شنبه 03/می/2025

بردویل: مقاومت هنوز آخرین برگه های خود را برای رژیم صهیونیستی رو نکرده است

یکشنبه 6-آوریل-2014

یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی “حماس” گفت که نوار غزه امروز به یک جبهه مقاومت عظیم و گسترده مبدل شده است و ورود به آن یک ماجراجویی خطرناک به شمار می رود.

دکتر “صلاح بردویل در گفت و گوی ویژه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تاکید کرد: توان و ظرفیت مبارزاتی مقاومت بیش از آن چیزی است که دشمن صهیونیستی پیش بینی آن را می کند و اقدامات مقاومت در جریان عملیات حجاره السجیل کمتر از آن است که اشغالگران صهیونیست در جریان هرگونه تجاوز جدید مشاهده خواهند کرد.

وی یادآور شد: حماس اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد آمریکا طرحی را برای پایان بخشیدن به منازعه فلسطینیان با اشغالگران صهیونیست دست و پا کرده است، ولی این طرح هنوز نهایی نشده است و هیچ راهکاری برای امضای آن وجود ندارد، هر آنچه که در حال حاضر صورت می گیرد صرفا ایده ای برای تمدید مذاکرات برای فرصت دهی به رژیم اشغالگر قدس برای نهایی کردن پروسه یهودی سازی به شمار می رود.

وی در مورد بحران محاصره نوار غزه و تحریم دولت مردمی فلسطین خاطرنشان ساخت:« آنان می کوشند تا مقاومت را تضعیف کنند و آن را به زانو درآورند تا مقاومت با جریان سازش در منطقه همراه گردد، ما هرگز در خط سازش قدم نخواهیم گذاشت و هرگز اجازه نمی دهیم که این محاصره ما را به پرداخت بها از حقوق ملت فلسطین وادارد.» 

وی همچنین گفت:« نظام مصر به صورت یکجانبه با ما خصومت می کند، ولی ما هرگز با آن دشمنی نمی کنیم و هرگز در امور داخلی آن دخالت نمی کنیم و حتی یک گلوله به سوی آن شلیک نمی کنیم.»

 

وی یادآور شد: مذاکرات کنونی حکایت از بهبود مناسبات آتی ایران و حماس دارد.

متن این مصاحبه ذیلا می آید: 

متوجه شدیم که به تازگی رژیم صهیونیستی به تهدیدات خود علیه نوار غزه حدت و شدت بخشیده است، آیا حماس این تهدیدات را جدی تلقی می کند؟

تهدیدات رژیم صهیونیستی بخشی از نبرد کنونی به شمار می رود، دشمن صهیونیستی همواره تهدیدات خود را عملی کرده است، این دشمن از همان آغاز ملت فلسطین را آماج اقدامات سرکوبگرانه خود قرار می دهد و زمین های فلسطینیان را مصادره می کند و مردم فلسطین را به خاک و خون می کشد و آنان را از خانه و کاشانه شان آواره می سازد و به شهرک سازی و محاصره ادامه می دهد، رژیم اشغالگر قدس هر روز این جنایات را تکرار می کند؛ به نحوی که اشغالگران صهیونیست چند روز پیش تعدادی از مبارزان فلسطینی را در جنین و غزه به شهادت رساندند.

زهی خیال باطل اگر دولت عبری فکر کند که با این تهدیدات می تواند مقاومت را هراسان سازد، زیرا ما این تهدیدات را محک زده ایم، اعتماد ما اول به خداست سپس به توان پایداری مان است، ما بر این باوریم که مقاومت تنها راه احقاق حقوق فلسطینیان است، از این رو آماده پرداخت بها هستیم.

