شنبه 03/می/2025

تاکید رئیس شورای اوقاف اسلامی قدس بر لزوم حراست از مسجد الاقصی

دوشنبه 22-آوریل-2013

رئیس شورای اوقاف اسلامی قدس از وجود 70 مدرسه دینی و معبد و موزه برای یهودیان تندرو در اطراف مسجد مبارک الاقصی پرده برداشت.

شیخ “عبدالعظیم سلهب” در گفت و گوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خواستار لزوم به شکست کشاندن طرح های صهیونیستی علیه مسجد مبارک الاقصی از طریق حضور گسترده نمازگزاران فلسطینی و تداوم انجام فعالیت های دینی در این مکان مقدس شد.

وی افزود: دولت راستگرای صهیونیستی مسجد الاقصی را نشانه رفته است و می کوشد تا یک واقعیت جدید را بر این مکان مقدس تحمیل کند.

وی بر مخالفت مسلمانان با هرگونه تلاش رژیم غاصب صهیونیستی برای تقسیم مسجد الاقصی تاکید کرد.

متن مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:

نظر شما راجع به راهپیمایی تحریک آمیز صهیونیست ها در جهت سیطره کامل بر مسجد مبارک الاقصی چیست؟

تحرکات یهودیان رادیکال در این مکان مقدس تقریبا حالت روزمره پیدا کرده است. آنها با حمایت دولت تندرو اسرائیلی و شاخه های امنیتی آن دست به این تحرکات می زنند، دولت عبری می کوشد تا سیطره خود را بر این مکان مقدس را بسط دهد. این تحرکات حالت روزمرگی به خود گرفته است و هر روز تکرار می گردد و هدف از آن ضربه زدن به قداست مسجد مبارک الاقصی و سرکوب نمازگزاران فلسطینی و سلب آزادی عبادت است.

در شرایطی که صهیونیست های تندرو با حمایت نیروهای پلیس عبری وارد مسجد الاقصی می شوند و نمازگزاران مسلمان را از ورود به این مکان مقدس محروم می کنند و شرایط سنی برای آنان تعیین می کنند و زنان را تهدید به سرکوب می نمایند و دست به ابطال شناسنامه های فلسطینیان می زنند ، وظیفه ما این است که به مقابله با این تحرک شوم برخیزیم و بیش از پیش در این مکان حضور به هم رسانیم و در همه جای آن نماز به پا داریم، زیرا که مسجد الاقصی مسجد ماست و بخشی از باور و عقیده ما و معراجگاه نبی مکرم اسلام به شمار می رود.

اکنون زمزمه های پایان نظارت اردن بر مسجد الاقصی به گوش می رسد، نظر شما درباره این مساله چیست؟

این اظهارات مغرضانه است، نظارت بر این مسجدالاقصی و مرمت این مکان مقدس که بیش از 1400 سال قدمت دارد توسط نهادهای اوقاف صورت می گیرد که بخش لاینفک وزارت اوقاف اردن می باشند و وزارت اوقاف به نیابت از امت های عربی و اسلامی این کار را انجام می دهد، تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از این اقدامات حمایت می کند و حتی یک توافقنامه میان محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در زمینه مقابله با هرگونه تلاش رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به جایگاه مسجد مبارک الاقصی و قداست آن که بخشی از باور مسلمانان به شمار می رود، به امضا رسید. تمامی مسلمانان از این توافقنامه حمایت می کنند. وظیفه آنان این است که از اردن در تمامی محافل حقوقی و قانونی و بین المللی در زمینه دفاع از مسجد الاقصی و تاکید بر حق طبیعی ما در این مکان مقدس حمایت کنند تا آزادی این مکان مقدس فرا برسد.

نظر حضرتعالی در خصوص تعرضات و ورودهای روزمره شهرک نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی که به تازگی افزایش یافته است و با هدف تقسیم این مسجد به لحاظ زمانی و مکانی میان مسلمانان و یهودیان صورت می گیرد، چیست؟ 

ما همواره حجم خطرات علیه مسجد الاقصی را درک می کنیم، این مسجد با یک خطر واقعی رو به روست که در وجود یک دولت تندرو نمود می یابد. این دولت مسجد ما را نشانه رفته است و سعی دارد از طریق بازدیدهای مشکوک عناصر سرویس های امنیتی از آن یک شرایط جدید را تحمیل کند. دولت عبری گردشگران خارجی را به زور از باب المغاربه وارد این مکان مقدس می کند که نیروهای صهیونیستی آن را به تصرف و سیطره خود درآورده و کلیدهای آن را مصادره کرده اند. اشغالگران صهیونیست به حفاری های خود در اطراف و زیر دیوارهای مسجد الاقصی ادامه می دهند، هدف متجاوزان صهیونیست از این حفاری ها از بین بردن مسجد الاقصی و میراث اسلامی دوران اموی و فاطمی و مملوکیان و عثمانی هاست. اشغالگران صهیونیست به تازگی شروع به حفاری گسترده در محوطه البراق کرده اند.

