت صورت گیرد و تنها یک پروژه داخلی و یا پروژه ای مختص حکام و سران کشورها و مستنثی شدن ملت ها از این امر نیست کما اینکه ملت ها نیز بدون همراهی و حمایت سران و روسای خود نمی توانند کاری از پیش ببرند. در واقع، مساله مربوط به اشغالگری رژیم صهیونیستی است.

** نظر شما درباره تجاوزات روزمره به مسجد مبارک الاقصی و تشدید کیفی و کمی این حملات در روزهای اخیر چیست؟ و آیا مسجد الاقصی واقعا در معرض خطر قرار گرفته است؟

ـ بله این مساله واقعیت دارد که مسجد مبارک الاقصی در معرض خطر شدید قرار گرفته است و سطح کیفی تجاوزات شدت یافته است. به نظر من، این مساله ناشی از عوامل متعددی است که از مهمترین آنها می توان به تنش ها و ناآرامی های موجود در کشورهای عربی در سایه حوادثی که پس از انقلاب های عربی روی داده است، اشاره کرد. طرف های غربی و برخی طرف های مشکوک داخلی در این کشورها سعی در تداوم بخشیدن به این تنش ها به ویژه در مصر را دارند. به نظر می رسد که رژیم صهیونیستی از ناآرامی های موجود در میان امت و سرگرم بودن کشورها به مسائل فیما بین برای سرعت بخشیدن به پروژه های یهودی سازی خود در قدس شریف و مسجد مبارک الاقصی استفاده می کند، اما دلیل دیگری که در این زمینه وجود دارد، شکاف داخلی فلسطین و سرگرم بودن طرف های فلسطینی به مسائل داخلی و نیز محدودیت های بیشتری است که توافقنامه اسلو بر سر راه فلسطینیان ایجاد کرده است. این مسائل باعث پیشبرد طرح های صهیونیستی از سوی رژیم صهیونیستی را فراهم آورده است و هیچ مانعی بر سر راه این تجاوزات و تشدید تلاش های دولت عبری وجود ندارد.

نظر شما درباره اقدام شهرک نشینان صهیونیست در نوشتن شعارهای نژاد پرستانه بر روی دیوارهای مساجد چیست؟

ـ واضح است که این دولت جدید صهیونیستی که صرفنظر از وجود احزاب مذهبی در داخل آن، از لحاظ گرایشات راستگرایانه در نوع خود بی نظیر است، دولتی به شدت راستگرا و جنگ طلب است و همان طوری که شاعر گفته است: کدخدای ده که بود مرغابی، اندر آن ده بود چه غوغایی، یعنی وقتی که دولت عبری دارای گرایشات راستگرایانه باشد، این گرایش چه از طریق حملات به مسجد مبارک الاقصی و چه از طریق نوشته ها بر روی دیوارهای مساجد و شعارهای نژاد پرستانه ای که بیانگر حجم کینه صهیونیست ها نسبت به عرب ها و مسلمانان فلسطین است، در میان شهرک نشینان صهیونیست پر رنگ تر خواهد شد و نمونه همین امر را در نوشته های اخیر بر روی دیوارهای مساجد کرانه باختری می توان دید.

** اوضاع فلسطینیان ساکن قدس در سایه عملیات های بی وقفه یهودی سازی در این شهر را چطور ارزیابی می کنید؟

** واقعیت این است که به رغم تمامی مشکلات و درد و رنج ها.. و به رغم تمامی حملات.. و نیز با وجود پروژه های ترویج فساد اخلاقی و اجتماعی و اقتصادی، اهالی قدس گل سر سبد ملت فلسطین هستند و ما پس از توکل به خداوند متعال، برای حفظ هویت قدس و مسجد الاقصی به آنها تکیه کرده ایم. اهالی قدس به این وضعیت حاکم بر قدس که در معرض حملات هدفمند رژیم صهیونیستی در تمامی زمینه ها و با ابزارهای مختلف قرار گرفته اند، عادت نکرده اند و آنها از یک سو برای بهره مندی از زندگی شرافتمندانه تلاش می کنند و از سوی دیگر، در راه مقابله با اژدهای صهیونیستی که مسجد مبارک الاقصی و مقصد اسرای پیامبر گرامی اسلام را آماج حملات خود قرار داده است. اهالی قدس واقعا مایه عزت و افتخار امت هستند، اما امت نیز باید به وظایف و مسئولیت خود واقف باشد تا اهل قدس همچنان قلعه محکم و خط مقدم دفاع از مسجد مبارک الاقصی باشند.