از جمله تهدیدات دشمن صهیونیستی اشغال مجدد نوار غزه است، مقاومت تا چه اندازه آمادگی رویارویی با این تهدید را دارد، آیا امکانات و توان رزمی مقاومت بیشتر از اقدامات آن در جریان حجاره السجیل است؟

تهدیدات ارتش اسرائیل در زمینه اشغال مجدد نوار غزه فقط جنبه تبلیغاتی دارد و ارتش می داند که اشغال غزه به صلاحش نیست،زیرا پیشتر همین ارتش به خاطر ضربه هایی که از مقاومت خورد از این منطقه پا به فرار گذاشت و به باور بنده سران تل آویو هرگز با بازگشت به باریکه غزه موافقت نخواهند کرد.

از این رو، “اسرائیل” می خواهد حالت هژمونی خود در زمینه بازدارندگی و اقدامات تروریستی را تضمین کند، از این رو دست به این تهدیدات می زند. مهم تر از آن اینکه رژیم صهیونیستی می داند که نوار غزه جبهه پایداری باز است و ورود به آن یک ماجراجویی بزرگ به شمار می رود، ما تاکید می کنیم آنچه را که مقاومت در جریان نبرد حجاره السجیل نشان داد بسیار کمتر از آن چیزی است که مقاومت در جریان نبردهای آتی نشان خواهد داد.

حماس به ملت فلسطین بارها وعده داده است که تمامی اسرای فلسطینی را از زندان های اسرائیلی آزاد خواهد کرد؟ حماس کی به این وعده ها عمل خواهد کرد؟
 
همگان می دانند که حماس پیشتر وعده ای را در زمینه آزادی اسرا به ملت فلسطین داد و به وعده خود عمل کرد، قرارداد مبادله اسرا “وفاداری به آزادگان” بر هیچ کس پوشیده نیست،به هر حال موفقیت در کارها مرهون عنایات ربانی است، به شرط اینکه یک جدیت و پافشاری نیز در انجام کارها وجود داشته باشد.

 

چنانچه حماس وعده بدهد به وعده خود عمل می کند و به یاری خداوند اسرا به زودی از زندان های صهیونیستی آزاد می شوند.

در خصوص مناسبات میان حماس و جهاد اسلامی، چه چیزی این مناسبات را خوب جلوه می دهد، حال آنکه می بینیم میان حامیان دو جنبش اختلافاتی وجود دارد و آنان یکدل نیستند؟

روابط با جهاد از مدت ها پیش توسعه یافته است و دلیل این مساله به درک مشترک خطر بر می گردد، این دو جنبش می دانند که دشمنان برنامه اسلامی را نشانه رفته اند، نه حماس و نه جهاد اسلامی.

این جنبش ها می دانند که دشمنان برنامه مقاومت را نشانه رفته اند، لذا یک خطر مشترک این دو جنبش را تهدید می کند و مناسباتی سازنده میان رهبران سیاسی این دو جنبش و در راس آنها خالد مشعل و رمضان عبدالله شلح وجود دارد و یک همسویی در روابط و مناسبات سیاسی به چشم می خورد.

مناسبات میان حماس و جهاد اسلامی تنها به عرصه سیاسی محدود نمی شود، بلکه مناسباتی ملی است که بر اساس دیدارهای ملی و دو طرفه شکل گرفته است، دیدارها و نشست هایی که فضا و بستری مناسب برای انجام فعالیت های مبارزاتی و گروهی فراهم ساخته است.

بنابراین پدیده های منفی تا حد زیادی فروکش کرده است، بی تردید قشر جوانان به تشکیلات خود افتخار می کنند،ولی اولویت بخشی به مصالح عالی باید اولویت نخست همگان باشد، امیدواریم که هماهنگی در سطح عالی در عرصه مبارزاتی جریان داشته باشد که این اقدام موجب یکپارچگی هدف و فعالیت می گردد.

مذاکرات سازش به صورت علنی صورت می گیرد و امکان دارد مذاکرات محرمانه ای نیز انجام گیرد، آیا حماس نگران امضای ناگهانی توافقنامه ای تحت نظارت آمریکاست، توافقنامه ای که امکان دارد بر ملت فلسطین تحمیل گردد؟  

تا جایی که ما خبر داریم، آمریکا طرحی را برای پایان بخشیدن به منازعه طراحی کرده است، ولی این طرح هنوز نهایی نشده است، بنده بر این باورم که آمریکا بر اساس طرح سیاسی دولت کنونی خود فعالیت می کند و در صورت پایان دوره این دولت، مشی سازش از بین می رود.