آنان ادعا می کنند که قصد ساخت یک معبد یا مدرسه دینی را دارند. این در حالی است که در اطراف این مسجد نزدیک به 70 مدرسه دینی و معبد یهودی وجود دارد و همه آنها کانون فعالیت یهودیان رادیکال می باشد، آنان می کوشند تا هر روز به مسجدالاقصی یورش ببرند و حرمت آن را زیر پا بگذارند و روزهای هفته را میان مسلمانان و یهودیان جهت ورود به آن تقسیم کنند.ما باید با این توطئه های شوم مقابله کنیم.

بار دیگر تاکید می کنیم که وظیفه شهروندان ساکن قدس این است که همواره در آن حضور داشته باشند و نمازهای خود را در آنجا برپا دارند؛ به ویژه سحرگان که صهیونیست های تندرو می کوشند تا وارد مسجد الاقصی شوند و یک واقعیت جدید را بر آن تحمیل کنند.

از امت های عربی و اسلامی خواسته می شود تا از پایداری فلسطینیان حاضر در این مسجد حمایت کنند، زیرا دشمن صهیونیستی موجودیت عرب ها و مسلمانان ساکن اطراف مسجد الاقصی را نشانه رفته است تا این مکان را به طعمه ای برای صهیونیست های رادیکال مبدل سازد. ما همگی باید به مقابله با این حملات توطئه آمیز برخیزیم.  

 

توافقنامه فلسطینی اردنی در خصوص مسجد مبارک الاقصی چقدر اهمیت دارد؟

این توافقنامه در یک شرایط بسیار سخت به امضا رسید، در آن زمان مسجد الاقصی آماج حملات وحشیانه روزمره اسرائیلی ها افراطی قرار گرفته بود، بنابراین توافقنامه مذکور بر یک واقعیت تاریخی تاکید می ورزد و آن هم اینکه اردنی ها از آغاز قرن گذشته در راستای حراست از این مسجد نقش محوری ایفا می کنند و آنان افتخار بازسازی این مکان را دارند. این بازسازی توسط کمیته شورای عالی اسلامی صورت گرفت. کمیته بازسازی به نظارت و فعالیت های بی وقفه خود ادامه داد. کمیته یاد شده در دهه 50 به موجب یک قانون اردنی شکل گرفت. کمیته یاد شده در دهه 60 قرن گذشته قبه الصخره را بازسازی نمود. در پی تعرض بی شرمانه دشمن صهیونیستی به مسجد الاقصی یک چهارم این مسجد از جمله منبر صلاح الدین ایوبی طعمه آتش شد، دامنه آتش به حدی بود که تمامی گنجینه های باستانی را در بر گرفت که به هیچ وجه جبران نمی شود. کمیته بازسازی مسجد الاقصی به وظایف خود عمل کرد و آثار آتش سوزی را از بین رفت و کار بازسازی به این منبر رسید که ملک عبدالله دوم آن را به مسجد الاقصی هدیه کرده بود. ملک عبدالله با این کار مسلمانان و عرب ها را به نجات مسجد الاقصی و آزاد سازی آن تشویق کند، البته مرمت در سخت ترین و دشوارترین شرایط اشغالگری صورت گرفت، ولی در سایه عنایت حق تعالی ما توانستیم دستاوردهای مهمی را محقق سازیم که هر بازدید کننده از این مسجد آن را درک می کند. اردنی ها به این بازسازی افتخار می کنند.

وضعیت مسجد مبارک الاقصی و مقدسات اسلامی در این مرحله را چگونه ارزیابی می کنید؟

وضعیت مسجد الاقصی بسیار خطر آفرین است، دشمن صهیونیستی به این مکان مقدس و مقدسات آن تعرض می کند. به عنوان مثال اشغالگران صهیونیست به قبرستان مامن الله یورش بردند و استخوان های مردگان مسلمان از جمله صحابه پیامبر اکرم (ص) و مبارزان را شکستند، ماموران صهیونیستی حتی به قبرستان باب الرحمه حمله کردند که در آن صحابه پیامبر از جمله عباده بن الصامت و شداد بن اوس رضی الله عنهما و بسیاری از علمای مسلمان در آن دفن شده اند. اسرائیل می کوشد تا از دفن علمای مسلمان در این قبرستان ممانعت به عمل آورد. رژیم اشغالگر قدس آشکارا اعلام کرده است که قصد دارد به بهانه حمایت از طبیعت این قبرستان را مصادره کند. با عنایت به این مساله حمله به مقدسات اسلامی حتی مقدسات مسیحی بسیار وحشیانه است و هدف دولت عبری از این تعرضات از بین بردن آنهاست و همگان باید به وظایف خود در راستای حمایت از این مقدسات عمل کنند.

با توجه به این مساله نقش اردن در این زمینه بسیاری کلیدی است و نیاز به حمایت دولت های عربی و اسلامی دارد، زیرا خطراتی که این مقدسات را تهدید می کند، شدید است و تشریک مساعی را می طلبد.

 

لینک کوتاه:

کپی شد