** نظامیان صهیونیستی برای چهارمین هفته متوالی شروط سنی ویژه ای را برای ورود نمازگزاران فلسطینی به مسجد مبارک الاقصی وضع کردند و از ورود افراد زیر 50 سال به این مسجد ممانعت کردند. نظر شما درباره این اقدام طرف صهیونیستی چیست؟

ـ رژیم صهیونیستی دست به اقدامات بدتر از این هم زده است و در ماه مبارک رمضان از ورود یهودیان به مسجد الاقصی حمایت کرد که این اقدام آن بی سابقه بود. یک ماه قبل نیز، دولت عبری به “موشه فیگلن” از اعضای برجسته حزب لیکود اجازه داد که روز جمعه وارد مسجد الاقصی شود که این اقدام آن نیز بی سابقه بود. وقتی که رژیم صهیونیستی در ماه رمضان و در روز جمعه به مسجد الاقصی حمله می کند، این اقدام مقدمه ای برای اقدامات بزرگتر و خطرناک تر است که ممانعت مداوم از ورود افراد زیر 50 سال به مسجد الاقصی نمونه آن است. آنها این سیاست را چندین سال قبل آغاز کردند، اما در فواصل زمانی طولانی از آن استفاده می کردند، ولی امروز روند مداوم و هدفمندی به خود گرفته است و این بدین معناست که رژیم صهیونیستی در مرحله آینده دست به اقدامات بزرگتری هم خواهد زد و از همین رو ما می گوییم که مسجد الاقصی در معرض خطر قرار گرفته است و این خطر در حال حاضر با شدت بیشتری احساس می شود.

** آیا به نظر شما مسجد الاقصی از لحاظ زمانی و مکانی تقسیم شده است؟

ـ فکر نمی کنم که این کار تا الان رسما صورت گرفته باشد، هر چند که در عمل همین امر را شاهد هستیم و تقریبا همه روزه شیفت های صبح و بعد از ظهر به یهودیان اختصاص یافته است و برخی خواستار ارائه پیش نویس قانونی در این زمینه به کنست صهیونیستی شده اند. در حال حاضر، روزهای جمعه به مسلمانان و روزهای شنبه به یهودیان اختصاص یافته است و علاوه بر این، در روزهای دیگر صبح ها و بعد از ظهرها به یهودیان و دیگر اوقات به مسلمانان اختصاص یافته است. در اعیاد یهودی نیز یهودیان وارد مسجد می شوند و مسلمانان اجازه ورود به آنرا ندارند و در مقابل، در اعیاد اسلامی نیز یهودیان وارد مسجد الاقصی نمی شوند. رژیم صهیونیستی اکنون سعی در تصویب قانون رسمی در کنست خود را دارد که خدای نکرده در صورت تصویب تقسیم زمانی ورود به مسجد الاقصی، زمینه تقسیم مکانی آن نیز فراهم می شود که باید با این روند مقابله شود و بهترین راه برای به شکست کشاندن تلاش های رژیم صهیونیستی در این زمینه، تجمع شمار زیادی از فلسطینیان در هر ساعت و زمانی از روز و به ویژه روزهای جمعه و شنبه و دیگر روزها در مسجد است تا جلوی نهادینه شدن حضور صهیونیست ها در مسجد مبارک الاقصی گرفته شود.

** در مورد مساله اسرا فعالیت های خوبی در حمایت و همبستگی با اسرا در جامعه فلسطینی صورت می گیرد و در عین حال، رژیم صهیونیستی حاضر به آزادی اسرای اعتصاب غذا کننده نیست. شما این مساله را چطور ارزیابی می کنید؟