اطلاعاتی که تا این لحظه در اختیار داریم اینکه هیچ راه و طرحی برای نهایی کردن این توافق وجود ندارد، کل چیزی را که می دانیم اینکه تمدید مهلت مذاکرات برای فرصت دهی به دشمن صهیونیستی جهت ادامه پروژه یهودی سازی است، قدر مسلم اینکه فلسطینیان در این مرحله چیزی به دست نخواهند آورد؛ به ویژه اینکه تشکیلات رام الله این روزها در وضعیت شکننده ای به سر می برد و با شکاف داخلی مواجه است، مساله خطرناک اینکه آمریکا می کوشد تا مذاکرات را تمدید کند، مساله ای که ما درباره آن هشدار داده ایم و همچنان درباره آن هشدار می دهیم.

جایگاه آشتی ملی در سایه جو سیاسی کنونی کجاست؟ عمده ترین مانع فرا روی آن چییست؟ آیا از حماس انتظار دایم که امتیازات جدید و غافلگیرانه ای برای نهایی کردن این پرونده بدهد؟

ما بارها گفته ایم و امروز نیز بر آن تاکید می کنیم که از ما پست و مقام را بگیرید و در عوض میهنمان را حفظ کنید، ما از هر چیزی که جنبه حزبی داشته باشد چشم پوشی می کنیم، ولی هرگز از میهن مان چشم پوشی نخواهیم کرد.

ما بیش از همه بر لزوم تحقق آشتی ملی تاکید می ورزیم و دست خود را برای تحقق آن دراز می کنیم؛ به شرط اینکه این آشتی بر عدم چشم پوشی از حقوق و عدم شناسایی رژیم صهیونیستی و اصول و آرمان های ملی شکل بگیرد.

ما رویکرد وحدت بخش داریم، اما اینکه برخی طرف ها ما را به کارهای نکرده متهم کنند قابل قبول نیست، هدف تشکیلات خودگردان این است که ما را درگیر مذاکرات سازش کند که این اقدام غیر ممکن است، این تشکیلات است که طفره می رود و نمی خواهد بگوید که آمریکا کارشکنی می کند و می کوشد تا ما را متهم سازد این مساله پذیرفتنی نیست.    

ای کاش محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین رو راست بود و به کارشکنی آمریکا و رژیم صهیونیستی اعتراف می کرد و کشورهی عربی از او حمایت نمی کردند، اگر عباس قصد آشتی داشت صورت مساله فرق می کرد. 

 
آیا حماس با بحران مالی به معنی واقعی کلمه مواجه است، چه چیزی موجب بروز این بحران شد؟ آیا حماس نگران تاثیر گذاری این بحران بر عملکرد آن است؟

هیچ کس نمی تواند این واقعیت را انکار کند که حماس و دولت فلسطین در غزه تحت محاصره عظیم و گسترده است که اسرائیل و مصر و برخی کشورهای عربی آن را تحمیل کرده اند، محاصره فقط بعد جغرافیایی ندارد، بلکه جنبه مالی نیز دارد، زیرا برخی کشورها همواره در جهت خشکاندن منابع حمایتی از ملت فلسطین تلاش می کنند و دست به سرکوب حامیان ملت فلسطین می زنند.

مطمئنا آنان در جهت تضعیف مقاومت و به زانو درآوردن آن تلاش می کنند تا با جریان سازش در منطقه و صلح با اسرائیل همسویی داشته باشد، ما هرگز در خط سازش و حل و فصل مساله فلسطین قدم نخواهیم گذاشت، این مساله امکان دارد برای ما هزینه بردار باشد، ما به هر شیوه می کوشیم تا این محاصره را لغو کنیم، بی آنکه این مساله ما را به پراخت بها از حقوق ملت فلسطین وادارد. 

