نماینده جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در لبنان تاکید کرد:آوارگان فلسطینی در لبنان از هرگونه رخدادهای امنیتی این کشور به دور هستند و حراست از امنیت داخلی لبنان یک مصلحت مشترک فلسطینی و لبنایی به شمار می رود.
“علی برکه” در گفت و گوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ضمن رد اتهامات مطرح شده علیه اردوگاه های فلسطینی در لبنان، با هرگونه مجازات علیه فلسطینیان مخالفت کرد.
وی خاطرنشان ساخت: گروه های فلسطینی مخالف فتنه های مذهبی و طایفه ای هستند.
وی در خصوص رابطه نوار غزه با مقامات جدید مصر و جوسازی های رسانه ها علیه فلسطینیان تصریح کرد: ما تاکید می کنیم که ملت مصر و فلسطین ملتی واحد و یکپارچه هستند. ما به دنبال پی ریزی بهترین مناسبات با مصری ها هستیم.
متن این مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:
وضعیت امنیتی لبنان پیچیده است و گروه های فلسطینی و جنبش مقاومت اسلامی “حماس” با این وضعیت به نحوی تعامل می کنند که اردوگاه ها را از ناآرامی ها به دور نگه دارند، نظر شما در این باره چیست؟
اوضاع امنیتی لبنان بسیار بحرانی است و لبنان از این رخدادها بسیار رنج می برد. بحران سوریه بر لبنان تاثیر گذاشته است.
با توجه به اینکه لبنان طوایف و احزاب زیادی دارد و مهاجران سوری را در خود جای داده است آماج تنش های امنیتی قرار می گیرد.
رخدادهای امنیتی بر روی ما فلسطینیان که به ناچار در این کشور اقامت داریم، تاثیر می گذارد. از این رو ما با تمامی گروه های ملی و اسلامی فلسطین می کوشیم تا اردوگاه های آوارگان فلسطینی را از این رخدادها دور نگه داریم و مانع از درگیر کردن جامعه فلسطینی در امور داخلی لبنان شویم.
ما با همکاری تمامی گروه های فلسطینی، کمیته سیاسی واحدی به منظور مدیریت اوضاع اردوگاه ها تشکیل داده ایم و همواره در جهت حراست از امنیت و ثبات این کشور تلاش می کنیم و تاکنون توانسته ایم ثبات داخل اردوگاه ها را حفظ کنیم و مانع از کشیده شدن پای فلسطینیان به رخدادهای امنیتی این کشور گردیم.
شما با مشکلات فلسطینیان فراری از سوریه چگونه تعامل می کنید؟
برادران فلسطینی فراری از سوریه در واقع بخشی از ملت ماهستند. ما آنان را در اردوگاه ها جای داده ایم و از آنان حمایت مالی و سیاسی و معنوی به عمل می آوریم و با تمامی طرف های رسمی لبنان و آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطین “آنروا” می کوشیم تا از رنج و محنت های آنان بکاهیم.البته هر قدر به آنان برسیم باز هم کم است. ما تاکید می کنیم که موجودیت فلسطینیان در سوریه موقتی است. پس از سامان گرفتن اوضاع سوریه ت مامی آنان را به اردوگاه های خود باز می گردانیم. تلاش هایی در جهت دور نگه داشتن اردوگاه یرموک در جریان است. امیدواریم این تلاش ها به ثمر بنشیند. گام بعدی باز گرداندن فلسطینیان فراری به اردوگاه الیرموک است. از این رو ما از تمامی طرف های لبنانی و گروه های فلسطینی انتظار داریم تا به این فراری ها کمک کنند و دست آنان را بگیرند و مطمئن باشند که این فراری ها تا ابد در لبنان باقی نخواهند ماند، ما اردوگاه های فلسطینی در لبنان و سوریه را پایگاه های مقاومت و مبارز در جهت بازگشت به فلسطین می دانیم.
بحران سوریه تاثیر منفی بر منطقه گذاشته است، اگر این مشکل حل و فصل شود، منطقه شاهد آرامش و ثبات خواهد بود، نظر شما در مورد حل بحران سوریه چیست؟
ما از روز نخست همان از حل بحران سوریه حمایت می کنیم. ما از آرمان های ملت سوریه در زمینه نیل به آزادی و دمکراسی و عدالت اجتماعی حمایت می کنیم، ولی باید این مهم از رهگذر شیوه های مسالمت آمیز صورت بگیرد، نه از طریق خشونت و خونریزی. ما همچنان کشتارهای سوریه را به یاد داریم. ما بر حل مسالمت آمیز و سیاسی بحران سوریه تاکید می ورزیم، راه حلی که تمامیت و یکپارچگی ملت سوریه را حفظ می کند و خواسته های این ملت در زمینه تحقق آزادی و اصلاحات را محقق می سازد. ما از اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی و جامعه بین الملل می خواهیم تا به سوری ها در جهت به ثمر نشستن گفت و گوی داخلی و توقف کشت و کشتارها و خونریزی ها کمک کنند.