ـ ما فرزندان مسجد الاقصی هستیم و در آن به عبادت خدا می پردازیم، اما انسان احترام و کرامت خاصی دارد و اگر شهروندان فلسطینی و به ویژه اسرای فلسطینی و خصوصا اسرای اعتصاب غذا کننده مانند سامر عیساوی و دیگر قهرمانانی که امروز مایه عزت و افتخار امت هستند، به حال خود باقی بمانند این امر ناشی از کوتاهی امت در حق اسرا و بی توجهی به آنهاست؛ همان طوری که در حق مسجد مبارک الاقصی بی توجهی و کوتاهی کرده است. من الان در مورد دشمن صهیونیستی صحبت نمی کنم، بلکه درباره امت و ملت خودمان صحبت می کنم. در این شرایط چه انتظاری از رژیم صهیونیستی می توان داشت که به تمامی انسان ها و مقدسات و تمامی کسانی که با پروژه صهیونیستی مخالفت کنند، حمله و تجاوز می کند و علنا علیه آنها اعلام جنگ می کند. تنها چیزی که در حال حاضر باید انجام داد، اتخاذ موضع فلسطینی، عربی، اسلامی و بین المللی برای مقابله با پروژه صهیونیستی است و نباید فراموش کرد که روز 17 آوریل هر سال روز اسیر فلسطینی نامگذاری شده است. از سوی دیگر، سازمان ملل متحد نیز همواره دم از حقوق بشر و منشور جهانی حقوق بشر می زند، اما چرا وقتی سخن از فلسطینیان به میان می آید، خبری از این منشور نیست. چرا جهانیان تمام توجه خود را بر روی یک اسیر صهیونیستی به نام “جاناتان کونر” معطوف کرده اند که به اتهام جاسوسی به نفع این رژیم در آمریکا، در زندان های صهیونیستی به سر می برد. چه دلیلی دارد که رئیس جمهور آمریکا و رئیس جمهور فرانسه به خاطر آزادی گلعاد شالیت نظامی صهیونیستی اسیر مقاومت فلسطین در غزه پا در میانی کنند و این در حالی است که اکنون در مقابل وضعیت اسیر قهرمانی مانند سامر عیساوی که هر روز با مرگ دست و پنجه نرم می کند و حتی قبل از وی اسیر دیگری به نام “میسره ابو حمدیه” جان خود را از دست داده است، سکوت اختیار کرده و نقش تماشاچی را ایفا می کنند. از همین رو، من اعلام می کنم که ملت فلسطین به تنهایی باید اقدامی در راستای ازادی این اسرا اتخاذ کند؛ هر چند که با توجه به وجود رژیم اشغالگر و ظالمی مانند دولت عبری در سرزمین فلسطین، این کار به این راحتی محقق نمی شود، اما این دلیل نمی شود که ملت ما اسرای خود را از یاد ببرد، بلکه باید در تمامی فعالیت های خود سعی در جلب توجه افکار عمومی جهانیان به این مساله داشته باشد.

** آیا به نظر شما، با توجه به اقداماتی که رژیم صهیونیستی در کرانه باختری انجام می دهد، وقوع انتفاضه سوم در این منطقه نزدیک شده است؟

ـ من بی تعارف می گویم تا زمانی که تشکیلاتی در رام الله وجود دارد که اقدام به همکاری امنیتی مستقیم و غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی می کند، انتفاضه ای در فلسطین روی نخواهد داد. در جریان سفر باراک اوباما به فلسطین، رژیم صهیونیستی با بی شرمی تمام 7000 قبضه سلاح به طرف فلسطینی تحویل داد تا هم حمایت اوباما تامین شود و هم زمینه همکاری های امنیتی بیشتر فراهم شود. به نظر می رسد که با توجه عملکرد امنیتی مشکوک تشکیلات خودگردان در زمینه همکاری امنیتی با سرویس های امنیتی طرف صهیونیستی، احتمال وقوع انتفاضه در اراضی فلسطینی بعید است.

** به نظر شما، رژیم صهیونیستی برای به شکست کشاندن آشتی ملی، حمله جدیدی را علیه باریکه غزه ترتیب خواهد داد؟

ـ هیچ کاری از رژیم صهیونیستی تعجب آور نیست؛ چرا که جهان عرب در وضعیت نابسامانی قرار دارد و از سوی دیگر، دولت عبری پس از سفر باراک اوباما به فلسطین اشغالی کمک های زیادی دریافت کرده است. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی و به ویژه دولت جدید آن جنگ طلب هستند و به نظر من هر لحظه امکان وقوع چنین جنگی وجود دارد، اما فکر نمی کنم که این اتفاق در آینده نزدیک روی دهد.

** راه برون رفت از بحران کنونی فلسطین چیست؟

ـ به نظر من، فلسطینیان بخشی از پیکره همین امت هستند و این امت خود در بحران به سر می برد و البته باید این مساله را مد نظر قرار دهد که راه برون رفت از این وضعیت حمله به شرق و غرب و جریان های راست و چپ نیست، بلکه بهترین راه وحدت و همبستگی میان حاکم و مردم و مراجع رسمی و ملت هاست که می تواند نقش سوپاپ اطمینان در مقابل فشارهای آمریکا و خیره سری های رژیم صهیونیستی ایفا کند. در عین حال، من معتقدم که باید تغییراتی اصولی در رویکرد نظام های رسمی عربی صورت گیرد و در غیر این صورت به سرنوشت نظام های فاسد در مصر و تونس و لیبی و غیره دچار خواهد شد. ملت فلسطین باید این مساله را درک کند که راه مقابله با دولت لیکودی رژیم صهیونیستی تنها وحدت است که می تواند زمینه مقابله با این رژیم را فراهم کند و مطمئنا التماس و خواهش از رژیم صهیونیستی نمی تواند راه خوبی برای باز پس گیری حقوق غصب شده ملت فلسطین از دولت عبری و متقاعد کردن آن برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی نیست.

لینک کوتاه:

کپی شد