شرایط تغییر کرده است، محاصره کنندگان غزه نیز با مشکلاتی مواجه هستند،عباس با بحران مالی و شکاف دست و پنجه نرم می کند، مصر نیز مشکلات خاص خود را دارد، دشمن و آمریکا همگی در شرایطی هستند که امکان دارد هر لحظه به نفع مقاومت رقم بخورد، از این رو ما بر صبر و پایداری تکیه کرده ایم نه بر گدایی و التماس.


در رابطه با مشکلات داخلی فتح، اتهام زنندگان می گویند که حماس از این وضعیت استفاده می کند، چطور این اختلافات بر حماس و ملت فلسطین تاثیر می گذارد؟

این اختلافات که جنبش فتح در آن دست و پا می زند برخاسته از نبود رهبری سالم است، رهبری کنونی فتح در پیشبرد ملت فلسطین ناکام مانده و میان فرزندان ملت فلسطین جدایی انداخته و موجب محاصره نوار غزه گشته است.

یک طرف دیگر مورد حمایت برخی کشورهای عربی با این رهبری مواجه است، مساله فقط به بحران مالی مربوط نمی شود، این بحران پیامدهای روانی فراوانی دارد و یک شکاف در عرق ملی فتح ایجاد می کند، نگرانی ما از آن است که دامنه اختلافات داخلی به جامعه فلسطینی نیز کشیده شود و ما قصد تعمیق دو دستگی داخلی را نداریم، ما نیازمند یکپارچگی ملت فلسطین هستیم.  

از جمله اتهامات متقابل میان عباس و دحلان اینکه یکی از آن دو دیگری را به دست داشتن در ترور شیخ صلاح شحاده متهم می کند، نظر حماس در این باره چیست؟ آیا شما برای این مساله دلیل و مدرک دارید؟

در جریان تبادل اتهامات میان عباس و دحلان مسائل خطرناکی مطرح شد که در صدر آنها قتل یاسر عرفات و ترور صلاح شحاده و توطئه چینی با رژیم صهیونیستی و اسرائیل برای قرار دارد، ما خواستار تشکیل کمیته ملی برای تحقیق در مورد این مسائل شدیم.   

این اقدامات بی پاسخ نخواهد ماند، باید از طریق تحقیق و تفحص به تبادل این اتهامات پاسخ داد. 

آنچه که ما می دانیم این است که شیخ صلاح شحاده و دیگر شهدا از طریق همکاری امنیتی با دشمن صهیونیستی ترور شدند و رژیم اشغالگر قدس اعتراف کرده است که برخی جاسوسان با آن همکاری می کنند و بستر و زمینه انجام اقدامات تروریستی را برای آنان مهیا می سازند، در مورد ماجرای ترور شیخ صلاح شحاده یک جاسوس دستگیر شد و اعدام گردید. چه کسی این اقدام تروریستی را طراحی کرده بود؟ عباس گفت که دحلان از این ماجرا خبر داشت، این مساله نیازمند تحقیق و تفحص است، ما نمی توانیم کورکورانه به کسی اتهام ببندیم.

 

 
آیا امکان دارد که یک تصویر دقیق از مناسبات کنونی میان حماس و رژیم کنونی مصر ارائه کنید؟ آیا حماس با مصر دشمنی می ورزد؟

 


رژیم کنونی مصر به خاطر چندین مساله با ما خصومت می ورزد. نخست اینکه این رژیم موجب بازگشت بازماندگان نظام حسنی مبارک گردید. نظام مبارک در حقیقت همان نظامی است که سازش در منطقه را رهبری می کند و با مقاومت به ستیز برخاسته و در ضربه زدن به مقاومت فلسطین در نوار غزه نقش آفرینی کرده است.