رابطه نوار غزه و جنبش مقاومت اسلامی “حماس” با کشور مصر پس از شکل گیری کودتای نظامی علیه محمد مرسی چگونه است؟
رخدادهای اخیر مصر بر نوار غزه تاثیر گذاشت، متاسفانه مقامات مصری حلقه محاصره نوار غزه را از طریق بستن تونل ها و گذرگاه رفح تنگ تر کردند. ما آماده بستن این تونل ها هستیم به شرط اینکه گذرگاه رفح برای تردد افراد و انتقال کالاها باز گردد.
ما همچنین علاقمندیم که در مصر ثبات و امنیت برقرار باشد. ما بر این باوریم که نوار غزه خط مقدم دفاع از مصر است، ولی مشکل از ناحیه حماس نیست، بلکه از ناحیه طرف مصری است که مواضع منفی در قبال نوار غزه و جنبش مقاومت اسلامی حماس و دولت مردمی فلسطین اتخاذ می کند. ما ارتباط خود با طرف مصری را قطع نکردیم، حتی از طریق سرویس های اطلاعاتی مصر.
برخی طرف های مصری در رسانه ها علیه نوار غزه و ملت فلسطین جوسازی می کنند، پیام شما به ملت مصر و مقامات حاکم چیست؟
ما تاکید می کنیم که ملت های مصر و فلسطین ملتی واحد هستند. ما به دنبال پی ریزی بهترین مناسبات با ملت مصر هستیم. بر این باوریم که آرمان فلسطین در واقع آرمان تمامی امت است. ملت مصر هزاران شهید تقدیم کرده است و ارتش مصر در سال های 1948 و 1956 و در جریان جنگ فرسایشی در راه دفاع از فلسطین شهدای زیادی تقدیم کرد. ما بر این باوریم که ملت مصر و ملت فلسطین ملتی واحد هستند و باید رابطه برادری میان آنان حاکم گردد. این دو ملت مصالح مشترک و دشمن واحدی دارند و آن هم رژیم صهیونیستی است.
پرونده آشتی ملی به کجا رسیده است؟
به صراحت می گویم این پرونده به حالت تعلیق درآمده است، مشکل کنونی که ما داریم این است که عناصر امنیتی تشکیلات رام الله اعضا و فعالان و حامیان حماس را بازداشت می کنند و به خانه هی آنان یورش می برند. متاسفانه این تشکیلات با رژیم اشغالگر قدس علیه ملت فلسطین و مقاومت همکاری امنیتی دارد. این امر موجبات خرسندی رژیم اشغالگر صهیونیستی را فراهم کرده است.تا زمانی که اشغالگری تداوم داشته باشد مقاومت به هر شیوه ممکن ادامه خواهد داشت.
ما از تشکیلات خودگردان و سرویس های امنیتی آن درخواست می کنیم تا به همکاری امنیتی و مذاکرات خود با طرف صهیونیستی پایان بخشند، زیرا این تشکیلات هیچ یک از حقوق ما را احقاق نکرده است، بلکه دشمن صهیونیستی از مذاکرات سازش در جهت تحمیل واقعیت های جدید از جمله یهودی سازی، شهرک سازی، تقسیم مسجد مبارک الاقصی، تنگ تر کردن حلقه محاصره، تداوم بازداشت بیش از 5000 فلسطینی سوء استفاده می کند.این دشمن هم اکنون می کوشد تا فلسطینیان ساکن النقب واقع در سرزمین های اشغالی 48 را از خانه و کاشانه شان آواره سازد. تمامی این جنایات در سایه تداوم مذاکرات صورت می گیرد.
ما از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین می خواهیم تا به مذاکرات سازش با دشمن صهیونیستی پایان بخشد و به پرونده آشتی ملی اولویت بخشد و در جهت ساماندهی به اوضاع داخلی فلسطین و فعال سازی سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” بر مبنای اصول ملی و دمکراسی گام بردارد،زیرا آشتی ملی از منظر ما مهم تر از مذاکرات سازش با رژیم اشغالگر قدس است.