جمعه 02/می/2025

نماینده پارلمان فلسطین: حق بازگشت میراث ملی است

دوشنبه 2-ژوئن-2014

یکی از نمایندگان استان الخلیل در مجلس قانونگذاری فلسطین تاکید کرد: حق بازگشت میراثی ملی و حقی قانونی و شخصی و دسته جمعی نسل های گذشته و بعدی فلسطینیان می باشد. 

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، باسم الزعاریر افزود: نسل های بعد از فاجعه اشغال فلسطین همچنان به این حق پایبند هستند.  

وی خواستار تدوین یک منشور ملی برای حراست از این حق شد.

 
وی ضمن ابراز انزجار از وضعیت کنونی فلسطینیان در اردوگاه های داخل و خارج، یادآور شد: هیچ کس اجازه چشم پوشی از حق بازگشت را ندارد.

وی تاکید کرد که پس از تغییر ساختار سازمان آزادی بخش فلسطین “ساف” و عضویت همه گروه ها در آن باید در مورد تدوین یک برنامه ملی به توافق رسید، برنامه ای که متضمن آرمان آوارگان به عنوان یک اصل ثابت باشد.

 
وی فاش ساخت:سازمان آزادی بخش فلسطین کارآرایی خود را از دست داده است، این سازمان قادر به حراست از حقوق ملت فلسطین نیست، زیرا برای مقابله با اشغالگران صهیونیست مذاکره را به عنوان گزینه راهبردی خود انتخاب کرده است.

 

وی ابراز امیدواری کرد که آشتی ملی به نحو احسن برقرار گردد و تمامی بنود توافقنامه آشتی ملی اجرا گردد.

 

وی خاطرنشان ساخت: یک گروه وجود دارد که نمی خواهد آشتی ملی برقرار گردد. 

متن مصاحبه از نگاه خوانندگان عزیز می گذرد:

 

در شصت و ششمین سالروز فاجعه اشغال فلسطین، موضع حضرتعالی به عنوان نماینده مجلس قانونگذاری فلسطین در قبال طرح های پیدا و پنهان مطرح شده چیست؟

در سالروز فاجعه اشغال فلسطین، دشمن صهیونیستی همچنان به یهودی سازی و مصادره زمین های فلسطینیان و هتک حرمت مقدسات و بازداشت ها و تخریب خانه ها و شهرک سازی ادامه می دهد و این مساله موجب تداوم پیامدهای فاجعه اشغال شده است.

 

به رغم این تجاوزات ملت فلسطین همچنان به حق بازگشت پایبند است، حق بازگشت میراث ملی و حقی شرعی و قانونی و فردی و گروهی به شمار می رود که نسل های آینده از گذشتگان خود به ارث برده اند، دلیل این مساله آن است، افرادی که پرچم بازگشت را برافراشته اند و در راه آن شهدا تقدیم می کنند، همان نسل های هستند که بعد از فاجعه اشغال فلسطین پا به عرصه وجود گذاشتند.

 

از این رو هیچ کس و هیچ حزبی و جنبشی حتی کشوری حق مصادره این حق را ندارد، تمامی طرح ها و راهکارهای جایگزین حق بازگشت مردود است و عادلانه نیست و با حق ملت و رشادت های این ملت منافات دارد.

فعالیت نهادهای وابسته به سازمان آزادی بخش فلسطین مختل شده است، این وضعیت چگونه بر حق بازگشت تاثیر می گذارد؟

 
بی تردید ساف با اقدامات خودش به این وضعیت دچار شد، این سازمان قادر به حراست از حقوق ملت فلسطین نیست، زیرا مذاکرات را به عنوان گزینه راهبردی خود انتخاب کرده است.

از این رو، ساف باید اول ساختار خود را برای مبانی ملی درست بازسازی کند و اصول و آرمان های ملی را به خطوط قرمز مبدل سازد و در گزینه های خود تجدید نظر کند و به یک نهاد نمایندگی همگان مبدل شود، حق بازگشت و دیگر حقوق مهم تر از ساف است. 