اکنون نظام جدید مصر بار دیگر به ستیزه جویی با مقاومت برخاسته است تا آن را به زانو درآورد و به پذیرش شروط مورد نظر آمریکا و اسرائیل وادارد، این مساله برای آنان یک نوع حالت ثبات در منطقه به شمار می رود.

 دومین دلیل خصومت نظام کنونی مصر با ما این است که این نظام خود را ادامه دهند راه نظام مخالف جماعت اخوان المسلمین در دهه های 50 و 60 می داند، به باور این نظام حماس بخشی از جماعت اخوان المسلمین است، از این رو در بحبوحه ستیزه جویی آن با این جماعت، حماس را در لیست اخوان قرار داد و اکنون نیز خصومت خود با نوار غزه را آغاز کرده است، نوار غزه ای که تحت حاکمیت حماس است.

دلیل سوم اوضاع ناپایدار و بی ثبات مصر است که گاهی یک طرف قدرت می گیرد و طرف دیگر ضعیف می شود و این مساله موجب می شود تا رژیم کنونی مصر به دنبال جلب حمایت بین المللی باشد و لازمه این کار جلب حمایت اسرائیل است. اسرائیل قادر به انجام این کار است و باید بهای آن را نیز بپردازد و بهای آن هم حذف حماس است.

ما هیچ وقت به خصومت و ستیز با مصر برنخواسته ایم و یک تیر به سوی آن شلیک نکرده ایم و از هیچ اقدام تروریستی حمایت نکرده ایم و بارها گفته ایم و همچنان می گوییم که مقامات قاهره به رغم آگاهی از این واقعیت باز هم به تحرکات خصمانه خود علیه حماس ادامه می دهند تا ملت مصر را به دست برداشتن از حمایت شان از مقاومت و ملت فلسطین وادارند.  
آیا این مساله ما را بر آن وا می دارد تا بگوییم که خطوط ارتباط و تماس میان حماس و رهبران مصر به صورت کامل قطع شده است؟

تنها خط ارتباط و تماس و رایزنی با دستگاه های اطلاعات مصر است که اخیرا به طور چشمگیر کاهش یافته است، دستگاه اطلاعات مصر پیشتر بر این باور بود که بخش اعظم آنچه که در رسانه ها مطرح است دروغ و بی پایه و اساس می باشد. آنان این مساله را بارها مطرح کردند. 

ولی به نظر می رسد که از آنان خواسته شده است که به جوسازی برنامه ریزی شده علیه حماس برخیزند، به همین خاطر سطح تماس ها و رایزنی های آنان کاهش یافته و لحنشان تغییر یافته است و آنان بار دیگر تهدیدات مستقیم و غیر مستقیم خود علیه نوار غزه را آغاز کرده اند. 

در خصوص مناسبات با سوریه و ایران یک سری قرائنی دال بر بهبود مناسبات با ایران و از سرگیری حمایت از مقاومت در غزه به چشم می خورد،نظر شما در این باره چیست؟

 

ما با سوریه و ایران خصومتی نداریم، با آغاز بحران سوریه موضع اصولی و اخلاقی خود را در قبال خونریزی های سوریه اعلام کردیم.

برخی مردم بر این باورند همین که مستقیما از آنان حمایت نکردی، آنان تو را دشمن خود قلمداد می کنند، این یک دیدگاه نادرست است که بسیاری از تصمیم سازان جهان دچار آن می شوند، ما با سوریه و ایران خصومتی نداریم.

ما همواره از ایران به خاطر حمایت هایش از ملت و مقاومت فلسطین تقدیر و تشکر می کنیم.

هم اکنون مذاکرات و گفت و گوها برای پی ریزی مناسباتی مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور دیگران و عدم باج خواهی از دیگران در جریان است. به باور بنده در مرحله آتی شاهد بهبود مناسبات با ایران خواهیم بود. نظام سوریه سرگرم جنگ با معارضان است، هیچ ارتباطی میان ما و میان نظام سوریه وجود ندارد.

لینک کوتاه:

کپی شد