 

آیا به نظر شما تشکیل کادر رهبری موقت می تواند راهکار جایگزین ساف باشد؟

 
ملت فلسطین قادر به تشکیل کادر رهبری مشترک است، این کادر می تواند تغییر ساختار ساف را تضمین کند.

 

ما این روزها در فضای آشتی ملی به سر می بریم که به تازگی میان فتح و حماس صورت گرفت، آیا این اقدام بر تصمیم فلسطینی و حق بازگشت تاثیر گذاشت؟

 

قدر مسلم اینکه آشتی ملی به منزله مشارکت سیاسی است، از این رو باید اصلاحاتی در تمامی نهادهای ملت ما از ساف گرفته تا دولت تا پارلمان و تمامی ارگان های رسمی صورت بگیرد. هیچ گروهی حق ندارد نهادی را به انحصار خود درآورد.

 
پس از تغییر ساختار ساف و عضویت همه فلسطینیان در آن توافقاتی در مورد برنامه ملی صورت می گیرد که متضمن آرمان فلسطین به عنوان یک اصل ثابت است. در آن صورت اگر به یک طرفی اختیار مذاکره داده شود، در آن صورت ملزم به تصمیم کادر ملی و برنامه ملی خواهد بود.  


آیا حماس مذاکره در مورد حق بازگشت آوارگان فلسطینی را قبول می کند؟

 
همان طوری که پیشتر گفتیم هیچ کس حق چشم پوشی از حق مقدس را ندارد، این حق مشمول زمان نمی شود، زیرا چشم پوشی از حق بازگشت یعنی کوتاه آمدن از حقوق و اصول و فروش مساله آرمان فلسطین و به تباهی کشیدن فلسطین است.

نظر شما در مورد اقدامات عملی ممکن برای یافتن مکانیزیم های مربوط به حق بازگشت چیست؟

مکانیزیم های حق بازگشت در حقیقت پایبندی به حق بازگشت و مقاومت در برابر تلاش های توطئه آمیز مربوط به راهکارهای جایگزین و مقابله با دخل و تصرف در این حق و همچنین پایبندی به تمامی گزینه ها برای تحقق بخشیدن به آن و یکپارچگی ملی فلسطین است.

باید ساز و کارهایی را برای مراجعه به سازمان های بین المللی و مقابله با پیشنهادات مربوط به اسکان آوارگان فلسطینی در خارج پی ریزی کرد، ما نیازمند تحرک فلسطینیان آواره در خارج برای پایبندی به حق بازگشت و مقابله با اسکان هستیم.

باید ملت فلسطین به هر شیوه ممکن فرصت چشم پوشی از حق بازگشت را از دشمنان بگیرند، گروه ها و احزاب ملت فلسطین باید یک کادر سازمان یافته برای دفاع از حق بازگشت تشکیل دهند.

 
همچنین می توان منشوری را تدوین کرد که در آن هر گونه تلاش برای چشم پوشی از حق بازگشت جرم شمرده شود. 

با توجه به پایداری قهرمانانه فلسطینیان در برابر ماشین جنگی نظامی اسرائیلی و امضای توافقنامه آشتی ملی چه پیامی برای ملت فلسطین دارید؟

 

 ما خواستار برگزاری جلسات مجلس قانونگذاری فلسطین هستیم، ما در سالگرد فاجعه اشغال فلسطین خواستار برگزاری جلسه ای با مشارکت نمایندگان پارلمانی کرانه باختری و نوار غزه شدیم، ولی این اتفاق نیفتاد.  ما همچنان بر درخواستمان در زمینه از سرگیری فعالیت های مجلس قانونگذاری فلسطین پافشاری می کنیم.  

ما بر نهایی شدن مساله آشتی ملی و نزدیک کردن دیدگاه ها پافشاری می کنیم، ما با سیاست حذف اجباری نقش پارلمان فلسطین خواه از طریق بازداشت نمایندگان و بستن آن مخالفیم.   

لینک کوتاه:

کپی شد